usa, var är ni?

jag vet inte om ni har märkt det hos er, men jag kan i alla fall inte få upp en enda internetsida som kommer från usa. skitkumt. ingen fungerar, vilken jag än har testat.

har usa gått under eller vad är det som har hänt?

solen är framme

det är 20 grader ute. stekhett och underbart. nu ska jag iväg och ha en lektion i communication with music, som jag inte har läst på alls. usch.

äntligen så går hon

hejdå nu ska jag gå och drömma om min parfym.
godnatt.

het som en get

image1000
vad het jag kände mig vid den tidpunkten.

sunday morning

jag har en snubbe i min klass som har addat mig på msn. förra veckan sa han att han skulle vilja ta kort på mig (han jobbar som fotograf). han fick det att låta som att jag skulle känna mig hedrad. så jag kände mig tvungen att spana in hans hemsida med brudar som han hade tagit kort på. och dom var inte snygga. bruttsen allstå. det var en sån b-känsla över allt. dom hade 90-tals poser, låg på bänken och höll en blomma i handen.

näru seru.

och idag på msn kallade han mig naughty girl.

jag vet inte om det bara är jag som tycker att det är lite olustigt att bli kallad för naughty girl av snubbar, speciellt eftersom jag inte alls är naughty eller strålar ut några naughtyvibbar.


i akut behov av intimitet

image999
nicole i full action.

galningen på yogan

fan vad torr jag var idag då. inga roliga inlägg, inget som chockar, inga arga kommentarer, inga kommentarer alls.
torrt på alla fronter.

jag måste erkänna att jag kände mig riktigt duktig när jag gick ifrån yogan idag, det kändes som att jag hade gått ner tre kilo med detsamma. fast man ska ju inte inbilla sig.

yogaläraren är helt galen. jag överdriver inte det minsta. hon är helt galen. hälsar på alla, kindpussas och lär sig namnen direkt. hon blev helt till sig över att jag och nicole var från sverige eftersom hon för länge sedan hade bott i sverige. hon är 66 bast och har mer energi än vad jag har. herregud.

under lektionens gång envisades hon med att snacka svenska, den enda som är kvar av svenskan andtas iiiiiin, ock andtas yyyyyyt, yes good girls!

vissa av övningarna blev man lite fisnödig av, så tipset är ju att inte käka precis innan yogan, såvida man inte vill leka gaskammare.

efter lektionen kramades och pussades hon hela tiden och var så glad över att vi hade kommit. puss ock manga manga kramar sa hon när vi gick.
den tanten är allstå sådär läskigt hurtigt, men jag tror att hon nog kan få fart på mig. jag vill ju komma tillbaka slim och het till sverige. inte tjock och blek.

spirituella klubben

hej fulisar.

jag vaknade precis. jag vaknade precis. jag märkte precis nu att jag hade skrivit meningen två gånger.

jag är trött. och gissa vad. nu ska jag klä på mig och sedan ska jag och nicole gå på yoga. jag skämtar inte. i dagens samhälle får man inte vara tjock och glad, man ska vara smal och torr. och jag tänker följa strömmen.

it's so depressing som JP skulle säga. och för en gångs skull har han rätt.

vip-klubben

jag har hittat en ny favoritparfym. den är så god, så jag vill verkligen inte säga vad det är för någon. det är bara JAG som ska lukta den, inte någon annan.

det mest irriterande är när man känner en parfym på femtio människor. som den perioden då ALLA brudar körde på Light Blue. snacka om originalitet. det var någon slags inneparfym. det bästa är ju när man luktar som ingen annan. jag tycker verkligen inte om att avslöja mina parfymer.

jag tjatade lite för mina föräldrar om att jag är helt kär i denna skapelse, och då erbjöd dom sig att sponsra mig i mitt parfymköpande. härligt. sånna föräldrar tycker vi om.

image998
hej älskling, jag längtar tills du blir min, och bara min!

Bussen till Valetta

i söndags var planen att vi skulle gå på marknad och slösa lite csnpengar men det är som att jag har en liten djävul på min axel som inte vill att jag ska göra av med pengar. jag vill ju shoppa! seriöst, det här börjar ju låta löjligt. jag vill ha shopping!

anyways. markande var inställd pga att det var något stadsrace över hela valetta. små racerbilar överallt. så istället för att shoppa promenerade vi runt hela dagen och avslutade med en romantisk middag för två.

113361-997113361-996113361-995113361-994113361-993113361-992113361-991113361-990

ok, hundratvå bilder, men dom är åtminstone inte fula.

efterlysning

är det någon som kan arabiska som kan höra av sig till mig?

afrokrull på fem minuter och en dag

det här är en ny kategori som ska heta maggans pannkakor. pannakakor är något jag är extremt bra på att göra därför får den här avdelningen heta det. det kommer bara vara en massa skitbra tips, som jag helst av allt vill behålla för mig själv. men jag känner mig generös.

ok då kickar vi igång hela skiten. första pannkakan heter "hur du får lockigt hår utan att slita ut dig innan ens en fjärdedel av håret är lockat". en i för övrigt väldigt passande titel eftersom jag inte är den typen som orkar hålla på med något för länge.

så. kommer ni ihåg att jag "lockade" håret för någon dag sen? bra. då har ni redan klarat av första steget. men jag tar om den.

steg 1: ha rent, torrt hår, helst utan att ha tvättat det med balsam innan. lägg i lite mousse i håret, inte för mycket, utan nu snackar vi om lite. föna håret torrt efter mousset.

steg2: spraya sönder håret. då menar jag verkligen SÖNDER. en halv burk räcker.

steg3: dela upp håret i typ åtta olika delar, allt beror ju på tjockleken på håret och hur långt håret är. men jag kör på åtta, bara för att jag just nu har bara har åtta st gummsnoddar.

steg4: spraya och tvinna sedan varje del av håret och "snurra" ihop den till en boll som du sätter fast med hårsnodden. när du är färdig använder du resten av sprayburken. flaskan ska vara tom efter detta!

steg5: sov. men du kommer inte sova gott. men vad fasen, någon natt får man väl offra för att vara hetast i skolan eller på festen. eller hur?

så resultatet blir så här dagen efter: 113361-988113361-987

spara på miljön och släng locktängerna. jeah.

