sometimes, fighting is good

lyssnar på cheryl coles låt fight for this love och blir typ lessen för hennes skull. plötsligt får låten mänsklig innebörd när man vet vilket svin till man hon har.

först får man kyssa jävligt många grodor innan man hittar sin prins, men sen när man vaknar en morgon så inser man att man att prinsern har förvandlats till en gris. hon är ju typ det ultimata beviset på att det inte bara är utseendet som spelar roll, även fast vi vet det, men ändå, det är cherran vi snackar om! ultimat snygghet.

orka med män. orka med cheating husbands OCH jag har fan tappat förtroendet för elin (tigers elin), hur fasen kan hon tillåta sig själv att fortfarande hänga med honom och skriva upp med sitt namn på massa löjliga tal som han håller? var är stoltheten? hon får ju ändå massa pengar oavsett när hon skiljer sig, det är inte precis så att tiger kommer låta sina barn gå hungriga. dräm till med golfklubban istället. honom allstå.
http://thebosh.com/upload/2009/02/23/cheryl_cole_storms_out_of_an_interview/Cheryl%20Cole1.jpg

annons om konsertkompis

hallå, jag vet att ni inte är så många och jag vet att inte många av er bor i stockholm, men är det någon som verkligen på ritkigt vill gå på mika-konserten? jag är en trevlig person att hänga med.

*rädd för att bli avvisad*
*får noll kommentarer*
*bekräftar bara mina farhågor*

mika

degar här i soffan igen. vi (jag, soraya och abbas) kollade på melodifestivalen. fasen vad jag älskade neo (melodi nr3), älskade!! älskade låten. påminde väldigt mycket om mika som jag eh...ÄLSKAR! blev också påmind om att mika ska ha konsert nu i mars här i stockholm den 18e mars. är det någon i sthm som vill gå?

asså mika, älskar låten happy ending, lipar till den. vill bara vara en pytteliten del i en stor publik och vråla till låten. JAAAAA det vill jag.

mina tillfälliga peers sitter och snackar persiska nu en stund medan jag sitter och surfar, är riktigt sömnig faktiskt. det är faktiskt rätt skönt att ibland inte fatta ett skit av ett språk, rätt avslappnande.

mika

ett konstaterande några minuter senare: överanvändning av ordet "älskar".




lördag

ska in till sollentuna galleria nu och shoppa lite med soraya. få se om vi hittar något.

och medan jag sitter här och tänker på min shopping så finns det folk i chile som inte ha det så bra efter jordbävningen :(


big love

jag och soraya degar i soffan. hon kollar på big love och jag känner big love för hennes hårprodukter. duschade tidigare ikväll, fem dagar sen jag tvättade håret sist och ändå ser det inte megaskitigt ut, bara man inte pillar i det. jag är faktiskt lite seg och så, borde gå och sova.

men, tillbaks till mitt hår. tog min redken-oskuld ikväll. älskar att det finns dyra schampon, hårsprayer, serum och massa annat dyrt gojs på toan. i vanliga fall är min hårman ingen produktsnobb, men nu asså, vet inte om jag kan återgå till tressemme efter hårtvätten ikväll. klickade i lite leave in conditioner och fönade det torrt. smetade i lite serum i topparna och nu bara untz untz untz *HÅRPARTY* håret är studsigt och flyger efter mig när jag går, som i reklamen. ljuger ej. det är så mjukt att jag inte kan låta bli att dra fingrarna genom det. det är som silke!! vill bara att någon ska smeka mitt hår natten lång.

fick iofs en sån hårmassagegrej av mina tillfälliga-peers, ni vet den som ser ut som en visp. får rysningar varje gång jag trycker ner den i hjässan.


svårt att posa när lilla familjen satt i soffan. det här var innan mitt hår hade fattat att det hade kommit till himlen.

jag och nätter

ingen solskenshistoria precis. jag ska ju upp halv sju imorgon och jag sitter uppe nu. blev precis färdig med utkastet av en relationsartikel som jag fick i uppgift att göra idag. Vi får se om det hamnar i något kommande nummer av tidningen. eh, vore ju lite kul.
eller förlåt, vore ASKUL om man säger så.

jag var ju inte på praktiken idag heller eftersom gröna linjen fortfarande var avständ, men imorgon ska det funka! så imorgon är jag på plats, om jag så ska frysa min röva av mig innan jag kommit fram. gud, fasar redan för bussriden mellan typ sju stationer som tar 1,5 timme. ska tränga mig som en idiot imorgon för att få en sittplats. asså vet inte varför men jag ser ner på alla som sitter ner medan jag står upp. känner mig automatiskt som arbetarklass som inte får sitta i bussen och då "måste" jag avsky sittsnobbarna även fast det ibland är fula fjortisar.

