man vill ju nästan gå upp och knacka på bara för att kolla läget.

huliganerna ovanför mig festar fortfarande. de har allstå hållit på sedan kl 12 idag.

dom skriker och festar och jag får intrycket av att fotboll är inblandat eftersom de vrålar MÅÅÅÅÅL och JAAA HAN SATTTE DEN. de spelar kanske fifa.

och ibland sjunger de högt till carolas eeeeeeeevigheeeeeeeeet.

håll käääääftennnnnnnnn

retarderade ashögar. snart går jag upp och knackar på.

och det gör ju inte saken lättare här när jag vet att jag måste skriva färdigt uppgiften som ska lämnas imorgon, och att jag måste hitta två källor till och jag måste hinna gå på spinning och jag måste hinna färga min utväxt. orkar inte med den här råttbruna-grönaktiga nyansen närmast hjässan.

orkar inte med nått. hejdå jävla liv. *destruktiv tjej 24*

baaaaajsianusssssssssssss

mitt manshat är så jävla starkt just nu!

ovanför mig verkar ett grabbgäng ha jääääävligt kul eftersom det har hoppats, skrikits, vrålats, spelats ashög musik sedan 12 i morse. i fyra timmar det vill säga.

det är dagar som den här som man önskar att man hade ett hagelgevär. hade inte tvekat att skjuta rakt upp i taket om en bössa hade vilat i min hand.

och dom skriker hela tiden WÖHÖÖÖ.........*dd-ddd-dööörrrrrrrr*

när vinner jag på lotto?

för tillfället så känns mitt liv oehört tråkigt. det är liksom bara tråkskola hit och dit och hösten är redan här. nu låter jag som en kärring, men på den gamla goda tiden, för inte så många år sen, så var det fortfarande fint väder även i september. och när jag tittar ut nu så blåser det jättemycket och det är grått.

det finns många saker jag oroar mig för, bland annat om jag kommer att få praktik på ett ställe jag tycker är kul, kommer jag få boende, kommer jag få jobb efter skolan, a ni vet, det traditionella tankarna som kan tynga ner en.
å andra sidan så kan man inte gå och oroa sig hela tiden, ibland får man ju stänga av tankeverksamheten uppe i hövvet.

ibland gäller det nog att bara acceptera läget som det är, ex har jag tråkigt, ja då har jag tråkigt och då får jag acceptera det. jag vet att många människor är tvärtom, dom gör något direkt åt saken, men jag är mer av den lata sorten som tänker att äh det får vara tråkigt nu, sen får jag väl gröa något åt det om det här blir långdraget haha.

asså. egentligen så stör jag mig asmycket på folk som heeela tiden gnäller om hur tråkigt/jobbigt/deppigt allt är, för jag anser fortfarande att någon måtta får det väl finnas. så nu slutar jag också gnälla.

har forftfarande kul grejer att se framemot. bland annat: min BF hälsar på snart, jag hälsar på min böna i lund om några veckor och jag och min BF åker till rom i november.

och även fast jag längtar efter allt så tänker jag ändå att tiden går, och snart är det november och vinter och BAJJJJJSSS. hata vinter. men så får man inte tänka.

nu ska jag gå och spraya mig med BUS, orkar inte må dåligt över att jag är blek också.

det är söndag

det är grått väder ute, pappa kollar på fotboll, mamma lyssnar på djordje balasevic. allmänt deppsöndag. jag säger till pappa att det är deppigt. han säger att det inte är deppigt, att det är okej. man slutar kanske att tycka att vädret är deppigt när man kommer upp i åldern. då är andra saker deppiga, kanske värk, sjukdomar, ångest över att behöva gå till jobbet, oro över räkningar, oro över barn.

jag ska gå och packa min väska nu. dags att åka hem till kalmar.

jag är lite trött på att packa väskor, packa upp, åka tåg och åka buss. eller skittrött faktiskt.

hårx3


lördag: partyfriss och fina lockar

måndag: rufsigt någon dag senare

onsdag: genomborstade lockar och tuperat, vanlig hästsvans.



grattis

idag fyller min pappa femtio bast!

hurrra!! GRATTIZ PA! du ser inte ut att vara en dag över 60!! skoja!!


ma och pa tar en promenad.
fint med alla krisghus i bakgrunden. eller inte.


ja, pappa och deno.

godmorgon helvetesmorgon

fast egentligen så har det varit mer av en helvetesnatt då jag inte har kunnat somna. ska erkännas att jag inte heller kunde slita mig från datorn heller.

vid fyra på morgonen, när jag är inne på fejjan, så ser jag att fejjangruppen AZRA (azra är ett balkanband, som ja, är bland de bästa grupperna ever) skriver i sin status att frontmannen har dött. inom loppet av några sekunder fanns det 80 kommentarer till statusen. så jag var tvungen att hänga kvar för att hålla mig uppdaterad.