ge mig mat

jag är riktigt, riktigt trött. och riktigt osocial. det är ibland rätt deppigt att vakna. ska bre mig en macka nu och sedan får vi se ifall min kompis svarar eller om han har beslutat för att skita i mig.


zzz

hej bajsisar.

idag är det en bra dag. jag är trött. funderar på att ta en liten nap innan jag ringer sanjin.
fyfasen vad tråkig jag är.  och så är jag skitsugen på nått sött. verkligen,verkligen sugen. ABSTINENS.

dansa framför spegeln nu



PARTY! seriöst, finns det någon skönare rytm än den här?

fram med det

det är helt förståligt att jag så här dags blir partysugen eftersom jag sitter och lyssnar på riktigt bra badass-låtar.
gimme gimmee moreee. jag kan nog inte riktgt släppa brittan än. hon är alldeles för bra för det.

förlåt för att jag har inte bloggat idag. jag hade alldeles för mycket till liv för att hinna blogga. och nu är jag bara frustrerad över den här skoluppgiften jag håller på med för att ens orka författa något.

fan vad trött jag är allstå. denna tidsinställning allstå, den tar ju kål på mig.

tacka japanerna för det

113361-970
tåstrumporna måste ha varit en japansk uppfinning.

can't thouch that

jag måste bara berätta en grej till innan jag går och borstar tänderna.

detta hände för många år sedan, då min bror gick i nollan och jag gick trean på lågstadiet. min bror var den sötaste lilla pojke man kunde tänka sig. så söt, som socker. sockersöt, med andra ord. och jag var inte den enda som tyckte det, det fanns även en brutta i hans klass som brukade hänga efter honom. hon var rätt stor för sin ålder och man kan väl säga att hon är den typen av tjej som tar för sig.

tyvärr var hon inte alltför kvicktänkt och hon hade inga som helst tankar på att min bror hade en rätt överbeskyddande storasyster, dvs mig.

så en dag när jag skulle hämta min bror på fritids såg jag att han inte satt utanför som han brukar gör. jag går då uppför trappan till fritids och ser en blond kalufs tryckt mot väggen av en stor brud. jag fattar direkt att det är the big brud och den blonda kalufsen som hon försöker pussa är min bror.

jäklar, vad förbannad jag var. för det första ger hon sig på min bror som flera gånger har sagt att bruden hänger efter honom, och för det andra var jag redan försenad till baywatch som på den tiden började 16.25.
så jag klampar förbannat fram, greppar tag om hennes axlar och trycker henne mot väggen med båda armarna och säger surt DU, du pussar inte på min bror fler gånger. FATTAR DU?

jag var som sagt väldigt beskyddande.

denna jäkla gubbkultur

jag fick höra gimme more ikväll, men partykvällen var redan förstörd innan det.

varför? jo, jag ska tala om det för er, klart och tydligt: har ni pappor som är singlar, be dom att hålla sig borta från klubbar där det mest hänger tonåringar.

jag spyr på alla män som är över 40 och tror att de kan bete sig som kåta pojkar i tjugoårsåldern. JAG HATAR ER. jag är fördomsfull mot alla 40+ singelmän som borde vara gifta vid det laget.
ikväll när jag och nicole satt på native bar så satt det ett gäng ryssar lite längre ifrån oss, och alla var småäckliga, men det var en ful liten gubbe som var mest äcklig.

han var liten och fet, småflintis och en sån ful mustach, utbredd hitlermustach. han satt på sin stol och typ diggade till musiken. varje gång en tjej gick förbi tittade han på tjejen och sa något. hade hon dessutom något megakort på sig, så RESTE han sig upp ur stolen för att kunna fortsätta titta efter tjejen i fråga. HERREGUD.

jag satt och himlade med ögonen och irritationen bara växte. så när nicole och jag skulle gå, så tittade han, säkert enligt honom, flörtigt och log sitt äckligaste leende mot mig. jag mimade ett fkcu uyo till svar.

allstå seriöst, man måste väl ha en viss självinstinkt och vara medveten om vem man är och hur man beter sig? saknar snubbar detta eller? är det därför dom är så på och framåt?  dessa gubbar, som är hundra gånger fulare och äldre, än andra killar tror att dom kan ragga på någon som är 30 år yngre än dem.


hemma igen

hallå, vad fasen, ni ligger väl inte och sover nu? en lördagnatt som den här, klockan är ju bara barnet.

själv är jag hemkommen från en av de inte-bättre kvällarna.
förbannade ryssar.


gimme now

yes britney is a bitch. det som madonna gjorde för dansgolvet på 80-talet gör britney på 00-talet.
får jag inte höra gimme gggggggiiiiimmeeee more ikväll så är partykvällen förstörd.

då smäller det kanske ikväll också

party ikväll. lemme c your hands ikväll också.

nu ska jag lacka tårna så att de är heta ikväll och sedan får jag leta fram någon redan använd outfit.

det känns lite som att den här bloggen förvandlas till en partyblogg under helgerna. den tar ledigt från sin seriösa sida.
fy.

gårdagens outfit

113361-989

Mp3spelare: El giganten, fick den i födelsedagspresent för några år sedan
Bröd: Supermarketen
Smör: Flora, även den från supermarketen
Ost: smältost från turkaffären, har glömt vilket märke det är

nu är jag en somebody

jag satt precis här nu och loggade in på bloggen då jag upptäckte en massa kommentarer från folk som har kommenterat på onödiga inlägg.

jag fattade inget, tills någon gjorde mig uppmärksam på listan för mest aktiva bloggar, den där gråa listan, och så var jag (ME ME ME) på den.
är det nu jag ta en printscreen på sidan? och rita en pil på bilden för att sedan lägga upp den på bloggen?  eller när får man göra det? bara för att liksom visa alla att jag nu är NÅGON. yeah. nu betyder jag något.

så för att hålla mig på listan måste jag spamma alla andra bloggar med mina megatråkiga kommentarer.

orka.