STHLM

heeeej!

känns som en evighet sedan jag bloggade sist, men det var ju bara igår. vilken märklig tidsskillnad man har i huvudet. kan säga att jag är så glad över att vara i stockholm! det är en sådan skön känsla att vara i en stad där det finns så mycket nytt att upptäcka och se och uppleva. kalmar this is for you: gud vad skönt att slippa dig.

anywho, jag bor hos imans päron och dom är så gulliga!! vill typ nypa både Abbas och Soraya i kinderna. vill inte skriva för mycket om dom så att dom känner sig utblottade här på nätet, men jag är så tacksam för att jag får bo hos här den här perioden då jag har praktik. det betyder verkligen mycket.
okej nu får det räcka med blödighetsfasoner.

idag skulle det ha varit min första praktikdag, men tror ni att jag kom iväg? NEEEEJ. jag gick upp vid halv sju i morse, fixade mig och var på tunnelbanestationen strax efter halv åtta. fick reda på där att tunnelbanan inte går och att det går ersättningbussar runt hörnet. sticker dit och upptäcker en ca 60 m lång kö med människor som väntar på bussen. liknade nästan kön till vatten under kriget i bosnien -93. lite sad faktiskt. bussen kom efter ca 20 min i kylan, asså dör på riktigt. vet ni hur många gånger jag tackade mina fejk-ballys (mina är snyggare haha) att jag har dom? hm....tusen gånger kanske. tack fejkisar för att ni håller mig varm! bussen var helt packad, och en resa på ca 10 km tar väl i vanliga fall, vad? 10-15 min? den här tog lite mindre än två timmar. två timmar ståendes i en buss, med helt vita fingrar som krampaktigt höll tag om "busspelarna" så att jag inte skulle ramla. ändå höll jag mig riktigt lugn, vad ska man annars göra.

under bussriden rinde jag till min tillfälliga arbetsplats och förklarade läget, och AD-tjejen som svarade sa att det bara var hon där och ingen annan. mina två handledare kunde inte ta sig in och det var lika bra för mig att åka hem.

klockan 10 var jag på fridhemsplan. by this time höll jag på att frysa ihjäl, inte ens mina fejkballys hjälpte mig. stack in till pressbyrån och köpte en chokladmjölk och påbörjade sedan den 10 km långa promenaden hem. HAHAH. -12 grader i luften, kändes som -120, men ändå soligt så jag pallade. gick förbi de långa bilköerna, samma köer som jag suttit på väg in till stan, överfulla bussar körde förbi. någon gång var jag tvungen att fråga efter vägen men annars var det bara att gå raka vägen! och två timmar senare var jag hemma.

har fortfarande inte återhämtat mig. kände inte av mina tår fem kilometer och sedan började känslen komma tillbaka. en stund hade jag bara känsel i ena pektån, kände mig amputerad i resten av foten. men det var ändå pepp på nått sätt. nu ska jag ta en mäck och sticka till vällingbycentrum om jag pallar. shoppa lite kanssskeee? tröstshoppa för att första praktikdagen inte blev som den skulle.

anywhos lite pics.

hej lilla sko.

asså jag ser på gränsen till en fet lipning, men jag frös bara. inne på pressbyrån.

fruset vatten, vet inte exakt vilket det är. men över bron här iaf.

långa bilköer in till stan.

eh så här kallt var det. mitt hår hade frusit och klistrat sig mot halsduken. aningens stelt leende, men jag gjorde mitt bästa, svårt att le i den här kylan.


reseångest

vaknade nästan nyss och hade världens skönaste morgon eftersom det var så nice att sova då jag har sovit kasst de senaste dagarna. nu ska jag duscha och packa det sista. hoppas flyget går ikväll även fast vädret är ostabilt, inget får stå i vägen för stockholm nu!! inte nu när det är så lite kvar.l omg inser hur lugn jag låter när jag skriver det här inlägget men egentligenär jag så HÄÄÄÄÄR STRESSSADDDD::::::!!!!!

packningsprocces pågår

ungefär så här känner jag inför att packa:

det här var ju jättesvårt. klockan är halv åtta och jag har inte packat något. har lagt fram lite kläder här på sängen och då har jag inte ens plockat fram hälften av allt jag ska ha med mig. det känns ändå helt okej på något sätt, borde väl vara van vid månadspacknings by this time, har lite erfarenhet från mina 14 somrar i bosnien där man tillbringade en månad i 40 graders hetta. men ändå nu ska man ha med sig koftor, tjocka strumpor, tjocka tröjor (okej nä jag ljög, har inga sådana, hatar allt som är stickat och nära inpå kroppen) men min mamma hade fiffigaste lösningen.

http://2.bp.blogspot.com/_yurCS674jNs/SpB53HsbZSI/AAAAAAAABl8/aErhQUDyS50/s400/vakuump%C3%A5sar.jpg

sista gången jag var hemma packade hon på mig två stora vakuumpåsar som jag kan packa ner mina kläder i och sedan dammsuga ut luften. och plötsligt känns inte den där koftan så tjock :D *glad tjej* *upptäcker att det får plats mer grejer nu* *hämtar en till tröja att packa ner*

okej ikväll ska jag och iman gå och se shutter island på bio. spännande. hoppas innerligt att jag inte däckar i biostolen. somnade 6 i morse och gick upp vid 12. dog lite.

MEHICA

heeeeyyy till och med meho puzic finns på spottan!!
asså sötare gubbe får man ju verkligen leta efter. nä hörrni spotify är en fin upptäckt speciellt med tanke på att det finns bra kvalitetsmusik där.

http://bih-x.info/wp-content/slike/Meho-Puzi%C4%87.jpg

åh herregud vill typ ta mig ett sup nu. varför vill alla bosnier supa när dom hör sevdalinke eller halida?

