snacka skit om kändisar

hade ju inte en helt odramatisk kväll igår. eller dramatisk var den knappt men det hände en kul grej.

jag twittrade om en viss känd person igår. en timma efter att jag hade twittrat om det, så får jag ett mail på fejjan, som ni kan se längre ner här.

saken är den att jag är övertygad om att han inte hade uppskattat att jag lägger ut mejlen, jag tror inte att någon för den delen hade uppskattat det, speciellt med tanke på att den är en privat konversation som bara rör mig och den jag mailar med. i vanliga fall brukar jag aldrig göra det, men jag tycker att det här mailet var intressant ur flera olika synvinklar och därför lägger jag upp det. dock så är namn och bild pixlade så att man inte helt ska kunna spåra mailet till personen.

så här ser det ut:


kort därefter svarar jag:



vi mailade fram och tillbaka någon mer gång och det hela reddes ut så att säga.

men det som jag tycker är intressant är sättet han hanterar det på.

för det första får jag en känsla av att han vill "skrämma upp" mig genom att hävda att jag sprider grova förtal. det anser inte jag att jag gör då jag i princip uttrycker min åsikt samt att jag avslutar tw-inlägget med en fråga/påstående (beroende på hur man vill se det), därav drar jag inga slutsatser. Jag hävdar allstå aldrig att personen HAR misshandlat någon, eller att han ÄR en misshandlare. så, lite skillnad i formuleringen där.

för det andra; det är mer vanligt att man åtalas för förtal i tryckta medier, TV eller radio då det faktiskt når en stor publik. det är mindre vanligt att "vanliga" svenssons åtalas för förtal, dock har det hänt i samband med någon blogg för något år sedan om jag inte minns fel. en kille åtalades för att ha spridit rykten om att vissa tjejer var horor, samt en annan blogg som skrev sinnessjuka rykten om kända personer, men jag vet inte om det gick upp i domstol eller inte. det blev tyst om det rätt snabbt. men rätta mig om jag har fel.

för det tredje; och om man nu antar att man ska kunna söka upp människor som skriver skit om en i sina bloggar, twitter eller forum, och hota med förtal, ja då skulle den här personen behöva ha det som sitt heltidsjobb. för internet är sjukt obegränsat och det finns så mycket strunt skrivet där ute att det skulle vara omöjligt att leta reda på allt och alla. sen ska man naturligtvis vara försiktig med vad man skriver både när det gäller andra människor och sig själv. det kan slå tillbaka mot en själv när som helst.

men som sagt, en offentlig person får stå ut med mycket mer än en vanlig människa som jobbar på ICA, och därför är det mer legitimt att sprida rykten om britney spears än om britta svensson. jag säger inte att det är rätt eller fel, utan konstaterar att det bara är så som det ser ut idag.

slutet gott, allting gott. vill bara förtydliga att mailkonversationen avslutades på ett trevligt sätt.

OBSSS!! orka att jag bashar på journalister hahah.

nähe nu måste jag äta och pluggish lite. köttfärssås idag igen. WÖHÖ.

okejrå

det sägs ju att man ska uppskatta dom dagliga småsakerna i sitt liv. så idag är jag glad över att jag har:

- lagat skitgod köttfärssås.
- lärt mig hur man gör en fiskbensfläta.
- upptäckt ebay.


köttfärssåsrecept

det känns som att det mest bara är mina sjuk-uppdateringar, men jag är fortfarande inte helt frisk, så ni får dras med det i någon dag till.

idag har jag inte ens tagit mig ut ur huset. tycker att vinter och snö är utmärkta ursäkter för att kunna sitta hemma istället för att gå ut. men sedan blir jag för bekväm, för när våren kommer och solen börjar lysa så får jag typ ångest och vill verkligen inte gå ut.

nä men jag måste bara dela med mig av mitt recept på köttfärsås. om det är något jag är bra matväg så är det köttfärsås. so here it goes:

- fräs löken
- stek köttfärsen
- pressa ut typ 3 vitlöksklyftor över köttet
- häll över tacokrydda, sån man köper när man ska göra tacos, ja ni fattar. hela påsen om ni kör på mycket kött.
- salta, peppra och kläm sönder lite citron över
- blanda i tomatpuré, ketchup, sötsur sås och vatten. låt puttra.