partybilder

113361-986
inne på Bar Native, Lina och jag
113361-985
jag och min kära pimp. det känns som att det började spåra ut här lite
113361-984
jag, jannic och pimpen
113361-983
de två svenska brudarna
113361-982
mina örhängen kostade bara 20 spänn och de är så jäkla snygga
113361-981
Linusa, en swedish trans
113361-981
eh ja, vi sjöng kareoke också. jag dog av skratt nästan, så låten blev rätt osammanhängade
113361-980
vi sjöng favvolåten no1, time of my life från dirty dancing haha
113361-980
jag och the böna
113361-975
jasså. jannic visar hur man gör
113361-978
men inte så här.

nu menar jag det också

godmorgon.
nu kan jag faktiskt säga det OCH mena det. det är en god morgon, främst för att kvällen igår var rolig, men också för att jag är någorlunda utvilad.
nicole är inte hemma. hon är ute på tripp med elisabeth. jag är själv hemma, och nu funderar jag på om jag ska städa här lite. det är pinsamt dammigt på govlvet och saker slängda överallt.

jag är partypepp! längtar tills ikväll.

godnatt

det är riktigt skönt att dansa. sitter här och lyssnar på någon partylåt och så börjar jag wavea med armarna och kommer på mig själv med att göra det.

pppppparty. det är så pepp att bara gå ut och dansa.

ok. nu ska jag sova. jag har svinont i halsen av allt rök.

sov gött ppl.

puss


outfitproblemet löstes

ha ha. det blev inte långklänning heller. det blev faktiskt araboutfiten. den fick äntligen tillfälle att användas, såg lite ledsen ut där den stod och hängde i garderoben, så då beslutade jag mig faktiskt för att nu får det vara araboutfiten eller så blir det ingen outfit alls.


hej igen

hej, nu är jag hemma.

trött som fasen och väldigt glad, för det var en lyckad utekväll. men samtidigt slutade den på ett förbannat vis.

ok snart slutar jag

jeeeeah. lite partypeople kom igen nu. sluta vara så tjuriga. jag sitter här och livebloggar från nicoles data. och det går segt eftersom jag inte vet hur man hanterar hennes tangetbord och klickar fel hela tiden.

ja hörrni det blev inte araboutfiten, snart kommer den bli ledsen. det blev långklänning istället.

hm.

våra grannar mittemot ser inte så glada ut eftersom vi lyssnar på hög musik. dessutom har de middag och tittar snett åt vårt håll lite då och då.

partynight

vad ska man ha på sig ikväll? alltid detta kläddilemma. suck.

ikväll vill jag vara het och snygg. jag får dra fram min slampigaste outfit; minikjolen och nått linne.

hm. eller så kör jag araboutfiten ikväll. hm. ja det får det nog bli. ok.

ikväll är det paaaaaaaaarty partyyy people, lemme c youuuur hands.

seriöst. hur kan man sitta inne nu och titta på idol när det är 20 grader ute och alla är festsugna?

update: jag kom på att jag hade lite gaser i magen så då ska man undvika allt tight.

nu är det michael jackson på datan (datorn). party.

ok det här var det värsta skitinlägget jag har skrivit på länge. det är ju dubbelrader överallt. gud vad fult.

en dag i solen

113361-974113361-973113361-971

puss

guten morgen. jag är skittrött. puss

dear Pia Kjærsgaard

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1098279.ab
det behövs någon som kan säga åt Pia att chilla ner lite med sin politik.

image972
PIA, take a nupp (som vi säger i sverige), for your and whole Denmarks sake! ta ett glas vin och bjud din man på en strippshow så ska du se att det löser sig.

ridån går ner

internet funkar inte här i huset, igen. surprise surprise. jag har nog slutat att förvånas, så nu hänger jag på simons igen. och simons är SLÖ, det tar en evighet att ladda en sida och msn ska vi inte ens tala om.

så nu sitter jag här och funderar på om jag ska gå och lägga mig eller inte. jag ser inte framemot kvällens sömn faktiskt eftersom jag har lockat håret. eller det lockas fortfarande, fast på det traditionella sättet, ni vet papiljotter . fast det är inte ens papiljotter utan vanliga gummisnoddar som jag har tvinnat håret kring. och jag lovar det är det aboslut bästa sättet att locka sitt hår på. jag väntar mig ett afrokrull imorgon och jag kommer att ha det. fast man får ju offra en god natts sömn för det är skitobekvämt att sova.

nu pallar jag inte mer med den här uppkopplingen allstå.

god natt kära människor.

de okunniga balkanbarnen

idag när vi hade filmkursen, valde läraren (a.k.a den dominanta jäkeln) att visa början och slutet av filmen No man's land (Nicija zemlja). jag reagerade som jag alltid brukar göra; genom att hata allt och alla.
alla orättvisor, alla som dödade, alla människor som vållade denna ondska som sedan spred sig över mitt land och mitt folk.

alla mördade människor, alla barn, alla våldtagna, alla slaktade, alla livlösa kroppar, alla familjer som fortfarande letar efter sina närmaste. alla som överlevde, alla som bär djupa spår av kriget på sina kroppar och i sitt psyke, alla som handskas med sanningen, alla som ännu funderar över livets gåta och alla de som är övertygade om att de aldrig kommer att finna den. för det finns ingen.

sökandet efter livets gåta har tappat sin charm, det som återstår är bara realismen och dess plågor.
och idag lever vi efter någon påhittad sanning.

alla låtsas vara vänner, hälsar på varandra, reparerar varandras bilar till svarta priser, hänger på fotbollsmatcher, hänger på varandras fester. alla spelar ett välmejkat spel, ingen vågar prata om "det som hände för 15 år sen". varför vet jag inte.
sedan går alla hem till sitt och svär över den jävla balija, den jävla cetnik eller den jävla ustasa. alla har sina plågor, men ändå vågar inte ens någon snudda vid sanningen. här pratar vi inte om vit, svart eller blandad tvätt, utan här pratar vi om ren hjärntvätt. alla dessa barn som föds in i en falsk omvärld vars föräldrar drar sin egna personliga sanning och inte den som omvärlden förespråkar.

