iphone

justja en till sak innan jag drar iväg med min nutellamäck. det är så här att jag är sugen på att skaffa en iphone 3gs antigen 16gb eller 32gb (drar mer åt 16). saken är den att jag vill ha den på abonnemang och helst så att man kan surfa obegränsat, sms- och snackpris kvittar mer eller mindre men det ska ju inte vara svindyrt. är det någon som är iphoneexpert på priser och sånt som kan hjelpa mig? jag behöver bli hjälpt!

och en till grej, vissa abonnemang begränsar ju surfandet en del och gör så att man får surfa 1 gb i månaden, men det jag undrar är, hur mycket måste man surfa för att komma upp i det liksom? gör man det assnabbt eller tar det en viss tid?

http://www.thomasjohnsson.se/wp-content/uploads/2009/08/iphone-3gs.jpg

hööööme


jag är hemma i chickentown igen!

resan hit var helt OK! faktiskt. men det var fasen lite bökigt att hitta till rätt bussgate från att man hade landat på centralen i sthlm. but i made it. belönade mig med CHIC och DAM-tidningarna. brukar aldrig köpa tantblaskan DAM men jag var nyfiken på prinsessbröllopet.

paps mötte upp mig på centralen i jkpg och sedan tog vi en tur på A6 för att han skulle hitta exakt likadan glasögon som mamma hade råkat ta sönder. en tur på dönk blev det också. jag, han och våra två tt-magar. nu är jag hemma, sitter och slappar och kommer att slappa här veckan ut innan jag förmodligen drar till kalmar nästa vecka för att förmodligen jobba.

såg precis martin dahlin på något svtprogram som handlar om fotboll. kul att jag är så pass insatt att jag vet att han dejtade hannah graaf någon gång i slutet av 90-talet men jag kan fasen inte på rak arm säga om han var med den gången då sverige tog VM-brons eller inte. jag tror att han var med!

sista dagen i makarska


ojojoj glada miner här. men jag är faktiskt riktigt glad för jag har precis packat färdigt och är nöjd med mitt. under dessa två dagar då det har varit jättesoligt så har jag fått lite färg, men jag skulle nog behöva någon mer dag för att liksom se ut som att jag har varit utomlands :( obs, är lite brunare än vad jag appear 2 b på bilden.

det känns som att jag och iman har varit borta i en evighet och inte bara två veckor, för vi har hunnit med så mycket. bytt olika städer och det har hänt så mycket, vi har sett och upplevt massor. och nu ba schlutt, dags att åka hem! och det ska bli skoj. tänkte stanna någon dag i sthlm och sedan drar jag vidare hem till kycklingryd och min familj och någon gång på slutet i nästa vecka är det kalmar och förhoppningsvis lite jobb som gäller.

min semester är slut! men jag sörjer inte. det känns ändå som att det inte kommer att bli så mycket jobb i sommar så jag kommer väl ha tid till annat också.

jag ska också blogga om både bosnien och kroatien när jag kommer hem. då lägger jag upp bilder också, för här tar det lite tid att uploada allt.

nu ska vi sova, dags för det för imorgon är det tidig uppgång!

kjol och bäd

fasen vad vi solade idag, och badade! nu ska vi sova. sista dagen i makarska imorgon.

hallåjzan


det här är andra dagen vi inte har gått till stranden och varken badat eller solat. allstå fatta!!!! världens dyraste bränna åt helevete just nu. har aldrig varit så besviken på balkan som det här året. eller jo, under kriget, men det är ju en annan story.

IALLAFALL för att inte sänka det här inlägget med depp helt och hållet så kan man ju se det positiva det också. idag sov vi till exempel till halv tre på eftermiddagen och igår kände vi på hur det ungefär måste kännas att flyga. det blåste SÅ mycket att man nästan lyftes från marken. ljuger ej. vi har också gått på "sightseeing" idag. det började med en pommeskyckling-tallrik och avslutades med en bananasplit. under dom här två dagarna har vi också sett två filmer som handlar om vad som hände efter världens undergång. rekomenderar båda.

den ena heter: the road och den andra: the book of eli. NI MÅSTE SE. helst båda. the road är så sorgsen så att man lipar sönder sig på slutet för det känns så äkta och the book of eli är inte så lipig.

obs, iman kommer förmodligen hata bilden jag la upp, men äh. ser ni att jag har fått honom intresserad av korsord?? tänk vad mycket man kan påverka en människa.

ps1: JAG ÄR SÅ BLEK!!!!!!!! orkar ej med mig själv. imorgon ska det tydligen vara "OK" väder, så jag ska fan pressa sönder mig. kommer vara skithal av all olja jag ska dränka in mig med. intalar mig själv att jag ändå aldrig kommer att drabbas av hudcancer.

