bihac

ahhh kanns som att det var en evighet sedan jag hangde pa netet men nu ar jag har. sitter i bihac hos min morbror och hans frugis. glomde bort att dom hade internet sa jag slipper hanga pa en svettig internetklubb iaf.

idag har det varit sa jakla varmt, 35 grader! vi akte ivag till en badanlaggning, med pooler och grejer och hangde dar hela dagen. battrade pa brannan osv. imorgon aker vi vidare mot jajce och jag ser fram emot det ocksa!

nahe nu ska jag ga och torka svetten. puss

valet

haha allstå, det här är absurt, men jag har en ledsen mamma inne på toan, en småirriterad pappa i fåtöljen och en confused brorsa i soffan. och på grund av vad? jo, på grund av det bosniska politiska valet som kommer hållas nu i höst.

i bosnien måste man registrera sig först innan man kan rösta, det är inte som i sverige att du bara röstar utan att behöva regga dig med massa krångliga papper.

mamma har varit på mig nu några gånger om att vi måste fixa det, och istället för att skicka papper, så kan man regga sig via mail. men det är så många grejer som är oklara kring vad som ska stå i mailet, och man kan regga flera på en och samma gång och blabla. jag fattar inte att man inte kan skicka med en folder där det står exakt vad det är man ska ta med i mailet osv. kanske bara jag som är trög för tillfället, men det känns som att dom inte vill att folk ska rösta, bara för att krångla till det för folk så att skitpolitiker kan sitta kvar.

så ja, på grund av det här så är det halvdålig stämning i huset. men fotbollen börjar nu så pappa lär väl slappna av snart.

srebrenica

men för att tänka på något och för att minnas det hemska som har hänt. det är idag 15 år sedan allt det hemska hände i srebrenica, då mer än åtta tusen män och pojkar dödades av serbiska soldater. massakern i srebrenica är det största massmordet i europa sedan andra världskriget. tänk er vilket brott som begicks och hur många kvinnor det är idag som lever utan sina män, pappor, bröder och söner.

RIP.

småpyssel

jag la in en sån där liten länk till min twitter så ni kan klicka in er där när ni inte får nog här. skojish.

det är söndag idag och det är vår näst sista dag i sverige innan vi åker mot bosnien imorgon. vi har packat det mesta och nu är det bara ytlighetsgrejer kvar, dvs fixa brynen, peela, duscha, fixa naglarna osv. jag kan inte fatta att jag ska till bosnien igen, hänga i jajce osv. det känns så avlägset även fast vi om några dagar kommer att befinna oss där.

nu twittrar jag istället

hallå! attention! nu är det typ noll online människor inne på min blögg och alla har rest till balkan, men ni, den andra hälften som är kvar, bara så att ni vet så har jag börjat twittra också! hoppade på den skiten eftersom det inte går att blogga från iphonen men det går däremot utmärkt att twittra.

ska stajla om sidan någon annan gång och kanske lägger jag inte av med det, får se hur mcyket man pallar. jag fattar inte varför jag har sånt bigt behov av att fläka ut hela mitt liv??! fattar ni?

anywho, här är den. http://twitter.com/missmagzi

där blir det förmodligen fler bilder också eftersom det är lite lättare än här. men jag är kvar här också så att ni vet det! fast då blir det lite längre inlägg.

det enda trista är att jag inte känner någon som twittrar, bara typ kändisar men anyywhoooo ska börja följa kim kardashian bara därför.


sol


okej jag fattar inte varför bilden ligger ner, det har säkert något att göra med att den togs med iphone, även fast det står rakt när jag tittar på den på datorn. jaja.

förresten, någon som vet, men det går inte att blogga från iphonen? varför är det så, eller är det bara jag som inte riktigt har fattat hur man ska göra?

helvete hatar att packa

ÅH jag är lite stressad just nu, jag har fått ner allt men jag blir alltid osäker när jag väl har gjort det.

behöver jag verkligen ha med mig 3 vita linnen? ba joo, dom kommer ju smutsas ner snabbt, och det är varmt.
sekunden senare: men mormor har ju tvättmaskin..........OKEJRÅ DÅ TAR JAG VÄL MED MIG BARA ETT DÅ OM DU SKA VARA SÅ JOBBIG!!!

allstå snackar med mig själv.

joj narode, pa jos malo idem u bosnu!