och självklart var det ett dåligt skämt från admins sida och denne person fick så jäkla mycket skit. nu snackar vi om en fejjangrupp med över hundra tusen fans. jag blir ständigt förvånad över balkansfolks olika sätt att svära på. och alltid lär man sig någon ny svordom.

jag somnade vid fem. och gick upp vid tio när klockan ringde.

sket i föreläsningen.

och nu ska jag fixa make-up, dra till siba, fixa pappas present och sedan packa. jag åker hem till kycklingryd.

tankar om rasism

jag har, helt ärligt, inte smält det faktum att SD sitter i riksdagen. och kommer att sitta i fyra år.

jag ska dela med mig en liten historia.

jag skulle tro att det här utspelade sig någon gång då jag gick i åttan, en höstmånad 2000, ja men för exakt tio år sedan. jag befann mig på en bosnisk fest i liten stad nära kycklingryd. när jag säger bosniska fester, då kanske ni tänker bosnier som dansar "ringdans", och det är exakt vad det var. en vanlig familjefest där barn och vuxna hade roligt ihop samtidigt som dålig musik spelades. jag har aldrig varit fan av s.k bosnisk folkmusik, men eftersom dessa fester faktiskt var riktigt roliga så kunde jag stå ut med den dåliga musiken.

jag var där tillsammans med min familj och mina kompisar och deras familjer. vi var ett rätt stort gäng, vi kids, tillräckligt många för att göra en egen ring att dansa i haha. den här kvällen hade vi inte så megakul i just den lokalen där festen hölls så vi beslöt oss för att ta en promenad runt i stan, bara för att liksom komma ifrån alla vuxna och hänga lite, bara vi fem. det var allstå jag, en till tjej och tre killar.

vi närmade oss skolområdet i staden, och var en rätt lång bit ifrån lokalen där festen hölls, när vi såg ett gäng killar som hängde på fotbollsplanen. vi kunde inte riktigt klura ut vad de höll på med, de verkade bara stå och hänga liksom. det  hela verkade dock lite skumt då både jag och den andra tjejen reagerade negativt över att dom var där. så vi övertalade killarna att gå tillbaka till festen istället, vad skulle vi ändå vara ute och göra klockan elva en lördagsnatt? då hör vi plötsligt att någon från killgänget ropar något väldigt högt, men inget vi uppfattar. samtidigt som de ropar börjar de i rask takt gå mot oss och då ser vi tydligt att det är ett par skinskallar med basebollträn i händerna som står knappt hundra meter ifrån oss. de fortsätter ropa och skrika åt oss samtidigt som de börjar springa mot oss.

just i det ögonblicket kände jag sådan skräck över det som just höll på att hända oss. det var som mardröm, ni vet en sådan där man försöker fly från något men benen känns tunga som bly? det var som om någon hade kapat av mina ben, av ren rädsla kändes mina ben som paralyserade. någon sekund senare ropar en av killarna SPRIIIING! oturligt nog var han den störste av oss alla, och jag undrade hur fan han skulle orka springa? men han var den förste som kutade, och som han kutade. vi andra, som var aningens smalare, men betydligt trögare i det ögonblicket började kuta först efter att han hade sprungit om oss alla.

sedan minns jag inte så mycket mer av händelseförloppet. rassarna var oss hack i häl och jag som aldrig, aldrig vidare ansträngt mig på gympan, sprang som jag aldrig sprungit innan. valeska hade blivit stolt om det inte vore för att det var så jävla sorgligt alltihop. när jag kom uppför trappan vid järnvägsstationen så insåg jag att tjejen som sprang bakom mig var försvunnen och en av killarna också, de hade delat på sig och sprungit åt andra håll. jag var själv tillsammans med en annan kille och vi sprang tillbaka till lokalen där festen var.

där utanför stod det lite folk och rökte och vi skrämde upp dem rejält, för det första för att vi bara kom från ingenstans mitt i natten så där, för det andra för att lillkillen hade börjat gråta av rädsla och för att vi själva skrek att vi var jagade av skinnskallar. jag minns att min pappa stod och pratade med någon när jag slängde mig i hans famn och skrek samtidigt som jag grät och jag minns också att han blev frustrerad över att jag inte kunde berätta ordentligt vad som hade hänt. jag vet att han också var rädd, rädd inför det som kunde ha hänt.

folk samlades runt omkring oss, mammorna kom ut, papporna kom ut och ja, festen dog relativt snabbt där. jag vet inte om artisten som var där fick fullt betalt för hela kvällen.

tjejen som var med mig, hon hade också av ren rädsla bara kutat åt ett helt annat håll och gömt sig i en buske invid järnvägen, så när alla frågade efter henne kunde ingen av oss svara. och plötsligt kommer hon ut ur en buske, går över järnvägen och mot oss över den vanliga vägen, helt chockad.