ps2: victoria har ju gift sig med sin dude. trots att vi befinner oss 2000km så såg vi en snutt på svtplay. men EN sak jag funderar på som tydligen ingen annan håller med mig i (enligt fejjan). alla tycker typ att hans tal var det mest romantiska ever.
asså......................dont know about u, men jag har hört mer romantiskt och jag är inte ens en prinsessa??? eller ok, jag är det! i mitt hufvud iaf. inte ens hans skratt lät äkta när han typ "småskrattade" åt det där med grodan och prinsen. allt var ju inplanerat av någon som förmodligen rättade hans tal. och KUL att snacka om sig själv i tredje person. och största klyschan till sist; störst av allt är kärleken. men näääheeesägerure?? jag trodde det var pengarna. hehe.

hihih

jag vaknade precis nu, för andra gången idag. och det är SOOOOOOOOLLLLLL ute. nu ska vi till strandis!!!

we survived!

asså vi överlevde kvällen! men det var kusligt ett tag. det hade regnat hela kvällen och natten så när första skavlvet kom så reagerade inte jag. trodde att det var åskmolnen som bekantade sig med varandra, men iman ba var det ett skalv? jag ba näääääää, klart det inte var. så kom plötsligt andra skalvet och jag ba :/ UT, vi måste ut! för man vet ju inte om det kommer något mer. men just där och då tänkte jag typ hm, ska jag ha med mig datan? ska jag ta med mig lilla väskan där vi har pass och pengar? jag tog på mig strandkläderna och en kofta och så gick vi ut ur huset och stod där ute på gatan alldeles själva i regnet haha.

okej, kul att jag kan vara lättsam och skämtsam om det hela nu, men igår var det en helt annan känsla. kände mig djup och tänkte typ att fasen vad lätt det är att dö egentligen! det är skitlätt och här går man på gatan och tror att man är odödlig. det var en halväcklig känsla att veta att ens liv kan tas ifrån en hur lätt som helst.

och från att vara djup och ha respekt för livet, jorden och hela karusellen, så sitter jag här idag, den hrä morgonen och klagar på vädret igen. snabba puckar i min hjärna.

nä men det har varit lite halvkasst väder de här dagarna. det regnar inte konstant, utan bara på kvällarna och små skurar på dagarna. vi badar och solar fortfarande men yeah det är inte så varmt att jag längtar efter att få bara slänga mig i vattnet. sån otur man har ibland. man tycker ju att det kassa vädret borde vara nog, but noooo. kör igång en skalv också.

okej, börjar bli aningens hungrig nu och jag måste noppa ögonbrynen. de har typ växt igen.

skalv

asså omg!! vi har precis varit med om en lättare jordskvalv!

makarska dag 2

well i natt sov jag tolv timmar och kan väl påstå att jag är rätt utvilad. sitter lite halvhungrig nu och väntar på att vi ska börja gå mot stranden. saken är den att vi i år har otur med vädret! SUCK. hela natten regnade det och idag är det halvkasst, molningt och det ska regna idag tydligen. det negativa är väl att det tydligen ska regna ända fram till fredag haha. dör.

alltså världens dyraste bränna går jag miste om nu. det positiva är väl att jag slöar ner åldringsprocessen en aning nu. men annars är det väldigt mysigt, vi har en mysig lägenhet, vi tar det lugnt, käkar och myser liksom.

nähe, nu är det dags att gå!

makarska


idag kom vi fram till makarska. efter lite bök och stök :) men vi ska sticka till stranden nu!

sarajevo dag 2

jag ska försöka mig på lite blögg nu innan vi måste dra. checkout tiden har passerat för länge sen och städerskan väckte oss, men vi stannar här en till stund eftersom vår buss inte går förrän halv fyra. det känns som att vi har varit här i sarajevo längre än vad vi egentligen har varit. dagarna har varit långa och vi har hunnit med mycket. det har varit tre jätteroliga dagar.

men iaf. här är berättelsen om vår andra dag i sarajevo (13/6).

vi bodde i ett område som heter kovaci och det ligger väl typ i uppförsbacke. första natten var det svårt att ta sig upp för backen, men nu har vi blivit vana och kutar mestadels uppför den hehe, men iaf, när man kommer ner från kovaci landar man i bascarsija (gamla stan) och där är duvorna det första man ser. så vi var faktiskt tvungna att mata dem idag också. undrar om dom någonsin blir helt mätta? i sarajevo finns det många moskeer och det här är en av 70!

jahaja, här är vi två då! skitsvårt att ta kort oavsett hur man ställer sig mot/från solen. det var otroligt varmt och fuktigt och på sätt och vis är det svårt att vänja sig vid värmen. när man går på stan känns det som att det rä sällan man ser svettiga bosnier, ok svettiga gubbar finns det överallt, men just allstå futkiga i fejjan liksom. jag har ett flottigt ansikte och svettmusch hela tiden.

till frukost käkade vi pizza! haha, ofta man käkar pizza till frukost, men det här var faktiskt runt 14 på eftermiddagen. vi käkade på ett place som hette Basta-nånting, vilket betyder typ trädgården. anyyyywhoo, riktigt goda pizzor och det här är imans pizza med suho meso (torkat kött). iman hade saknat det.

i stan finns en jättefin moské som heter gazi husrev-begs moské. det var nämligen den lilla gubben som fick för sig att bygga en najs moské, och det var en iranier som byggde den (viktigt att tillägga enligt iman). utsmyckningen är jättefin i dörren och det är även en fin innergård runt hela moskén. det finns också en fontän som kan man svalka sig vid. det finns väldigt många "minifontäner" (cesme) där man kan fylla på vatten, och det behövs! man är konstant törstig.

katedralen i sarajevo. iman är en liten pluttis  jämfört med den.