AZZZZÅÅÅ GOTTTIGOTT! blir perfekt "lagom" starkt och kryddigt.

parodi


HAHA, det här är så roligt!

godmorgon/godnatt

det här var ju inge kul....

idag var jag cptrött så jag däckade vid halv tio och sov fram tills nu. har varit uppe i en halvtimma och vet inte hur jag ska somna om. inte nog med att hostan stör mig fortfarande, dessutom så håller en sån där stro truck på hur ute och skottar snö och det hörs så jäkla mycket.

den senaste veckan har jag varit förkyld och hostat som en dåre, det ahr inneburit många sömnlösa nätter och många jobbiga dagar och nu börjar jag bli lite "orolig" över min hälsa. jag sover ju så dåligt och det påverkar mig mycket, tror också att det är därför jag inte blir helt frisk.

vill bara bli FRISK.

trodde aldrig att jag skulle säga det, men jag saknar till och med att gå på spinning.

dagens outfit:


- underlinne (potkosulja)
- tjocktröja (imans)
- pyjamasbyxor
- tunna strumpor
- tjocka strumpor
- stickade strumpor (priglavke) (obs. mina fötter är ej så stora som man får intrycket av)
- sjal
- morgonrock

MEEH vilken underbar kombination!

jag vet inte om det är okej att göra så här, men jag gör så att jag ibland sätter på ugnen, ungefär som om jag ska laga mat. så låter jag ugnen bli varm, stänger av spisen och öppnar ugnsluckan så att det kan bli varmt i lägenheten.

you can call me problemlösar-magz.

jag stör mig på....

ja, jag är fortfarande sjuk. det känns som att det ligger på samma nivå hela tiden, blir varken bättre eller sämre.

inser nu att jag inte har lyssnat på musik på hela dagen. en sek, ska sätta igång spottan...SÅ. hejohå livet blev plötsligt lite roligare.

seriöst, måste sammanställa en dagens hatlista. eller hat och hat, beroende på hur man ser det, men låt oss istället säga dagens stör-mig-på-lista:

- tjejhat
så här är det: man kommer att stöta på folk som förmodligen kommer att gå över lik för att krossa en själv, dessa kommer att bestå av både män och kvinnor. man kommer aldrig att kunna älska alla tjejer, och inte alla killar heller. det är HELT NATURLIGT. hellre att man är då någorlunda ärlig med den man ogillar än att man spelar falsk, det är mer backstabbing.

MEN GÖR DET HÄR FÖR FAN INTE TILL EN KÖNSFRÅGA!! det, om något, är ett sätt att trycka ner kvinnor och att påvisa svagheterna som egentligen finns i varje människa, ovasett kön. låt det inte bli ett "utmärkande drag" för kvinnor när det inte är det. risken finns ju för det annars, ju mer man talar om det desto mer blir människor övertygade om att "det säkert måste vara så", när det inte är så. VÅGA ALDRIG NÄMNA ATT DET ÄR TYPISKT TJEJIGT I MITT SÄLLSKAP. TACK FÖR MIG.

- killar som biter på naglarna

behöver jag säga något mer än att deras fingrar, med nerbitna naglar, ser ut som ollon?

- ögonbryn
tjocka ögonbryn kan vara charmiga. smala, söndernoppade ögonbryn kan vara ocharmiga. och irriterande. och fula. och GÅ TILL NÅGON SOM KAN NOPPA!

- ögonskugga på fransarna

förstår inte heller varför vissa tjejer envisas med att lägga mascara på ögonen INNAN de lägger på puder eller ögonskugga. stör mig innerligt på svarta fransar som är nerpudrade med gråsilvrig skugga.

- tjejer som pussar på varandra
är fortfarande helt övertygad om att tjejer som pussas lite småporrigt på foton gör det enbart för att tillfredställa sina manliga vänner på fejjan. ingen kan få mig att tänka något annat.

kom igen, man ser skillnaden på en bild där en tjej pussar en annan tjej med värme och känsla och en heeeelt annan när två tjejer står mitt på dansgolvet omringade av hundra andra dansande människor och "porrpussas". ba ÅH HIHI så naughty vi är! no. u. aint.

- p-piller
malin wollin said it: p-piller är en del av förtrycket. och alla andra juuuuust shut up. så länge det inte finns ett ENDA alternativ till kondom så är p-pillret en del av förtrycket. punkt slut.

snörvel

är fortfarande sjuk, förkyld, snorig, etc etc.

upptäckte precis en person på fejjan (obs ingen av mina friends) som såg precis ut som man gör när man fatbooth:ar någons bild på iphone, dvs gigantiskt, fyrkantig dubbelhaka.
stackars brud.