minuterna senare samlades några pappor, bland dem min pappa också, och sprang tillbaka samma väg som vi hade kommit och letade upp skinnskallarna. det som hände sedan skulle kunnat få varenda skinnskalle på andra tankar, kanske till och med kunnat få dom att lägga av med rasismen.

jag vet inte om det egentligen hade motsatt effekt, men jag vet att just då och i den sekunden så kunde inte någon av våra pappor hålla inne med sin ilska när skinnskallar i tjugoårsålden jagade fem fjortonåriga kids som bara råkade befinna sig på fel ställe vid fel tidpunkt. det var det tydligaste beviset jag någonsin hade fått på att ens föräldrar skulle kunna göra mycket för sitt barn.

det blev en lång historia.

men den här historien är inte unik. jag känner många som har hamnat i bråk med rasister, många som har fått utstå mycket skit i skolor och ute på stan på grund av rasister. många som än idag känner sig väldigt rädda över att stöta på skinnskallar. det positiva är att det faktiskt inte finns lika många skinnskallar idag som det fanns på den tiden. det negativa är att de har dragit på sig kostymer och röstar idag på jimmie åkeson och hans kamrater som har i uppgift att styra vårt land.

många SD-anhängare säger och skriver i olika forum, på fejjan osv att "läs på först om SD innan ni säger att det är ett rasistiskt parti, de står faktiskt för många olika saker". Ja, sorgligt nog önskar man att de ändå bara stod för en sak, tyvärr står de även för att de är emot homosexuella, aborter och kvinnor.

samtidigt som hatet är så öppet, rå och framförallt accepterad, så är kärleken ännu större. aldrig har jag sett så mycket engagemang, aldrig har jag sett människor så negativa till ett "demokratiskt" beslut och aldrig så passionerade över något. det är så många som upprörs och ordnar demonstrationståg, våra politiker är tydliga med var de står i frågan, tidningar, som aftonbladet, markerar med vad de tycker om SD genom sin kampanj, stora bloggare och allmänt kända människor med bloggar är noga med att klargöra sina åsikter. folk bryr sig! och det är det viktiga i det här.

men jag tror att få val kommer vara så efterlängtade som valet vi kommer att ha 2014.

märkesconfusing

idag när jag var på väg från maxi så gick en kille förbi mig. han hade en huvtröja av märket här under, dvs WESC.

wesc är ett sådant märke som jag aldrig har vetat namnet på, eller namnet har jag vetat, men inte hur man uttalar det. så jag brukar alltid uttala det som väska, fast utan -a på slutet.

VÄSK helt enkelt. detta säger jag aldrig högt, men kan någon hjälpa mig, hur fasen läser man namnet på märket?
http://se.zoovillage.com/images/product/pi/10056450/10056450_d1.jpg

det här är tydligen också märkets logga:
http://www.momentumshop.ca/blog/wp-content/uploads/wesc_logo_black.jpg

som jag ALLTID har trott är samma som det här märket:
http://www.edopter.com/images_user/ideas/200805/bdPFzS
det ser faktiskt väldigt likadant ut.

det roligaste var nog när jag retade iman för hans J lindeberg tröja och han svarade halvtyket att tröjan faktiskt var WE och inte JL.

tips: hud

min hud i fejjan känns aldrig så fin, len och shiny som dagen efter min extrempeeling kvällen innan.

1. se till att huden är fri från make up, dvs ingen foundation på.
http://www.basicsofbeauty.com/images/soap.jpg
mm så här ska det se ut.

2. ta en grovkornig nagelfil och fila i hela fejjan. jag vet att det låter aningens drastiskt men det fungerar. fila i cirklar i hela fejjan, var försiktig med känsligare områden, ex så är panna hos mig lite känslig, men kinderna och hakan tål hårdare tag.
http://nailsbodybeauty.se/images/products/huge/24126__cnd_koala_buffer_fil.jpg

så ja, fila på tills du är lite "små-dammig" och tvätta sedan av allt. jag tycker att man får en sjyst yta av att fila med en nagelfil i ansiktet, man liksom smoothar ut alla bördiga områden ex skorpor från finnar. men fila inte tills ni blöder! :D

3. yeah. tvätta och ta sedan din vanliga peeling och kör en omgång med den också.

http://src.discounto.de/pics/Angebot/35128/53860_NIVEA-VISAGE-Hautverfeinerndes-Peeling-35128_xxl.jpg
bra skärpa i den här bilden!