Eternal flame (vjecnja vatra), här en en minnesgrej rest över alla de som stupade i andra världskriget, allstå inte alla-alla utan alla dåtidens jugoslaver. rätt varmt att stå och grilla sig vid elden.

jaha hörrni. lite shopping måste man ju få spana in. här är ett helt nytt shoppingcenter som kallas för BBI-center. massa dyra och tråkiga affärer. jag hittade inget! allstå det värsta jag vet är nästan märkeskläder, typ lacoste och tommy hilfiger och deras fula loggor. asså HATA! helt själslösa kläder som bara passar tråkmånsar. ungefär sådana kläder är det här inne då, men det är ändå najs att spana in själva byggnanden, för den är verkligen fräsch! iman klippte sig här också, hos en asdryg och konstig snubbe. verkade vara hög, men han klippte fint.

floden miljacka igen. precis här till höger på bilden så ligger det ett område som heter skenderija. där finns det också ett under-jorden-shoppingcentrum, och där hittar man 0. finns några skobutiker and thats it. såvida man inte charmas av alla rökande tanter och gubbar som sitter som skorstenar utanför sina egna butiker. och det kanske är nåt för någon som aldrig har sett någon röka inomhus i ett shoppingcentrum. rökförbud känns jävligt avlägset om man säger så. synd. finns även en gammal sporthall där en del av olympiska spelen hölls.
jag såg också en basketmatch här för ett par år sedan.

efter att vi hade tagit en fajk (fika) på skenderija, så började vår vandring mot kosevo. kosevo är inte bara ett bostadsområde utan där finns även kosevo, (även kallad asim ferhatovic stadion efter fk sarajevo spelaren asim ferhatovic som slutade 1967 och är allmänt känd som en av bosniens bästa fotbollsspelare någonsin /iman) allstå, för att förenkla: ett fotbollsarena. trevliga hus på vägen.

mm kulhål. exotiskt för att vara europa måste man ändå säga.

och här är allstå det vi snackade om innan: Kosevo. väldigt stor faktiskt, även om det inte syns så mycket på den här bilden. tar upp till 37 000 msk har jag för mig. vi satt och chillade här och glodde på när arbetarna plockade ner scenen efter en konsert. dino merlin och andra stora artiser håller sina konserter här också.

på väg tillbaka gick vi förbi en av många muslimska (och katolska) begravningsplatser, även kallade mezari. vackert, men väldigt hemskt att gå förbi de fina, vita gravarna. oehört ledsamt att läsa på stenarna eftersom det var så många människor som begravdes mellan 1992-1995. väldigt många unga människor, väldigt många unga människor under 20. den "pålen" som står till vänster i bilden är jättehög och där har man skrivit in alla namnen på de som stupade i kriget. det är också väldigt lätt att glömma bort att det faktiskt har varit krig här. men man får aldrig glömma det!

okej lite gladare grejer här. efter den långa promenaden svände vi faktiskt av för att käka pancakes, men vi skiter i bilden haha. efter att vi hade fräschat upp oss hemma så mötte vi upp anja och nermin, och satte oss på ett väldigt mysigt och orientaliskt inrett och "gömt" café. på väg hemåt tog vi en mäck.

grabbarna.

de tog oss även högt upp i bergen där vi hade en liten moment med ett kolsvart och samtidigt upplyst sarajevo i natten.

nu försvinner vi, eftersom vi inte har internet i jajce. kanske kommer jag in då jag är på ett internetcafe, men annars så hörs vi på lördag!

sarajevo dag 3


halloj. jag hinner inte blogga så jag bloggar bara lite snabbt. vi har precis gjort oss i ordning och ska gå ner på stan för att käka frulle. igår gick vi runt mycket i sarajevo, bla skenderija, bbi-shoppingcenter, gamla stan igen, kosevo (fotbollsstadion samt bostadsområdet) och på kvällen mötte vi upp min goda vännina anja och hennes kille nermin.

idag har vi lite andra planer. vi ska till vrelo bosne, kolla affärerna i skenderija, spana in grbavica stadion (iman vill) och så ska iman klippa sig. på kvällen är vi bortbjudna på middag hos anja och nermin, så det ska bli skoj!

okej nu måste jag dra men bloggar senare om gårdagen med bilder.

det är förresten vår sista heldag i sarajevo idag, imorgon eftermiddag åker vi vidare mot jajce.

sarajevo dag 1 del 2

efter att vi hade sovit ut igår så stack vi ner på stan för att käka. vi gick till zeljos för att äta cevapi. iman passade på att kolla på fotboll och jag satt och kände mig ensam typ. VM har knappt börjat och jag känner mig redan trött.

vi gick runt på  bascarsija, som är den gamla delen av sarajevo, allstå gamla stan om man säger så. det mesta där byggdes under turkarnas tid, allstå under osmanska riket. under promenaden hittade vi även två iranier. en av dem var en kvinna som snackade jättebra bosniska haha, och hon sålde massa fina kläder, tyger och mattor i olika färger. vi har som sagt mest gått på stan och tagit det lugnt.

jag skriver nu dagen efter och det är därför jag inte kommer ihåg så mycket. men här är lite bilder.

här bor vi, huset är framför mig.

dvs här bakom iman :D jättefräscht rum och trevlig värd.

ner från Kovaci mot Bascarsija

här matade vi duvor! det var skittrevligt. vill nog göra det idag igen.

iman var lite avvaktande och ville inte få skit på skorna.

maxi, släng dig i väggen! här kostar inte jordgubbar 45kr/burken, utan 25 kr/kg!