när det krisar sig drar man till med ett "äsch alla var lika skyldiga". men nej, alla var inte lika skyldiga, långt ifrån. alla vet vem som startade skiten och vem som förpestade. alla vet varför kriget startade. och ni som drar den ursäkten gång på gång, kan omöjligt veta vad ni pratar om. har ni missat nyhetsrapporterna de senaste femton åren?  var var ni när vi alla andra satt bänkade framför alla möjliga tv-kanaler och tog del av den vidriga sanningen? sov ni lugnt på era bäddar då? blev krigshistorierna de nya godnattsagorna som era föräldrar drog för er?
har ni missat den viktigaste historielektionen ni kommer att ha av och i era liv?

jag undrar fan det.

påstå inte att det är lögn, påstå inte att det är propaganda, påstå inte något som inte är sant.
rannsaka era sinnen lite. är det för mycket begärt så har ni alltid wikipedia, google och andra böcker och tidskrifer som mer än gärna slår upp sanningen rakt framför ögonen på er.


om ni nu mot någon förmodan, efter att ha läst det här, sitter och svär jävla balija åt mig, då kan jag meddela er om att ni har missuppfattat poängen med inlägget.


arabiska natt

för någon dag sedan käkade jag och nicole på balkongen. vi gjorde polutice (eller pole som många andra säger. polutice låter faktiskt SNYGGARE), eller bosniska potatisar som nicole kallar dom.
det var gott och vi stank och rapade lök halva kvällen. som tur var vi inte omringade av snygga killar. vilket vi inte är i vanliga fall heller, men ändå.
113361-950
nicole mediterar medan hon pratar i telefon
113361-960
jeeeeah polutice och ooooost. och lök.
113361-959
mysigt va? det är nicole som står för romantiken i vårt förhållande. och så satt vi som värsta coola araberna och käkade.

du, din lilla gråa mus

idag råkade jag ut för det som jag inte vill råka ut för när jag är på en föreläsning; jag blev tvungen att läsa upp en uppgift, jag hade gjort, inför hela klassen.

det var på filmkursen. alla skulle ha skrivit en berättelse om en person och sedan sätta det i ett filmsammanhang och måla upp två scener typ. det svenska skolsystemet är paradiset på jorden jämfört med den maltesiska. här tar ingen hänsyn till att du är blyg, eller whatever. du ska kunna svara på frågor som läraren ställer. inga mesiga uttalanden om att man inte vet svaret. svara eller skäms, typ.

i sverige är lärarna rätt mesiga. ställer de en fråga rakt ut i klassen så är det inte någon som kommer att svara. de står där som fån och klassen förblir tyst. sedan kan man diskutera huruvida de olika alternativen är bra eller dåliga ur ett pedagogiskt perspektiv.

filmläraren pekade bara på mig och sa du, kom upp på scenen och läs det du har skrivit. och än en gång, inget mesande, inget jag vill inte läsa eller jag vågar inte, bara att göra det. så jag stod där och började läsa. och jag var nervös, det kändes som att alla såg att mitt hjärta bankade ut ur bröstet på mig. stod man riktigt nära mig skulle man nog kunna se det.

sedan började han diskutera och komma med sånna små "attacker", då gäller det att försvara sig och svara tillbaka. ueeeeeeh. snyft. andra gången jag började läsa så hade jag lugnat ner mig lite och läste vidare utan några svårigheter.

men han är en sån dominant jäkel, och på något sätt är det hett.

kaninmiddagen

idag hämtade mark oss och vi åkte iväg till någon restaurang för att käka kanin. det var en sån söt liten pub typ och ägaren, Frank, kallade oss för darlings hela tiden. det är vår nya frankan, han är utbytt nu, ingen herkan-frankan längre.
113361-961
frankan! världens mysgubbe som kindpussade mig goodbye haha. alla kindussas här. lite mysigt ju. men herpesvarning också hihi.
113361-962
förätten var skitgod. maltesisk ost på brödet. och den bruna geggan var inte god, nån böngegga med alldeles för mycket peppar. men markan tyckte att hans mamma gjorde godare.
113361-964
det här var också en typ av förätt. spagetti med harsås haha och gröna bönor. skitgott.
113361-963
jassssssåru?
113361-967
senare kom markans polare; Mark och Mark. den svarta markan är orginalmarkan, men den röda ser ut som en kompis till mig, så jag kallar honom för Miko istället.
113361-966
och till vänster sitter snygg-benji. kanske ingen smickrande bild, men snubben har ögon to die for. man känner sig very special när han ser på en. snygg-benji är även ansvarig för en stor studentorganisation så vi har spanat in honom. dessutom är han med i studentkalendern, en liten bild på honom, haha.
113361-965
kanin! ser ni hur styckad den är? det var fakiskt inte så dåligt. rätt gott.
113361-968
inne på frankans pub. alla gubbsingar som tittar på fotboll. jag är så trött på fotboll nu. den är ÖVERALLT.
113361-969
på väg hem. trötta och mätta.

let me take a look

allstå idag var dagen då jag var så trött på lektionen att jag somnade. det gick så snabbt, jag bara blundade och nickade till. tjugo sekunder senare vaknade jag, men jag hade redan hunnit börja drömma. jag drömde att jag satt på msn. haha.

det gick så snabbt och ändå hann man drömma liksom.

så jag gick hem under rasten. jag var helt hundra på att jag skulle somna igen. på vägen hem mötte jag datatekninkern som var på väg hem till oss, en timma för tidigt. herregud han har allstå aldrig koll på tiden. första gången kom han istället 40 minuter senare.

direkt efter att han hade gått så gick jag och la mig. och vaknade av att telefonen ringde. det var joe, vår husvärd. det har börjat bli svinkallt i lägenheten. så vi måst sätta in sånna gasgrejer som värmer, typ gaselement.
joe kom, inte mycket senare, och jag trodde att det var nicole som ringde på, så jag öppnade och de möttes antagligen av en fin syn.
inte nog med att jag såg rolig ut så såg även lägeheten lagom rolig ut.

i hallen samlar jag och nicole alla våra vattenflaskor på en byrå och i köket står nicoles alla colaflaskor på en av gasvärmarna. matthew, som alltid hänger med sin pappa, skrattade lite roat när han såg dom. och i köket hängde även en massa tvätt, mest trosor. allstå det var väldigt lustigt att stå där, men det blev ännu värre när joe skulle byten glödlampa i mitt rum. trots att jag sa flera gånger it's ok joe, i'll do that later, så envisades han med att göra det och kom in i mitt megastökiga rum med underkläder upphängda lite överallt och obäddad säng och allt möjligt. och matthew stod i dörröppningen och flinade.