4. kör en sväng med ansiktsvattnet också efter tvätten, och sedan smörj in ansiket med den fetaste krämen du har i badrumsskåpet. nu snackar vi om fetkräm, ex repair från apoteket. billigt krafs som gör underverk för torr eller "behandlad" hy. annars smörjer jag in med dr hauschkas rosenkreme. fet och fin.

http://www.drogisterij.net/producten/400x400/719578_1_Locobase_Repair_Creme.jpghttp://shop.drhauschka.se/shop/8309/art9/1348562/1348562-origpic-8904da.jpg
5. för en avslutande "finish" så sprayar jag fejjan med BUS också. kan rekomendera loreals sublime bronzer, som ger en jämn färg och luktar inte lika mycket som andra BUSar.
http://www.echemist.co.uk/ProductMedia/1675441135.Jpeg


6. sov gott nu och vakna upp med världens finaste fejja!

tankar om smygrassar

2010 är det året då det sitter ett rasistparti i riksdagen. och plötsligt har ordet demokrati fått en helt ny innebörd; nu är det nämligen OK att likställa rasism med demokrati. well well. hoppas det är en väckarklocka för alla latmaskar som inte pallade rösta i söndags.

en annan grej är att SDs medlemsregister ligger ute på nätet. inne på sidan kan man söka på olika städer för att se vilka som har intresseanmält sig själva just från den specifika staden. sökte på kycklingryd och närliggande småhålor för att kolla läget, och se där, intresset var relativt stort! inte ett dugg förvånad över att hitta en person vars syster gick i min pararellklass under högstadiet. inte ett dugg förvånad över att han är en missnöjd skit som relativt tidigt visade "vad han stod för".

det fanns ett gäng som gick i nian (då jag gick sjuan) som bestod av ett gäng "tuffa" killar, ni vet de som röker bakom skolgården, puttar undan stolar som kommer i deras väg, tränger sig förbi i matkön, kastar snöbollar alltid lite hårdare än alla andra, står framför ens skåp ibland och vägrar flytta på sig osv osv. inget unikt med dom här idioterna förutom att de var lite bråkigare än genomsnittseleven och sympatiserade med extremhögern. jag hade också ett par töntiga bönder i min klass som var ungefär likadana. jag vet inte om någon av dessa människor har ändrats idag, tack och lov har jag sluppit träffa dom.

jag hade även en tjej i min klass, som plötsligt började vara smårasistiskt. det höll på högstadiet ut och blommade som mest under gymnasiet. vi kan kalla henne louise. louises bästa kompisar bestod av ett par tjejer. en av tjejerna var inte helsvensk, utan hade en pappa som kom från kroatien. trots detta ansåg hon sig själv vara helsvensk. jag sket i vilket men förstod väl inte riktigt hur hon kunde hänga med personer som inte gillade invandrare och som på fritiden åkte runt i fula epa-traktorer. en annan tjej i det gänget bor nu i ett asiatiskt land och har en asiatisk pojkvän. undrar hur det känns att vara på andra sidan nu?

det gänget som jag pratade om som gick i nian, en av de killarna puttade mig i en snödriva en gång när jag var på väg till matsalen. han var mycket större än mig så jag vet inte om det var jag som kom i vägen för honom, så att han helt enkelt inte kunde gå förbi mig, vilket naturligtvis inte rättfärdigar hans handling, men är man idiot så är man. det var ingen hård knuff, men det var långt ifån en mjukisknuff. när jag utbrast: varför gjorde du så för?, så sa han: du är ju blatte. han sa så och jag höll käften, ville inte ha någon mer knuff.

det roliga är att jag inte har träffat på den här killen sen dess, men när jag var i stockholm för några veckor sedan, så gissa vem jag gick förbi när jag korsade plattan? den där jävla fulingen som puttade mig! jag tyckte att det var helt sinnessjukt att jag gick förbi honom, just då, den sekunden, bland så många olika människor.

det allra mest sorgliga är att alla dom här människorna som jag nu har pratat om, alla dom har på ett eller annat sätt umgåtts med invandrare, umgås med invandrare idag eller tvingas jobba med invandrare. killgänget hade ex en fet turk i gänget, som var nog tyvärr lite för dum för sitt eget bästa, men eftersom han var bråkig så kunde killgänget ge honom en chans trots allt.

tjejerna som jag har nämnt, som jag har gått hela grundskolan med, varenda en av dom har varit på mina födeledagskalas och ätit tårtor som min mamma har bakat, varenda en av dom har jag lekt med, hyrt ut disneyfilmer till och de har alltid fått sitta med oss vid matbordet, även fast jag i många fall fick vänta på rummet medan de var iväg och åt med sin familj då jag var och hälsade på. en av dessa tjejer var min allra första svenska kompis när jag precis hade börjat ettan i helsvensk klass. jag kunde ingen svenska, men hon tog mig i handen och sa att vi två skulle leka.