Oh, is your girlfriend pretty? Does she look like me?

rostade kastanjer nyss. tredje dagen i rad.
börjar egentligen bli lite hungrig, men orkar inte laga mat, orkar inte smutsa ner disk och orkar verkligen inte diska. får väl bre en macka eller göra en sallad igen. jag tror att jag kommer att börja laga mat när jag har skaffat mig en diskmaskin.


allstå fasen vad jag hostar.

tänkte jag skulle duscha och fräscha till mig. hårinpackning, peela, busa, lacka.....MMMMM gillar pyssel-söndagar.

okej och nu måste ni lyssna på den här låten om ni älskar dirty dancing. har spelat sönder den här hemma.


*gäsp*

yeah i should gooo.

men pallar inte ligga och vända mig i sängen, så jag kan lika gärna sitta här och glo.

har inte gjort NÅGOT idag.
egentligen skulle jag gått på födelsedagskalas hos en klasskompis, men jag orkade inte riktigt då jag fortfarande dras med min förkylning och hosta, orkar inte med att gå ut och så blir det värre dagen efter. har inte heller tid att vara sjuk, måste vara frisk dom kommande veckorna.

dagens trevligaste måste vara alla telfonsamtal jag har tagit emot/ringt samt aidå som kom på besök i sina snygga gympakläder.

så exakt vad har jag gjort idag:
- drömde att jag bråkade med min f.d chef och fick värsta hostattacken som sedan drog mig loss ur drömmen. trodde jag skulle dö av andnöd och av slemproppen i halsen, så basically var det det som fick mig att vakna då jag var tvungen att sätta mig upp och HOSTA.

- breakfast. same ol' usual mäck och kellogs med banan.

- glodde.

- petade mig i huvudet. masserade hjässan.

- glodde lite till

- aida kom på besök. HÄRLIGT!!

- käkade mäck och rostade kastanjer.

- kollade my best friends wedding

- telefonprat med ppl

- bakade kladdkakemuffins

och nu sitter jag här och försöker knåpa ihop lite om stuart fucking hall som ska användas till uppsatsen.

min bäste väns bröllop

min bäste väns bröllop på tv4+. ÄÄÄÄÄLSKAR DEN FILMEN!!! haha en av mina absoluta favvofilmer i genren "romantiska komedier". okej kan knappt koncetrera mig på bloggandet nu eftersom jag inte vill missa en minut.

HAHHAHA asså jag dööööör av kärlek till den filmen. allt är perfekt, skådisarna, replikerna och "intrigerna"!!

allstå........den som inte har sett den MÅSTE SE DEN.

julia roberts, rupert everett och cameron diaz är så jäkla bra i sina roller. allt är bara så bra i den filmen.

http://cdon.se/media-dynamic/images/product/00/04/07/33/17/3/e16789c6-4df5-49a2-9daf-8832ea5e1c4b.jpg

Julianne Potter: He just came in for few hours to uh, to uh, FUCK ME.
George Downes: Huh! Takes a few hours.

HAHHAHA. ÅHHHH.

kass upplösning på det här klippet från filmen, men det här är så jäkla bra, när de sjunger på restaurangen.


sorry, låter väl lite cp, men den är så bra.

sallad


okej ska vara snäll och dela med mig världens enklaste recept.

1. stek 4-5 cevapibitar i en stekpanna, och när dom börjar bli färdigstekta så pressa över några vitlöksklyftor över bara för att det ska smaka massa vitlök. i like. ni kanske inte gör det.

medan cevapisarna steks så tar du fram en stor skål där du lägger i följande grejer:
- blandad sallad, en sådan påse man köper på ica med massa olika salladssorter. strö lagom mycket i skålen
- skär gula paprikabitar
- gurka
- fetaost
- purjolök
- majs
- hacka valnötter

därefter öser du ner cevapisarna i salladen, lägger till antigen gräddfil eller creme fraice och kryddar med valfria kryddor, och så rör du om.

jag brukar också variera mig genom att köpa olika smaksatta creme fraiche, bara för att det inte ska smaka likadant varje gång man käkar.

ja, det var det. nu ska jag rosta kastanjer!!!!!!!!!! käkade det varje dag i rom och det var så gotttttiiigt!


tjabba

tjenis. upptäckte vita prickar på mitt tangenbord som jag var tvungen att torka bort. käkade fil och flingor i morse och det är inte det lättaste att käka när man måste hosta, blir ju lätt att man småspottar hela tiden.

shit vad trött jag har varit de senaste dagarna. kan ju bero på förkylningen och så, men yeah.

