nasloni glavu na moje rame



jag vet inte om jag ens har lagt ner 4 effektiva timmar på den här tentan. men det känns okej. kanske klarar man den ändå.

idag sa jag upp min lägenhet. det kändes inget speciellt. varken yey eller nej. har ändå på känn att den här lägenheten jag bor i just nu förmodligen kommer vara den sista lägenheten jag kommer att bo i på länge. framöver får jag nöja mig med så mycket sämre, om jag ens får något. egentligen är det ju inte bostadsbrist, snarare pengabrist som ställer till det eftersom ingen har råd att pejja för en lägenhet.

om det är någon som vet med sig att någon hyr ut rum, lägenhet, källare, i princip vad som helst eller om någon behöver en roomie i Stockholm från och med april i år så får ni jättegärna höra av er till mig antigen här, via mail eller fejjan.

skittorsdag

ibland känns det som att mitt hjärta ligger på marken och släpar efter mig när jag går istället för att det ska ligga i kroppen och vila. godegud. förhållanden. varför måste man vara två om det? som om det inte vore nog med att hela tiden behöva kompromissa med sig själv om allt.

känns fjantigt att behöva ta ut det här på bloggen, men just nu, i skrivande stund så förstår inte min partner mig. han vill inte förstå mig. jag vet inte vem det är fel på, honom eller mig. är det för mycket begärt att bli förstådd? jag vet inte om jag kräver för mycket. samtidigt är jag övertygad om att det är normalt att kräva. intelligenta människor kräver, andra nöjer sig med mindre. ju mer man vet och kan, desto mer vill man ha. man ska inte ha orimliga krav, men man ska inte nöja sig med mindre.

nu vet jag inte om jag har nått den där ultimata nivån där det är dags för mig att inse att jag måste vara nöjd med den perfekta människan jag för tillfället har med mig i livet. smart, rolig och allt annat. och kan ändå inte förstå vissa saker. jag skriker, gapar och gråter och han är helt oberörd. ibland tror jag att han spelar spel med mig fortfarande. ni vet det där spelet där fåren blir uppätna av vargen? well, jag är fåren.

för att avdramatisera det hela lite, en underbar låt och en lika underbart klyschig video. zabranjeno pusenje - mozes imat moje tijelo. ko zna zna, a ko ne zna nek vala i ne zna.

skitonsdag

herregud. idag har jag gjort INGENTING. verkligen ingenting. noppade inte ens ögonbrynen som jag planerade att göra. pluggade inte ett skit till tentan heller. så nu kan någon av er känna er mindre misslyckade med er själva.

sitter just nu och käkar torra kellogsflingor. vet inte om jag ska gå och lägga mig eller om jag ska ge tentan en till chans. orkar inte alls plugga längre, kändes som att c-uppsatsen sög musten ur mig och nu har jag noll ork. hm.

nä, det får nog bli sängen ändå. måste dock upp tidigt imorgon.

praktik


Ni kommer kanske ihåg att jag har fått göra lite arbetsprover för ett magasin. dessutom var jag på intervju med chefredaktören och redaktionschefen i fredags. i måndags fick jag besked om att jag hade fått praktik på Cosmopolitan!

WEHEYY!

så från och med den 28 mars och två månader framöver kommer jag att befinna mig i Stockholm på Cosmos redaktion! så congratzy till mig själv.

i will love u monday and u will hurt me tuesday

bara låttext. inget "självupplevt" så att ni inte tror att jag är en sådan där svårtydig bloggare som dras med "svåra" meningar där syftet är att ägna tio minuter åt en rubrik som egentligen saknar innebörd.

fan allstå, jag har blivit kass på att blogga, tycker det är rätt jobbigt eftersom jag är den där tjejen som brukar bli extremt nostalgisk när jag läser något jag tidigare har skrivit eller kollar på bilden från förr. igår satt jag ex och lipade när jag kollade på bilder som togs för bara två-tre år sedan. jag har väldigt lätt för att gråta, speciellt i mitt egna sällskap haha. tror nog att jag i snitt gråter två gånger per vecka. kan vara helt omotiverat, typ jag kollar på ett klipp där en pappa spelar och sjunger med sin dotter och så är jag igång.

nu ska jag faktiskt iväg och handla, därefter är det tentaplugg som gäller. SISTA TENTAN I HELA MITT LIV!!!!!!!!! ALDRIG MER TENTOR, ALDRIG MER SKOLA. förutom livets skola dårå.

