hata matsnobbar


idag käkade jag kycklingpastasallad till middag. och en godispåse från TT.

vet ni, en sak jag stör mig på oavsett tid och plats; översitteri. jag är inte helt hundra på att det är det ordet man brukar använda men jag ska förklara. okej googlade upp det och det betyder egentligen mobbning, förtryck och lite andra grejer så jag använder mig förmodligen av fel term.

det jag menar är att när folk tror att dom är bättre än andra eller när dom tror att vissa förteelser/kulter/annat är bättre än andra. till exempel matkulturen. det finns inget värre än folk som dömer andras mat, i stil med att det "inte är lika fint". ugnsrostad kyckling med rotfrukter är mycket finare än pizza. kan vara så att det är godare men behöver inte nödvändigtvis betyda att det är finare.

det finns inget värre än matsnobbar, som hellre handlar på maxi än på lidl, som gärna skryter om köttet, grönsakerna och den ekologiska maten som ändå verkar besprutad, och kolla vad de gör med de SVENSKA grisarna. assså ORKA. skaffa er andra uppfattningar om vad som är fint. åk förslagsvis till ett random land i mellanöstern och käka utan bestick, eller vafasen räcker bara att åka till bosnien för att käka pita och cevapi med bara händerna. DET är matkultur, när man kan njuta av sin mat och uppskatta den oavsett vad det är man har framför sig och inte bara massa regler om vad som är fult och fint. orkar ej med folk som är sånna. som suckar åt andra. ASSSSÅ ORKAAAAA: HATAR ER. hoppas ni får vara utan mat en period så får vi se sen vem som äter mest när det bjuds på random "o-fin" maträtt.

nu ska jag nog sova.

Kommentarer
Postat av: Nicole

mat är godast när man äter den med händerna smirk

2010-01-29 @ 11:19:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0