IHHHH! ja, jag ska till bosnien snart, har väl fattat det....NU. nu när jag står och packar. jag vet inte ens vad jag ska ha med mig och jag blir liiite stressad över det. man måste ha tillräckligt många outfits.

och nu när jag tänker efter så vet jag fasen inte hur allt ska få plats.

på tal om annat. herregud vad bakis jag var idag, världens äckligaste känsla att inte kunna äta och må illa vid lukter. fast när jag tänker efter så är det så varje gravid kvinna känner sig i ungefär två månader. men har haft aidå som sällskap hela dagen så det har gått bra.

förresten på tal om inget och allt: jag har köpt en iphone. HIHI. mmmmm älska lukten av ny teknik. har dock inte öppnat den än, ska göra det imorgon, för annars tror jag att jag fastnar och då kommer jag inte packa. vilket jag iofs inte gör nu heller.


du vet ingenting om mig, jag vet ingenting om dig

åh herregud vilken natt. allt var perfekt, hela kvällen. förfesten hos mig och sedan party på SP, men när jag kom hem så gick det bara utför. helt ärligt fattar jag inte ens hur jag och aida tog oss hem, hur mycket vi ranglade fram och när vi blev rädda att den där snubben skulle kidnappa oss i sin kombi.

jag kom hem iaf, och när man är hemma så känns det som att kroppen plötsligt slappnar av för att den vet att den är i trygghet. so yeah jag gick in, skulle dricka lite vatten och sekunden senare spydde jag upp den där gröna drinken i min diskho!!! allstå äcklades så fruktansvärt så jag var tvungen att skrubba den med jif (eller vad fasen det heter) just där och då. sen minns jag inte mer! vet iaf att jag vaknade upp i min säng och att min pappa ringde mig halv 10 för att kolla när jag skulle in till växjö imorrn. ba eeeeeeeeeeeh vänta lite, vad är det för dag idag och varför ska jag till växjö? han fattade att han hade väckt mig så han la på.

mmm mogen jag är ibland allstå. men fasen det var kul kväll haha så yeahhhh. det är inte ofta sånt här händer, men det händer då jag inte har ätit så mycket under dagen. vad käkade jag liksom? en halv pita till frukost och en happy meal till middag. det går inte att äta i värme.

och SP. det var så kul att träffa Mia! och de andra också! nu måste jag ringa aidå för att kolla om hon är vid liv.

dags snart


att dra tror jag. nu måste bara aida komma så kör vi.

favvobebisar

det här är mina två favvokändisbebisar för tillfället:
Heidi Klum & Kids Take A Sunny Stroll
Lou, Heidis och seals.

och mason, kourtney kardashians son.

asså dööör, så gölliga!

utedag i solen

asså vilken härlig dag!! jag blir så glad och lycklig av det här vädret. idag packade jag och aidå strandväskorna och sedan stekte vi oss på bryggan. jag är helt bränd på ena ansiktshalvan! skitfult, vet inte hur jag ska täcka det riktigt. men brun har jag också blivit! märks inte minst när man är naken haha. nä men på riktigt. het schmet är man.

aidå låtsas lösa korsord.

aidas ben spanar mot slottet. en fågel råkade dessutom skita på hennes täcke och jag var tvungen att ta bort den gröna diarrehögen för aida fick kväljningar.

min ena footsie på väg hem

jag har fräkenexplosion all over my nose. SSSSOMMMMMMAR!!!

och ikväll är det party, tänkte bjuda aida på importerad vodka. obs! ej hembränd.

pussss

fyfan vad livet är fint ibland!!!

skuggis


köpte en trevlig ögonskuggepalett på kicks idag. isadoras skuggor är bland det bästa skulle jag vilja påstå, dom är sjukt rika på pigment och håller hela natten om man lägger dem med viss omsorg. vet inte hur många andra paletter jag har köpt och så har dom varit för svaga i färgerna eller allmänt bara inte hållit måttet. men så hittade jag en olivgrön/rödrostig palett och ba MÅSTE HA. eller egentligen inte, måste hålla hårt i pengarna nu eftersom jag är pank resten av sommaren men jag kunde inte motstå och skuggorna var fina på.

hade en väldigt fin och mysig dag med aidå. det är så skönt att ha en självständig och målmedveten ung kvinna i min närhet. uppskattar kvinnor som lever efter sina egna regler.

det var det. nu ska jag färga lilla utväxten så att den är redo för bosnien.

bosnien

hallå, äntligen har jag tagit tag i det här och beslutat mig för att åka till bosnien, igen. jag skulle ha sommarjobbat på SP i sommar men det var en del grejer som var avgörande.