året var 1993 och mycket har ändrats sedan dess.

dagen i bilder


köpte spinningkort på friskis idag. sen var jag pank! sista gången jag köpte spinningkort och gick ett halvår hade jag rövsår i ca ett år efter det, så ja, har kommit fram till att jag kan spinna varannat år, dvs lagom tid tills rumpan har återhämtat sig från den vidrigt hårda sadeln.

jag och spinninginstruktören var de svettigaste i salen. han tog verkligen i, det gjorde inte jag, men ändå var jag assvettig. vid några tillfällen blev jag så andfådd att jag trodde att jag skulle svimma rakt över styret och slå sönder mina tänder. efteråt kände jag mig förvånansvärt glad, det sägs ju att första gången är hårdast!

fortsatte sedan med en promenad mot statsbibblan för att rösta. det som slog mig var att det inte fanns några röstsedlar med namn för socialdemokraterna, allstå det stod att det var S:s lappar med deras logga och så, men det fanns inga namn man kunde kryssa. skumt. men a ja, jag röstade på FI ändå. och S i kommun- och landstingsval.

det var kul att se hur stirriga människor blev när man tittade på när de skulle välja röstsedlar haha. alla ba ......suck....sluta glo! typ. glodde extra mycket när en ful dude fingrade på en SD röstsedel haha. det var kul.

gick förbi den här boken...............blev lite illa till mods.

ah nyamko sabuni, hur är det möjligt att jag hatar dig så mycket???? och HUR kommer det sig att inte SD som det rassevänliga och kvinnofientliga parti de är, INTE har värvat dig??

a ja fortsatte min promenad mot monki och indiska. köpte en mössa och en halsduk. lika bra att vara ute i god tid. man vet aldrig när snön slår till. fattar inte att jag kan prioritera sådana här grejer när jag 1. uppenbarligen är pank 2. måste köpa present till min pappa.

köpte sallad och godis och gick hem. degat sedan dess. det har varit trevligt.

valet 2010

har haft svårt för att välja mellan att kolla på idol och slutdebatten på ettan. varvade mellan reklamerna och nu efter att idol är slut så är det debatten som gäller.

----

ja, allstå jag sitter nu och kollar, har inte skrivit färdigt det här inläggetpå grund av att jag har suttit som fastklistrad. tänker att de rödgröna måste vinna. det måste de fasen!!

det här valet är livsviktigt! det är livsviktigt att vi röstar för ett bra sverige, och det är livsviktigt att vi röstar för att minska chanserna för att SD tar sig in. vill ej ha ett rasseparti som består av idioter och som ska styra över mig, men chansen finns att dom tar sig in, därför RÖÖÖÖÖÖÖÖSTA FÖR FAN även om ni ligger bakis och inandas spya på söndagmorgonen.
om min 70-åriga farmor vars svenska är begränsad till "vad kostar det?" och "inte prata svenska" kan masa upp sig ur soffan och rösta då kan alla andra också. rådfråga vänner, familjemedlemmar, läs på, kolla tex DNs valsida och läs, bilda er en uppfattning och rösta. vi lever i en demokrati, vi får rösta utan att för den delen bli dödade för att vi tycker olika, eller få våra röster "bortslarvade" och det är ju det som är det fina med att leva i en demokrati. this is for real! vi har chansen att påverka det samhället vi lever i, så se till att göra det.

mitt första val (2006) röstade jag i lund och då röstade jag på miljöpartiet.
mitt andra val var när man skulle rösta till europaparlamentet så röstade jag på FI.
mitt tredje val 2010 röstade jag på FI.

det var idag allstå. och jag ska vara ärlig; precis efter att jag hade röstat så blev jag lite skraj. tänkte att shit nu har jag "slängt bort" en röst, och en röst mindre på de rödgröna är en extra röst på alliansen. funderade på om man skulle "taktikrösta" dvs ungefär det jag beskrev i meningen innan, MEN tänkte att jag kommer att leva som kvinna i ytterligare 70 år, jag kommer förmodligen leva hela mitt vuxna liv i sverige och då har jag rätten till samma rättigheter och villkor som män har idag men inte kvinnor.

och visst gudrun (i fucking love u) och FI kommer kanske inte bli valda det här året, men förmodligen kommer det gå bättre än vad det gick i EU-parlamentsvalet och då är vi ett steg framåt. om fyra år när det är val igen då kommer det att gå ännu bättre. så rösten är inte till spillo, det är dags att sluta bortprioritera kvinnofrågor (som även män skulle må bättre av om de prioriterades)!

http://www.qx.se/uploads/21/edfbc1276e832c515124b73e60ee10.jpg




.

nähe godnatt

bibblan


trodde fasen inte att jag skulle klara det, men här är jag, på självaste bibblan en helt vanlig torsdag. och trots att jag hade gottat ner mig i soffan med mjukiskläder, assömnig, halvgnällig och andra mindre smickrande adverb och adjektiv så tog jag mig själv i kragen och beslöt mig för att dra hit. jag bor å andra sidan granne med bibblan, och hade jag inte gjort det så hade jag förmodligen inte ens suttit här hehe.

