svar på frågor

Hur får du det att bli så fint och färgar du det hos frisören eller hemma? har själv brunt hår och har ett x antal gånger försökt att få det sådär lite rött och lagom mörkt, men funkar aldrig. :(
En lite äldre fråga jag av någon anledning glömde att svara på så här kommer den. jag har fått den hårfrågan flera gånger både här på bloggen och irl och jag säger så här; köp två hårfärger (jag använder MOODs) ena guldbrun och den andra mahognyröd. i botten färgar jag håret med den guldbruna och i längderna med den röda nyansen. det bästa är att färga hela håret guldbrunt först och sedan med röda nyansen från botten ca 2 cm och ner mot längderna, då får jag det iaf att se ut som det gör.
guldbrun och mörk mahogny   

slutresultatet beror väl lite på vilken färg man har i sedan innan och vilken ens naturliga färg är. min är råttbrun och färgat tusen gånger sedan 15års ålder.

sedan handlar det väl mycket om ljuset också, på vissa bilder ser det ut som att jag har rött hår och på andra brunt, men om man säger i dagsljus så är det brunt med röda/koppar skiftningar. här är en ofixad bild då håret är nyfärgat och det är så här den ser ut i verkligheten så att säga. lycka till och tack för komplimangen!


Hur träffades du och Iman? Och vad tycker dina föräldrar om det, mislim da nije bosanac :)
Jag och iman träffades i skolan förra året då båda pluggar till journalist. iman går klassen över mig och när vi började skolan så tillhörde han någon typ av "faddergrupp" som hängde med oss ettor lite överallt under nollningsveckan. vi hördes ofta men ville inte visa något speciellt intresse då vi båda körde spel (the game, finns på riktigt!), ingen av oss ville ge sig och det blev (enligt mig) nästan slutet på något som aldrig ens hann börja. det var i november (-08) under halloween som vi hånglade för första gången och samma kväll hann jag spy typ sju gånger mellan hånglingssessionerna. romantiskt. not really. men sen dess har vi hängt ihop och bor nu tillsammans sedan några månader tillbaka.


bland de första bilderna på mig och iman, sept -08

jag ska vara ärlig, mina föräldrar var inte så skitglada över det precis och vi hade många diskussioner kring ämnet. jag förstår mina föräldrar då dom säger att det är svårt mest pga språket, då vi måste snacka svenska med varandra. MEN något som är above all är att mina föräldrar vill se mig lycklig och då lägger dom sig inte i mina val som jag själv gör. och nu när dom har träffat iman så tycker dom om honom. det är mycket lättare att acceptera och tycka om någon när man har träffat denne på riktigt, och det var väl lite det som avgjorde det hela.

är det några mer bosnier som inte är tillsammans med bosnier som har liknande erfaranheter? kul fråga, kan diskuteras mycket kring det.

Hur var din uppväxt? Du verkar inte tycka om kycklingngnting?
min uppväxt var riktigt normal, i turned out to be väldigt normal och det finns inte så mycket att säga kring det faktiskt. växte upp kycklingryd, som heter något annat i verkligheten men vill ej att min blogg ska kunna googlas fram genom stadsnamnet då det är en väldigt liten håla. kycklingryd var helt fine ända fram tills att man upptäckte att det finns mer att hämta i andra städer. efter gymnasiet flyttade jag lund - malta - kalmar. kycklingryd förknippar jag idag endast med kärlek och ångest; kärlek med familjen och ångesten över den tomma, lilla staden.

Kan du tänka dig att i framtiden gifta dig med Iman, skaffa barn med honom och allt som hör till?
som liten hade jag en traditionell syn på äktenskap och giftermål, idag ser den lite annorlunda ut. jag och iman har skämtat om både barn och bröllop men allt är som sagt fortfarande på ett skämtstadium. för vissa kan det låta seriöst att vi bor ihop men både jag och iman tar nog lite lättare på det här än vad andra gör. jag talar för mig själv då jag säger att jag kan inte tänka mig att gifta mig och skaffa barn innan 28-30, men visst kan jag se honom som en framtida make.

Är du social eller blyg med nya folk? Liksom översocial eller ganska tystlåten?
allt beror på i vilket sammanhang det är men jag skulle nog säga att jag är social. jag går in i ett speicellt mode när jag vet att jag "måste" vara social och snacka med folk. samtidigt tror jag att man i journalistyrket måste vara social och oblyg, funkar inte riktigt att vara journalist och ha torgskräck :) dock har jag dagar då jag är extrem osocial och inte orkar prata med folk, men då går jag inte ut heller haha.