jag bjussade på showen idag.

får det lov att vara lite kaninkött?

bloggen har ju strulat halva dagen idag. rätt typiskt när man har mycket blogginspiration. och nu hinner jag inte riktigt blogga ner allting eftersom jag har lite bråttom.

nicole och jag ska nämligen gå på middag med Mark och hans polare. HAHA. gud. jag är skitnervös.  hoppas det inte blir något megaseriöst, för jag suger på bordsskick och jag hatar allt stelt.

men hur stelt kan det bli egentligen om vi ska käka kanin?

dom slaktar kaninen framför ögonen på en och sedan kokar dom den och serverar. det är tydligen en rätt stor grej här på malta. dom gör värsta ceremonin av det hela och ibland om det är ex ett bröllop så låter dom bygga en bur som dom proppar full med kaniner och när paret har vigts så massmördar man alla kaniner och ropar "länge leve brudparet, ge oss kaninkött", fast på maltesiska. kaninblod betyder tydligen tur.

lite udda tradition kanske.

vi får se hur det blir ikväll. nu ska jag börja fixa mig.







update: hoppas ni inte gick på det där med kaninen och bröllopet.
fast kanin ska vi äta.


smuggel

update: vi ska nog försöka importera in pannkakskillen till sverige. helst till lund.

partybilder från lördagen

det blir en liten bildorgie här, men så länge som det är fina bilder så bör det väl kvitta i guess. det här är partypicsen från i lördags.
jag och nicole åkte till carol och elisabeth som bor på något liknande university residence, och som heter garden view.

där förfestade vi lite innan vi sedan gick till paceville och dess klubbar för att festa.

113361-951
elisabeth och evileye. förfest på toan
113361-952
party
113361-957
alltid extremt mycket folk på gatan och alltid extremt mycket skräp därefter
113361-953
jag och carro
113361-955
party, bar native igen
113361-954
partypingels
113361-956
inne på toan
113361-958
och det här är vår kära pannkakssnubbe. han är såååå söt, ni skulle smälta om ni träffade honom. han är sådär lite blygsamt trevlig. och när man tippar honom så säger han bara no thanks, i don't take any tip from nice girls. naaaaaaaaaaw. man smälter ju!

partybilder från fredagen

på väg till Paceville i fredags, råkade vi träffa på ett gäng svenskar på bussen, tre killar och två tjejer. nicole råkade försäga sig på svenska och sedan var samtalet i full gång. vi stannade med dem hela natten.
113361-942
inne på huggins. lina och jannic sjunger kareoke
113361-944
jag och jannic, en brutta från malmö. härligt. skåningar tycker vi om
113361-945
jag och bönan inne på toa. det är här den bästa belysningen finns. allt retuscheras så där kraftigt.
113361-947
sedan fortsatte vi mot Bar Native, även kännt som svennestället no1, risken är liten att du inte träffar på någon som inte talar svenska.
113361-946
det kanske syns vilken låt vi dansar till. eller gör det det?
113361-943
nicole och en av snubbarna. man ser ju direkt att han är från sverige. haha. extremblond och lite bränna.
113361-948
ingen ville dansa. bara jag. mobbat.

kvällen var ritkigt rolig och nu när jag tänker efter så minns jag inte riktigt hur vi kom hem.

update: just det ja. allstå mitt minne spelar mig ett spratt. vi kom hem med taxi. och vi var fem stycken som satt i baksätet. taxichaffisarna bryr sig inte och de menar att man alltid kan klämma ihop sig. härligt.

minfält

allstå seriöst , vad är det här? jag hittar finnar på oväntade ställen. dessutom har jag bliit myggstucken på pekfingret, men det kliar inte. haha så var det säkert en malariamygga som stack mig. det vore ju lite spännande.


glimpse in the mirror

det är svinkallt i lägenheten. jag har verkligen bylsat på mig och nicole är inne på sitt rum och kollar på sjätte sinnet. på väg till skolan passerar vi kenneths videos, en hyrbutik, där man kan hyra 6 filmer för 20 spänn i en vecka. det är rätt sjyst.

på tal om nicole så fyller hon 23 år idag, dock ser hon ut som 17 hihi. HIPP HIPP HURRA! hon fick en liten present idag på morgonen.

hm. jag har drabbats av en plötslig finnattack och jag funderar på om det har något med maten att göra. det är inte precis så att jag käkar corbe och sånt.

ueeeeh. kallt som fasen. men varmare ute än inne.

och det här nagellacket stör jag mig också på.

nu kokar det över

GUD jag är SÅ irriterad över den här internetuppkopplingen så jag får nästan lust att dänga datan i väggen av ilska. varför kan inte den här skiten fungera som den ska för en gångs skull?

och inte nog med att jag inte kan koppla upp mig mott mitt nätverk, så surfar jag på Simons som är så slött att till och med en snigel skulle ta priset i snabbhet.

dessutom har jag något virus, så varje gång jag klickar upp internet får jag upp en asiatisk porrsida med smala brudar utklädda till såna där fantasivarelser, sailor moon och allt vad dom heter.

SNYFT.

nyttja, tills man utnyttjat

jag funderar på om det bara är hos mig som msn krånglar eller om det är worldwide. det är ju lite frustrerande med sådana här i-landsproblem.

på tal om internetproblem, så verkar det som att vi har funnit en lösning på det i form av en potentiell datanörd. nestor heter han, och han går i vår klass. nicole har lyckats bli bundis med honom så man ska kanske passa på att utnyttja det.

what a day

klockan är bara sju och det är becksvart ute. man ser inte vart husen på taken slutar och vart himlen tar vid. det har varit en skön slappdag idag. jag har bara degat på balkongen och i sängen, och käkat. jag måste lägga av med att äta när jag har tråkigt.

hur som helst, det blåser väldigt mycket här. man har en känsla av att man skulle kunna börja flyga bara man sträckte ut armarna.

don't try to fight against it

image941
det var lite soligt ute. svårt att hålla upp ögonen i motljus.