vi har en relativt stor skrivuppgift att lämna in nästa vecka, eller näst-nästa om man ska vara petig, men jag måste bli färdig med den i veckan eftersom jag ska åka hem för att fira min paps som fyller 50. grattis i förskott gamling!

det känns som att jag har slarvat jättemycket med bloggen och det är jag som lider mest för det. tycker att det är sjukt jobbigt att inga minnen finns kvar, och okej för att jag kommer ihåg vad jag gjorde för två veckor sen, eller fel det gör jag inte, ni ser. men hur fasen blir det då om något år??

okej, ska småläsa här lite och sedan drar jag hemåt igen, eller förslagsvis till MÄX för att köpa på mig lite godis eller liknande. FÖRSTÅR VERKLIGEN INTE varför jag inte kan vara sockerfri åtminstone två dagar? igår käkade jag inget sött, men jag fantiserade om kladdkaka (inspiration by kinsssa). så äh får se hur jag gör. orkar knappt ta mig hemåt nu för att inte snacka om mäx.

dagens mäck

som käkades två gånger idag pga godhet.

- rosta och bre smör (det blir mycket rostning eftersom brödet ligger i frysen hehe)
- klistra fast den rökta laxbiten på
- massa keso ovanpå
- strössla majs och rödlök över

MMMMM gottigott

mjukisbyxor och bajsskola

nu måste jag fasen hinna handla innan idol. segade ner mig helt efter att jag kommit hem från bajblän. satt där med aida och sofa och skrev på världens tråkigaste grej.

hela den här kursen är så jävla suuuuuuuuuuuuugig. sorry för att jag låter som en jobbig fjortis som inte tycker att det är coolt med skolan, men ärligt. FYYYYYFAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNN VAD TRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅKIGT. ungefär så känner jag varje morgon och inför varje föreläsning. det känns som att jag ha gått om den här kursen sjutusen gånger och allt är bara så helvetes boring att man somnar av rent hat gentemot ämnet.

vi pluggar teori och metod och förbereder oss inför C-uppsatsen allstå. det är det vi pluggar, okej ser att jag redan har skrivit det.

förstår ärligt talat inte att det finns folk i min klass som finner ämnet intressant som.....som orkar diskutera.

mm dagens hatinlägg. det satt fint!

nu ska jag släpa mig till LIDL, ja, fucking bästa och billigaste LIDL. hata maxi. handlar bara ben&jerrys där.
och ska gå i mjukisbyxor. förstår inte att folk kan hata världens bästa plagg. alla ba men gud det är så fult, ja, det är fult som fasen på en sönderblonderad fjortis med håret plattångat, för mycket uppklippt där bak (nästan hockeyfrilla ju), gråa mjukisbyxor nerdragna över halva stjärten, vråltajt vitt linne med svart BH därunder, skitfula adidasskor, oknytna dessutom osv osv.

men det är fint på mig hahaha!

dagens mäck

inleder natten med ett inlägg om en mäck. kanske inte det roligaste inlägget då jag inte har skrivit på länge MEN det kan nog vara det godaste.


- rosta brödet och bre på lite smör (för att återfukta brödet. vet att det låter lite konstigt men jag hatar att inte ha smör på mackan )
- bre på pesto
- strössla med majs
- lägg på skivade avokadobitar och salta lite lite.

MMMMMMMMMM.

jag åt den här idag, inte nu för att poängtera men det märks kanske ändå eftersom det är så pass sjyst ljus i bilden.

okej nu ska jag faktiskt sova. kommer bli en lång dag på bibblan imorrn.
gonatt.

dagggggs

duktig dag idag.

- skola
- tvättade
- måste till stan för att...

min mamma panikringde angående några gardinlängder hon hade hittat i jönköping, men de var slut och nu har hon bett mig att besöka indiska här i kalmar för att köpa de "fantastiska gardinerna". hon ba magda du vet när man verkligen, VERKLIGEN vill ha något, och så är det slut? mmm EXAKT SÅ känner jag just nu, sa hon.

- ska fixa min brors present också. och ja det var väl det.

OM kanye west kan så kan väl jag också

ASSSÅ FAAAAAAN VAD DOM LIPAR PÅ BIGGEST LOSER!!!!!!!!

ORKAR EJ!!!!!!!!!!

DESSUTOM KAN BRUDARNA SNÄLLA TA BORT SINA FULA PIERCINGAR OCH PLOCKA SINA ÖGONBRYN RÄTT???

MEN GUD VAD DOM GRINAR.......................VÄLDIGT OLÄMPLIGT ÄRLIGT TALAT, DETTA ÄR TV, INGEN PRATSTUND HOS KURATORN.

det är så konstigt det där

men så fort jag måste börja plugga, i det här fallet läsa ett kompendium, så blir jag sömnig!! sömnig på riktigt. men piggnar till om jag säger åt mig själv: okej, skit i plugget, kolla tv istället.