 


världens sämsta myskväll

ja det är sant. min och imans sista helg tillsammans på länge och vad gör han? han däckar i soffan. nu har vi tjafsat om det och kvällen suger eftersom vi såg ingen film. det är nog nu det börjar gå utför i ett förhållande ha ha.

nä men, sen slog det mig. sen när började mina obligatoriska mysfredagar hemma depend on a guy? fan vad cp. örfilar mig själv ett par gånger för det här är skamligt. varför ska jag behöva be och böna (ok nästan) om att han ska vakna och hänga med mig? orkar inte bry mig mer om sånt här. från och med nu så tillbringar jag varenda fredag med MIG SJÄLV oavsett om det är folk här i lägenheten eller inte.

började idag. gjorde mig fetaste fruktsalladen med mango, ananas och honungsmelon och glodde på ett avsnitt av keeping up with the kardashian, och fan vad fint det var. nästan så att man saknar singellivet då man kunde tillbringa en hel dag i sängen med mat och data. iofs, så är det väl ingen som hindrar mig nu heller, men va fan hände med att anstränga sig? nä hörrni brudar, har ALDRIG förstått mig på (även om jag har ett par sådana och försöker mig försåt på dom) tjejer som inte gillar att vara ensamma elelr att vara singlar, för det är ju fan ashärligt. man får vara exakt så ego som man vill och utan att behöva tjafsa med någon om vad man ska göra och hur och när, man har bara sitt eget huvud att tänka på och det är väl fint? när jag var singel så var det nästan det bästa med fredagar, jag gjorde mig mat, köpte glass åt mig och laddade ner någon bra film och så bäddade jag ner mig med mitt dåvarande fluffiga täcke och ba AAAHHHHHH UNDERBARA FREDAG OCH TACK FÖR ATT DU FINNS MAGDA FÖR DU ÄR FAN BÄÄÄÄÄÄÄÄSTAAAAAA BRUDEN I VÄRLDEN!!!! ja faktiskt, så tänkte jag.

nu måste jag dela mitt ego med någon annan, och jaaaaa det är asmysigt att ha förhållande men OMGDDDDDD ibland vill man bara slänga sig från den här lilla franska balkongen i sin lägenhet och landa hårt på asfalten. som typ idag, jag blev så förbannad att jag slängde halsduken på Im....(orkar inte skriva ut hans namn just nu) och drämde igen ytterdörren så jävla hårt att jag tror att en tavla föll i golvet i  lägenheten längst bort i korridorren. vilket temperament jag har ibland, får blackouts efter varje anfall typ. orkar inte ens be om ursäkt till grannarna så den får ni inte i det här blogginlägget.

lyssnar på zabranjeno pusenje och käkar på en ananasklyfta.


BAAAAAJSAAAA I ANUSSSSSSSSSS

asså det här med hålla tid och tala om exakt när man ska ses eller ens ringa om det blir ändringar i schemat så att säga och när inget av det händer så blir jag........GAAAAAAAAAAAAAAALEN. och nä det hjälper varken att säga sjyst eller gnälla och jag är så trött på det. jag vill typ bara LIPA av frustration pga sånna här grejer ibland.

fredag wohoo

inte för att det gör någon större skillnad då det känns som att jag har varit ledig i två veckor. det var en jobbig natt, hade svårt för att somna och sedan vaknade jag vid sju då det plogades utanför fönstret och jag undrade om dom skrapade upp asfalten för det lät så sjukt högt.

okej sitter med ansiktsmask och vill rekomendera den här masken från bodyshop som är gjord på havremjöl och honung.


jag har använt den i två år och köper den alltid när den tar slut. först peelar jag huden, sedan maskar jag in fejjan och låter den sitta i tjugo minuter. därefter peelar jag huden med masken också för att till slut skölja av den och smörja in fejjan med fet creme. huden känns pånytfödd efter den här lilla proceduren! en av hudens mysstunder måste jag säga.

en annan grej jag kan rekomendera är det här BUSet som enligt min BF luktar bajs. och jaaaaaa, den luktar inte det goaste men vafasen gör man inte för att inte se ut som ett spöke. har aldrig fattat charmen med vit porslinhy om man säger så. det räcker att man smörjer in sig en gång för att få bränna och den håller i flera dagar, så smörj inte för ofta.

http://www.nyfikenvital.org/files/images/aco_brun_utan_so.jpg

för du vill inte se ut som

http://www.vegastripping.com/images/showguide_carrottop.jpg

carrot top! he he.

men som sagt en bra BUS som luktar, men vilka gör inte det, och jag har provat många olika men den här är en favorit.

en sista grej för alla armhålor:

http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.34558/Image/deodorantsdovehairminimising.jpg


den här lilla rackaren är en favvo av alla favvos! den luktar typ rosor, blommor och gojs och håller hela dagen, man känner knappt svetten. nu svettas jag inte så dömycket i armhålorna men även efter gymmet så håller lukten.
den lovar också mindre hår i armhålan, och om ni är som jag, att ni måste dra med rakhyvlen varje morgon för att det redan har hunnit växa lite stubb så kan jag säga att den här minskar lite på håret faktiskt. inte så att man är helt len även dagen efter men man märker att det är lite mindre hår först när man byter till en annan deo.

till och med beyonce använder den

http://chic.se/wp-content/uploads/2009/05/beyonce-pose-434x347.jpg

yupp thats it, nu ska jag äta frukost och kolla på ett avsnitt av project runway.