FAAAAAAAN VAD UNDERBAAAAAAAAARTTTTTT.  det är helt jävla obeskrivligt hur skönt det känns! det är, det är, det bara ÄR!

okej satt och räknade nu.
jag har pluggat en svenska- och reklamkurs i Lund, samt medie- och kommunikationsvetenskap upp till C nivå (1,5 år), också i Lund. därefter blev det en termin med diverse communications-ämnen på Maltas universitet, för att till slut hamna i Kalmar i tre år med en journalistutbildning. när allt är färdigt i sommar kommer jag att sammanlagt ha 315 högskolepoäng! o_O resultatet av (om man slår ur det på antal år) 5,3 års plugg hahahah! jag döööör! glömde jag att nämna att jag alltid har älskat att gå i skolan?

nähe nu ska den här plugghästen sticka till maxi.


Unthinkable - Alicia Keys Cover (Jorge Narvaez)


älskar spottan

JOJJJ IM DYING!!!!!

för varje dag som går så finns det mer och mer f.d YU-musik uppe på spotify. herregud sitter här och känner mig fullkomligt lycklig. det är sinnessjukt hur mycket musiken gör mig happy!!!!!


Tracks of my tears - tragove suza

Den här låten makes meeee cryyyy. faktiskt på riktigt. varför vet jag inte. men väldigt fin är den. originallåten med Smokey and the Miracles kom 1965 och det andra klippet är i en lite omgjord bosnisk version med en av de bästa grupperna, Zabranjeno Pusenje, och kom väl i slutet av 90-talet om jag minns rätt.


meh gud. dör lite!!!


orlando bloom och hans bebis

hej hej

jag är tillbaka från stockhölm!

har inte hunnit blogga eller något. var upptagen med att ha ett liv ha ha.

nä men jag ska sticka och sova nu. föreläsning imorgon.

krivi spoj

seriöst jag kommer missa bussen till airporten på grund av att jag sitter och tar kort på mig själv i photoboof. ASSSÅ. blir sne på mig själv.

just ja, jag åker till sthlm ikväll. om det är någon som känner sig sugen så får ni jättegärna hänga med mig på centralstationen i sthlm en timme eller så. kommer nämligen vara ensam. eller fel, man är aldrig ensam om man har med sig sin iphöne, mackis eller en trevlig bok.

JAJA. hursomhelst.

har ont i huvudet. behöver sömn.

okejrå. måste dra. infogar en bild på mig senare kanske.

hej bloggy

jag har så jävla torra händer och orkar inte smörja dom, har typ gett upp hoppet om att ha fina, mjuka vinterhänder.

jag är så trött, vet knappt vad jag ska göra av mig själv. sov kasst igår, eller iofs så har jag sovit dåligt sedan förra veckan. tidig redovisning i skolan, tidig hemgång och nu har jag hunnit köra tre tvättmaskiner. lyssnar på balasevic och han lyckas ju verkligen få mig på glatt humör... not. men okej, tycker om han ändå.

tanken är att jag ska till stockholm antigen ikväll eller imorgon. är trött på det här resandet också, hinner knappt packa ur och min väska innan jag måste packa den igen. är allmänt bara trött och grinig.

anledningen till att jag ska till stockholm den här gången är för att jag ska på intervju med den där tidningen jag nämnde tidigare här nere i något inlägg. de var nöjda med min artikel som jag skrev för dom samt formuläret jag fyllde i och därför ska jag allstå träffa dom på fredag. därefter vet jag om jag har min praktik eller ej. vågar ännu en gång inte hoppas för mycket, men annars är jag körd för jag har inte sökt något mer haha. GUD. jag är så himla smart ibland!! skitsamma. nu känns det som att det kvittar, för allt kvittar den här dagen.

nähe ska hämta skittvätten.

Aura Dione - I will love u monday


Det här är så bra!

Det finns inget sexigare instrument än en akustisk gitarr. och inget sexigare än när någon RASTURA.