BUUUUUUUUUUU

ÅHH vad mitt liv suger JUST NU.

verkligen just nu. imorgon kommer det förmodligen inte att suga, men ikväll, hela den här jävla söndagen har varit depressiv. kan räkna upp dagen i fyra punkter:

1. vaknade 15.00, åt andra köttfärsbiffen med sallad och keso till frukost.
2. kollade igenom hela sista säsongen av the hills.
3. åt middag: kellogs med banan och mjölk.
4. påbörjade andra säsongen av the city.


hemmis efter en festis


meeeeeen vad kul kväll det var ikväll då!! trodde dock att den aldrig skulle komma igång eftersom aidå tog några timmar på sig att fixa sig, men a girl's gotta do what a girls gotta do så OK.

förfestade hos min fina kusse ari och med hennes polers. drog därefter till kåren och dansade mig svettig hela kvällen.

nu är jag hemma. funderar på att ta en mäkc och ett hills-avsnitt.

bildspel: kort hår

testade hur det kändes att ha kort hår. tror nog att jag gillar den här frisyren.

lyssnade på: lazee - do it. skitbra pepp-förfest-låt.

oke, frillan är på g

festar lite däremellan

rättar till håret

fortsätter festa

spontana tankar så här dags

1. jag borde gå och lägga mig nu när jag är trött. vad gör jag istället? stoppar i mig paradisbit efter paradisbit för att "pigga upp" mig.

2. om ni kommer ihåg så har jag haft problem med min PD. bokade tid hos läkare för två veckor sedan, ni minns det också kanske (kanske inte?). var hos läkaren i måndags. erkänn nu att ni automatiskt tänker att det var en manlig läkare?

mm, tänkte det.  men det var det en kvinna. 

vi hälsade, jag berättade allt om min PD. hur icke-roande det är att dras med detta och att jag behöver tabletter.

hon:
väldigt tveksam, tyckte att det var bäst att börja med en svavelkräm, för att man alltid börjar med det som ger minst biverkningar.

jag: det gör inget! jag klarar av biverkningar, vill bara bli av med det här. tänker: please, jag har levt med TT-mage hela mitt liv, klarar nog av några månader till.

hon: DONT think so honey, vi provar med med det är först.

jag: desperat. fundersam. tror hon kanske att jag bara vill ha tabletter för att hon tror att jag är tablettknarkare? omöjligt, jag ser så oskyldig ut. sminkade mig inte ens, bara för att se ännu mer SÅRBAR ut. vill att hon ska tänka: stackars flicka, HON behöver tabletter.

hon: *viker sig inte*

jag (lagom käck, var tungen att lätta upp stämningen efter att jag varit lite sur): mm okej, då hoppas jag att vi inte ses något mer och att krämen fungerar!

hon: ------

spontana tankar: varrför, VARFÖRRRR, måste man testa alla möjliga krämer, svaga tabletter etc etc innan man får ORDENTLIG behandling här i sverige? varför har dom så jäkla svårt för att skriva ut recept när man uppenbarligen knappt förekommer i sjukregistret och har noll till pundartendenser? ingen risk att jag utnyttjar systemet liksom.

jag vet inte hur många gånger min pappa har besökt läkare för massa olika sjukdomar (han har lite svagt immunförsvar om man säger så) och då säger dom alltid efter undersökningen: kom tillbaka om det inte blir bättre om några dagar. ..... :/

för det första så brukar man gå till en läkare först efter att man har lidit några dagar och trott att det skulle gå över sig själv, att ringa läkare är liksom det sista alternativet man har. så tror jag att de flesta sunda människor tänker. så VARFÖR ska man då skicka hem någon, som uppenbarligen har mått dåligt i flera dagar, utan recept?
istället för att jobba i förebyggande syfte så gör man det motsatta och låter folk bli ordentligt sjuka att de till slut måste söka läkare för värre grejer än de hade när de precis blivit sjuka.

känner mig så sjukt irriterad just nu på grund av det här. ska göra en lååång histora kort. min pappa fick en infektion mellan stortån och pektån. den läkte inte, han besökte sjuksköterska som knappt tittade på såret och skickade hem honom med något jävla plåster. sa att det skulle hjälpa. någon dag gick och min pappa blev dålig, nu i hela kroppen eftersom infektionen hade spridit sig. han mådde så dåligt att han hade svindel! kan ni fatta, av ett sår mellan tårna. han åkte in till akuten, och DÅ upptäckte läkaren att varet i såret hade "ätit" upp köttet och arbetat sig ner mot benet i foten, dvs han hade ett så pass djupt sår och noll kött. ÅHHHHHHHHH blir så jävla irriterad över idiotiska sjuksköterskor och läkare. så min pappa fick käka antibiotika i två veckor på grund av slarv. att det måste gå så jävla långt innan en läkare ba AH det HÄR måste vi läka!