london dag 2

okej vi fortsätter bildfesten från vår andra dag i londontown.

den här soliga dagen började vi på oxfordstreet. det var en härlig måndag och jag älskade britterna. tanken var att vi skulle ha shoppat lite men det blev inte så.
istället tog vi en liten lunch på donken och fortsatte vår promenad mot
imax movies som det heter. det är en enorm, rund biosal som visar filmer i 3D, och nu snackar vi inte om Stockholm Avatar i 3D, utan extrem 3D där allt känns tusen gånger närmare på grund av den enorma skärmen som i höjd är nästan 30 meter.............

lite höjdskräck fick man ju. vi såg en film som handlade om dinosaurier. haha ibland blev det riktigt läskigt. det roliga med den här händelsen som ännu en gång bevisar hur gulliga britter är, när jag och iman skulle köpa biljetter till visningen så såg vi att det fanns ett lägre pris för studenter, så jag ba äh men vi testar med vårt gula studentkort från sverige, så jag frågar killen som sitter bakom disken (spelar lite lost) om vårt studentkort fungerar och slänger upp Studentkortet. han tittar på det lite och säger tveksamt att det inte gör det, utan att det var något speciellt kort, men han ba yeah men ni får det till studentpris ändå, men jag kan tipsa om blabla så att ni vet det tills nästa gång. BA SÖÖÖÖT TACK! så vi pejjade nästan halva priset för biljetterna som ändå i org pris låg på 10 pund. haha.

innan filmen började.

gick förbi någon typ av bokrea. det roliga är att dom tjejerna som står framför mig snackade svenska. ena bröt väldigt mycket medan den andra snackade på flytande.

efter bion och promenaden gick vi in på london aquarium där vi tittade på massa roliga fiskar.

en blyg bläckfisk

en stingrocka

fiskar och lite hajar

en haaaajjjjjjj!ja det fanns som sagt sjutusen olika fisksorter och mitt kameraminne tog slut alltför många gånger här i akvariet, men jag orkar ju inte heller lägga upp alla fishies. ni fick se de bästa!
den kvällen käkade vi i chinatown, gick runt och strosade där. det jag gillar mest, MEST med london är att det är så livligt oavsett tid på dygn eller årstid på året. vill typ bo där........JAAA JÄTTEGÄRNA. förstår först nu alla som dyrkar london.

ja det var lite av dom grejerna vi gjorde den dagen. under dom tre dagarna vi var där hann vi se heeela london i princip och vi hann även med olika gå-och-se grejer.
jepp och ett sista londoninlägg kommer när det är bildbrist på bloggen igen.


hallå mac-lovers

varför funkar inte kameran i min photobooth? där bilden ska vara är det en symbol med en överstruken kamera på. VAD HÄNDER?? klarar inte av att något ska skita sig på min underbara data. behöver hjälp nu!!

update: det funkar nu! startade om lilla macisen. tänkte väl att det här är en data av världsklass :D

inte utan min dotter

okej jag har inte tänkt berätta den här drömmen jag hade och som var orsaken till att jag gick upp halv fyra idag men jag gör det ändå. orsaken till tvekandet är för att det är en barndröm och det känns aningens pinsamt eftersom sådana här drömmar är ofta förekommande i mitt huvud där den biologiska klockan tickar jävligt högt om man säger så. skulle aldrig vilja ha barn nu, inte NU liksom då det finns så mycket annat jag vill förverkliga innan jag välkomnar ett child.

den här drömmen var iaf så verklig eftersom den utspelade sig i nutid. jag var höggravid och hade tusen tankar i huvudet. en av tankarna var att jag ångrade mig att jag inte hade klätt mig snyggare under min graviditet, dagarna hade mest gått åt att fundera på how the hell jag ens hamnade i den här situationen. jag var rädd för hur det skulle gå med min skola eftersom jag hade 1,5 år kvar på min utbildning, jag var SINGELmamma (något jag verkligen inte vill vara i framtiden) men jag visste vem pappan var.

jag var orolig för så mycket och tankarna slutade inte kretsa runt i mitt huvud. ångrade mig också över att jag inte hade läst en enda graviditetsbok, hur skulle jag då veta vad som var viktigt för bebisen? jag oroade mig även för massa papper jag var tvungen att fylla i, från försäkringskassan och andra myndigheter. det var så mycket som tyngde ner den här graviditeten förutom magen.

någonstans i drömmen beslutade jag mig för att ta tag i det och göra mitt bästa. jag var bjuden på någon slags sommarfest. tre stora långbord var uppdukade på en stor grön äng som såg oändlig ut. där satt alla möjliga människor, men jag var lite nervös eftersom jag visste att många som jag kände från min tid innan kalmar skulle vara där. jag hade på mig den här klänningen och ett par gråa gubbyxor, tyckte att kombinationen var lite konstig men i drömmen såg jag riktigt snygg ut. hade fin snedbena och plattat hår och kände mig som jag såg ut.

satte mig vid ett bord där nadja satt jämte mig och hon klappade min mage och jag kände mig stolt. sedan nämnde hon något om att sibel bantar (typisk nadja-kommentar) och då kommer sibel fram till oss och säger att hon inte alls bantar. ba VAAA? vad gör du i min dröm?? ha ha.