DZEKO! /iman

en gata i Bascarsija, gamla stan.

cevapi hos zeljo!! woho. mat. och LÖK. här skäms vi inte för dålig andedräkt.

hej och hå, här är vi två!

imans kompis håller i den här butiken. FREE IRAN

där jag köpte en skitfin kjol, hoppas den inte går sönder efter en dags bärande haha.

inne i Bezistan, en bazaar, med massa krimskrams.

RIP Franz Ferdinand. det var här Gavrilo Princip sköt honom.

floden miljacka. vill nog påstå att Pliva är renare ha ha.

spåris i sarajevis.

"fuck the system", "together as one", "enough!"

här tog vi en äkta bosnisk mayosalami-mäck! den satt fint.

vi köpte ett kg körsbär och ett halvt kg jordgubbar för 35 spänn. asså förlåt för att jag hela tiden snackar priser, men det är så jävla billigt!! vill ni åka till ett kul och intressant turistmål och klara er med enbart CSN-pengar så är bosnien det bästa!

nu ska vi ner på stan igen.

sarajevo dag 1

iman ligger här och sover och jag sitter och käkar ur godispåsen, somnade hungrig och känner mig väldigt glupsk. vi kom till sarajevo idag runt halv tio på morgonen och innan dess hade vi hängt på arlanda från 04 till 06.

redan på flygplatsen i sarajevo börjar den typiska bosniska irritationen infinna sig. obs, inte från min sida. men det var en "finare" kvinna som blev pissed över att kön till passkontrollen var så ostrukturerad och att folk trängde sig in och ba allstå ursäkta men du stod inte så lång fram innan, och så var det en äldre tant hon sa det till. asså orka. alla kommer förbi ändå, oavsett om det tar fem minuter längre eller ej.

ja, jag har med mig datan!! hehe, men enbart för för att jag visste att vi skulle ha internetuppkoppling på hostelet och boendet i makarska. så det blir en del blögg.

det som jag oroade mig lite för var hur vi skulle ta oss från flygplatsen in till stan. tro det eller ej, men jag har suttit och wikipediat typ tourism in sarajevo och taxi from the airport sarajevo och även fått reda på av vänner att taxichaufförerna kunde vara jobbiga och ta överpriser för en ride som inte ska kosta mer än hundra spänn. så jag haffar in en cab och bland det första han säger är att det kostar 10euro så redan där var vi lugna.
jag började småprata med honom, har svårt för att sitta tyst eftersom jag tycker att tystnaden kan bli obehalig ibland om man inte känner varandra. gubben hade knappt tänder, grått hår och roliga kläder, men när snacket väl kom igång så berättade han det mesta om sarajevos historia och förklarade de flesta byggnaderna vi åkte förbi. en riktig gratisguide! när vi kom in på att jag var från jajce så berättade han glatt och stolt att hans mamma var bördig från mrkonjic och att han var släkt med dedic-släkten. holla att dedics! jag känner många.

efter en bilresa som inte kan jämföras med hur andra bosnier kör (han körde väldigt långsamt för att vara bosnisk taxichaffis eftersom han hade så mycket att berätta) så kunde vi ha kört in i en bil endast två gånger!! kunde alltså ha kört, vi gjorede inte det. woho. men iaf, amir, taxichaffisen, var så söt, så han gav oss sitt nummer så att vi skulle ringa han när vi skulle vidare och också för att ta oss runt stan. asssåå gullleeee! bosniska gubbar är så jävla söta och snälla, bara man är den första som är trevlig och gullig mot dom först så att säga.

när vi kom fram till hostelet så var det ingen som öppnade, men som tur var kom det ut en granne och han ba a men ring på igen och öppnar ingen så ringer vi upp honom. BARA SÅ DÄR! allstå bosniska människor borde heta genorositet i mellannamn. han erbjöd sin telefon som om vi hade känt varandra länge. anywho, ägaren kom relativt snabbt och rummet var fräääscht. så om ni ska till sarajevo och bo nånstans så kan jag rekomendera hostel mills. låter amerikanskt, men det är en yngre bosnisk kille som håller i grejen.

vi har ännu inte varit nere på stan eftersom vi har sovit, så det känns inte som att vi är i bosnien än, men nu ska vi ut och käka så får vi se vad som händer! AHHHH.

skickar er massa varma bosniska pussar!

en morgonmäck på arlanda

vi lämnar det här trista vädret!