Vad har du för morgonrutiner?
haha kul fråga :) jag går upp, tillbringar 40 min på toan inklusive smink. duschar aldrig på morgonen för att sedan gå ut, vill ej bli förkyld (jebiga, är man bosnier så är man :D ), och sedan käkar jag frukost. kan EJ gå ut förrän jag har fått i mig mat. kan inte minnas en enda gång då jag har gått till skolan utan att ha ätit, kommer gärna försent enbart pga frukosten.

Har du haft många killar?
NEJJJJ. gud, jag är så kräsen! min kräsenhet har hindrat mig SÅÅÅ många gånger. det har funnits gånger då jag har dissat killar enbart för att dom ex har haft skit under naglarna, konstiga munnar, lyssnat på dålig musik, sagt chuko (hund) istället för cuko (hund, olika uttal), haft dålig stavning vid msnkonversationer/sms ETC ETC. listan kan göras aslång. ni hör ju hur cp det låter. ser det själv nu. jag utgår inte heller ifrån att jag är perfekt, det är bara det att sådana smågrejer på killar stör mig.

jag är 23 och innan iman hade jag ett seriöst förhållande, om man nu kan kalla det för seriöst, vill ej offenda mitt ex på något sätt, men vi var 16-17-18 och hur seriöst är det på en skala då man bråkar om vem som har skrivit åt en på kafic/novaraja, små svartsjukedrama etc, men sånt hör till den åldern :)

några flörter har det funnits och killar som har varit intresserade av mig men alla har som sagt haft något fel enligt min lista.

hur är det att bo i kalmar? har tänkt på att plugga där...är staden något att rekomendera? Vad är ditt favoritresemål, musik?
det är kul att bo i kalmar, jag gillar det. det är en lagom stor stad som kan vara sjyst att flytta till om man flyttar hemifrån för första gången eller om man flyttar från en liten håla. lätt att hitta runt i, behövs inte mer än två veckor och sedan kan man alla gator, ungefär så. trygg och man känner sig inte rädd när man går hem ensam sent på natten. shoppingen suger dock. men växjö finns alltid i närheten. när det gäller pluggande så kan jag rekomendera skolan, jag gillar mitt program jättemycket (journalistprog) och det är mysig stämning på skolan, sen beror det lite på vad du ska plugga, men du kommer nog trivas om du väljer att bo här.

favvoresemål, hm, madrid har varit en av mina favvoresemål faktiskt, mest kanske för att jag åkte med min bästis och för att vi var där i nästan en vecka och hann se hela staden, shoppa, äta och festa. annars är london är jäkligt bra shoppingstad!

musiken är ett känsligt ämne he he. när det gäller balkanmusik så kan jag säga att jag hatar turbofolkmusik av hela min själ och att jag älskar gammal 70-90tals YU-musik, band så som; plavi orkestar, crvena jabuka, azra, parnji valjak, zabranjeno pusenje, merlin etc etc listan kan göras lång här också. uppskattar även  sevdah (traditionell bosnisk folkmusik), annars blir det mycket rnb och sånt som rullar runt på radiostationerna.

Hur många seriösa förhållanden har du haft & vad har du lärt dig utav dem?
har som sagt haft ett seriöst förhållande och efter det lite strul och korta sommarförhållanden, inget jag kan minnas att jag har lärt mig något speciellt av faktiskt. det har inte hänt en enda gång att någon kille har behandlat mig illa på något sätt, snarare är det jag som pga min egen tristess behandlat dom som dom inte alltid riktigt har förtjänat det. har mer lärt migt vilka typer jag inte dras till eller passar ihop med och det är ju också alltid något :D

Vart från Bosnien kommer du?

jag kommer från den underbara lilla staden Jajce som brukar förtrolla de flesta med sitt vattenfall.

Min enda och största fråga lyder: När tänker du komma till Lund och hälsa på mig igen? Du vet att det är Lundakarneval i vår igen å då är det 4 år sen vi träffades, så det är faktiskt värt ett litet jubileum smirk Peace and love my wonderful göris
Lovar att jag kommer snart!!! pusssss på bönis!

sta bi sa damsugaren? ste ga kupili? :D
haha nej, den kostade 25tusen spänn och kändes ovärd tror jag. dock höll han sin demonstaration i ungefär 3 timmar. om inte mer, överdriver inte. pappa fick ont i huvudet och mamma blev trött.

oooh jag har!
mindre seriös: vad heter hårfärgen du har? den är så himla snygg.
haha, ett asutförligt svar där uppe :)

halvseriös: vad är dina planer inför framtiden? vad vill du jobba med?
mina planer är att slutföra min utbildning här i kalmar, har 1,5 år kvar. sedan är planen att jobba som journalist och flytta upp till stockholm. kan inte tänka mig att bo någon annanstans med mitt yrke just nu faktiskt. målet är att jobba på magasin ex solo, veckorevyn etc. även radio lockar lite men det får vi se.

jätteseriös: dina ögonbryn är så jävla snygga! kvalar inte in som fråga, men jag ville säga det ändå!
HAHA, sjuk. tack för komplimangen. lösningen är sax och pincett.

