glavo luda

helgen har varit mycket trevligt. eller hela veckan har varit trevlig då jag för det mesta tillbringat min tid med att sitta inomhus. var i skolan i måndags och resten sköttes hemifrån. två intervjuer gjorde jag den här veckan, ena med en kompis och den andra med en snubbe som jobbar på bio. har haft ett väldigt oregelbundet sovschema men det har inte gjort mig något.

fredagen spenderas på zorbas, en grekisk restaurang och det enda grekiska med stället är vitlöksbrödet och tzatzikin. inte ens personalen verkar ha det minsta koppling till grekland, snarare en koppling till thailand. men gott är det och trevliga är dom.
drog sedan på bio och såg snabba cash. GUD.VAD.BRA.FILM. överdriver inte, vet att jag har en tendens att överdriva men så är inte fallet this time. en tredjedel av filmen snackades det på serbiska så man slapp ju liksom läsa undertexten hehe. nu är jag askass på namn igen, men han som spelar JW i filmen är väldigt övertygande i sin roll och filmen som helhet är övertygande och bra och man dras med.

i lördags gick jag upp vid halv sex. på eftermiddagen. det är något med mig och vintern och jag vet inte om jag vågar påstå att det är en liten vinterdepression, eller en allmän depression över den här trista staden. det här är london-biverkningarna. ska aldrig mer åka utomlands under vinter, blir ju bara värre när man återvänder till sin gråa lilla stad.

så i lördags blev det donken och maxi. och det var najs. fasen vad jag uppskattar alla hemmakvällar under vintern, det är mysigt och varmt osv osv. blev en liten film på det hela också, No mans land (Nicija zemlja på bosniska), det var inte ens mitt förslag men det uppskattades ändå.

och nu är det söndag och jag vaknade 16 idag och har enbart ätit god mat. ska städa undan mina väskor nu. har fortfarande inte packat upp sen london.

herrå.

pa djessste vi

ovaj, blev väldigt positivt överrskad då jag av någon konstig anledning började spotify:a bosniska låtar, eller rättare sagt gamla YU-band. för några månader sedan då jag skulle hitta någon låt hittade jag noll, men nu finns plavi orkestar, parni valjak, zabranjeno pusenje, dock ingen azra, lite sevdalinke, kultur shock och största överraskningen var nog emir & frozen camels på spottan! finns massa andra artister, BRA artister!!!

OCH, ännu ett bevis på att turbofolk suger är väl för att det inte finns någonstans att hitta på spotify HEHE. nu är jag iofs inte insatt så någon liten bonde har säkert smugit sig in men kollade upp ex som keba, ceca, kemal och sedan kunde jag inte komma på något mer. och de har en enstaka låt med.

och lyssnar på indexi's låt plima och vill bara dööööööööö av sjutusen öronorgasmer och vill bara utrota ALLLL jävla kass musik som någonsin existerat på balkan och bara återuppliva alla döda artister, davorin är ett bra exempel. varför var han tvungen att dö? fasar för när alla bra artisert börjar dö.

förstår att inte mycket av det här är förståndigt skrivet, hey kolla på klockan, men jag tror att alla som förstår mig och som är som jag när det gäller musik (JAG VET ATT NI FINNS OCH JAG HJÄRTAR ER SÅ JÄVLA MYCKET!!) kommer att förstå hela innebörden med detta inlägg.

alla andra. YEAH, IM BETTER THAN YOU. hehe skoja, internt skämt här.

Magz the magician

MagZ The Magician reveals one of the world's greatest magic tricks.


jag är hungrig och smutsig

HAHA hade sjukaste drömmen ever. jag kan nog helt enkelt inte riktigt släppa det här med lejonkungen. drömde att jag var på plats i london och på lejonkungen musikalen. det var en annan sal och alla satt på något vis runt scenen så  man såg allt från alla sidor.

jag var skeeetsnygg av någon anledning och satt längst fram och hade någon typ av förhållande med han som spelade Simba HAHA. jag vet inte hur det kommer sig, det bara var så. mitt i en scen så säger han att han behöver hjälp av  någon i publiken och innan någon hinner säga något vänder han sig mot mig och säger magda, you could maybe help me? och räcker fram handen och drar mig fram på scenen. det var spännande för bara han och jag visste om att vi kände varandra och ingen annan förstod hur han kunde mitt namn.

ja det var det. nu ska jag återgå till mitt lilla liv. vaknade för en timma sedan och ja. behöver jag tillägga något mer?

http://cdn.buzznet.com/assets/users16/stewieismyhomeboy/default/simba-lion-king-ii-simbas--large-msg-124530325459.jpg


hata matsnobbar


idag käkade jag kycklingpastasallad till middag. och en godispåse från TT.

vet ni, en sak jag stör mig på oavsett tid och plats; översitteri. jag är inte helt hundra på att det är det ordet man brukar använda men jag ska förklara. okej googlade upp det och det betyder egentligen mobbning, förtryck och lite andra grejer så jag använder mig förmodligen av fel term.

det jag menar är att när folk tror att dom är bättre än andra eller när dom tror att vissa förteelser/kulter/annat är bättre än andra. till exempel matkulturen. det finns inget värre än folk som dömer andras mat, i stil med att det "inte är lika fint". ugnsrostad kyckling med rotfrukter är mycket finare än pizza. kan vara så att det är godare men behöver inte nödvändigtvis betyda att det är finare.

det finns inget värre än matsnobbar, som hellre handlar på maxi än på lidl, som gärna skryter om köttet, grönsakerna och den ekologiska maten som ändå verkar besprutad, och kolla vad de gör med de SVENSKA grisarna. assså ORKA. skaffa er andra uppfattningar om vad som är fint. åk förslagsvis till ett random land i mellanöstern och käka utan bestick, eller vafasen räcker bara att åka till bosnien för att käka pita och cevapi med bara händerna. DET är matkultur, när man kan njuta av sin mat och uppskatta den oavsett vad det är man har framför sig och inte bara massa regler om vad som är fult och fint. orkar ej med folk som är sånna. som suckar åt andra. ASSSSÅ ORKAAAAA: HATAR ER. hoppas ni får vara utan mat en period så får vi se sen vem som äter mest när det bjuds på random "o-fin" maträtt.