plåtningen igår gick bra......I THINK. nä men det var jag, en till kille från klassen och tre andra människor. temat var väl något i stil med nyårsafton, så alla var glammiga i kavajer och klänningar. jag körde min standardmin dvs log som ett fån. skitsvårt för mig att vara seriös och jag ser konstig ur när det är meningens att jag ska se seriös ut.

ska bli kul att se slutresultatet. jag känner typ aldrig igen mig själv när jag ser mig på bilder som är tagna av andra, och speciellt inte på de bilder som är tagna med proffskameror. GUUUUUDDDDDD fasar redan nu eftersom jag med största sannolikhet kommer att känna mig som "inte-jag" och känna mig fulare än vad jag känner att jag är i verkligheten haha. ja ja, visar väl här i bloggen sen när jag får dom.

bilderna är från igår. idag är jag, hur ska man säga...........ANINGENS o-glammigare, utan smink, rufsigt hår, snorig näsa och rösten kan liknas vid en mans.


okej ska göra mig en sallad nu och käka.

uhh bejbe bejbe, la-la-la-laa

okej är fett stressad.

svinförkyld som igår, fast kanske snäppet värre idag :)))))))))) WUNDERBAR!

har precis tagit bort mitt risiga guldiga nagellack, sist jag fixade naglarna var innan rom, så det var väl dags. runt fem ska jag till bistrobar där jag ska ta lite kort tillsammans med några modeller för ett skolfotojobb som en klasskompis har kört igång. så jag måste sminka mig nu och fixa mitt hår. kändes lättast att fixa det hemma eftersom 1. inga proffsmakeupartiser kommer att vara på plats= bättre att sminka sig själv då och 2. är förkyld och vill verkligen fixa allt hemma så att jag bara kan dra och plåtas och sedan dra hem igen.

det var det om det.

ps. är alltid så in i helvete nervös inför sådant här. kanske inte nu, men minuten innan jag precis ska göra något som innebär att jag står i centrum, är alltid nervös. ibland tror jag att jag kommer att svimma. asläbbig känsla. men som tur är så håller den inte på länge.

ps2. känner verkligen inte att jag mår bra. seriöst mitt huvud känns som 8 kg snor och plåga.

dear suvo...


det här är en av mina absoluta favoritbilder som jag någonsin har haft och kommer att ha. den är så genuin, fin och känslorna går inte att ta miste på.

tjejen i mitten är min mamma, killen till höger är hennes lillebror seno och lillkillen till vänster är hennes andra lillebror suvo. hon har även en storebror men han är inte med här, tror att han kände sig lite för cool för sådana här bilder. det lustiga är att både mamma och seno har behållit sina miner och ser ungefär exakt likadana ut idag som på den här bilden. mamma, alltid pepp och glad. seno, alltid tyst, blyd och dryg uppsyn, dock snäll som få. båda syskonen är väldigt (nästintill mesigt) snälla. suvo har jag inte fått lära känna.

idag, den 17 november, är det 21 år sedan han omkom i en olycka. 21 år gammal var han och jag fick endast tre år med min morbor.

jag vet att det har varit en tung dag för alla de närmaste, men speciellt för min mormor som idag gråter lika mycket över honom som hon gjorde då.

det här med döden är så konstigt allstå, ena dagen finns människan med dig och andra är den borta.

shakira ft pitbull - rabiosa


BRAAA låt! tog mig ett par lyssningar, men nu är jag fast.

syk

är sjuk. sovit noll. asont i halsen och huvudet är tungt och trött.

so yeeeeeeeeeahhhh great day.

nä men jag måste fixa mig nu och sticka till apoteket för att köpa tabletter och allt annat som behövs för att bli frisk.

zdravko colic - tvoje oci

den här natten till ära kör vi en zdravko colic låt. en väldigt fin och romantiskt låt som man bara smäääälter av.

är jag pervers som tycker att cola är sexig?? känner att jag sitter inne med lite förbjudna tankar, men han är ju så gammal så hur perverst kan det egentligen bli? och jaaaa, han har sjukt fjolligt scenspråk med sina handgester, och den blåa kavajen och den svettiga luggen är ju inte heller någon hit, men ge honom en chans.

ni är så jäkla tysta i bloggen så jag vågar egentligen inte ens fråga om det är någon mer som tycker att han är sexig eftersom jag är rädd för att få noll svar. men cola-älskare kan väl gärna höra av sig.

kul

hej bloggis, min enda vän så här dags.

jag mår piss. har ont i halsen och kan inte sova på grund av att kall luft kommer in halsen och gör att det kittlas sådär obehagligt. men det är ju inget du kan hjälpa mig med, eller hur?