1. det finns inte lika mycket jobb som förra sommaren.
många nya anställda och därför får man inte jobba lika mycket. för mig är det värt noll om jag endast får jobba tre dagar i veckan för jag har inget speciellt att göra sen.

2. om jag ska "klara av" kalmar ett år till så måste jag nog bort från staden den här sommaren.
förra året stannade jag ju, och då kändes höst/vintern så jävla tråkig för jag var SÅ trött på kalmar. om jag ska palla vara pepp så måste jag ladda batterierna. någon annanstans.

3. min kusse N gifter sig med sin snubbe D.
jag vill faktiskt inte missa det här! hon är 24 och har sitt på det torra.

4. jag saknar det sociala livet som finns i bosnien.
och trots att min hemstad inte är the biggest one så är det fina gäng som hänger där ändå. jag vill liksom känna av det.

so yeeeeeeeeaaaaaaaah, på måndag åker vi aBd. :D

tisdag

har fortfarande inte fixat min ångestgrej, måste verkligen göra det idag, först då kan jag börja peppa på ritkigt HIHI.

nytt

asså jag har så tråkigt. vill bara att det ska bli ny dag så att jag kan gå ut.

hud och sånt

ikväll ska jag tala om ett viktigt ämne; nämligen huden i ansiktet, även kallad hyn. jag är besatt av min hy tillexempel!! egentligen är det väldigt ytligt men samtidigt väldigt nödvändigt att bry sig om den för man vill inte se ut som ett pizzafejs. jag ska försöka omvända er på en punkt när det gäller hudkrämer, men först ska jag berätta min lilla historia.

jag har alltid haft sjyst hy, aldrig haft stora finnutbrott förutom enstaka rackare som bosatte sig mitt i pannan eller hakan. allt var så himla smooth,jag använde den där fetaste niveakrämen (som kommer i platt,blå burk) i fejjan och tvättade ansiktet med vanlig tvål, detta var fram tills att jag fyllde 14 kanske och började utveckla ett konsumtionsintresse. någon gång när jag var 12 fantiserade jag till och med om finnar, eftersom finnar var tecken på att man var i pubbeålder och skulle få mens när som helst. men jag var till och med finnfri efter min första mens, så jag lade väl ner finnfantasierna tack och lov. sjuk man var som kid, man skulle alltid ha det alla andra hade.

iaf för att komma till poängen, på senare år har jag verkligen experimenterat med alla typer av hudkrämer, rengörningsprodukter, ansiktsvatten och oljor att min hy för ca ett år sedan bara sa STOPP NU RÄCKER DET FAN. för att verkligen förtydliga detta fick jag småfinnar regelbundet a la minfält och något lite jobbare; perioral dermatit. jag har tidigare skrivit om detta så jag orkar inte nu, men det är iaf jobbiga hudutslag som är svåra att få bort. jag som aldrig haft speciella problem med huden fick nu hela skiten över mig och dessutom så var min hy väldigt torr, jag blev tvungen att smörja mig flera gånger om dagen när man i vanliga fall smörjer morgon och kväll.

so yeah, det var bara att slänga allt jag tidigare hade använt, och det var inte bara billiga produkter utan även dyrare, så prislappen kvittar rätt ofta faktiskt FÖRUTOM när det gäller innehållet i krämerna. istället köpte jag på mig hudprodukter som inte innehöll parabener och mineraloljor och valde dermalogica, köpte rengörningsgrej och kräm. jag läste massa bra om märket eftersom de var anpassade för problemhy.

parabener är konserveringsmedel som finns bland annat i mat och smink. oftast brukar det finnas många olika parabener i produkter man använder (läs innehållsförteckningen), detta för att de ska hålla länge. parabener är också hormonstörande, därför kan de sabba vår hy.
mineralolja å andra sidan utvinns ur bergolja och det är inte så bra som det låter. ur mineraloljan utvinns i sin tur vaselin och paraffinolja. vaselin (klöver vaseline hello?) och paraffin används i jättemånga krämer, detta för att de smörjer väl och huden känns mjuk, men saken är den att huden kan inte ta upp ämnena och därför lägger de sig oftast bara som en fet hinna på huden.