några dagar/veckor? var det dags för förlossningen. jag satt hemma och degade och visste att bebisen skulle komma närsomhelst. jag hann inte till sjukhuset, istället förlöstes jag i min hall, av ingen mindre än en som också går på journalistutbildningen, en som har ett väldigt kristet namn (ni som känner mig vet vem jag syftar på), och där stod han och jag ba WTF, KAN DU SÅNT HÄR?? och han ba jag har förlöst många kvinnor och så stod han leende mellan mina ben och väntade på att jag skulle krysta. jag krystade och födde och "svimmade av", för sedan vaknar jag upp i drömmen och har ett litet knyte jämte mig. i den sekunden när jag såg min lilla dotter så visste jag att jag skulle göra vad som helst för henne, jag skulle ge mitt liv för hennes och jag skulle försöka erövra hela världen för hennes skull, så starkt kände jag för henne. hon var invirad i ett rosa täcke och hela hon var lite rosa i hyn och låg och sov i min famn.

jag mms:ade en bild till farmor med texten "grattis nu är du gammelfarmor", en till mamma där jag skrev "grattis du har blivit majka" och en till pappan där jag skrev "nu är hon här". asså vet ni hur SÖÖÖT hon var eller? omg dör lite.

ja hörrni så är det med mina drömmar. haha ja. fyndig rubrik också va?

fulltime lokaljournalist

Vår webbtidning

idag var sista skoldagen, resten av veckan är vi lediga, och på måndag sätter praktiken igång. då är jag på SOLO och praktiserar och är borta en månad från den här sketna lilla staden. skoja. men sketen är den då och då. nu blev jag lite bajsnödig hi hi.

anywho. vi hade examination för den här kursen idag. här kan ni spana in vår webbtidning, alla nyheter, reportage etc är äkta och inte fejk, även om man kanske skulle kunna tro det, men det är så lokaljournalistiken ser ut. småtråkig och seriös

under tre veckor har vi sysslat med att leta nyheter och springa på diarierundor. en diarierunda innebär att man kollar igenom offentliga handlingar som har kommit in under morgonen på bland annat tingsrätten, kommunalhuset, olika nämnder (barn & fritidsnämnden mfl), regionförbundet och några fler som jag inte kommer på nu. så tänk er, där har man fått ta del av dessa tråkiga allmäna handlingar som rör alla beslut som tas inom kommunen, kopierat och sedan funderat på hur man ska göra det här till en nyhet. oftast får man ringa berörda personer och sedan vinkla på något för att det ska resultera i en nyhet. ni hör ju hur det låter, det är inte SÅ kul och lokaljournalistik är inte min grej, men man lär sig mycket.

den här kursen kan dock inte ens jämföras med radiokursen vi hade i höstas, för då var det lokalnyheter PANG PÅ PANG PÅ PANG PÅ hela tiden. 8-17 varje dag och sedan kom man hem och däckade. tack och lov så var den här mycket softare. men som sagt lokaljournalisik. yeah not so fun.

här är några exempel på hur det kan se ut.
en notis är en väldigt kort artikel och har sällan intervjupersoner med.
en artikel ska helst ha någon som kan uttala sig om saken, och här är ett exempel på en lokalvinklad artikel.
det här är mitt reportage som handlar om hur det är att gå på gym HAHA och en intervju (KASS rubrik jag vet haha, men hade 0 inspiration) jag gjorde med en snubbe som jobbar som maskinist på Bion.

det är lite det jag har sysslat med den senaste månaden.

lukten av man

lukten av man som kommer tillbaka från fotbollsträning är nog en av de lukter jag........DÖR AV. det luktar inte bra!!!! och här går han och vädrar av sig och sprider lukten över hela lägenheten. och det sätter sig i mina näshår liksom. och jaaaaaaaaa.....lets not talk about it anymore.

mmmmmarabou


fick en liten chocklad som smög sig ner i min mage efter min extremt korta nap. kollar på real housewives of new jersey just nu.

glupane glupi

jest i ovaj zivot ponekad glup.

gunatt

allstå helv- dör av trötthet, vilket jag iofs gjorde för några timmar sen också, men nu är det verkligen dags att sova.

åhhhhhh är så fisigggggggg av all dagens mat jag har stoppat i mig idag. ok *sticker och pruttar på toa en stund*.

sen natt

joj covjece umorna sam pravo. på svenska: jag är trött.
men å andra sidan, sen när börjar jag inte ett inlägg med den meningen?

kom hem för inte så länge sen. satt på dream med två killar och det var riktigt trevligt. blev en liten fajk (fika på svenska) med dom två och ofrivilligt med ett gäng packade dudes direktkomna (är det ett ord?) från bistro. 80% av dom såg ändå rätt slick och fixade ut, al brate djaba ti i sve to kad si seljacina, med andra ord; inte ens kläderna kan gömma bonden inom dig.

tog en bild. tänkte visa mina svarta naglar. tänkte egentligen rött först, men kom att tänka på att det var alla hjärtans dag imorgon så vill ej verkligen matcha det hela lite för mycket.

rätt fint va? det var länge sen jag hade färg på naglarna, så handen känns knappt som min egen. ungefär så van är jag vid naglarna. vet inte heller varför jag ser så överdrivet glad ut, men tänka posa ändå när jag höll på och ta kort.