så ja.

sitter uppe som en nörd och läser bloggar. vad gjorde man innan fejjan och bloggarna fanns? skulle vilja säga att vi lever ett roligare liv än vad våra föräldrar gjorde.

bibblan

sitter på bajblo alldeles själv nu. hade en trevlig stund med aidå och sofa innan dom stack nu. trevligt att snacka om ALLT. har saknat att kunna prata om knipövningar och att knipa i sällskap.

egentligen är det bäst att gå till bibblan nu, för det är mörkt så att man kan koncentrera sig och det är lagom mycket folk. många har stuckit. har svårt för tidiga morgonar.

på tal om morgonar, det är bajram idag! bajram mubarek olsun ya'll!! värsta fina dagen som firas där hemma medan jag inte ens har någon baklava att tugga på.

okej dör. hatar allt.


hej skitliv.se

skoja.

eller inte helt.

hatar när jag inte har mjölk i kylen för då kan jag inte äta kellogs. en dag utan kellogs=ingen bra dag alls. kom ju hem sent igår från stockholm. tog bussen från flygplatsen och slängde fram en tjuga för att pejja biljetten. busschauffören frågade om jag var ungdom. jag ba nä, okej då är du över 26 då, säger han, NEJ jag är 25- nej 24, rättar jag mig själv. alltid när det händer en sådan här grej att jag glömmer bort hur gammal jag är så tror jag alltid att den andra personen tror att jag ljuger och vill komma undan.

men på tal om mjölken, nu sitter jag istället och äter torra flingor. lite som att äta chips.

varvar fejs med bloggis och flingor.

allstå när jag kollar på vissa människor på fejjan. det är SÅÅ många som inte har ändrats alls sedan gymnasiet. kan väl inte påstå att jag är någon kameleont heller, men komigen, dassig, svart tunnhårig lugg är INTE inne 2010. det är exakt samma typ av veromoda-kläder, exakt likadana linjetunna ögonbryn och det mesta ser ut som att tiden har stannat och inte rört sig sedan juni -05.

sen också, när vi ändå är inne på fejjan, när man bläddrar i vissas fotoalbum och läser kommentarerna under bilden: "SHIIIEEET VAD FIN!", "världens vackraste"!, "vad snygg du är gumman" och jag ba 0_0 vad har jag missat? kan det verkligen bara vara jag som tycker att människan är ful? stör mig på folk som är fula och alla ba ÅHHH DU ÄR SÅ SNYGG. ba NÄÄÄÄ?? en ännu värre kombination är fula och elaka människor. känner alldeles för många sådana. finns en brud i kalmar som är ful, tror att hon äger världen, kör över folk, är nonchalant och har alldeles för många egenskaper som förknippas med djävulen. man ba shut up du är ful OCH elak, sådana som du har ingen rösträtt.

och så en till neggogrej. det är ju den här jäkla c-uppsatsen. längtar tills alls är över, då menar jag allt. vill ta examen och börja ett nytt liv.

ALLLLLTTTT ÄR BARA SUUUUUUUUGIGT. det har säkert något att göra med att det är höst och att jag har lagt av med p-piller och att det påverkar mitt humör och hormoner och hela tjofadderittan. våldta mig dock inte nu, pliz, har inte lust att ta itu med ett barn också, det räcker som det är.

dör inombords

klockan är snart fem. min mascara är utsmetad. jag har ätit godis. lyssnat på BRA musik. fixat lite med uppsatsen och nu ska jag väl sova. stänger av telefonen och är onåbar åtminstone till klockan ett. gonatt.

lasse berghagen/petter


seriöst, jag kan väl inte vara den enda som lipar till det här?

trötter


i Roms centralterminal. någon timmar efter att vi har landat och efter att inte ha sovit en hel natt.

tänkte lägga upp lite rom-bilder men gör det senare när jag har lagt upp det på fejjan eftersom det är tusen gånger lättare att dra in dem från fejjan istället för att uploada här.

ähhh...kom av mig nu eftersom iman ville mysa och inte låta mig skribva klart.

iaf, idag var jag på vällingby centrum och shoppade lite lite. inte mycket alls. hittade knappt. fortstätter imorgon på liljeholmens galleria så får vi se om jag gör någon upptäckt där. är egentligen mest ute efter en fet dunjacka som ska hålla mig varm hela vintern.

ska lägga mig nu eftersom iman ska upp tidigt och jag ska sitta lite med uppsatsen.

sthlm

är fortfarande i stockholm. blev kvar här. hehe.


bäck

vi är tillbaka från rom. är i stockholm just nu. kom sent igår. iman ligger och sover och jag sitter uppe och ska sticka snart och klippa mig. weheeey.