hej här sitter vi på flyget! däckade det första vi gjorde när vi satte oss

i taxibilen. eh, lagom trött.


gonatt

nu ska jag snart gå och lägga mig en stund, för i natt åker vi mot arlanda. klockan 3. suck.......ska bli skojsigt ändå!

på bussen

kul snubbe i bakgrunden.

den här gången hade vi tur eftersom det finns internet på bussen till stockholm. tack swebussis, uppskattas! känner ändå inte för att sitta och blogga eftersom det är så lätt att man blir snurrig när man tittar ner. har ändå valt den säkra vägen och käkat ett åksjukepiller innan jag satte mig på bussen. förhoppningsvis spyr jag inte ner mig själv.

vi stressade jättemycket i morse, jag skulle hinna duscha och packa det som var kvar. stressrakade benen till och med. sitter med halvkul sår på vaden och i bikinilinjen, måste vara hårlös eftersom jag ska glida runt i shorts imorgon. men det har som sagt varit stressigt och även fast jag reser med min kille så känns det som att jag reser med min son. det är alltid jag som tänker på allt annat utöver allt annat. överdriver ej. det är liksom.....orkar inte ha det så här hela livet. jag tänker på att vi måste köpa lite matsaker som vi ska ha i bussen, för båda vi blir hungriga, men ÖHHH NÄ, vaddå äta, jag klarar mig ändå. jag vet väl också att JAG klarar mig utan mat, men det är väl trevligt om vi åtminstone har med oss en kexchoklad att dela på eftersom vi ändå ska sitta i 4,5 timmar på sketbussen.

på tal om skit, fick sånt jävla tarmvred/magknip i bilen på väg till jönköping. ba skiter på mig. nu! hehe skoja, men det var nära. pappa var inne i någon typ av seriös talk, han ba aa och om nått händer så ringer du mig, ok? jag ba *koncentererar mig på magen, koncentrerar mig på magen* aa, det är lugnt. pappa igen, du vet vem du ska ringa va? oavsett vad som händer så kommer jag och hämtar dig var du än är, ok? jag ba *frånvarande* aaa. och jag fattade ju att han sa så för att han, för att han blev lite emotional på sitt sätt, men just då kunde jag verkligen inte hantera det, var tvungen att bara koncentrera mig på magen för att få bor det onda. till slut sa jag till honom, du sorry, jag var lite lam, det är bara det att jag har ont i magen. han ba *känner igen sig* *tt-pappa* ok.

så vi satt i bilen och så dök det upp en statoilskylt, jag ba HOOORRAYY räddningen är här, men precis när vi närmar oss skylten och jag öppnar munnen för att säga att vi måste svänga av här för att jag ska gå på toa, så går det över!!!"!". är inte det typiskt??. tre minuter senare gör det så ont igen att jag börjar småsvettas. då inbillar jag mig också att vissa grejer som jag gör försämrar/förbättrar situationen, så jag ba okej, om jag inte korsar mina ben så går det säkert över, eller om jag spänner mig i fötterna så kommer det att bli värre. a ni fattar, massa tankar hinner passera. asså orkar inte med min mage ibland, oftast är den bra, men vid tillfällen då jag är stressad så vill den inget annat än att bara vara jobbig.

härligt att ha TT just nu liksom!! okej har inte det nu, men om jag börjar frysa här i bussen så kommer det säkert göra ont igen.

nu ska jag käka lite choklad och läsa chic.

SOLO-jobb

tänkte jag skulle visa lite kul grejer för er. i senaste solo, den med rachel bilson på, har jag gjort lite saker. jag är alltid så himla sen med att visa sånt här, men jaja bättre sent än aldrig. här under är den intervjun jag gjorde med hollywoodfruarna och även jag är med på ett hörn. ni kanske kommer ihåg när jag var och intervjuade dem någon gång i början av februari. OMG ASLÄNGE SEN. har typ...hunnit mogna några månader sedan dess. not. men det var askul att göra det här jobbet! och glad för att jag fick förtroendet att göra det också.

och wohoo här är då jag! magz i all sin helhet typ. jag fick ju också vara en modell en dag och det var ritkigt kul! mode-annika plockade ihop kläder som jag fick fotas i. känner ni igen mig eller? det jag har på mig på bilden under är kläder jag skulle kunna tänka mig ha i verkligheten också. skitsöta saker.

här å andra sidan skulle jag inte ha något på mig. men jag gillar den vänstra outfiten jättemycket. man får ju enormt avlång och platt röv i morotsbyxorna så det är inget jag skulle ha på mig i verkligheten, dock är outfiten jättefin verkligen.

och här är också plagg jag  verkligen inte skulle köpa i vanliga fall (förutom kavajen), men det är ändå okej grejer. för det roligaste var att ta på sig kläder som man inte ens skulle tittat åt i vanliga fall. sjukt kul dag var det iaf! och annika är urduktig och bra på att plocka ihop vardagskläder.

ett annat jobb jag gjorde tillsammans med chefred-karin var det här festivaljobbet.

ja det var det! ska hitta lite backstage bilder också som jag ska lägga in. men nu är det dags för lite sömn!