nu ska jag nog sova.

kära vänner och ovänner

vi har haft den här visan så länge och det är dags för den igen. relationen till min blogg är väldigt komplex. jag vet att jag inte är någon blondinbella, stina, kenza, menza och gänget men jag älskar min blogg väldigt mycket. kanske för att jag delar med mig ändå rätt mycket jämfört med många, alla ni vet ju ex när jag skiter, snorar eller latar mig eller gör annat vettigt. och jag kunde faktiskt inte bry mig mindre om vad jag skriver för jag utelämnar ändå riktigt mycket. vem vet, jag är kanske inte ens magda?? skojar. lider inte av någon personlighetsstörning om ni börjar tro det. även jag hade trott det! och tanken har slagit mig många gånger.

nu på natten är det som tystast och då är jag JAG, asså jag vet låter asmongo men det är som att jag är som själsligt närmast mig själv just nu.

på grund av förhållandet till min blogg, som i för övrigt börjar låta som en älskare eller något i den stilen dock utan den sexuella biten, så har jag inte orkat bloggaaaa. jag vet det var inte länge sen jag bloggade heller men va fan är typ trött på att ha ett visst antal läsare men inte veta vem som läser. vet att mina närmaste läser och de som kommenterar mest, men fasen resten??? tänk så läser något fängelsemongo mina inlägg och planerar hemskheter. vet inte heller hur jag ska ta tag i det här eftersom jag pendlar mellan att verkligen inte bry mig vilka som läser till att vara paranoid över att någon klasskompis läser och vet allt om mig och jag ba :/ vet noll om denne/denna. ASSSSÅ ORKA vara paranoid.

så ja, ungefär i dom banorna har jag tänkt den senaste veckan. har haft för mycket fritid helt enkelt.

är seriöst trött på sverige. okej, var kom den tanken ifrån. det tillhör inte det här inlägget.

recension av bistrobar

okej nä, det blev ingen lugn hemmakväll. började med att jag faktiskt glammade upp mig. inspirerades av mitt förra inlägg och vägrade sunka ner mig den här dagen. tillsammans med iman och parham satt jag på dream och käkade en kycklingkeebabtallrik. under discohimmeln som varvade scooterlåtar med annan technomusik satt vi tre och pratade om döden, cancer, musik och thailand. efter några timmar där drog vi en sväng genom stan och landade till slut på bistro.

och det här har jag väntat på, min egna recension av bistrobar (även kallad bajstro). här kommer den:
bajstro har varit, så som jag har förstått det, en hipp klubb innan, minns till och med den tiden för ca 1,5 år sedan när jag precis hade flyttat till kalmar och hängt där några gånger och faktiskt tyckt att stället har varit sjyst. tänka sig att ett ställe kan ha sunkat ner sig så rejält som det har gjort.

iaf bajstro har allstå varit ett "bra" ställe...tills nu. vi gick in där. det första som möter oss i dörren är lappen med gratisinträde. för det första: gratis inträde säger allt och det gör det hela för enkelt för oss. ingen vill hänga en lördagskväll på ett gratis partyställe för då vet man att vem som helst kommer in. inte för att det behöver vara dyrt inträde men till och med en femtiolapp sätter gränsen någonstans, vilket det inte gör ikväll på bajstro. gratis inträde betyder helt enkelt "stället går inte runt och därför tar vi in alla som vill komma in". frågan är om det är så smart med tanke på att stället endast bestod av följande grupper:

- skitfula invandrarsnubbar som vi kan klumpa ihop till mellanöstern-dudes, svårt att avgöra urspurng men låt oss säga syrianer invandrade för knappt fem år sedan via sin faster, varav 90% av dem såg ut som att de hade doppat huvudet i sju vaxburkar, återanvänt blekta jeans från -97 och köpt sina skärp i turkbutiken runt hörnet.

- svennesnubbar i jeans och instoppade, randiga dressmanskjortor, uppkavlade armar och alldeles för sprattliga ben då de dansade. till saken hör att de förmodligen har kasst självförtroende och enda sättet att närma sig en tjej är genom att hälla i sig fem starköl och sprattla fram och leka joker. händer det att random ful brud finner honom kul för stunden visar han det genom sina kladdiga händer och överlyckliga min. dessa snubbar går inte att ta miste på för de finns överallt, speciellt på ställen där det är gratis inträde.

- äldre män som man oftast hittar vid bardisken eller i stolen/soffan närmast dansgolvet där de sitter och spanar in yngre tjejer. inte sällan är dessa snubbar antigen aspackade fula svennar som är så jävla misslyckade att deras enda sällskap när dagen övergår till natt är porrtidningen eller, om det är moderna, porrsidan på nätet. den andra gruppen av äldre män är nyktra blattar som också inslussades till sverige via sin faster fast för tio år sedan, trodde att de skulle bli gifta men insåg att syrianska brudar i sverige krävde trots allt lite mer. därför driver de istället runt på krogar, smuttar på sin gin & tonic och hoppas på att någon liten blond brud ska falla för deras brytning och "exotiska" sida.

- sedan har vi brudarna. de flesta brudar som var där var under 20 allihopa. det går inte att ta miste på en 18årig spacklad tjej, alla vi vet vad en tragisk uppväxt kan göra med utseendet och det är verkligen inte till fördel att se ut som 25 när man knappt fyllt 18. extensions är något de tror ska vara något som syns och inte något som döljs under håret för att ge illusionen av tjockare hår, istället hänger det utanpå själva håret. de står och åmar sig och tror att dom dansar sexigt med sina outvecklade höfter och visst, en äcklig dude lockas säkert och det är väl enough med tillfredsställelse. vissa av dem ranglar fram och slänger med armar och ben. vakten får rycka in några gånger för att sedan ta ett snack med dem utanför.