är stressad. åker tillbaka till kalmar ikväll.

stockholm

haaaallooj!

är i huvudstaden den här helgen. känns underbart fint att vara i sen storstad. hela gårdagen var sinnesjukt lång. kändes som tre dagar inbakade i en. efter att oppneringen var färdig stressade jag hem, packade det sista och tog sedan lokalbussen till flygplatsen. världens mest ignoranta busschaufför körde, och när man inte ens reagerar när jag relativt högt säger BUSSCHAUFFÖREN, ÄR DET HÄR JAG SKA HOPPA AV?, ja då är man bara stupid och ignorant. och förutom asdryga busschaffisen så började jag tjafsa med två äckliga trashkillar. kunde inte haft en bättre start.

det blev bättre när iman hämtade upp mig på arlanda och vi drog till BK för att käka. sedan hem för att fixa oss, eller snarare jag som skulle fixa mig, och runt halv två (!) var vi på bedroom och dansade. jag var så trött och tequillan fick mig att bli ännu sömnigare. efter att vi stånkats och klämts med hundra andra människor drog vi till ytterligare ett place som har världens godaste mat och klockan sju på morgonen däckade vi. då hade jag varit upp i 24 timmar.

nu stressear iman mig jävligt mycket eftersom vi ska in till stan och träffa upp hans "lillkusse" ochs edan ska jag träffa nicoleeeeee!! weheyyyy.

puss

bebisdrömmar

jag borde fasen gå och sova. men hela dagen har varit lite småstressig och det var massa grejer som skulle fixas så jag har precis nu läst färdigt forskarplanen som vi ska oppenera på imorgon. gud, kommer vara helt cptrött imorgon, men jag är van i guess.

måste bara visa en söt bebbe som finns på omslaget till våtservetterna jag köpte idag. åker inte någonstans utan våtservetter, och speciellt inte utomlands. hatar smutsiga händer. usch.

men iaf, för att snacka lite bebisar. mina moderskänslor är som starkast under menstider och det är väl trevligt. jag känner mig lite sugen på barn, men jag tror egentligen att det räcker med att hänga med någon som har barn för att jag ska bli avtänd. so yeah, jag är nog inte redo.

men jag hade en sjuk dröm i natt, igår natt allstå. drömde att jag hade fött en unge, en normal bebis liksom, fast den var mindre än normalbebisar. kommer inte ihåg så mycket mer av drömmen, mer än att jag i drömmen hade råkat lägga mig över bebisen och den hade kvävts till döds. och jag var så ledsen över att jag hade dödat mitt barn (positivt att kunna känna ånger över något sådant även i drömmar haha). och bebisen hade förvandlats till något som såg ut som kycklinglever (??!?!?!). så där låg jag i sängen och grät över en klump kycklinglever.

det kan ha något att göra med att jag käkade kycklinglever i förrgår. det är så jäkla gott, men vet inte om det är värt proceduren innan den är stekt liksom. så vidrigt att jag faktiskt tar i någons lever och det är blodigt och typ "klistrigt". usch.

ja ja. ikväll drömmer jag säkert att jag får barn och gör gryta av dem.
käkade nämligen moussaka till middag.

zdravko - colic

Det här är en av mina favvo chola-låtar. blir alltid så glad när jag hör den haha. låten är från 1985, ett år äldre än mig och chola är sexig!! och likaså tjejen, riktigt 80tals balkanutseende med markerad näsa, ögonbryn och svart lockigt hår.

jag kan verkligen sakna det utseendet, inte så pass att jag vill att man ska se ut så idag, men när jag kollar på bilder från när min mamma var ung, allstå alla var verklgien stylish på ett snyggt 80tals sätt, och alla, jag menar ALLA hade permanent i håret, fast snyggt permanent. åhhhhhh. jag blir så nostaligsk när jag kollar på gamla bilder och lyssnar på sådan här musik. de verkade ha det så bra på den tiden.