hur ofta har man liksom inte känt att krämen bara rinner av en och återfuktar inte alls? till slut blir huden beroende och kan inte klara sig utan krämer (som innehåller ämnena), därför hamnar man i en ond cirkel. kolla med er hud om den är torr och småstramig direkt efter att ni har tvättat ansiktet, är den det då har den förmodligen inget naturligt fett och/eller är beroende av fejkfettet (vasse och parre) eftersom den måste ha mer än nödvändigt, tänk ex på killar som aldrig smörjer sig men ändå har återfuktad hud, detta för att deras hud aldrig vande sig vid fejkfetter.

så vad ska man göra? jo man ska byta ut produkterna! jag har testat dermalogica och det funkar bra om man har finnar, dr hauschka om man har torr hy och nu sedan en månad tillbaka använder jag avene (finns på apoteket). alla märkena är relativt dyra jämfört med ex nivea och loreal men allstå brudar, det är VÄRT DET om ni lider av småjobbig eller torr hy.

först måste man avvänja huden och därför kan den kännas extra torr när man precis börjat använda produkter utan mineralojlor och parabener. man får också lite småfinnar eftersom huden slänger ut allt äckligt. första månaden kan det kännas lite jobbigt men ge det verkligen cirka två månader och ni kommer att ha bättre hy. passa också på nu under sommaren då vi oftast använder mindre feta krämer och då det är fuktigt ute så huden behöver inte lika mycket fukt som under vintern. då gör det inte så mycket om huden är lite halvtorr.

min hud har förbättrats mest när det gäller fuktnivån. tidigare var jag asstram direkt efter tvätt men nu kan jag nästan gå utan kräm efter tvätt. min hy har blivit tåligare och eftersom den är naturligt återfuktad så fjällar inte ens min bränna bort så som den gjorde innan. porerna har blivit mindre och jag klämmer näsporerna typ en gång i veckan. min PD har försvunnit helt vid hakan, har lite runt näsvingarna, annars är det bra. min hud känns fasen lycklig. och produkterna är dyrare (vill inte påstå att det är drygare än billigare, samma nivå ungefär) men om ni känner er halvsnåla satsa åtminstone på en kräm och ansiktsvatten. rengörningslotion helst också, men det stannar inte lika länge på huden som ex ansiktsvatten och kräm gör.

aslångt inlägg, men vill bara dela med mig av det här så att det kanske hjälper någon.
LYCKA TILL HIHI.

http://www.blog.rm-uk.com/wp-content/uploads/2009/09/dermalogica-ultra-calming-cleanser.jpg

dermalogicas ultracalming cleanser använder jag fortfarande och den är sjyst mot känslig och torr hy. oftast tvättar den inte bort allt smink ex runt ögonen men det är ju å andra sidan för att den inte är så stark, och det är ju bra. fejjan blir :)

http://www.d3stores.com/perfectface/img/productImages/525%20%20skin%20smooth.jpg

skin smoothing cream som känns "fyllig" och sjunker in i huden snabbt. funkar bäst vår/höst anser jag. lite för tjock för sommar och svag för vintern.

http://di1.shopping.com/images1/pi/c8/e5/b7/30648811-260x260-0-0_Dr_Hauschka_Dr_Hauschka_Rose_Day_Cream.jpg

mm underbar under vintern. massa fettigt och ojligt men man känner sig väldigt återfuktad och insmord. men inget för sommaren som sagt. ansiktsvattnet från dr h är också okej, men jag tyckte flaskan var jobbig.

http://www.farmaclic.it/shopping/avene_brnd_0000.jpg

hela den här serien kan jag rekomendera! skitbra produkter som är jättesnella för lilla hyn. köp också det där ansiktsvattnet på sprayflaska och återfukta huden då och då. jag brukar duscha min hy ofta och har den i väskan.

okej allt från mig. dela med er era egna fejstips om ni vill.


hoppas det är en kvinnlig tågförare

just det ja, nu ska jag iväg snart också. tillbaka till kalmar.