28

Nu har jag varit vaken i 28 timmar! tror inte att det är så sunt. jag har även börjat märka av biverkningar:
- huvudvärk
- värk allmänt i hela kroppen
- kan inte fästa min blick ordentligt. kollade på min randiga pyjamas och kunde inte bedöma hur nära eller långt ifrån ögat den var.
- dansade lite framför spegeln (skämmigt) och tyckte att spegeln rörde på sig där den hängde på väggen.

är sjukt trött. som ni fördmodligen redan har räknat ut.

men.

måste till maxi.

ser lagom störd ut osv


ser ut som att jag har en bubbla på ena axeln, men det är allstå bara hår och inget freaky.

ÅHHERREGUU-HUUUD. orkar ej med dagen idag.
måste dra nu men peppar mig med en sista låt:

al green - love

herrrå!!

lite av den här veckan

allstå det är ett stort LOL på hela den här veckan. alla dagar, förutom måndag för då var jag hemma och allt var normalt.

kom allstå tillbaka till kalmar tisdagkväll, blev förkyld och är i nuläget fortfarande förkyld. jag har gjort allt för att bli frisk. så tisdagnatt sov jag 2 timmar, från klockan 6 på morgonen till klockan 8 då jag gick upp för att gå till skolan och sitta på tråkexaminationerna av c-uppsatserna. onsdagnatt sov jag också riktigt dåligt men jag tog igen det igår då jag sov till 14 på eftermiddagen.

så igår. satt uppe och skrev på artikeln som jag ska lämna in som arbetsprov, var trött rätt tidigt men ignorerade då jag var tvungen att bli färdig med artikeln och frågorna. IAF för att komma till poängen med hela skitinlägget: JO, jag har allstå inte sovit något hela natten! la mig vid tre och har allstå varit vaken och är uppe nu för att fixa mig inför skolan.

min hals gör ont, jag är torr i munnen osv och vi ska bli opponerade på vår uppsats. jag är så trött att jag omedvetet biter ihop käkarna. och allt är bara så tröttsamt och grinigt!!!!! ÅHHHHH. vill bara ha betyget så att jag kan gå hem och sova en stund.

märkte precis nu att det rann ur näsan, trodde det var snor, men nej, det var NOZOIL. fiffigt namn. så sitter med en oljig mustasch just nu som jag  måste gå och tvätta bort. ska nämligen till skolan snart. tror seriöst jag kommer att kollapsa på ditvägen. får alltid hjärtklappning om jag sovit dåligt (=sovit ingenting) och typ torra ögon, torra slemhinnor, allt blir bara torrt!

och varför krånglar fejjan??!

nähe ska nog iväg och ösa på med concealer om jag ska se normal ut.

stress och sånt del 1039

azzzzååå jag DÖR?!?!?!?

he makes her "laugh"

Kevin James & Wife Expecting Baby No 3!
LOOOOL.

hur fick han henne?

UB40 - where did i go wrong



Azra - mito bekrijo



äter lite snor osv.

kom nyss från farmor. hängde där en stund med deno och käkade mat.

hon berättade att det idag var en utländsk kvinna som skrapade trisslotten i TV4s morgonprogram. men hon visste inte riktigt var kvinnan kom från.
– vilken hudfärg har dom som kommer från tunisien?, frågade hon mig, men lät sig inte övertygas av mitt svar helt och hållet eftersom kvinnan enligt henne ändå hade ögon som "dom i kina".

ja ja, lilla farmor. världskartan är inte riktigt där den ska vara.

jag mår lite halvpissigt idag. tror att jag är på väg att bli förkyld.
nu ska jag sitta lite med opponeringsuppsatsen.

my dad is killing me

ville egentligen inte börja blogginlägget med något neggo, men min pappa, allstå fan vad han smackar när han äter!! det låter så smackigt och grötigt att jag måste bita ihop käkarna för att inte skrika ut min frustration.

tidigare påpekade jag snällt att det inte låter bra. men nu, efter att säkert ha påpekat alltför många gånger, säger jag till slut att han ska stänga käften eftersom jag inte orkar med slafsandet och det där ljudet han får till när han äter "grötiga" grejer ex potatismos, bananer etc.

jag vet inte om det har blivit en fixidé nu också eftersom jag också hör det extra högt och tydligt och ibland som i slowmotion.

satte på mig hörlurar och skruvade upp musiken nu bara för att slippa smaskandet av ett äpple.