- den sista klumpen består av bönder som egentligen inte behöver någon vidare beskrivning.

alla var så ofräscha och osoftikiserade och jag är så trött på den här bonnementaliteten och jag vill bara..............*DELETE PLACE FRÅN KARTAN*

och nu har parham stuckit och det är dags att sova.
men först en blueberrymäck.

You say to me I don't talk enough, But when I do I'm a fool

jaha dear friendos. sneglar, eller rättare sagt, glor på mina naglar som inte ser så bra ut för tillfället. saknar tiden då naglar var en av mina fem skönhetsprioriteringar, då dom faktiskt alltid var välmanykerade och fina oavsett längd. jag hoppas verkligen inte att det här beror på att man nu är tillsammans med någon och inte "orkar" bry sig helt............jag vill aldrig hamna där, även om jag gör det på helgen. men det är tillåtet att ha sina sunkisdagar för att kunna uppskatta glammisdagarna.

vet inte riktigt vad som händer ikväll. kanske en lugn och fin hemmakväll.

gonatt

orkar ej. tror nog att jag måste sova nu. känner mig aningens trött. vilket jag har varit... de senaste tre dagarna. skulle packa upp mina två kära väskor idag men hade en fet motvilja för allt som innefattar shopping, kläder och väskor. kände mig även aningens deppig över att vara tillbaka i sverige. kan bero på att det hela tiden hände saker i london, man var på språng och vädret var behagligt. gick liksom runt i halsduk och vantar på kvällen! och britterna........lovely people! älskar att de är så artiga och säger sorry för allt, även drygaste bruden på primark bemödade sig med att säga sorry, gotta get thru även om hon inte ens gav mig en blick. alla säger sorry för allt och är trevliga när dom bemöter en och jag vill bara....HUG EVERYONE och bo i det här trevliga och artiga landet där alla får betalt för att vara trevliga mot en i kassan men ändå, dom är bra på att spela trevliga iaf. känner att storbrittanien passar mig.

okej imorgon får jag nog ta och fixa bilderna och anpassa mig till det här landet med det här klimatet. men ORKAR EJJJJJJJJJJJJJ. är så jävla trött på kalmar. vill göra något annat!!!! NUUUUUU. ok, kanske sova.


i för övrigt: starcFucks suger!!! fattar inte grejen. andra gången jag provade på en starbucksgrej och förstår inte riktigt vad folk (=innefolk, modebloggare, chefredaktörer etc) talar om när de påstår att deras frappuchinos är godaste drycken ever. drack en frappuchino och säger så här: för mycket is, som inte var tillräcklgit smulat ner i mjölken, betyg: 1/5, chokladmjölken; helt duglig, men funkar lika bra på typ.....corner, betyg:3/5 och deras tunamayo-mäcks; KILL MEEEEE, snacka om att slakta ett riktigt gott recept på en mäck, osaltad, ingen smak av mayon etc etc, listan kan göras lång, betyg:1/5

tillbaka!

Nu är jag tillbaka från London! det har varit skitkul och jag har shoppat en del, inte helt oväntat på primark hehe. det bästa var när jag gick och såg lejonkungen. det är värt att se!!  jag som vanligtvis inte brukar gilla musikaler, eller har svårt för dom rättare sagt, älskade den här! kom hem igår och var astrött. är astrött idag också men orkade inte gå till skolan och sov till 15.

måste gå och handla nu. kylskåpet är rätt tomt :( har levt på en frusen mäck och kex idag.

london

nu åker vi snart. tror jag. hoppas, HOPPAS, allt går som det ska idag.

okej, kolla in här på onsdag igen för då är jag tillbaka abd! måste skriva abd i sånna här situationer annars kommer kanske nått hemskt att hända. nääääråå. okej puss hej!

london bejbe2

haha poängen med förra inlägget var att vi ska till london imorgon. LONDON! jag längtar! en av de roligare grejerna, förutom shoppingen, är att vi ska gå och se Lion King musikalen på lyceum theatre. jag fixade asbra platser och jag LÄNGTARRRRRR! jag har velat se den i flera år den här musikalen och nu ska jag äntligen få göra det också.

File:Lyceum Theatre 2.jpg

http://blog.iup.edu/blogs/student/j/jxbq/the%20lion%20king.jpg

vilka fantastiska kostymer och smink! bara det blir en upplevelse i sig.

http://images.broadwayworld.com/columnpic/TheLionKing10th03.jpg

http://www.musicals.nl/images_musicals_content/LK_641_500x300.jpg


LONDON Bejbe

AHHHHH. jag vet inte om jag är en resefebermänniska, men jag gillar att vara organiserad och veta hur jag ska göra under min resa, hur jag ska ta mig fram etc, speciellt då jag reser själv. det gör jag inte den här gången men ja.... vi låter det vara osagt. tyvärr så har det lett till lite irratation här i huset. tanken har slagit mig många gånger vad våra grannar tycker och om de hör oss.

jag hör ju t ex inte min närmaste granne alls fastän han bor med sin flickvän. å andra sidan är han väldigt tyst annars också. alltid när vi hälsar på varandra, och, det här måste jag berätta först för det är så roligt. det händer alldeles för ofta att jag träffar på han vid de mest oväntade ställen, eller när jag tänker att jag ska ta och gå en annan väg till maxi bara för att testa på att inte stöta på honom, och gissa vem som just då går förbi? just det min granne. ba har du en inbyggd gps på mig eller vad är grejen? anywho, för att komma till saken, alltid när vi hälsar så istället för att säga i normal samtalston tja, så mimar han alltid fram ett HEJ. så tyst är han! jag tror inte jag har hört honom prata någongång.




hårsida

hallu mäns och womäns.