steka och fräsa

internet krånglar fortfarande och jag orkar just nu inte hålla på med det. jag tror jag måste lära känna någon datanörd som kan komma och hjälpa migmed det här. ute är vädret underbart och det är svettvarning, så nu ska jag ut och steka lite på balkongen.

krångel

internet är helt omöjligt. jag hann till och med tvätta en kjol innan en sida dök upp. så nu skiter jag i det och går upp på taket och solar istället.

den manliga kulturen

jag kunde visst inte hålla mig.
jag är så pissed på dessa low-class killar som härjar här på malta. dessa outbildade tölpar som inte vet hur man beter sig mot en tjej, som tror att det räcker med att sticka huvudet ur bilen och ropa eller busvissla efter en. allstå ärligt, de kan inte hålla käften, de bara MÅSTE säga något.

dessa tölpar, kan direktöversättas till seljaci på bosniska, så nu vet ni väl hur dessa kan bete sig ungefär. dom "råkar" ta på en när man möts på trottoaren, för trottoaren är sååååå trång. jeah right. och jag förstår ärligt talat varför man inte reagerar; för att man är rädd att de ska ställa till med en scen och börja bete sig våldsamt mot en. så därför tiger man varje gång man får kommentarer. så jävla tragiskt. palla att vara människa när killar är som djur. 

men ikväll när jag var på väg mot taxin var jag sur sedan tidigare så ilskan höll i sig när jag gick jämsides med en kille, fast på andra sidan trottoaren. han började gå mot mitt håll och sa något i stil med hur det är med mig. jag svarade att allt bara är bra tack och fortsatte att gå. 

snubben  uppfattade tydligen inte att jag var sur utan fortsatte närma sig mig och drog sådana skitiga repliker så jag sa please shut up. och han fortsatte med ett "what does that mean, you want me to shut up blabla" och jag blev så jävla ursinnig och skrek JEEAH AND FUCK OFF AS WELL. någon måtta får det vara. så marcherade jag förbannat vidare.

senare i taxin, killen som satt i framsätet, vände sig plötsligt om och sa I wanted to punch that guy, because of you. han hade tydligen gått bakom mig när allt hände. öh jaha. ok, sånt behövs inte, våld löser inget. ok lite kanske, beroende på vilket sammanhang kanske haha. men inte mycket. yeah, but you just kept on walking so I didin't do anything. snubben var från england, säkert någon galen fotbollshuligan som älskar att slåss, och hette cameron (fint namn) och vi bytte nummer.

det är så man gör sig av med killar, man tar deras nummer och sedan ringer man aldrig upp. men den här gången hann cameron ta upp sin telefon innan jag ens hann säga I can take your number instead... tio minuter senare ringer han och vill bjuda på middag.

image940

slutsatsen får ni faktiskt dra själva den här gången.

godmorgon

godmorgon.

tack och lov att det är lördag idag. kom hem för lite mer än en timma sedan.

det är dags att sova snart.

och det sista jag säger är att jag är SÅ trött på killar. jag förklarar senare idag varför. det var lite för mycket med killar idag.

allstå egentligen skulle jag vilja sitta här nu hela natten/morgonen för jag älskrar natten och när den övergår till morgon. det påminner mig om sommar och en sån skön ensamhetskänsla. som att man är en enda människan som lever på denna värld.

image939

alltid detta kläddilemma

jag funderar på att köra på min arab-outfit ikväll, haremsbyxor och hela köret. jag har slut på nästan alla outfits, nu måste man börja återanvända alla partyoutfits. alla bilder kommer därmed se likadana ut. typ.

och den som sa "ja jaa, men ni behöver inte ha med er så mycket, ni kommer ju att shoppa där borta", förtjänar smisk.
shoppingen är lika med 0 här. noll, zero, null, nula. shopping doesn't exist. jag ska aldrig mer lyssna på "goda råd", för ni vet inte vad ni snackar om.

SNYFT.

svettigt värre

113361-938113361-937113361-936113361-935113361-934113361-933
det var varmt idag. jag svettades bort 30% av allt vatten jag hade i kroppen.


nu ska man ut snart

godmorgon!
nu är jag redo för kvällens utmaningar. det är dags att festa till det lite och ha skoj.

men jag känner mig fortfarande lite sömnig, skulle nog lätt kunnat bara fortsätta sova.

jaja. ska inte trötta ut mig. dags för sminkning och påklädning. det nästa roligaste med att gå ut och festa är att fixa sig.

siesta

jag är så trött. jag måste bara sova en stund.


torr humor

ok. det här kommer förmodligen inte låta roligt, men eftersom det är min typ av humor (kiss och bajs, fjanthumor osv) så skriver jag om det ändå.

idag när jag, nicole och benjamin satt och käkade på burger king (och när vi hade fått i oss mat) så började vi av någon anledning, i samband med Disney, diskutera porrfilmer.

Nicole: ja men allstå dom har ju gjort sånna porrflmer som baseras på Disneyfilmerna
Jag: jasså. haha. det låter lite kul ju, typ Aladdin och sånna då?
Nicole: aa
Jag: a... Aladdin är ju fan het
Nicole (undrande): typ den där Ali Baba... och vad heter den.. de sju...?
Jag (eftertänksamt): mmm...Ali Baba och de sju rövarna.

Tystnad.

Jag och Nicole samtidigt: HAHAHHAHA. de sju rövarna HAHHA *flås* hahaha.

Benjamin, som den svenne han inte är, fattade inte riktigt vad vi skrattade åt.

welcome to valetta

jag borde egentligen gå och sova, för journalistkursen går klockan åtta imorgon. men eftersom jag inte känner mig så schleten så bloggar jag lite om dagens trip till Valetta, Maltas huvudstad. en fin liten stad. ingen stad är stor här på malta. vi tog oss dit med en buss som aldrig i hela sitt liv hört talas om stöddämpare eller något liknande. jag satt och gumpade, eller rättare sagt hela min kropp satt och gumpade och knäna slog i sätet framför.

shoppingen var en stor besvikelse. saken är den att det finns shopping och den är dyr, inget man slösar sitt csn på. de andra affärerna, de billiga, ser ut som att de har importerat kläder från sådana marknader som brukar anordnas två gånger årligen i smålands hålor. billiga, fula tyger, spets och konstiga jeanstvättar.

hursomhelst. efter att den korta shoppingrundan mötte vi upp med Benjamin och sedan stack vi till burger king för att fylla på med energi. och det märks så tydligt när man får mat i sig, för det är då det mesta börjar spåra ut. alla skämt som förvrids till snuskskämt, alla personliga påhopp och hån. härligt.

därefter mötte vi upp med benjamins spanska gäng och sedan hängde vi på ett cafe resten av tiden. allstå spanjorerna här är minst sagt förvirrade och roliga.

sedan var det dags att bege sig hemåt, i en fullpackad buss, där man har de ståendes passagerarnas rumpor i ansiktet. härligt.