TJAAABABABABA


ser ut som ett psyk här pga ljuset.

iaf. jag är hemma i chickentown och är megahappy. dock har jag inte så mycket att göra och det känns skönt. helgens uppgifter är följande:
- söka praktik
- läsa uppsats som ska opponeras på
- hänga med familj och slekten ex farmor, kusin osv.
- en shoppingdag på A6 (vad vore hembesöket utan en heldag på A6? nada.)

en positiv grej har jag att berätta. och det är att jag har fått napp på en av de två praktikansökningar jag skickade iväg i morse. ena var till CHIC och där fick jag nej då de tydligen inte tar emot praktikanter.

den andra kan jag inte säga så mycket om just nu. med mitt mail skickade jag med ett arbetsprov och nu ska jag allstå skriva ytterligare en artikel som ska fungera som ett arbetsprov för just den arbetsplatsen. det är en stor tidning vi snackar om och jag är nervös! har noll förhoppningar just nu, lika bra.

nähe nu ska jag gå och käka lite grah.

CV och sånt del 2

jag vill helst gå och lägga mig men måste nog tyvärr fixa praktikmail innan jag drar.

märker att jag har blivit bortskämd med sömn. i förrgår sov jag 14 timmar och idag sov jag 12. underbart. min mamma tror dock att jag är sjuk. jag tror att jag bara sover bort ångest över livsbeslut.

har även lagt in en bild i mitt CV. jag trodde inte att man fick göra så, men enligt iman är det ok. så jag tänkte VARFÖR INTE? en sån söt pingla som jag är vill väl alla ha på sitt jobb??!
skoja.
men man får ju hoppas att de ser mitt CV och ba ÅHH titta här har vi vår praktikkandidat, imponerande cv och VÄLVÅRDAD ser hon ut också.

nähe om man ska ta och käka upp ananasen.

CV

AH GUD. sitter här med värsta cp-ångesten som inte verkar vilja lägga sig. gravid-andas för att få bort panikattacken.

jag sitter allstå och pillar med mitt CV som ska skickas ut till olika praktikplatser. och jag har panik. panik över att inte få, eller att få på ett pissställe. borde ju verkligen snåla med elaka adjektiv, speciellt nu när jag är så sent ute, men jag måste få på ett KUL ställe.

trodde jag var smart när jag tog bort mitt namn från twitter för då skulle inte någon framtida praktik-dude/tjej kunna få upp mitt namn genom att googla. men upptäckte nyss att man kommer in på min twitter oavsett :( dog lite. vill ej att någon ska få fel uppfattning av mig när man läser min twitter. vilket man med största sannolikhet kommer att få. ba hm, Jens (kändes som ett medienamn), ska vi verkligen ta in den här psykobruden på praktik, som inte kan stava och som är självmordsbenägen? nej, tänkte väl det.

funderar på att skriva något "fint" de kommande dagarna, så att det blir "rätt". jag är ju trots allt en dutti och för det mesta glad tjej.

ÅHÅHÅH. nu ska jag fortsätta.

jaha ja, var det bara det?

jag borde ha anat att det "bara" var mensen som var den stora anledningen till att jag kände att jag lika gärna kunde dö igår. hade ju värsta psykbrytet. var desperat. kände mig ensam. och alla andra känslor som hör till när man mår piss.

ringde iman och ca 15 sekunder in på samtalet började jag störtlipa. svamlade om all möjlig skit. ex: BUHU jag har ingen praktik, BUHU jag har inget boende, BUHU jag börjar bli för gammal.
–allstå iman jag fyller 25 nästa år och jag har inte gjort något i mitt liv!!!!! BUHU jag är ensam.

ungefär så lät det.

idag vet jag bättre. för det var ju mensen som talade igår, inte jag, magda.

so yeah, allt är under kontroll. förutom att jag har djävulsk mensvärk som är here to stay.

förretsen jag ska åka hem imorrn! WEHEY. orkar ej med kalmar. HEJDÅ PISSKALMAR.