är faktiskt lite stressad eftersom jag måste sticka ner på stan och göra en viktig grej.

men beställde lite hårgrejer från den här sajten så jag ville bara rekomendera den. mycket billigare här än i hårsalongerna ska ni veta. jag vet vad jag snackar om.

Schwarzkopf Osis Dust it 50ml 98Vision Ruff Salt Water Spray Dualsenses Color Leave-in Serum 18mTigi Rockaholic Fun Times Flexible Hairspray - Party on
osis dust it, saltvattenspray från vision haircare, leave-in serum från goldwell och hårspray från tigi.
för eeeeeh, den blygsamma summan, 400 spänn. vågar inte ens tänka på hur mycket det hade kostat i salong.

ont i käken

har varit uppe sedan nio och är astrött. käkade kupus till frukost, vaknade och kände sug efter det. måste fixa lite här hemma och sedan är det gym och lite annat.

vikthets bland tjocka och smala människor

det här inlägget har jag velat skriva länge men aldrig funnit orken. så  jag säger det rakt ut: JAG STÖR MIG SÅ JÄVLA MYCKET PÅ SMALISAR SOM GNÄLLER OM ATT DE ÄR TJOCKA och TJOCKISAR SOM GNÄLLER PÅ ATT DOM ÄR TJOCKA.

vet ärligt talat inte vilken kategori som är mer krävande och mer en pain in the ass. för det första; smalisar som uttrycker att dom är tjocka gör det enbart för att 1) dom har en jävligt skev självbild och behöver pyskologhjälp med sitt självhat eller 2) söker bekräftelse på att dom inte alls är tjocka enbart för att alla andra ska säga näääää du är så smal så att de ska slippa de dåliga samvetet som gnager bara för att de äter en lussenbull extra.

för det andra; har vi de uppenbara tjockisarna som inte gör annat än gnäller om sina lovehandles eller hur många chokladbollar de stoppar i sig. men ja okej det är inte så lätt att sluta med någon ovana, jag vet det själv då jag förbrukar alldeles för mycket socker dagligen, MEN (och detta gäller både tjocka och smala), håll det för er själva! orkar inte höra talas om någon mer bantningskur, diet, atkins, fatkins, ratkins whatever. vill inte höra mer om folks askonstiga bilder om sig själva. det räcker för fan. är ni sjuka så sök hjälp eller gör vad som helst, men gör det tyst.

om alla bara slutade snacka om sin vikt och göra feta analyser huruvida man är tjock eller smal, så skulle vi få en sundare bild av oss själva allihopa. alla smalisar skulle bli normalviktiga och alla tjockisar skulle också bli det.

jag har alltid varit sund och healthy. smal som en sticka fram till 12, lite pubbefett på höfter och ben när jag var 14, men sedan höll jag en jämn, normalvikt (enligt prokoller och shit) ända fram tills att jag slutade gymnasiet.  jag hade en period då jag gick upp i vikt. som mest har jag vägt runt 67 kg, jag kommer ihåg när jag vägde mig i badhallen och först då fick jag en realitycheck som hette DUGA för jag visste vad allt detta berodde på; lite deppighetsfasoner som resulterade i tröstätning men också att jag helt enkelt lät mig påverkas av folk i min omgivning, tidningar, tv och alla jävla dietkurer. då, först då, stannade jag upp och tänkte HUR fasen kunde jag har tillåtit mig själv, mig själv som jag älskar mest av alla, att påverkas så mycket och skada min kropp och psyke på detta sätt? jag som aldrig ens tänkt bantning eller på vad jag får- och inte får äta fram tills att jag var 19, det var liksom uteslutet ur mitt lexikon. och idag jag vet tjejer som idag, vid 15års ålder relaterar mer till Aftonbladets Viktklubb än Lunarstorm.

egentligen är det inte ens relevant men idag brukar jag ligga på 60-61 kg till mina 168 cm och det är fullkomligt acceptabelt för min kropp, för det är den kroppen jag är van vid. jag har haft mina tankar och ibland trott att jag skulle se såå mycket bättre ut om jag bara hade mindre höfter/ass/spänstigare ben/etc men idag så när jag tittar på mina höfter så visst, jag är inte en planka varken framifrån eller från sidan men det finns inte en enda kille som jag har varit med som inte har tyckt om min ass eller bröst eller ben eller annat. så om jag har varit kass på att uppskatta mig själv så har jag iaf fått bevis på annat håll att jag duger, faktiskt oavsett hur jag har sett ut. även perioden när jag tyckte att jag var tjock fick jag ragg när vi gick ut.
men det var först när jag lade ner alla det här tankarna som kretsade kring mat som jag slimmade ner och blev NORMAL. ja normal, normal för mig är när man, oavsett vikt, har en sjyst relation till sitt kylskåp.

alla har ett ansvar gentemot sina egna kroppar och i år är mitt nyårslöfte att ta hand om min kropp på ett psykiskt plan och aldrig fälla negativa matkommentarer varken i mitt egna sällskap eller i sällskap med andra. allt annat tyder på osäkerhet.

mat är sunt och gott och äter man med måtta, vilket för mig är minst fyra gånger om dagen plus annat smågojs man stoppar i sig och jag är fan healthy, så klarar man sig och det är en sån jävla NJUTNING att äta och få cirka sju munorgasmer per dag. mat gör mig GLAD, men det som gör mig ännu gladare är folk som inte får MIG att känna skuld för den maten jag äter. sitter man på ett uteställe/matsal/restaurang och käkar i sällskap så passar det inte, det är rentav oartigt och ohyfsat, att säga något i stil med "åh gud nu kommer jag bli så tjock och jag får verkligen inte äta något mer idag" när ens kompis sitter brevid och precis har tagit sista tuggan på exakt samma rätt som man själv hade. det är fan lika otrevligt som att vända sig till sin kompis och ba hörru, det räcker väl med en kaka? exakt samma sak, för båda ger lika mycket skuld. och varför ska JAG ha skuld för maten jag käkar bara för att människor i min närhet har skeva självbilder. pallar ej.