assåååå vad i heellllv- klockan är halv fem!! jag som ska upp och gymma imorrn. är lite besatt av att gå på gymmet nu faktiskt eftersom det bara är en vecka kvar innan jag drar till stockholm ako bog da och där kommer jag definintvt inte att gymma. och jag är rätt att min knappt befintiliga armmuskel, bicepsen, kommer att sagga ihop sig helt. får göra lite armhävningar om jag har tid.

okej tror faktiskt att det är dags att sova nu.

london dag 1

okej malkice mi je dosadno. så jag kan posta lite bilder från i london från i januari. snor dom rakt av från fejjan eftersom det är så mycket lättare än att behöva lägga upp dom här i bloggen, och macen är ju så fiffig man kan bara "dra in" bilder utan att behöva infoga dom sagt.


här bodde vi, i notting hill faktiskt. jag har en kul polare i london som fixade vårt boende faktiskt, så som han gjorde förra året när jag och tjejerna var i london.

vår gata.

det här var en lovely söndag då jag shoppade på primark. gick runt i några timmar och var glad. inget kunde hindra mig i den hysteriska röran.

käkade indiskt till middag. det var gott. vi var ensamma i en indisk restaurang. annars som är väldigt positivt med typ halva london är att man knappt behöver fråga om köttet eftersom det är halalrestauranger varannan gata. och inte för att jag måste ha halalslaktad mat haha, men då vet jag iaf att det inte är griskött. ORKA fråga haha.


på kvällän tog vi en lång runda där vi började vid victoria station och här är buckingham palace.



sedan fortsatte vi mot big bengan


stod på westminster bridge och spanade mot london eye (parishjulet)

gick väääääldigt lååååångt och hamnade både på london bridge och här står jag på tower bridge.

trodde att vi sklule missa sista tunnelbanan som gick, men vi var ändå i rätt god tid. hela den dagen började vi med att gå på primark, käkade och gick hem och tog det lugnt en stund. runt 17 tog vi tunnelbanan mot victoria station och gick sedan heeela den långa biten då vi såg det mesta man "bör se" när man är i london. sammanlagt var den rundan ungefär 6 timmar walking. trots vår goda fysik var vi lite trötta.

tröttsamt


jag är trött.

p och i har hängt och nu ska väl p gå hem. och jag ska väl få sova.

var på bio tidigare idag med kriss och aidå. vi såg farsan. den var micket bra och jag skrattade väldigt mycket. jag blundar nog lite för alla typiska blatte-porträtteringar och svenne-porträtteringar för den här gången så att jag kan njuta lite av det komiska i det hela. jag, aidå och de två grekparen framför oss var bland de som skrattade högst och mest. en av greksnubbarna såg ut som tifa. tifa verkar ha många dubbelgångare. minns första gången när jag såg han på malta. han gick på samma föreläsning som jag och nicole gick. jag var övertygad om att det var han.

jag tror jag måste sova nu faktiskt.


satc på trean just nu

joj jest danas dan bezze. vaknade vid 12 efter en mardröm. inte den typ av traditionell mardröm med knivar och mördare, utan jag befann mig utomlands med kompisar och på tågcentralen snor någon min enorma väska med allt i. jag var förkrossad och tänkte på allt jag hade förlorat. lång tid gick åt att irra runt på centralen för att hitta den, men inga spår av den. funderade på hur jag skulle kunna ersätta allt, mina skor, kläder och smink. i drömmen ropade en tjej på mig och sa magda kom hit, och då vaknade jag också. blev överlycklig när jag insåg att det bara var en dröm.

käkade frukost och har sedan dess bara degat i soffan. det är kallt och blåsigt ute och kanske orkar jag ta mig till gymmet snart. har inte ens skrivit min rättegångsartikel än och borde prioritera det, men äääääääääh orka.

joooooooj bezze. ska käka en pita för att muntra upp mig själv.

killar och barn

asså vet ni vad jag tycker är skittöntigt, för att inte säga efterblivet? jo det är dom här killarna som har flickvänner och som blir "stolta" över sina flickvänner för att dom kan handskas med barn. jag är så innerligt trött på dom!!!! vet inte hur många gånger jag har hört/sett/varit med om att en kille säger om sin flickvän: a joj kolla henne, hon kommer bli en bra mamma. ba eh VAA? har jag missat något? bara för att en brud håller i en bebis i tjugo minuter (knappt det liksom) så har hon automatiskt "god hand" med barn och kommer bli en bra mamma?

det är inte det allra värst. det värsta är att killarna säger det stolt och sen ba aa hon kommer bli en bra mamma till mina barn, och säger det på så sätt som att kvinnans enda uppgift i den här jävla världen är att reproducera, som om hon inte hade 7 000 andra viktiga uppgifter här i livet. visst, vi är här tack vare våra mammor, som både bär oss i nio månader och matar oss med sin bröstmjölk och gud vet vad dom gör för oss, papporna ska också ha cred men de mamman gör för oss är trots allt lite mer än bara sprutar en lycklig spermie i kvinnorna, så JAAAAA det är viktigt att föda barn och det är en big uppgift här i livet vi ska vara tacksamma över om vi kan fullfölja. men vi har som sagt annat här i livet också än det. ex 7 000 andra viktiga uppgifter.

bajadera

joj malo mi fali da uzmem malo bajadere.....................al cekat ce me i sutra u frizideru........BUT STILL. i need some sugar!!!
http://www.stamevski.co.rs/IMG/Gallery/BIG/Sitni%20kolaci/bajadera.JPG
kolla vad söta dom är. och GODA. min mamma gör exakt likadana.