5

fem dagar in på det nya året och det känns redan som ett jävla helvete.

jag är ofrivilligt ensam. frivilliga ensamma stunder är underskattade och dom älskar jag så mycket, men nu känner jag mig som världens ensammaste människa. sitter och LIPAR till ZP-låtar, normalt? tror ej.
jag förstår mig inte på människor som älskar att bo i skogen, långt ifrån samhället, hur ensamt är inte det? en hund, häst eller katt kan aldrig ersätta en männikas närvaro. jag gråter en skvätt för er också även om ni själva är nöjda med er situation.

allstå det är bara så jävla sugigt och hatigt just nu. jag ska aldrig mer åka hem eller åka för att hälsa på någon för då blir det bara värrre när man återvänder till ensamheten. lättare att låta bli utsätta sig för sådana saker. jag orkar inte med livet idag heller.

så när jag ber, bokstavligt talat, BER min pojkvän att komma ner till kalmar eftersom han ändå är ledig så säger han nej. NEJ??! han tackar nej till gratis mat, gratis ligg och illegalt nerladdade filmer. jag fattar noll. det måste vara något fel på honom. 1. antigen så är han trött på mig, och då  menar jag trött eftersom han har hängt med mig fem dagar i sträck då jag var och hälsade på i sthlm, 2. han har en mistress som han ska försöka klämma in lite kvalitetstimmar med nu när jag är borta, 3. han älskar mig inte längre, 4. han ska på undergroundknarkfest på lördag (enligt fejjan). det kan inte vara något annat än de här fyra punkterna.
vad tror ni, vem/vad dissar han mig för?

när jag behöver det som mest så vägrar han och blir sur på mig för att jag är "jobbig". well yeah, det ligger i min natur att ibland vara jobbig.

nähe. om man nu ska ta och göra något vettigt av skitdagen. ex packa upp min väska, packa upp smink, fixa ögonbrynen etc.

Lista 2010

Samma lista har gjorts de senaste åren så varför förstöra ett lyckat koncept? hej förresten! det var längesedan det bloggades här.

gjorde du något som du aldrig gjort förut?
okej, dum fråga. jag gjorde mycket som jag aldrig gjort förut, men kan bara komma på en grej just nu: bakade bullar.

höll du några av dina nyårslöften och har du några nya?

jag tror att jag hade ett nyårslöfte, och det var att ta körkort. det sket sig. mitt nya är att jag ska bli bättre på att ta vardagliga kort, dvs använda kameran lite mer än vad jag använder photobooth.

dog någon som stod dig nära?

nej.

blev någon/några av dina vänner föräldrar?

nej, men förvånansvärt många högstadieklasskompisar har fått barn. inget annat att göra i kycklingryd i guess.

vilka länder besökte du?

Storbritannien (London) i januari, Bosnien (Sarajevo & Jajce) och Kroatien (Makarska) i juni med Iman. Åkte en andra gång till Bosnien i juli tillsammans med peers, bodde i Jajce, besökte Mostar och badade i Neum. Italien (Rom) med Iman i november.

är det något du saknade som du vill ha nästa år?

psykisk hälsa. skoja. nä men lite halvseriöst, vill ALDRIG mer vara med om det extrema hormonella misstaget jag hade i somras pga att jag hade käkat två p-piller kartor direkt efter varandra utan mensuppehåll. mensade dagligen och konstant i en månad och kan väl säga att jag aldrig i hela mitt liv gråtit, skrikit och deppat så mycket som jag gjorde då. det påverkade mig på ett fruktansvärt sätt, så vad ni än gör, skjut aldrig upp er mens mer än en gång. not worth it, truzt me.

så ja, önskar mig bara massa psykisk stabilitet.

vilket datum kommer du alltid minnas, och varför?

herregud inga! vissa händelser är starkare än andra, men datum har jag ingen koll på. alla resor jag gjorde under året har varit extremt minnesvärda.

vad var din största framgång?

när jag var på SOLO (tjejtidningen) i februari. jag fick intervjua, skriva och alla mina artiklar publicerade i tidningen.

största misslyckandet?

att jag inte fick sommarjobb? men å andra sidan, ansträngde jag mig? njä, det kan jag väl inte påstå.

har du varit sjuk eller skadat dig?