inför resan

jag ska väl snart gå och lägga mig. det har varit en relativt lång dag idag. vi har varit i jönköping och kollat läget. dagens mission var att hitta en hatt för stranden, och det fixade jag!

efter jkpg svängde vi av till familjen K och hängde där en stund. min lillkusse A tar studenten imorgon och jag kommer inte att vara där. och det känns trist! allstå det är så många saker jag tycker är trista nuförtiden och ibland orkar jag inte ens cheera upp mig själv för det.

imorgon fortsätter resan mot stockholm och jag måste sticka och packa om väskan nu lite. jag har tusen saker i huvudet och är allmänt resestressad. jag vill bara kunna njuta och slappna av och lita på att någon annan tar hand om allt. och så blir jag stressad över mina känslor också, mina känslor till familjen och släkten. allt är bara tröttande just nu.

kan inte fatta att jag på lördag (ako bog da) kommer att vara på plats i sarajevo och på tisdag i jajce. sjukt.

småland

det är här jag befinner mig nu, hemma i småland i en liten håla kallad kycklingryd. jag kan inte påstå att det händer mycket saker här, det blir mest att man umgås med familjen och sover. jag har sovit cirka tolv timmar varje morgon sedan jag kom hit, riktigt uppskattat.

det är alltid med blandade känslor som jag sitter här i soffan och glor på alla de kanaler jag inte har i vanliga fall. när jag inte är hemmai chickentown så har jag jätteångest över att jag inte träffar min familj så ofta, och när jag är hemma med dom så umgås jag inte alls lika mycket som jag föreställer mig att jag ska göra när jag sitter i soffan i kalmar och zappar mellan trean och femman. mina föräldrar är på jobbet och min brorsa är uppe i sitt rum och trots att jag bara har suttit hemma (skyller på det kassa vädret) och haft chansen att hänga med dom och har gjort det så känns det ändå inte tillräckligt. jag kommer alltid känna mig otillräcklig på familjefronten för det är som att man alltid kan göra lite mer, höra av sig lite oftare, åka hem oftare, köpa presenter oftare, skicka vykort och vad som helst.

och ibland, för någon sekund glömmer jag bort att jag har en bror, en mamma och en pappa och det blir lite lättare eftersom jag slipper tänka på allt, på det dåliga samvetet som hänger ikapp. men å andra sidan känns det tusen gånger skönare att veta att jag åtminstone har dom trots att jag känner som jag gör.

söndagnatt

idag har jag...

lämnat min murgröna, mango och minikaktus till mi. jag litar på att hon tar hand om dom medan jag är borta. tack för hjelpen!

...och hittat mitt bosniska id-kort. obs! ser inte ut som ett conehead i verkligheten.

egentligen var jag stolt när jag skaffade det här idkortet en sommar i jajce för två år sedan... men mest var jag faktiskt irriterad under hela den här processen från att skriva på en massa papper till att ta ett kort. de som jobbar på posten där man fixar id-kortet tror för det första; att dom är gudar som har makten i sina händer, för det andra; tror att dom är gudar. byråkrati när det är som bäst.

då jag var där för att fixa kortet, vilket jag är tvungen att ha för att kunna rösta i valen i bosnien, så var det en varm morgon, jag tvingades gå upp vid nio på och var sjukt trött efter gårdagnattens festande och därmed också lite irri.
på posten möttes vi av en enormt lång kö och när det var dags för mig att gå fram så fick jag även gå fram till den grinigaste posttanten ever. allstå hon satt och suckade över hur mycket folk det var, hur vissa var jobbiga, etc etc, helt öppet med sina fula kompisar som också satt bakom disken.

jag signade iaf mitt papper och sköt över det till henne. hon tittade på det för att liksom bekräfta att allt var rätt ifyllt och när hon kommer till min halvfula signering så utbrister hon ut i ett elakt hånskratt, vänder sig till sin lika apdryga kompis och ba – kolla hennes underskrift BAHAha. jag ba (lagom irriterat, hade inte ens ätiti frukost eftersom jag tvingades gå upp för tidigt) – hurså? är det något fel på den? och min pappa vänder sig till postbitchen och ba – ehehe, hon skojar, hehe, dagens ungdomar *förläget skratt* jag ba *slänger asirriterad blick åt min halvt rövslickande far*.

det är alltid så, man måste slicka röv för folk som tror att dom är något, som tror att de har makt även fast de kanske fortfarande lever på en bondgård och går upp i ottan för att mjölka korna innan de går till sitt "respektabla jobb". men iaf, pappa fasade ju för att de skulle börja bitcha tillbaka och då skulle vi aldrig få våra kort färdiga, det finns liksom inget som heter SERVICE på postkontoret i jajce tyvärr. eller för den delen TREVLIGHET. det är något som inte ingår då man betjänas av kärringarna där. jaja. har iaf mitt kort nu.

nu måste jag fortsätta packa. har redan en hel stor väska med bara kläder. kommer jag att använda allt? förmodligen. måste ju liksom ha nya outfits varje dag HALLÅ.

god morgon

det här var första morgonen på länge som jag verkligen sov ut!! lycka.