nähe nu drar jag på riktigt


ska passa på att hämta mina hudvårdsprodukter också och handla lite.

martha s

klockan är nästan två och jag har suttit i soffan sedan klockan 12. innan dess var jag på rättegång där en missbrukare står åtalad för raffylleri, innehav av narkotika samt andra småbrott. baserat på det som sas under rättegången så kommer jag skriva en artikel. det tar jag tag i senare.

jag ska iväg strax och träna lite. igår var första gången på säkert tre veckor som jag gymmade och eeeeh det kändes lite va. men det var nog inte det jobbigaste, det jobbigaste var att det var så mycket folk. det är alla dom här nyårslöfte-människorna som hänger där för tillfället. mot april lär det avta och i maj är gymmet så gott som tomt. det ser jag framemot.

martha stewart show gick nyss på nian. programmet var inspelat på hennes gård. "gård" är det minsta man kan säga, ranch är kanske rätta ordet. 62 hektar!! inte för att jag vet exakt hur mycket det är men att dömma av bilderna så är det ENORMT. kände mig aningens avis när hon stod och gympade med sin tränare på andra våningen i sitt hus och hade utsikt över den hela gröna gården som inte verkade ha ett slut.

musiken igen

risken är att det här blir ännu ett av mina hundra hyllningsinlägg till YU-musiken (f.d Jugoslavien, musik som kommer från den tiden då alla länderna var ett land) som blomstrade som mest under 70-90talet. sådana här inlägg är ett återkommande tema och varann månad får jag för mig att skriva något.

eh ovaj för att sätta igång nu då. det har varit en torr period med YU-musik de senaste måndaderna faktiskt och det är helt och hållet mitt egna fel. musik är en SÅHÄR stor del av mitt liv och att tänka mig livet utan nashe muzike går inte helt. sedan jag bytte till min mac så har jag inte orkat/rent tekninskt kunnat föra över låtar från gamla datorn. insåg just nu precis för en timma sedan då jag (som vanligt) på youtube börjar leta låtar för att få min dos att musiken är som knark för mig och vid avsaknad av musiken ändras jag faktiskt. det har jag känt en tid, att det är något som fattas och nu spotify:ade jag lite musik och blev mig själv igen. jag hittar tillbaka till mig själv genom musiken. och det här är ytterligare sådant ämne som många känner igen sig och det är säkert 90% av befolkningen som blir "hjälpta" med musik, men jag återfår en bit av min identitet med den.

och för att göra det ännu lite värre så funkar inte min mptrespelare ihop med macen, så det går inte att föra över musik, och att sätta igång min gamla dator, det orkar jag inte, för den kommer explodera nästa gång jag trycker in powerknappen. men jag har lite musik på gamla mp3en, FAST (och nu ännu lite värre) mina hörlurar har gått sönder. jag som vanligtvis går med musik i öronen om jag så bara ska tömma papperskorgen har varit tvungen att vänja mig. men det var ett dåligt vänjande om man säger så.

och nu ska jag in på ett annat ämne. eftersom jag anser att musik är en stor del av ens identitet så tycker jag att många bosniska ungdomar som bor här i sverige går miste om mycket när de väljer att inte lyssna på musik från hemlandet. och inte bara bosniska umgdomar, vilka andra som helst som har ett annat hemland förutom sverige. svenskar tar jag inte upp eftersom vi ändå lever i ett svenskt samhälle där den svenska kulturen är runt omkring oss hela tiden. så ja, lyssna på musik!! det finns inte en chans att mina framtida barn inte kommer att lyssna på den musik jag lyssnar/har lyssnat på. det är ett måste att kunna rabbla gamla band.

ja okej, nu fortsätter jag med musiklyssnandet. det här inlägget har skrivit i två timmar bara för att jag har varit tvungen att ta musikpauser, sjunga väldigt högt och dansa etc etc.

nu måste jag sticka och gymma tror jag.

la isla bonita

idag skulle jag bevaka en rättegång. just det lilla ordet "bevaka" är viktigt att lägga in före ordet rättegång, annars finns risken att det blir tolkningsfel. som igår tex, ringde en makeupartist för att boka en intervju med henne och råkade säga "du kan ringa mig imorgon efter 12 för innan dess ska jag på rättegång". var tvungen att rätta mig själv så att hon inte skulle tro att jag rör mig i de kriminella kretsarna. vi ska iaf imorgon till HAIR och göra både en skriftlig och inspelad intervju med henne.

men iaf, behöver jag säga att jag försov mig? vaknade prick 10.30 när rättegången satte igång och hade djup ångest. hatar att försova mig när jag verkligen inte får göra det............well yeah logiskt.

anywho. skavlan går på ettan nu och josef fares är en av gästerna. kom automatiskt att tänka på nicole haha. PUSS. ringer dig senare idag.

men anledningen till att jag försov mig var att jag drömde mardrömmar. jag och min familj var på semester. i det rum där jag och min bror bodde fanns det tydligen en stor mensorm. kan ni fatta? en mensorm!! haha, värsta coola grejen ju, men jag var livrädd, för det var en stor orm gjord av tyg men fylld med mens som bodde under sängen på något sätt. och jag var rädd för att den skulle ta oss så jag tvingade hela min familj ifrån det hotellet vi bodde på, men ingen av dom trodde på mig och tyckte att jag betedde mig underligt. mitt i skräcken så vaknade jag också and thats about it.