Hej, använder du brun utan sol? Har du det i ansiktet också isf? Och vilket märke använder du?
Tacksam för svar och din blogg är good shit, I like it! :D

Tack för komplimangen! jepp, jag använder bus och då har jag en från ACO, finns att köpa på apoteket för en hundralapp tror jag. jag har använt många olika men tycker att den här är bäst då man inte blir orange eller fläckig i ansiktet. färgen är inte för stark heller och det är ju bra speciellt eftersom man inte vill se för solad ut i vinter. den har jag i fejjan och neråt mot titsen. när det är fest klappar jag in buset på armarna också för att inte se blek ut jämfört med fejjan.

har jag bråttom ioch inte hinner vänta på effekten av bus:et brukar jag använda kastanjvatten istället (finns att köpa på kicks för drygt en hundring), med hjälp av en bomull baddar jag ansiktet med den innan jag smörjer mig med ansiktskräm. se till att badda snabbt för det är lätt att få ett ojämnt resultat med efter några gånger sitter det och det är värt det! det positiva/negativa är att det tävttas bort med vatten så det är inget långvarigt resultat jämfört med bus, men å andra sidan luktar det inte något heller och man får bränna direkt.

image179



Kommentarer
Postat av: Du vet inte - Tävling

hej hej!



jaa, det gick bra, la upp hans rap han körde, ska lägga upp intervjun snart, håller på o fixar den faktis så kommer det va en sida som kommer släppa den som en exklusiv grej!

2010-01-05 @ 02:07:19
URL: http://duvetintee.blogg.se/
Postat av: Ilvic*

Mitt ex var också från Iran faktiskt. Hos mig var det samma issue, språket. Dom hann aldrig träffas men det var det som de var mest oroliga för, att dom skulle vara tvungna att snacka svenska livet ut på alla släktträffar. Haha.

2010-01-05 @ 16:51:54
URL: http://satisfaction.blogg.se/
Postat av: Amra

Haha, det där med att vara kräsen, been there done that, har skärpt till mej för det håller lixom inte, odraslacura.com! Anyways, att vara tillsammans med en icke bosnier var inte alls uppskattat hos min mamma. Mitt ex som jag var tillsammans med i över tre år hade grekiska/ungerska rötter. Vi hade många vilda diskussioner kring ämnet och helt ärligt så accepterades han aldrig riktigt men mamma förstod till slut envisheten som hennes dotter besitter och lät det vara. Du och Iman är skitfina ihop, snyggaste paret!

2010-01-05 @ 19:10:31
Postat av: magzza

ilvic; shit, jag som tänkte att jag måste svara på din och amras kommentar och så glömde jag heeelt bort det.



vi diskuterade det länge i min familj och det är språket som är det största problemet. mina päron var ju också asoroliga över att behöva snacka svenska hela tiden, men det behöver dom inte, och dessutom har ju både jag och iman invandrade föräldrar så vi har förståelse för om de vill/behöver snacka bosniska/persiska och inte alltid kräva översättningr av vad som har sagts :)



Amra; haha, fast du vet man får vara kräsen till en viss del, men jag var verkligen småpetigt kräsen. på "äldre" dagar har jag ändå börjat vara lite mindre, det går inte att störa sig på småsaker, håller inte i längden :)



jag vet inte om det är något specifikt med oss bosnier när det kommer till att enbart skaffa pojkvänner/flickvänner som också ska vara bosnier, men det tycker iman iaf, han menar att vi bosnier bara håller oss till varandra. det kanske beror på att det inte var så länge sen vi kom till sverige, jag vet inte. men jag är av den åsikten att man kan vara tillsammans med vem som helst bara denne är normal och behandlar en sjyst. dock föredrar jag iaf att man har samma religion eller liknande kultur, annars är det rätt kört i mina ögon.

tack för komplimangen också!

2010-01-08 @ 03:05:52
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Gabz

Jag tycker att du & Iman är ett sjukt soft par! Ni är som två pusselbitar som faller på varandras plats hehe =)

2010-01-10 @ 10:46:50
Postat av: B

Gött med föräldrar och släkt som förstår. Mina förstår inte ett dugg o vill inte förstå haha :/ Ni är iaf jättesöta ihop :)

2010-01-11 @ 19:36:14
Postat av: magzza

gabz; aww tack gabi! vilken fin komplimang.



B; tack för komplimangen :) men tänkte passa på att fråga dig hur det kommer sig att dom inte förstår? är du/ni svenskar eller bosnier, du får jättegärna förklara.



mina förstod inte heller till en början, men ett år senare dvs nu så har dom mer förståelse spec när dom har träffat min kille.

2010-01-12 @ 01:37:29
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0