BUS-panik

HHHAHHAHA. fick en BUS-chock nyss.

hade duschat, fixat, peelat och donat och nu tänkte jag att jag skulle prova tan-canen. tidigare använde jag loreals spraybus och hade väl fått in känslan på hur "hårt" jag måste spraya. men tänkte ändå att det är värt att testspruta tancanen i handfatet för att känna på det.

a ja, allt kändes ok så jag blundade, förväntansfull och lite nervös, och sprutade. när jag öppnade ögonen och såg mig själv i spegeln var hela mitt ansikte BRUNT, nu snackar vi inte om lagom brunt, utan BRUNT som i mulattbrunt. andra spraybusar brukar ju inte ge färg direkt, utan först efter några timmar, men det här....... kunde extraknäckt som bajskorv! dessutom var ena sidan mer mörk än andra och det enda som var ljust i hela mitt ansikte var mina ögonvitor.

panikringde upp tancan-proffset nicole och ba HUR FAN GÖR MAN??? jag ser svart ut i ansiktet! efter lite tips och tricks försökte jag mig på sprayandet igen, och den här gången gick det bättre. måste gå och kolla mig i spegeln nu för att se om jag fortfarande ser ut som när jag lämnade toaletten.

farmor och hennes lilla bönestund

de senaste dagarna har jag känt att jag verkligen saknar min familj, speciellt idag. så jag passade på att ringa mamma och få lite mammakärlek. därefter ringde jag farmor, men hon hade missat samtalen så hon ringde upp mig nyss.

farmor, allstå hon är verkligen speciell! efter att vi hade snackat en stund om hennes bekantskapskrets, hennes ryggproblem och hur kallt det är i lägenheterna så frågade hon mig vad iman hette i efternamn. hon förklarade att hon skulle be en bön för oss innan vi åker till rom, så att resan går bra och att änglarna (meleci) alltid är med oss och så vidare. – Vänta, jag ska bara hitta en penna, säger hon.  – Så, vad heter han? Jag ba – han heter H-a-ž-i-r (fast med bosnisk stavning och så som man uttalar det). hon skrev ner det och sedan rabbalde hon upp för mig hur man brukar säga innan man ska be (klanjati).

asså hon är så jävla gullig! hon är så fin den människan. jag säger inte det för att hon är min farmor, utan för att jag känner inte en enda människa som har sagt något ont om henne. folk som jag träffar när jag är i jajce, och som jag inte känner personligen, brukar oftast veta vem jag är antigen pga min (rahmetli) farfar eller min farmor, eller pappa. okej, mest på pappas sida ser jag nu, but still. alla säger hela tiden; hälsa din farmor så mycket.

lilla majka.


hon är fin, smart, snäll, klok, openminded (jäkligt openminded för hennes generation) och bara helt enkelt en drömfarmor.

nu måste jag duscha!

if i could write u a song

godmorgon!

jag skulle ha gått upp vid 11 enligt mobilen, men vaknade nyss med mobilen i handen och täcket över huvudet.

idag är jag lite stressad. ska nämligen läsa en forskarplan som vi ska opponera på imorgon. dessutom ska jag på spinning, hinna äta däremellan, handla, duscha och packa. imorgon efter opponeringen tar jag flyget till stockholm och sedan på söndag är det rom som gäller!

okej, måste påbörja nu annars kommer jag aldrig hinna med allt.

så  här såg jag ut igår när jag och aidå var på harrys, där i för övrigt en icke-fiktionell "bonde söker fru" utspelade sig framför våra ögon konstant. kan svära på att 80% av alla människor som var där, innan klubben satte igång, var bönder.

äntligen färdig med något i tid för en gångs skull, tack hjärnis!

sorry för noll bloggis men jag har varit "upptagen". fast, faktiskt på riktigt. jag har, tillsammans med uppsatskamraten E, suttit på bibblan hela dagen igår. tänkte från början skriva "de senaste dagarna", men det vore ju en lögn, fick bara för mig att det var mer än en heldag på bibblan. igår satt vi från halv nio till sex på kvällen. D-O-G, men vi fick ihop det mesta.

håller som sagt på att skriva c-uppsats.

ett första utkast, sk forskarplan, ska in imorgon och vi blev färdiga för någon timma sedan. eller det var väl mest jag som satt nu när vi fixade med layouten och inte för att det är en svår grej, men microsoft word vet ju verkligen hur den ska framkalla de värsta irritationskänslorna hos mig :) nu är iaf skiten fixad och det är bara en sista korrläsning samt framsida som jag ska fixa. men det gör jag imorgon, nu är jag fan slut som artist, som engla skulle säga.

det här är nog första gången på fem år (dvs sedan jag slutade gymnasiet och det började gå utför) som jag fixar ett arbete i tid och sitter inte de sista timmarna och stresskriver sönder skoluppgifter. den här känslan, speciell verkligen. det är allstå så  här det känns för många? när ett arbete är färdigt i god tid och man inte behöver tillbringa natten framför datorn. underbart! trist bara att jag lärt mig det här mitt absolut sista år i skolan. tänker aldrig mer gå i skola haha.