nu måste jag ner på stan för att ta lite foton till mitt reportage.

hajmo

sista dagen i chickentown och jag ska snart sticka iväg till farmor för att käka en pita. tåget går om ett par timmar och sen är jag hemma i kalmar igen.


tågpervot

tågresan hem hit var inte den bästa. började i kalmar men tåget fick stopp någonstans mellan emmaboda och alvesta och där var vi stuck in the middle i en halvtimme. tur att jag hade solo och en godispåse att snaska på, så det underhöll mig den tiden.

vi hann precis med tågbytet i alvesta och sedan var jag på väg hem. jag sätter mig ner på ett fyrsäte för att få plats med väskan och slippa trängas, som vid tvåsäten. fyrsätet jämte mig, allstå på andra sidan gången, sitter det en man i 35års åldern och läser ur ett häfte. jag sitter och stirrar rakt fram men känner att jag har hans blick på mig, skiter i att kolla eftersom jag tänker att man ändå brukar kolla in nya människor som sätter sig. en minut senare så ser jag i ögonvrån att han tittar på mig igen, när jag rycker till med huvudet så tror han förmodligen att jag ska vända mig mot honom, så han vänder tillbaka sitt ansikte och tittar framåt.

under resan som pågick i en halvtimma stirrade han mysko på mig hela tiden. till slut blir det ju fan tröttsamt så jag ba "vad vill du pervo?". nä skoja, i wish i did för han var så jävla skum. jag har aldrig varit med om att någon glor så uppenbart och ogenerat. han kan inte ha varit normal. vid ett tillfälle satte han sig så att han tittade på mig rakt framifrån. han satte sig tillrätta så att man skulle tro att han satt obekvämt och det var därför han var tvungen att byta sittpose. varje gång jag tittade i fönstret som ändå reflekterar rätt bra, man kan sitta och spegla sig om man så vill, så såg jag honom i ögonen och då såg han att jag såg honom. han vände bort huvudet, men allstå det var sjukt, vet inte hur många gånger han kollade och verkligen KOLLADE, till slut så suckade jag ashögt och väldigt uppenbart, han kan inte ha tagit fel på den sucken för den skrek ÄCKELPERVO SLUTA GLO.

när konduktören ropade ut en random byhåla i småland så tänkte jag resa mig upp som att jag skulle gå av tåget men istället byta plats för att slippa honom. men sket i det också, tänkte att om han inte hoppar av i värnamo då får det vara nog.

ni undrar nu säkert varför jag inte sa åt honom eller varför jag inte bytte plats, det hade iaf jag funderat över. men saken är den att jag trodde på riktigt att han var ett psykfall och orka bli våldtagen bara för att jag ska hävda mig mot honom. han såg ut som en klassisk våldtäktsman (jag VET att de flesta våldtäktsmän är män inom släkten som ser städade ut, och långt ifrån den här stereotypa beskrivningen, men känner för att bara ge en stereotyp av en våldtäksman). anywho. han var lång, skallig på toppen av huvudet men ett par hår som han kammade fram, stor kropp, ascepe blick, allmänt stirrigt beteende; han bet på naglarna nervöst, visste inte riktigt vad han skulle göra/hur han skulle sitta etc, hade ett par grova vinterkängor på sig och såg nästan ut att vara lärartypen, vilket jag verkligen hoppas att han inte är. dessutom hade han en förlovningsring! vem vill gifta sig med ett psykfall? ett annat psykfall kanske. det värsta var att man ändå skulle ta honom för normal ute på stan.

so yeah, jag slopade alla mina planer på vidare konfrontation.

när värnamo ropades ut började han packa ihop sig. ställde sig upp och tog på sig sina ytterkläder långsamt, knäppte jackan, rättade till jeansen, och slängde över ryggsäcken, medan han glodde. freak.

och nu till det sjukaste. när han har gått av tåget så står han kvar på stationen, ungefär två meter ifrån mitt fönster och väntar på att det ska rulla iväg. ASSSSSÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ hoppa framför ett tåg eller nått äckelpervo!!! jag hatar sånna här sjuka dudes, hur ofta händer det att en kille blir helt utstirrad av någon brud? aldrig. asså stvarno brinn.

hejdå.

hemma

hemma.

FAN VAD FINTTT!! älskar min familj, dom är mitt allt. mamma fyllde 46 idag, så vi firade henne. farmor var väldigt glad över att se mig då hon inte visste att jag skulle landa i chickentown idag. alla fick londonpresenter, men mamma fick lite mer eftersom det trots allt är hennes dag idag. vi åt, skålade (jag och farmor alkofria drinkar) och sedan tillbringades resten av kvällen i trenerka i soffan med kardashian sisters. saknar att ha E! haha. saknar faktiskt också ZTV och VH1, insåg att jag har missat jättemycket musik.

mama i kuca

idag åker jag hem!!
och min mamma fyller år, så grattis mama.

twitter

kanske dags att sova nu. nästa sista dagen imorgon med diarierundor.


bezze

lyssnade på balashevic och grät en skvätt.

nu ska jag gå och försöka klämma in min tvätt i en ledig maskin.


en oldie, jag vet, men....

van gogh - neko te ima nocas


RSS 2.0