vet ni, det är två personer som jag just nu kan räkna upp som aldrig någonsin har fällt, varken om sig själva eller andra, någon matkommentar i den stilen jag precis nämnde; och det är snubben jag bor med och min kusin. två sjukt matglada personer i vars sällskap jag mår bra av att äta i och som gör måltiden till exakt den njutning jag beskrev.


hhhdjdhldjsdsjhdsfhj kul jag har

känner mig skapligt uttråkad. eller FEL. känner mig fylld av tristess och även fast jag skulle kunna fixa naglarna eller *valfri ytlig grej* så orkar jag inte det heller. vill egentligen lägga mig och sova så att det blir en ny dag.

imorgon ska jag ta mig till gymmet för att göra min runda stjärt ännu rundare och mina fasta bröst ännu fastare och så ska jag handla. tycker att det börjar bli dags. att äta takeaway (beståendes av lördag:thaimat, söndag: frasses hamburgare, måndag:falafelrulle) tre dagar i rad är ett fint bevis på att kylskåpet gapar tomt. blir deppig av att bara öppna den och upptäcka den lilla zucchinin som väntar på att stekas. hang out there little pal!

tre dagar i rad har jag vaknat halv fyra. inte på morgonen allstå. fick panik idag, men lugnade ner mig med att vi inte behöver vara i skolan förrän torsdag.

nähe om man nu ska ta och göra nått vettigt. typ sova.

vi kör med en till

hade svårt för att avgöra vilken som var bättre. HAHHAH. på lördagar kan man skratta hur högt man vill för det överröstas ändå av all musik på alla sidor om min lilla lägenhet. hata lite.


lite humor så här dags

hemmingsson070615
av nina hemmingsson

HAHA sjukt kul.

*burp*

vasjutton. har inte kollat på ett enda avsnitt av paradise hotel och nu när jag bytte till det av någon anledning så är en bölande kille det första jag ser. han lipar som om det inte fanns någon värld där utanför det där snuskhuset.

jag är lite hungrig tror jag nog. är själv hemma ikväll. orkade inte gå ut och festa. eller orka och orka, jag ville inte. jag tycker inte det är kul längre. finner lika mycket nöje med att sitta hemma och glo på tv. det sköna är ändå att jag vet att det här beteendet kommer och går, så om två veckor kommer jag vara pepp. men jag pallar inte att behöva dricka för att gå ut. trodde verkligen inte att jag skulle säga det, men det är inte kul att gå ut och festa på ex kåren eller palace om man inte har fått i sig lite alkohol.

jo varför? inte för att jag behöver det för att orka vara social, utan enbart för att man blir så jävla irriterad annars av alla människor, man är så sjukt medveten om allt när man är nykter och därför är det så lätt att störa sig på människor som knuffas, spiller sina drinkar på en, trampar en på tårna med sina sylvassa klackar, trängs i köer och är bara allmänt odrägliga. toleransnivån är så mycket högre.
varför kan man inte festa någonstans där de alla människor är anständiga och normala även med alkohol i kroppen?

ja det var det. ser framemot lite miljöombyten faktiskt. nästa helg åker jag och iman till london och om knappt 1,5 månad befinner jag mig i Stockholm och praktiserar på SOLO.

okej en mäck kanske?

godmorgon!

jag och iman somnade kl 6 i morse. vi låg och kollade på dokumentären om mermaid girl, ni det den lilla tjejen som föds med sammanflätade ben så att hon ser ut som en liten sjöjungfru? både jag och iman blev sjukt rörda av hennes historia, vilken liten tjej!! hon var bara 8 när dokumentären spelades in men hon pratade som att hon vore mycket äldre, och hon hade sån humor! jag och iman garvade högt asofta. iaf, iman blev fan av henne på facebook och sedan gick vi och la oss.

aida ringde och väckte oss vid halv fyra idag och sedan ringde det även på dörren. så vi gick väl upp och nu sitter jag och väntar på att iman ska komma hem med en falafelrulle.

maaaaat

thaaaaaaaimat it is! hehe. och sedan ska vi köpa på oss lite bakelser på konditoeriet här nedanför. asssssssåå älska mat och älska när jag och iman äter tillsammans. åhh mat.

jag är söt!


sitter i högskolebibblan och skriver på forskarplanen. kul.

nyårsbilder

okej dags kanske att publicera nyårsbilderna sju år senare. det här inläggets upplägg kommer att se lite annorlunda ut. jag och iman ska försöka sammanställa resultatet av bilderna tillsammans. magda inleder pratstunden.

M: - min outfit för nyårskvällen, jag gillade den starkt, kärleken till klackarna var ännu starkare. tycker faktiskt det är lite synd att jag inte tog mer tid på mig då jag fotade outfiten, för det här var den bästa bilden och ändå ser den sämst ut. men väldigt lyckad klädsel kan man säga. iman har du något att säga?
I: - skriv bara "så jävla het" och hugg av klackarna lite.

I: - jag ser fett mobbad ut. alla hänger med någon, men det är så jag festar, jag tar över musiken. kul att se grabbarna (imans barndomskompisar) igen och magda är återigen sexig med sin klubb-pose. tack till saeed för mat och häng.
M: - oj oj oj, här haglar komplimangerna. känns nästan genant att skriva ut allt. här hängde vi en stund och käkade mat. sen blev iman glad, vilket han var innan också men så drack han en drink och blev ännu gladare he he.

I: - tyvärr tjejer alla är upptagna, tror jag.
M: - tyvärr killar alla är upptagna.

M: - jag och kriss posade strax innan vi skulle ta bilen in till stan. vi fick skjuts av en av grabbarna till stället vi skulle partaja på. vägen dit var lite trög eftersom bilen hade snöat in och iman fick gå ut och skjuta på medan jag och kriss satt i bilen, fnissade och delade resten av min vinflaska.
I: - klubban var tydligen jävligt god.
M: - det rörde sig om flera klubbor.