113361-930
det blev ett par skor. inte dom fula jag har på mig. vad är det man säger? fult men bekvämt?
113361-929
HAHA kolla tanten bakom nicole. värsta posen hon hade.
113361-928
en del spanjorer
113361-927
en fontän
113361-926
stöttepelare
113361-925
nicole stylar benjamin med en burgerking krona
113361-924
HAHAH. kolla in han i bakgrunden. han ville vara med på bild.
image932
på väg hem.

skrubba skrubba

nu har vattner blivit uppvärmt så jag kan äntligen gå och ta en dusch. tvätta ur allt damm som finns i mitt hår och alla döda hudceller som lagras på huden.
mysig beskrivning. vattnet är helt brunt när jag duschat färdigt hihi.

wanna make a deal?

ah. nu är jag hemma efter en dag i Valetta med Nicole, Benjamin och hans spanish polers. en mycket rolig dag.
fick precis sms nu av vår mäklare darren. han frågar om allt är okej med lägenheten och hoppas att vi har funnit oss tillrätta. mysigt med en sådan mäklare.

Det skriker "vill ni festa med mig i helgen?" om meddelandet.

BSBkärlek

nicole går miste om min skönsång här hemma. jag sjunger ut min kärlek till BSB. ah. härliga tider när man bänkade sig framför TV:n varje onsdag för att kolla på Voxpop och rösta fram BSB som ettor.

but myyy love is aaaaall I have to giveeee!

lite som att snooza halva dagen

jag skänkte en tanke åt alla duktiga arbetare och alla flitiga skolever idag när jag vaknade klockan sju på morgonen och det var mörkt. som tur är behöver vi inte frysa häcken av oss här, än, men det var som sagt lite vinterdepp känsla över hela morgonsitationen idag.

därför kände jag mig tvungen att proppa in mptren i öronen direkt, det andra jag gjorde efter att jag hade stängt av mobilen. därefter kände jag mig manad till att gå på toa.

sedan var det dags för sömn igen för läraren i kursen ethics in the media är, inte som ett sömnpiller, snarare ett apotek av sömnpiller.

godmorgon

godmorgon uglysar. hoppas ni är mätta och belåtna, och är ni inte det så är det förmodligen lunch snart.

 jag i alla fall mätt. käkade precis dagens första omgång av kellogs frosties. det är min enda lyx här på malta. jag äter ett paket kellogs i veckan. jag överdriver inte om ni tror det. wish i did, för det är dyrt med kellogs red berries!

image923

så störigt, jag vet

jag blir bara irriterad över den här låten som spelas upp automatiskt varje gång jag går in på min egna blogg för att beundra den.

undrar om jag ska ta bort den eller om jag ska låta er också irriteras över den varje gång ni går in här.

tough desicion.

två människor jag avskyr

det finns två typer av människor jag avskyr.
den ena är den hurtiga, som jag har gnällt om innan. den andra är den där pilska-jag-vill-veta-allt-typen. dessa två typer är väldigt relaterade till varandra eftersom de har liknande egenskaper.

den hurtiga är hurtig, vill ha saker gjorda snabbt och effektivt och i många fall är de även bra på att köra över människor bara för att nå sitt mål. de flesta hurtiga människor är även lite stirriga och oftast måna om att göra "precis allt".

trots alla likheter med den jag-vill-veta-allt-typen så finns det vissa saker som skiljer sig mellan dessa två. en stor skillnad är att JVVA-typen inte är hurtig, utan mer laid-back och soft. det som är så fruktansvärt irriterande med den här typen av människor är just deras förmåga att få allt att verka intressant.

allt är inte intressant, så varför ens anstränga sig så mycket?

han behöver inte mer bekräftelse

på den här filmkursen som jag går, har vi en polack i klassen som är irriterande. det är inte det faktum att hon är polack som är irriterande, om ni nu tror det. vi är en blandad klass med folk från alla länder, så lättast är ju att benämna dem med deras nationalitetstillhörighet.

anyways. den här lilla bruden, som råkar vara polack, är SÅ irriterande. jag tycker mindre och mindre om henne för varje lektion som går. hon ler alltid stort när läraren säger något, hon nickar alltid förstående och skrattar när ingen annan skrattar, bara för att hon vill ge en sken av att hon ("är den utvalda") förstår lärarens bitska humor men att ingen annan gör det.
frågar han hela klassen om någon har sett filmen i fråga så är hon den första att nicka helt jävla frenetiskt. hon ska alltid lägga sig i diskussionerna, alltid bidra med något eget. åh suck.

saken är den att hon egentligen inte ger sken av att vara sådan, men det är något oförklarligt irriterande med den här lilla bleka bruden. och det att hon så tydligt verkar avguda läraren gör henne än mer irriterande.

för läraren är en självgod, yngre man (som stoltserar med att vara den enda verksamma film-någonting på malta), och det enda hon gör är att hon bekräftar hans ego med sina beundrande blickar.
suck.

godkväll

hello dear friends. hoppas ni har haft en fin dag och njutit av den.
hoppas ni även hade finare väder än vad det är på Malta just nu. det är regnigt och blåsigt. regnet är inte så farligt egentligen, det är blåsten som är det värsta.

när det blåser hjälper det inte med en ultra-strong hairspray.

image922


turn off the lights

godnatt. nu ska jag och min rumpa gå och sova.

vardag del 142

image921

vår papperskorg hade läckt. det luktade inte gott när vi kom hem. därför är jag duktig och moppar av medan nicole, uppenbarligen, står och tittar på. lite fascinerande kanske.