jävla män

Det här är hemskt! En kvinna i Iran ska stenas till döds på grund av att hon har varit otrogen. Hon erkände otroheten efter hundra piskrapp, men tänk så har hon kanske inte ens varit otrogen men erkände bara för att bli kvitt tortyren.

har ni sett den där filmen the stoning of soraya m? den behandlar exakt det här ämnet och är en väldigt stark film. efter att ha sett den vet man nu ungefär hur det kan kännas för den som ligger för döden. jag blir så ledsen över att kvinnor hela tiden måste lida, och ledsen över att två barn nu kommer vara utan sin mamma. det är fan alltid kvinnor, alltid kvinnor som faller offer för mäns förtryck, andra män ockå, men ändå mer kvinnor.

NÄHE NU BLIR JAG FAN ARG. JAG HATAR ATT MÄN ÄR DET "STARKARE" KÖNET SOM ÄR ÖVERREPRESENTERAT I ALL POLITIK OCH STYR I PRINCIP HELA VÄRLDEN!!! jävla skithögar. vill bara samla alla jävla äckliga män i en källare, låsa in dem och slänga in en bomb genom det minsta fönstret så att alla flyger upp i luften. ORKAR FAN ITNE MED MER ONDA MÄN DÖÖÖ AS. sorry, eller nä vet ni vad, jag tänker inte ens be om ursäkt, det är fan dom som ska göra det. varje gång jag trycker upp aftonbladet så är det minst tre artiklar som handlar om män som på något vis har våldfört sig på kvinnor. tänker på alla som har förlorat en mamma, syster, moster/faster eller mormor/farmor på grund av män. hade någon gjort min mamma illa hade jag själv sett till att mejja ner denne med en k-pist.

robyn (hjärtasmajli) *vet ej hur man gör*

http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01104/ROBYN_1104823l.jpg
har ni lyssnat på robyns nya skiva eller?? de sju-åtta låtar som ligger på den är helt underbara! allstå på riktigt. det här är vad jag skulle kalla för girlpower2010. ni måste lyssna, speciellt "dont fucking tell me what to do", allstå som ett evigt blogginlägg där hon bara räknar upp massa grejer och alla ba *känner igen sig*.
idag finns det verkligen ingen ursäkt för att inte ha hört vissa låtar/artister för alla ha spottan idag!

medan ni är igång, lyssna också på "cry when u get older", lyssna på allt helt enkelt och känn er inner girl bli starkare! GIRLPOWER ÄLSKA ALLA TJEJER!


when i get older i will be richer

haha. sant. det som står i rubriken måste typ bli något av ett löfte för mig själv. förmodligen kommer jag slava runt på en journalistlön, men det är inte säkert! man vet aldrig när man råkar skrapa en triss fylld med massa cash.

när jag var på semester nu i makarska kom jag fram till en till sak som jag skulle vilja ha i framtiden. någon gång i mitt liv ska jag fixa lite dyra grejor, och det är bland annat dessa:
1. barn
2. lägenhet
3. underhållning av alla botoxinjenktioner
4. båt!!

det lilla båtlöftet gav jag mig själv för knappt en månad sen. jag blev rätt så inspirerad av alla fina båtar som stod i hamnen i makarska. det ser så mysigt att bo på en båt, typ inreda den fint, ha ett sovrum, ett vardagsrum, ett köksbord med stolar ute på däck och så några solstolar man kan ligga och sola på. alltså fatta att jag vid 50-60 års ålder kommer att ha det här! jag skojar inte. måste också passa på att ta ett båtkörkort också. tänk er att cruisa runt på medelhavet och verkligen bara njuta.

jag ska beta av de andra punkterna också men först måste jag klargöra min plan för er. jag tar examen nästa sommar dvs 2010 (AKO BOG DA!!! / =om gud vill. är vidskeplig när det gäller sånt här, vågar ej riskera att gud inte står på min sida när jag får nålen av anette i aulan) så planerar jag att flytta till stockholm. saken är den att det året kommer, samtidigt som det blir guldåret eftersom jag ÄNTLIGEN går färdigt skolan, också kommer bli det värsta året för mig är jag rädd. det innebär att jag måste hitta boende, dvs sänka mina krav och bo i en sunkig etta i andra hand innan jag kan köpa mig en egen lägenhet.