I: - bomber i vasaparken. två raketer detonerade på marken med kort mellanrum varpå jag skrek "terroristerna kommer" och en annan okänd blatte kom fram till mig och viskade "säg inte så där, någon suedi kommer att ringa polisen och vi kommer att bli arresterade allihopa". bra start på året.
M: - jag var inte med om det här. och jag minns inte min och imans nyårskyss. inte för att jag var full eller liknande utan helt enkelt för att iman inte riktigt befann sig där. han kom någon minut senare.
I: - varför ljuger du för?

M: - lets move on. det här var den enda partybilden jag tog på folket som var där. det var en abonnerad restaurang och när vi kom in dit hälsades vi av alla. dom bugade och och kysste våra handryggar. eller inte, men dom häslade och tog i hand. senare på kvällen var det en "äldre" man som gick fram till mig och vi skakade hand och jag sa mitt namn och han ba jag vet, jag ville bara se om jag kom ihåg det. de flesta killar som gick fram till en gjorde det på ett artigt sätt och inte äckligt sliskigt. ville bara tala om att alla var trevliga och artiga och att partyt höll hög klass och att iman var snyggast av killarna!
I: - shu till alla på bilden; sasan, sandra, gurmo och resten som var där.

M: - yeah vi förkortar ner nyår lite eftersom jag itne pallar lägga upp fler bilder, det tar sån tid. här har vi firat färdigt, tagit på oss våra stövlar och påbörjat resan mot donken.
I: - det enda jag kunde tänka på här var mat.

I: - t-bana på väg hem.
M: - ja det sammanfattar vår kväll tror jag nog.

gott nytt år!!

mens

HALLÅÅ!!!

kom på att jag nu har haft mens i ett deccenium! det måste vi ju fira på något sätt! kanske en extra lyxig binda nästa månad?


govno

hm, da mi je znati na kojem jeziku da pisem al da niko ne skonta? hehe.

ne da mi se spavati. nikako, ustajem za par sati.

herregud

jag vaknade för tjugo minuter sedan. det innebär att jag sammanlagt har sovit 13,5 timmar.

show me your teeth

jaha kära vänner och ovänner, här sitter jag lugn, tyst och "helt ok" när det gäller fräsch-het.

hm, återkommer strax, måste bara käka något.

okej bäck, det blev en chokladboll från igår. kände mig lite snål då jag inte erböjd iman halva bollen men är det nått jag är som mest ego om så är det mina sötsaker, då orkar jag verkligen inte dela med mig.

det hände en kul grej när vi var hos iman. jag, iman och hans päron satt i soffan och snackade, så kom vi in på mat. jag och iman delar verkligen på allt när det gäller maten, både det när det gäller att käka och pejja, men om det är en sak som man, enligt mig, "äger" själv så är det typ godis och glass. då är jag stenhård på att om någon godisgrej är min så är det MIN hehe. det är har typ något med mitt sockersug att göra.

iaf, imans mamma förstod nog inte det hela och hon ba a men här hemma delar vi inte upp på någonting, alla får ta oavsett vem som har köpt det etc. jag ba jo klart det gör vi också, men jag stör mig asmycket på om iman tar min sista godisbit eller vad det nu kan vara och hon kunde inte riktigt förstå att det var så haha. asså handlar det om godis så handlar det om godis och då förhandlar vi inte.

nu ska jag borsta tänderna och sova.

hat

godmorgon, dags att sticka till bibblan och sitta med forskarplanen. vi har inte ens satt igång haha.

jag sov inte så många timmar i natt, men känner mig "skapligt" (hata ordet) pigg. åhhhhh hatar skolan.

svar på frågor

Hur får du det att bli så fint och färgar du det hos frisören eller hemma? har själv brunt hår och har ett x antal gånger försökt att få det sådär lite rött och lagom mörkt, men funkar aldrig. :(
En lite äldre fråga jag av någon anledning glömde att svara på så här kommer den. jag har fått den hårfrågan flera gånger både här på bloggen och irl och jag säger så här; köp två hårfärger (jag använder MOODs) ena guldbrun och den andra mahognyröd. i botten färgar jag håret med den guldbruna och i längderna med den röda nyansen. det bästa är att färga hela håret guldbrunt först och sedan med röda nyansen från botten ca 2 cm och ner mot längderna, då får jag det iaf att se ut som det gör.
guldbrun och mörk mahogny   

slutresultatet beror väl lite på vilken färg man har i sedan innan och vilken ens naturliga färg är. min är råttbrun och färgat tusen gånger sedan 15års ålder.

sedan handlar det väl mycket om ljuset också, på vissa bilder ser det ut som att jag har rött hår och på andra brunt, men om man säger i dagsljus så är det brunt med röda/koppar skiftningar. här är en ofixad bild då håret är nyfärgat och det är så här den ser ut i verkligheten så att säga. lycka till och tack för komplimangen!


Hur träffades du och Iman? Och vad tycker dina föräldrar om det, mislim da nije bosanac :)
Jag och iman träffades i skolan förra året då båda pluggar till journalist. iman går klassen över mig och när vi började skolan så tillhörde han någon typ av "faddergrupp" som hängde med oss ettor lite överallt under nollningsveckan. vi hördes ofta men ville inte visa något speciellt intresse då vi båda körde spel (the game, finns på riktigt!), ingen av oss ville ge sig och det blev (enligt mig) nästan slutet på något som aldrig ens hann börja. det var i november (-08) under halloween som vi hånglade för första gången och samma kväll hann jag spy typ sju gånger mellan hånglingssessionerna. romantiskt. not really. men sen dess har vi hängt ihop och bor nu tillsammans sedan några månader tillbaka.


bland de första bilderna på mig och iman, sept -08

jag ska vara ärlig, mina föräldrar var inte så skitglada över det precis och vi hade många diskussioner kring ämnet. jag förstår mina föräldrar då dom säger att det är svårt mest pga språket, då vi måste snacka svenska med varandra. MEN något som är above all är att mina föräldrar vill se mig lycklig och då lägger dom sig inte i mina val som jag själv gör. och nu när dom har träffat iman så tycker dom om honom. det är mycket lättare att acceptera och tycka om någon när man har träffat denne på riktigt, och det var väl lite det som avgjorde det hela.