igår gick jag på stan och på kvällen hängde vi fyra tjejer. härlig kväll var det iaf! mat på dream och sen dricka på krögers.

jag har inte så mycket att skriva om, eller egentligen så har jag väl det, det är bara det att jag inte hinner. imorgon åker jag och I hem till mina föräldrar och det innebär att jag måste packa idag. packa för hemmaveckan och packa för två veckor i bosnien och kroatien. jag har ingen aning om vad jag ska ha med mig, vilka skor, kläder osv. vet bara vilka nödvändiga skönhetsgrejer jag måste packa ner. så idag är väl tanken att bara packa, småstäda i lägenheten, duscha, sticka till apoteket och handla nödvändig TT-medicin, vill inte drabbas av turistdiarre (haha vilket fint namn) när jag är på semester. OCH boka boende i sarajevo, höll nästan på att glömma det. vi ska ju vara i makarska en vecka (är det någon mer som ska till makarska :D) och jag hittade en billigt boende, en egen lägenhet för tretusen spänn för oss två.

IHHHHHHHH jag har så mycket att göra och är så gladstressad. nu måste jag dra.

firande

vilken dag allstå! hinner väl inte riktigt blogga nu eftersom jag ska fixa mig för fest ikväll.

först gjorde jag min tenta, och den tentanschemntan satt väl inte så jättefint. väldigt öppna och tolkningsbara frågor och svar, gör det hela lite svårt, men jag måste klara  den. klarar inte av att göra omtenta. kutade hem, råstädade lite och sminkade mig så snabbt att jag tror att tog mitt egna rekord. kutade vidare till blombutiken. imans examen och massor med andra treor. och dessutom så vann imans grupp pris för sin film!

efter examensgrejen gick jag, iman och imans peers och käkade på ernesto. och nu är vi hemma och snart ska ut igen! underbar dag, soligt och vackert.

det är först ikväll jag känner att jag kan fira min födelsedag också, dessutom fyller aidå 20 år idag och det är examensfest!


idem sada u krpe

ahaha, nu ska jag sova. alltså, jag tänker så här: OM jag klarar den här tentan imorgon så kommer jag geniförklara mig själv (at least i den här kursen), och det är om något beviset på att det räcker egentligen med att bara sitta och lyssna och ta anteckningar på lektionerna, för jag har knappt pluggat nu. har vart lite DEPP.
*öppnar boken*
*stänger boken*
*tittar ut genom fönstret* TYP.

okej gonatt då!

mår piss

joj den här tentan.....tack för att du har förstört min dag!

well its still my b-day

allstå TACK FÖR ALLA GRATTISÖNSKNINGAR JAG HAR FÅTT!....av alla er två.
skoja.
hyser inga agg gentemot mina bloggläsare men fan vad lama ni är, att ni inte ens orkar skriva grattis, jag fyller ju år för fasen! vill inte ha lama läsare, så yeah, shape up.

men jag har en känsla av att de flesta har grattat mig via telefon/fejjan och att det är därför det är noll kommentarer här. åtminstone vill jag tro det *osäker tjej*

saken är den att jag har tenta imorgon i en kurs som heter Journalistik och samhälle, och det handlar precis som namnet antyder om journalistik och detta pissiga samhälle. nä, förlåt jag var lite negg, men jag har mens, vi har ett bra samhälle. än så länge har jag inte kuggat på någon tenta under dom här två åren, så imorgon är det nog dags. jag har renskrivit lite av mina anteckningar men jag har inte haft orken att plugga. inte ork inte lust inte någonting, och min situation är inte unik but im just saying.

min mamma var den första som ringde mig imorse.  hon ringde och väckte mig halv tio. om det är någon som ska få ringa och väcka mig tidigt så är det väl trots allt hon. hon har burit och krystat ut mig och fått kompromissa om sina stretchmarks på magen.

å andra sidan, den som insiminerade henne, dvs min far, har inte ens ringt mig! ibland har jag funderat över om jag verkligen är hans, men likheterna är alltför många, allt från den långa överkroppen och de korta benen till temperamentet. däremot skrev han på fejjan typ SRETEN (internt bokstavsskämt) rodjendan, allstå grattis på bosniska. men GUUUUUUUUUUD. han orkar typ skriva värsta jävla romanerna i sin status på fejjan men orkar inte skriva ett lite mer "fylligt" grattisinlägg till mig, för att inte snacka om att bara ringa. jag ska skicka iväg ett ångersms nu så han får dåligt samvete. lovar att han kommer skylla på att han hade ont i huvudet. inget att skämta om, men asså ibland, blir sne på honom.

skäms för att säga vad jag lyssnar på men itunes spelar dusko kulisa just nu, SUZO MOJA SUZANA, BRIGO MOJA JEDINA, TI ME VARAS A SVE VISE VOLIM TE. ojha, synd att jag inte har nått att shotta just nu.

bilder 1/6

hallå! det här är picsen som jag tog i tisdags när treorna hade sin avslutningsfest på SP. jag tog inte så många bilder som jag trodde att jag hade tagit haha.

ey förresten, kolla mitt hår!! lite spexiga lockar som enbart tog 5 min att göra.

fina dino och jag

treans tjejer; E, M, E, E...och jag hehe. sneakade in mig. kul att alla börjar på antigen bokstaven E eller M haha.

glada efter en tårtbit. skoja. dom var glada hela kvällen faktiskt.

massa folk på SP. här kommer jag jobbar i sommar också. ASKUL kväll!

och här är min tårta som jag snackade om i inlägget. asgod blueberrycake! allstå en riktigt fin kväll!

yeah so im 24 now!