jag minns bara att jag led av bihåleinflammation någon gång under vintermånaderna.

bästa köpet?

allstå allt! allt från mina "fula" mamma-stövlar, fina kläder och fina skjortor, till dyrbara krämer och parfymer.

vad spenderade du mest pengar på?

mat, resor och hudvård.

gjorde någonting dig riktigt glad?

många grejer. svårt att räkna upp allt nu.

vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008?

många! mest egentligen alla låtarna från Marina & the diamonds. vissa av låtarna lipade jag till ca 4000 gånger, nått sånt.

marina & the diamonds - obsessions



shantel - disko partizani


sia - clap your hands


plus många andra som jag trodde jag skulle orka lägga in här bla Robyn, Mohombi, Shakira, Rihanna och annat kommersiellt som jag råkar älska att dansa och hoppa till.

var du gladare eller ledsnare under året jämfört med tidigare år?

hm, skulle vilja säga att jag var ledsnare jämfört med tidigare år men det är nog fel. och det är nog så bara för att jag mådde så piss en period under sommaren.

vad önskar du att du gjort mer?

bjudit över folk på middag och sovit.

vad önskar du att du gjort mindre?

jag vet inte.

blev du kär?

nej, jag var redan kär.

favoritprogram på TV?

kollar sällan på tv, men svt debatt och nyheterna har varit intressanta. annars laddade vi dexter, californication, ANTM, project runway osv.

vilken var årets upplevelse?

men vafasen, orkar ej med frågan!

hatar du någon nu som du inte hatade förra året?

facebook underlättar det för mig att hata på folk. SÅ JAAAA!!!!! finns ett par som jag typ AVSKYR och irriterar sönder mig på när jag läser deras statusar och ändå kan jag inte låta bli att läsa.

bästa boken du läste?

Hyponotisören av Kepler.

vilken var din största musikaliska upplevelse?

när jag och Iman såg Lejonkungen-musikalen på Lyceum theatre i London. den var så jäkla bra så att ni inte fattar.

något du önskade dig och fick?

mycket, men det enda jag kommer ihåg nu är i-pooden som jag fick av iman. jag var i extremt behov av en ny mp3spelare och iman fixade, efter lite påtryckningar från min sida he he.

något du önskade dig men inte fick?

nä, inget speciellt. behöver jag något så ser jag till att köpa det.

årets bästa film?

jag tror att jag aldrig har sett så mycket filmer som jag gjorde i år. såg mååånga, men kommer bara på book of eli och prinsessan och grodan haha.

vad gjorde du på din födelsedag och hur många år fyllde du?

jag fyllde 24 och tentapluggade. så BÖÖÖÖÖÖRING. men ok. jag kommer tyvärr inte ihåg så mycket av min födelsedag.

finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

en större lägenhet under den perioden då jag och iman bodde tillsammans? mindre stök i köket, mindre tjat om disk, tvätt osv osv.

hur skulle du beskriva din klädstil?

VÄLDIGT vanlig. jeans, kavaj och högklackat.

vilken kändis var du mest sugen på?

finns många. skooojjjjaaaa.

eller???!!!

vilken politisk debatt engagerade dig mest?

fanns många intressanta debatter under 2010, men SDs intåg i riksdagen måste nog vara den som tar priset.

vem saknade du?

ingen, eller min familj från och till.

de bästa nya människorna du träffade?

jag vet inte

en värdefull läxa du lärt dig i år?

att antigen så älskar man eller så älskar man inte. att i framtiden sträva efter ekonomisk självständighet, dvs att aldrig någonsin behöva vara beroende av någon pga pengar, eller i för övrigt att aldrig behöva vara beroende av någon, jag tror att det är något som man måste jobba med varje år.

något du fruktar inför nästa år?
framtiden efter examen och det faktum att jag inte har skaffat praktik än. :(((( sne på mig själv pga det här.

Ditt mål för 2009 2011?
ta examen så att min mamma och pappa kan vara stolta när jag får den där sketans nålen, så att de kan stå och klappa händerna när jag går fram för att ta emot den. ett annat mål är att skaffa jobb i Stockholm. och lägenhet.


Gott nytt år!

hoppas ni hade det fint igår och att 2011 blir ännu bättre.

RSS 2.0