är det några mer bosnier som inte är tillsammans med bosnier som har liknande erfaranheter? kul fråga, kan diskuteras mycket kring det.

Hur var din uppväxt? Du verkar inte tycka om kycklingngnting?
min uppväxt var riktigt normal, i turned out to be väldigt normal och det finns inte så mycket att säga kring det faktiskt. växte upp kycklingryd, som heter något annat i verkligheten men vill ej att min blogg ska kunna googlas fram genom stadsnamnet då det är en väldigt liten håla. kycklingryd var helt fine ända fram tills att man upptäckte att det finns mer att hämta i andra städer. efter gymnasiet flyttade jag lund - malta - kalmar. kycklingryd förknippar jag idag endast med kärlek och ångest; kärlek med familjen och ångesten över den tomma, lilla staden.

Kan du tänka dig att i framtiden gifta dig med Iman, skaffa barn med honom och allt som hör till?
som liten hade jag en traditionell syn på äktenskap och giftermål, idag ser den lite annorlunda ut. jag och iman har skämtat om både barn och bröllop men allt är som sagt fortfarande på ett skämtstadium. för vissa kan det låta seriöst att vi bor ihop men både jag och iman tar nog lite lättare på det här än vad andra gör. jag talar för mig själv då jag säger att jag kan inte tänka mig att gifta mig och skaffa barn innan 28-30, men visst kan jag se honom som en framtida make.

Är du social eller blyg med nya folk? Liksom översocial eller ganska tystlåten?
allt beror på i vilket sammanhang det är men jag skulle nog säga att jag är social. jag går in i ett speicellt mode när jag vet att jag "måste" vara social och snacka med folk. samtidigt tror jag att man i journalistyrket måste vara social och oblyg, funkar inte riktigt att vara journalist och ha torgskräck :) dock har jag dagar då jag är extrem osocial och inte orkar prata med folk, men då går jag inte ut heller haha.

Vad har du för morgonrutiner?
haha kul fråga :) jag går upp, tillbringar 40 min på toan inklusive smink. duschar aldrig på morgonen för att sedan gå ut, vill ej bli förkyld (jebiga, är man bosnier så är man :D ), och sedan käkar jag frukost. kan EJ gå ut förrän jag har fått i mig mat. kan inte minnas en enda gång då jag har gått till skolan utan att ha ätit, kommer gärna försent enbart pga frukosten.

Har du haft många killar?
NEJJJJ. gud, jag är så kräsen! min kräsenhet har hindrat mig SÅÅÅ många gånger. det har funnits gånger då jag har dissat killar enbart för att dom ex har haft skit under naglarna, konstiga munnar, lyssnat på dålig musik, sagt chuko (hund) istället för cuko (hund, olika uttal), haft dålig stavning vid msnkonversationer/sms ETC ETC. listan kan göras aslång. ni hör ju hur cp det låter. ser det själv nu. jag utgår inte heller ifrån att jag är perfekt, det är bara det att sådana smågrejer på killar stör mig.

jag är 23 och innan iman hade jag ett seriöst förhållande, om man nu kan kalla det för seriöst, vill ej offenda mitt ex på något sätt, men vi var 16-17-18 och hur seriöst är det på en skala då man bråkar om vem som har skrivit åt en på kafic/novaraja, små svartsjukedrama etc, men sånt hör till den åldern :)

några flörter har det funnits och killar som har varit intresserade av mig men alla har som sagt haft något fel enligt min lista.

hur är det att bo i kalmar? har tänkt på att plugga där...är staden något att rekomendera? Vad är ditt favoritresemål, musik?
det är kul att bo i kalmar, jag gillar det. det är en lagom stor stad som kan vara sjyst att flytta till om man flyttar hemifrån för första gången eller om man flyttar från en liten håla. lätt att hitta runt i, behövs inte mer än två veckor och sedan kan man alla gator, ungefär så. trygg och man känner sig inte rädd när man går hem ensam sent på natten. shoppingen suger dock. men växjö finns alltid i närheten. när det gäller pluggande så kan jag rekomendera skolan, jag gillar mitt program jättemycket (journalistprog) och det är mysig stämning på skolan, sen beror det lite på vad du ska plugga, men du kommer nog trivas om du väljer att bo här.

favvoresemål, hm, madrid har varit en av mina favvoresemål faktiskt, mest kanske för att jag åkte med min bästis och för att vi var där i nästan en vecka och hann se hela staden, shoppa, äta och festa. annars är london är jäkligt bra shoppingstad!

musiken är ett känsligt ämne he he. när det gäller balkanmusik så kan jag säga att jag hatar turbofolkmusik av hela min själ och att jag älskar gammal 70-90tals YU-musik, band så som; plavi orkestar, crvena jabuka, azra, parnji valjak, zabranjeno pusenje, merlin etc etc listan kan göras lång här också. uppskattar även  sevdah (traditionell bosnisk folkmusik), annars blir det mycket rnb och sånt som rullar runt på radiostationerna.

Hur många seriösa förhållanden har du haft & vad har du lärt dig utav dem?
har som sagt haft ett seriöst förhållande och efter det lite strul och korta sommarförhållanden, inget jag kan minnas att jag har lärt mig något speciellt av faktiskt. det har inte hänt en enda gång att någon kille har behandlat mig illa på något sätt, snarare är det jag som pga min egen tristess behandlat dom som dom inte alltid riktigt har förtjänat det. har mer lärt migt vilka typer jag inte dras till eller passar ihop med och det är ju också alltid något :D

Vart från Bosnien kommer du?

jag kommer från den underbara lilla staden Jajce som brukar förtrolla de flesta med sitt vattenfall.