nä men nu måste jag nog hämta sängkläder från tvättstugan och sedan tar jag en promenad.  mitt huvud lider av hybris just nu så jag måste rasta den lite.


hur min lördag var

och jag borde gå och lägga mig eftersom jag ska upp tidigt och sitta på bajblo hela dagen, men jag är inte trött än.

så vi kör med ett blogginlägg beståendes av sex bilder.

det här är min bror denis. tycker faktiskt att det är rätt fattigt att heta dennis med två N. stilrenare med ett N, tycker ni inte? han brukar iaf kallas för deno och jag tror att jag aldrig i hela mitt har kallat honom för denis, det låter för seriöst helt enkelt. men mormor säger alltid denis när hon ropar på honom och inte ens deno brukar reagera på det.

i lördags var min familj och hälsade på. jag förstår inte HUR det kan betyda så mycket att ens familj kommer och hälsar på. det är sinnessjukt vad dom fyller mig med energi och jag känner, efter ett besök med dom, att jag klarar av mycket. nu har jag haft tre underbara helger i rad med alla jag älskar.

iaf. vi hängde hos mig först, en stund, sedan åkte vi och käkade på thairestaurangen och till sist hamnade vi hos mig igen. men förutom att dom fyller mig med energi, mamma fyller även mitt kylskåp. hon hade lagat sinnessjukt mycket mat som jag frös in, jag tror ärligt talat att om jag bara käkade hennes mat nu så hade jag inte behövt laga något själv i över två veckor. förutom åtta (!) pitor (sirnica of course) så hade hon även lagat kupus, prasa, köttbullar, bakat världens godaste bröd och morotskaka samt handlat frukt. jag dör!!! världens finaste mamma. först sliter hon sönder sig på jobbigaste fabriken och sedan går hon hem och lagar mat åt mig. har blivit galen på henne så många gånger just på grund av sådana här grejer. när jag säger gå och lägg dig i soffan och VILA människa! så säger hon att hon inte har något emot att laga mat åt mig.

jag har lovat mig själv att så fort jag börjar tjäna pengar, dvs börjar jobba heltid, så ska jag köpa fetaste resan åt henne och pappa, bara för att "återbetala" lite åtminstone, och för att dom förtjänar det.


okej, omöjligt att få dom här två att se bra ut på en och samma bild. oftast blir den ena bra, och så måste man ta ett andra kort så att den andra föräldern blir bra. så jag gör så att jag helt enkelt bifogar med båda bilderna här för att vara rättvis. pa ser trött ut, gud skulle vilja skicka iväg honom på vilorehab till typ hawaii.

LÖÖÖÖVEZZZ UUUUU!!!! förevigt i mitt hjärta!

och dagen till ära "piffade" jag upp mig lite. tvättade håret, busade och invigde min nya parfym dkny by night. seriöst, den parfymen är slut överallt eftersom den tydligen var en limited edition eller något liknande (missade det helt), så jag fick maila flera olika nätbutiker för att få tag på den. till slut, så landade den på pressbyrån och jag sprutade sönder mig. och den luktar mäktigt och "manligt". chloé och dkny är favvisarna just nu.

fick faktiskt hörlurar av mina peers också. skönt att kunna gå ut och promenera nu utan att behöva frysa ihjäl öronen. jag har enorma problem med det. så fort det är kallt och det blåser så får jag svinont i öronen och käklederna. måste alltid vara noga med mössa, halsduk etc. och helst vadd i öronen. ser lagom mongigt ut när det sticker ut vitt vadd ur öronen men har kommit upp i den åldern att jag inte skäms för sånt längre.

och en sista bild.
det här är min mango Bongo (hon heter så) som jag planterade i maj. kolla vad stor min tjejja har blivit! tycker så jäkla mycket om den här blomman. så idag planterade jag om henne och hon fick massa ny jord och en ny kruka så att hon kan fortsätta växa och utveckla sin personlighet. hon är exempelvis riktigt tålmodig, kräver sällan vatten och är ändå pigg och glad.

i somras hade hon två barnvakter, tant mi i juni och tant emma hela juli och augusti så dom räddade henne rätt mycket i somras. därefter får väl mamma ta hand om henne när jag flyttat bort från kalmar ako bog da.

ja så är det! nu ska jag borsta tänderna och lösa lite korsord innan jag däckar.


RSS 2.0