sorry för alla svordomarna, känsligt ämne det här. ännu läskigare att tänka på alla dessa puckade tjejer och killar som pluggar på omvårdnadsprogrammet (för att det hade för många IG för att komma in på annat program) och som utbildar sig till sjuksköterskor. och ja, jag vet att man måste vidareutbilda sig hit och dit och ja jag vet att det finns JETTEMÅNGA passionerade och engagerade sjuksköterskor (love ya'll) men tyvärr finns det alltför många usla också.

hoppas min kräm hjälper dock. annars så... fortsättning lär följa.

3. jag har funderat ut födelsedagspresenter både till min bror och pappa. ena fyller 21 andra fyller 50. ena kommer att få en --- och den andre kommer att få en ---------.

4. det är andra gången på kort tid jag får höra att "jag trodde du var 19". mitt 24-åriga ego myser och glädjs åt detta.

... and this is how they look now!


wehejjj. kul va. har skitsvårt för att skriva. ska inte bli kul att skriva c-uppsats med dom här naglarna hahah.

and this is what they looked before......

ahhhh. lade mig vid fyra och uppe nu. lite jobbigt.

ska snabbfixa mig nu och sticka ner till stan. ska nämligen fixa mina naglar! hihi. längtar.

heavy cross - the gossip


älska beth ditto! älska hennes röst! och låten hehe!

långisbångis

(risken finns att ni syftar fel, men jag menar inget snuskigt med rubben.)

körde långklänning idag. tyget är lite väl tunt, men faktiskt väldigt mycket "tjockare" än tygena på de andra klänningarna jag provat tills jag hittade den här. trodde att rumpan skulle dallra lite väl mycket i den.

men det gick bra!!! tur att man har en röv va?

känner mig som en kärring i detta sammanhang

men min ovanför-mig-granne + kompisar är aspackade, hoppar, skriker, festar etc.

de ba :O :D
och jag ba ://///

http://www.damienmason.com/site/wp-content/uploads/2008/07/sour.jpg
MMMMM KUL.

asså....HAHHAHA

snodde den här bilden från min pappas fejja. han lade upp den då han hade varit i tranås på konstraka (konstutställningsgrejs för icke insatta).

det här är vad som stod under bilden:
som den där reklamen från sverigedemokraterna...bara att burkorna fattas.


biffis2

okej det här såg inte såååå gott ut. biffen blev helt OK! men jag hade ingen ströbröd så den höll på att ramla isär där en stund. jag blev mätt iaf och det är ju det viktigaste eller hur.

obs! det är pesto på biffen, ej spya.

biffis

hörrni, jag vet att det här låter jättepatetiskt men jag ska ge mig på att laga en egen köttfärsbiff, något jag inte har gjort sedan.....åttan på hemkunskapen.

dvs exakt tio år sedan sist!

två låtar

som jag lyssnade på för länge sen och som är bra bra bra låtar!

love has left your eye - titiyo


to know you - sophie zelmani

laalalalallala, snälla säg det igen


förutom skolan så blev det en liten snabbpromenad också. jag tror jag måste hitta en ny runda som jag kan gå för den här börjar jag bli trött på. hämtade ut min PD-kräm och hämtade även mina blommor som har varit hos emma de senaste typ två månaderna. de hade växt så fint!!

varning för engla-inspirerat inlägg, men sedan dess har jag suttit nerbäddad i soffan med middag, cookiez och the hills. VARDAGSLYX. ja, tur att hela mitt liv känns som vardagslyx just nu.

ey vänta, jag ska bara gå och klippa mina ögonbryn, stör mig på buskigheten. återkommer snart med en recension av den svenska vården.

anledningen till att man kollade på sunset beach...

cooooooole. hehehe.
leann rimes eddie cibrian nashville rising 02
leann rimes birthday dinner eddie cibrian 04

vi invaderas väl inte??!

jätteskum grej som hände nyss. jag satt här i soffan och surfade när jag hörde ett relativt högt ljud. först trodde jag att det var någon typ av maskin som rullade förbi här på gatan, men när jag öppnade min balkongdörr så lät det så pass högt att jag trodde att det var ett flygplan som var på väg att landa här utanför. tittade ut men såg att det inte fanns något sådant utan det lät bara jävligt kusligt, som om något hade lagt sig ovanför kalmar. kusligt. och det lät rätt länge innan det dog ut så att säga.

hatar att bo själv just på grund av sådana här grejer! ingen som kan vara rädd med mig eller som kan avfärda min rädsla.

im scaaaaaaaaaaared.

RSS 2.0