det innebär å andra sidan att jag måste ha ett jobb att gå till för att kunna spara till en sjyst lägga.
och jobb då... när det gäller mediejobb är det som ett svart hål, speciellt för nyutexaminerade. det finns liksom inget och ingen som garanterar dig jobb. du kan ha gått ut med alla VGn (jag har bara något enstaka HAHA, asså orkar verkligen inte plugga längre) och ändå inte få jobb. du kan vara hur duktig som helst men om du inte känner någon som kan rekomendera dig så är det lönlöst. det hjälper liksom inte ens att vara blatte längre, jag kan inte ens lita på inkvoteringen eftersom det redan finns för många duktiga andragenerationens ppl där ute som roffat åt sig allt som jag vill ha :C

så tja, det återstår inte så mycket förutom att ta vilket skitjobb som helst för att klättra lite. exempelvis har jag kanske turen att jobba som servitris och servera någon på SVT som ba MEN HALLÅ MAGZ, VAR HAR DU VARIT HELA SVT:S HISTORIA? GRATTIS TILL PROGRAMLEDARJOBBET!! vet ni, jag är den som aldrig har vunnit, verkligen ALDRIG, vunnit på triss, eller något liknande, så jag tror faktiskt inte att jag har sådan tur.

nästa år, nästa höst, har jag belsutat mig för att slita som en häst. i slutändan kommer jag börja gnägga. men det är sant! fan vad jag ska jobba. hoppas verkligen att jag inte får äta upp mina ord. men jag ska bo i stockholm, vilket känns närmare europa än vad ystad gör även fast ystad rent fysiskt ligger närmre. det är en metropol vi snackar om. och jag ska stå där mitt i smeten och hänga på dörrarna till allt som verkar intressant. 

"slita" kommer vara mitt andranamn. det kommer vara första gången jag sliter med något medvetet. det känns som att allt har gått väldigt smooth i mitt liv, jag känner verkligen inte att jag har fått slita för något, eller så har jag kanske gjort det men att jag bara inte har ansett det som slit?

fattar ni att jag måste börja peppa mig med sånt här nu, ett år i förväg?? jag tror jag måste arbeta upp allt det här mentalt, bena ut allt, konstruera ett schema på hur allt kommer att se ut, överrösa mig själv med PEPP. om jag hittills har klarat av allt som jag har satt som mål för mig själv så lär jag väl fixa det här. jag är 25 år nästa år aBd, och fram tills 30 har jag på mig att fixa framtiden så som JAG vill ha den, utan några ungar eller en lat man i släptåg. vid 30 har jag lovat mig själv att ha det mesta fixat, går inte in på detaljer, måste ha mina delmål för mig själv, men jag lovar er, I'LL BE OUT THERE!! hehe

jag borde ta timlön för mitt pepp :D

i höst bor jag själv och då ska jag fan göra om lägenheten till ett mentalt spa, där jag ska rensa ut all skit som stör mig och ha det som mitt "bygga upp självförtroendet"-lägenheten och ba PEEEEEEEEPPPPPPPPPP FAAAAAN VAD BÄÄÄÄST JAG ÄRRRRRR!!!!! orkar inte vara bäst hela tiden. jag ska bara fokusera på mig, skriva en jävla c-uppsats med mina brudar, fixa en sjyst praktikplats till våren, planera flytt och bli snyggare!!! yepp där har ni det. några delmål under hösten 2010 och våren 2011.

bra jobbat

åh herregud, upptäckte precis att mitt trådlösa surfande inte är begränsat till enbart vardagsrummet utan att jag kan sitta på mitt rum och surfish!! hehe, azzzglad. nu kan man ligga i sängen och hänga på datorn tills man somnar.

kollar lite fotboll just nu


det gör rätt mycket för själen att vara hemma och omgiven av peers. för det mesta är allt pepp och man får massa god mat. idag gjorde mamma plättar till frukost och nu står pappa och grillar och jag ba MMMM. låg och solade också och har bättrat på brännan och ba MMMM2.

nehe, har inte tid att sitta här, blir stressad över att inte sitta i solen och utnyttja varenda liten solstråle.

sarajevo dag 3 del 2

hejzan. får ta tag i bloggandet här lite trots allt. tänkte fortsätta med de bosnieninspirerande inläggen och här har vi dag tre i sarajevo och vad som hände då.