Min enda och största fråga lyder: När tänker du komma till Lund och hälsa på mig igen? Du vet att det är Lundakarneval i vår igen å då är det 4 år sen vi träffades, så det är faktiskt värt ett litet jubileum smirk Peace and love my wonderful göris
Lovar att jag kommer snart!!! pusssss på bönis!

sta bi sa damsugaren? ste ga kupili? :D
haha nej, den kostade 25tusen spänn och kändes ovärd tror jag. dock höll han sin demonstaration i ungefär 3 timmar. om inte mer, överdriver inte. pappa fick ont i huvudet och mamma blev trött.

oooh jag har!
mindre seriös: vad heter hårfärgen du har? den är så himla snygg.
haha, ett asutförligt svar där uppe :)

halvseriös: vad är dina planer inför framtiden? vad vill du jobba med?
mina planer är att slutföra min utbildning här i kalmar, har 1,5 år kvar. sedan är planen att jobba som journalist och flytta upp till stockholm. kan inte tänka mig att bo någon annanstans med mitt yrke just nu faktiskt. målet är att jobba på magasin ex solo, veckorevyn etc. även radio lockar lite men det får vi se.

jätteseriös: dina ögonbryn är så jävla snygga! kvalar inte in som fråga, men jag ville säga det ändå!
HAHA, sjuk. tack för komplimangen. lösningen är sax och pincett.

Hej, använder du brun utan sol? Har du det i ansiktet också isf? Och vilket märke använder du?
Tacksam för svar och din blogg är good shit, I like it! :D

Tack för komplimangen! jepp, jag använder bus och då har jag en från ACO, finns att köpa på apoteket för en hundralapp tror jag. jag har använt många olika men tycker att den här är bäst då man inte blir orange eller fläckig i ansiktet. färgen är inte för stark heller och det är ju bra speciellt eftersom man inte vill se för solad ut i vinter. den har jag i fejjan och neråt mot titsen. när det är fest klappar jag in buset på armarna också för att inte se blek ut jämfört med fejjan.

har jag bråttom ioch inte hinner vänta på effekten av bus:et brukar jag använda kastanjvatten istället (finns att köpa på kicks för drygt en hundring), med hjälp av en bomull baddar jag ansiktet med den innan jag smörjer mig med ansiktskräm. se till att badda snabbt för det är lätt att få ett ojämnt resultat med efter några gånger sitter det och det är värt det! det positiva/negativa är att det tävttas bort med vatten så det är inget långvarigt resultat jämfört med bus, men å andra sidan luktar det inte något heller och man får bränna direkt.

image179



stjärnor i mitt huvud

förresten jag kommer väl slänga in svaret på frågorna lite senare ikväll, dom var färdiga när jag låg sömnlös i stockholm men jag tänkte vara fyndig och publicera dom när jag ha brist på andra inlägg. typ nu. he he. smart.

hallu kalmar

andra officiella dagen i kalmar och mina rutiner har redan sabbats. idag satt jag på bibblan med aidå och kriss, mycket snack lite verkstad som man säger på svenski, men vi kom iaf på en frågeställning till vår forskarplan.

kom hem och däckade vid 18 i soffan med iman och vi vaknade precis. kände fetingångest över sömnen, hoppas jag kan somna ikväll trots allt. men det blir inte bättre av att iman var nere på konditoriet runt hörnet och köpte upp halva bakelsesamlingen så nu ska vi dega i soffan med te och chokladbollar och nån film.

woodstock -69 på någon av svt-kanalerna och jag tänker på min pappa.

resultat

okej vi kan nog konstatera att jag har vunnit.

iman kommentar: "först och främst vill jag påpeka att det inte fanns någon förutbestämd deadline till när den här tävlingen är över. med det sagt vill jag även säga att den s.k vinst magda tar ut nu i förskott är präglad av att den här tävlingen faktiskt ligger inom magdas forum som är hennes blogg. hade denna tävling legat i mitt forum kan jag garantera att sifforna hade övervägt på min sida. men det är lugnt hon kan ha den här. jag vill även passa på att tacka alla kamrater som trots att det är magdas blogg står på den rätta sidan. good times wasted."

magdas kommentar: "HAHA yes, jag visste att jag skulle vinna."


trög bloggning

klockan är mycket och det är dags att sova. jag sitter vid imans dator och tycker ej om hans tangenter eftersom jag stavar fel så lätt.

anywho. sista dagen i sthlm idag och imorgon flyger vi tillbaka till kalmar. jag ska pubba lite bilder från nyår också så fort jag laddat upp dom.

min förkylning är över för er som bryr er.

internet har inte varit riktigt lättillgängligt då vi bara har en sladd på tre datorer. jag har inte riktigt orka sitta vid datan heller då det har kännts lite rude att göra det istället för att hänga med imans familj.

idag gick vi på stan en stund, närmare sagt söder där jag kändisspottade nour el refai, hon var tiny och short men väldigt söt. shoppade typ ett par byxor till iman och iman shoppade en tröja till mig. jag gick back medan iman tjänade på mig. han borde bli ekonom.

igår gick vi på bio och såg sherlock holms och det var inte värt pengarna. så gå inte och se den. what else har hänt då? just det, vi var lite bejkis dagen efter nyår som var väldigt kul, men jag har kanske redan skrivit det?
jag var så jävla lång i mina 15cms klackar!!! assååååå heta var dom.

yepp thats about it, tror nog att det är dags att sova.

eller vänta, ska sno en pic från fejjan från nyårsfirandet.

hemmafest hos en av imans kompisar. har skitsvårt för min kassa hållning men det får gå för den här gången.

ute i parken där vi kollade på fyrverkerier!

tack för att ni orkar hänga på här trots bristen på blogginlägg.

goddag

här är vi trötta. precis käkat middag med imans familj inklusive bror. jag vill bara däcka så trött är jag.

RSS 2.0