JAG FYLLER ÅRRR IDAGGGG!! 24 underbara år. HUUURRRRRAAAA.
firar mig själv med den här låten:

bolje biti pijan nego star, betyder, bättre att vara full än gammal, och även om jag inte riktigt håller med här helt och hållet så är det en bra gammal nostaligisk låt som väcker många känslor.
skål allihopa!

treornas avslutningsfest

fyfasen vad kul det var igår!! riktigt, riktigt kul. treorna hade sin avslutningsfest på SP tillsammans med lärararna. anlände någon gång runt halv tio och fastnade med Renee på baksidan av huset. jag har saknat henne sjukt mycket! hoppas vi får jobba mer tillsammans nu i sommar, även om det var lite oklart hur mycket och när jag skulle jobba, men det får jag ta tag i när jag kommer tillbaka från min semester. ja, SEMESTER. ordet smakar fint i munnen.

det var sjukt kul att träffa de treor man inte har träffat  då dom har varit på sin praktik, och det finns så många treor jag kommer att sakna nu när dom slutar! det kommer vara tomt. och vissa människor från trean kommer jag alltid att förknippa med min studenttid eftersom det var med treorna jag hängde med rätt mycket i början av ettan. tiden går snabbt! och igår var jag lagom emotional efter endast två glas vin, men mensen gör ju sitt också.

vi festade på, och någon gång under kvällen kom Renee fram med en tårta till mig, hon ba det här är till dig. jag fattade inte varför och trode faktiskt att hon skämtade, men så var den från iman för att han och jag firade 1 år och sju månader tillsammans. dör av gullighet, puss på min finaste iman! jag blev jätteglad verkligen.

rent allmänt har folk varit sjukt gulliga mot mig, generösa med komplimanger och jag uppskattar verkligen allt. det är en fin egenskap att kunna ge komplimanger och vara snälla, något verkligen inte alla kan göra eller vara.

den senaste veckan har jag även känt mig lite extra emotional, och det blir jag alltid när saker och ting börjar närma sig ett slut. iman har jag knappt träffat eftersom han har varit i skolan ungefär hela tiden då det har varit mycket att fixa kring hans och E:s film, och han flyttar ifrån mig väldigt snart. det här är ju sista veckan vi bor tillsammans. iofs ska vi åka iväg nu efter att skolan slutar, så vi skiljs åt först i slutet av juni.

och det är inte det att jag tror att jag kommer att lida av det på något sätt, för det kommer jag inte att göra, det finns värre saker att lida av än att ens kille flyttar ifrån en för att satsa på sin karriär. jag kommer att klara mig och det kommer han också, det är bara det att det kommer att bli så trist och tråkigt. min bästa kompis och lover flyttar ifrån mig, det är trots allt en lite större förlust.

ja ja, det kommer lösa sig fint.
jag ska lägga in lite bilder här sen, men nu måste jag hinna plugga lite innan jag drar igen för att gå på biovisningen av treornas filmer!

partey

okej nu ska jag fixa mig lite snabbt och sen drar jag till SP och möter upp journalisttreorna.


palestina

det här är så fint.
7 000 människor som samlas för en sak. rättvisa.

miladin sobic - cipele nove

oj klockan är redan tolv och jag har inte pluggat något idag. joj ubit cu se majke mi. jag har bara haft tankarna på annat håll och typ noll ork över tentaplugg. stvarno man börjar känna att det kanske är tråkigt att plugga nu efter 17,5 år. så länge har jag gått i skolan. när jag är färdig har jag gått 18,5 år.

har mest suttit och letat hostels i sarajevo. suttit och jämfört priser, placering i stan osv, och stora frågan om man ska ha eget badrum eller om man ska dela? lutar nog åt egen toalett tror jag nog, vill inte behöva dras med min TT-mage OCH stå i toakö. måste tacka min vän ajdin, HVALA. seriöst den här killen är en rare flower. jag vet att det där lät lite fjompigt nu, men jag menar bara med att han är sällsynt bra kille bland alla idiotsnubbar det finns idag.

när jag anländer till sarajevo och jajce och bosnien och hela kitet, så är det en sak jag vill undvika, och det är utländsk musik dvs mtv-musik och allt som pumpas i mina öron vart jag än går i vanliga fall. jag vill bara lyssna på bosnisk musik, helst gammal YU-musik och bara känna att jag är i ett land omgiven av människor som är som jag, som pratar samma språk, som i grund och botten (finns alltid särfall) har samma kulturella preferenser och bosniskt blod i ådrorna som jag.

okej avslutar kvällen- och påbörjar plugget- med denna låt.


RSS 2.0