började frukost på ett dömysigt café som jag INTE kan namnet på, men det ligger mittemot bagdad café, och där måste ni käka, för de serverar bara mexican food.

jag och iman gottade i oss massa gooood mat. ok, blev lite hungrig nu. vänta, ska hämta en mäck innan jag fortsätter.

oke, nu fortsätter vi. den här dagen klippte sig även iman. det var en rolig stund. jag fick halvt panik under klippningen och var bara tvungen att gå fram för att förtydliga det jag hade sagt innan och hela han var så jävla skum!! jag skojar inte, han verkade bara, ni vet, SKUM.

så här fin blev han. rätt het skulle jag säga, but thats me!!

våran upptäcksfärd fortsatte och vi åkte spårvagn en rätt lång stund innan vi kom fram till området ilidza.

vid (på?) ilidza finns nämligen vrelo bosna, en nationalpark. det tog LÅÅÅNG tid att gå hela promenaden.

iman påstår att jag är kass på att ta kort så han får ta på sig själv. ta på sig själv haha, sorry kass humor.

och här går vi mot vrelo bosne. asfin allépromenad är det iaf.

på hemvägen tog vi hästen tillbaka, men först hängde vi en stund i parken.

parkiz

jag tycker att den här bilden ser ut som en 3dbild typ. men det är allt gräs under vatten som rör på sig. jättefint i verkligheten.

vi kände oss jätteturistiga!

jag minns den här dagen jättefint. tanken var att vi skulle käka med mina kompisar på kvällen, men hon hade blivit sjuk så det blev inställt, vilket på sätt och vis kändes okej då både jag och iman var jättetrötta efter vrelo bosne och hela den grejen. så när vi hade kommit ifrån vrelo bosne med häst så satte vi oss på en restaurang och käkade god mat och kollade på fotboll (iman kollade). och då ba fan vad skönt att vi inte måste någonstans, så vi avnjöt god mat och tåg sedan spårvagen tillbaka till stan. och där satte vi oss på ett café och tog en pancake.

kvällen slutade inte där utan mycket sent på natten så gick vi vidare till ett annat cafe som ligger lite undangömt på bascarsija och rökte shisha och tog en drinkz.

lite halvhögis.

jag tycker nog att det här var min favvodag i sarajevo. awww asmysig och kul dag, även om vi bråkade en gång eftersom jag ville gå i affärer och iman inte ville. BUT STILL, asbra dag.

jkpg

allstå, vill verkligen inte snacka för mycket skit, men HUR KAN MAN BO KVAR I KYCKLINGRYD??? det händer liksom....inget. och ok för att det inte händer något, men det går ju inte ens att hitta på att göra något. jag hoppas verkligen mina föräldrar flyttar härifrån någon gång, förslagsvis till stockholm där jag ska bo i framtiden förhoppninsvis.

men för att pigga upp mig själv lite så åkte jag in till jönköping och hängde med min kusse irma. shoppade en del också, inget på rea.

no-lifer

gäsp. det händer inte mycket här, därför ingen blögg.

dagens duktiga grej: skickade in lösningarna till korsordstidningen.
det är sant. jag har nu börjat tävla i korsord. idag funderade jag på om jag skulle orka ta mig till hemköp för att köpa en ny korsordstidning, men jag orkade faktiskt inte. ju mindre grejer man gör desto mindre orkar man känns det som.

grät en skvätt nyss också. kände att jag kunde göra det eftersom mamma var på toa och deno var på sitt rum. kollade på lost på fyran och blev lite emotional. ni vet dom där två asiaterna, hans fru hade fastnat under någon tung grej och kunde inte dras loss allt medan vatten flöt in i deras ubåt. och hon ba neej, gå du, rädda dig själv och han ba nej, jag lämnar dig aldrig mer igen. och så pussades dom medan vattnet dränkte dom.

och jag ba BUHU, fast i tystnad. tänk när man står inför ett stort beslut som att kunna rädda sig själv eller stanna kvar och dö med sin älskade? ASSSSÅÅ............................. *mår dåligt över tanken*
finns det så stark kärlek verkligen?  att man hellre väljer att dö tillsammans än att leva utan varandra?

---------

okej nu gråter hela gänget över att asiaterna är döda. typ han tjockisen och han från ensamma hemma också. *blir lipig igen* *får inte lipa*

RSS 2.0