update: my ass ser rätt liten ut, ser jag nu. fattar inte riktigt om det är posen som gör den sån, för ni som känner mig vet att den inte är petite.

mdina - silent village

ni som hänger med här i svängarna kommer kanske ihåg att jag och nicole lärde känna en snubbe, Mark, på festen i fredags. well, idag var det dags att träffa honom i dagsljus.
för att försäkra oss om att inte hamna i klorna på en våldtäktsman, skickade nicole ett för-säkerhetsskull-sms till carol, så att det visste var de skulle leta efter oss.

snacka om att ha fel.

för första gången på malta, så råkar vi ut för en high-class kille som är väluppfostrad, artig, trevlig, bra på att konversera och påläst. sånna gossar tycker vi om.

det är ju lite tråkigt att det aldrig händer i sverige att en snubbe redan första gången man träffar honom föreslår att han kan visa dig småland, stockholm eller vad som helst. mark in the park (även kallad Markan) visade oss Mdina (uttalas [em'dina]). han skjutsade oss dit och sedan var vi där ett par timmar. Mdina kallas även för silent village. där finns det ett stort fortress som anbvändes under krigen för skitlänge sedan.

ett mycket trevligt besök, och markan imponerade vekligen på oss. vi var tvungna att berömma honom flera gånger for the lovely day.

jag tror nog att mark frågade sig själv flera gånger "vad håller jag på med egentligen?", men sedan måste han ha lättat sitt huvud, och isen var bruten när nicole drog något snuskskämt. dagen var riktigt rolig, mark berättade mycket och guideade oss genom mdina, vi fikade, och på vägen hem körde han genom San Gwann där han köpte oss någon maltesisk matspecialiet (som slozena pita haha) och det var gott. det får nog bli min ersättning till sirnica.

han lovade att höra av sig när han och hans polare skulle käka kanin.

vi tackade för hundrade gången honom och sedan kom vi hem.

113361-920
nicole står vid ingången till fästningen
113361-919
det blåser VÄLDIGT mycket
113361-918
Mark (han ser lite het ut va?) och jag, och bakom oss kan man spana in den västra sidan av Malta
113361-917
tåliga väggar
113361-916
pose utanför kyrkan. kyrkan syns inte.
113361-915
i ett spökhus typ, fullt med dockor som skulle föreställa människor. och läskiga var dom.

och roligt hade vi haha.

oh no

mina föräldrar har varit inne på min blogg. jag vet inte riktigt vad jag tycker om det.

kära föräldrar, jag tycker om er, men this is my property.
det värsta är att dom inte kommer att förstå det här på engelska.

Bara fyra år?

- Jag är tagen av beslutet, jag trodde fanns en god chans att vinna, säger 21-åringens advokat Peter Mutvei.

- Min klient är chockad. Han tycker det är extra jobbigt eftersom fyra år är en ganska lång tid i fängelse.

you suckers. ni förtjänar 40 år, och inte fyra.
hon kommer behöva påminnas om detta i hela sitt liv, och då känns plötsligt era fjuttiga dagar i fängelse inget i jämförelse med det.

Artikeln på aftonbladet.se


en porrtidnings liv

jävla skitbudget. det blev inget med det. jag satt och surfade halva kvällen typ.

jag sitter här och gäspar och funderar på om jag ska gå och lägga mig på min sten här i rummet. det är faktiskt rätt kallt på natten. man vaknar rätt kall. och täckena är äckliga, ser ut som spermafläckar på den, så vi har hållit på och tvättat så att de åtminstone luktar gott.

på tal om täcken och äckligt. första dagen jag och nicole flyttade in här, när vi rensade och dammade, så hittade nicole en porrtidning på översta hyllani garderoben. en, med bilder.

Nicole (äcklad): Du, du vill inte veta vad jag har hittat här
Jag (förskräckt): nä vaddå? ett kryp eller?
Nicole: nä, en porrtidning
Jag (lättad): jaha. haha. jag trodde du skulle säga en kackerlacka eller något sådant

sedan bläddrade vi i den.
och det visade sig att den var på serbiska. HAHA. hahaha.

jag tyckte faktiskt det var lite roligt.

ännu ett bevis

det är när man börjar få sådana här meddelanden som man inser att vardagen börjar stabiliseras.

nicole: kan du ta ut mina köttbullar ur frysen så att de hinner tina tills jag kommer hem. puss


det snöar!

nä jag skojar bara. det är klart att det inte snöar. det här när nog det enda vi får se av snön i år; i vår nersnöade frys.

image914

ser ni mina pollokorvar?

det var visst en siesta han tog

han ursäktade sig inte ens för att han kom försent nästan 40 minuter. men skitsamma, nu är vår router fixad i allafall. och jag måste nog ta i trä för att internet är riktigt snabbt jämfört med hur det var innan när jag surfade på simon.

jag är trött nu. skulle kunna däcka när som helst. men jag kan inte göra det, eftersom jag har en stor uppgift framför mig, nämligen att ta tag i min budget. som inte är en budget eftersom jag inte vet hur mycket (vill väl inte veta heller) jag har slösat sedan jag kom ner hit.

men först måste jag torka av tangentbordet och musen. jag vill inte ha snubbens bakterier springades här.

undrar om han tog en siesta

teknikern borde ha kommit för tjugo minuter sedan. han kanske inte hittar hit, men han verkar vara lite allmänt smotan. detta innebär att jag sitter i jeans och väntar på att han ska komma. jag är anständigt klädd, men jeans är inte så bekväma.

nu vill jag helst att han kommer och går så att jag sedan kan slänga av mig dom och vara bekväm.

det som är nödvändigt

hm. jag skulle bara sitta här en minut och käka upp mina flingor, för jag är egentligen tvungen att sticka till affären. måste fylla min kylskåpshalva med nödvändigheter.

idag är det rejält blåsigt här på malta och det gör att det blir rätt kallt. annars är det inte så farligt. det är fortfarande flipflops som gäller.

idag kommer den där teknikern, som ska fixa vår router. än så länge surfar vi på simon. stackars han som inte fattat det än.

hm. nu måste jag gå och skriva en matlista så att jag inte glömmer något.

och ta en promenad och rensa huvudet och införskaffa lite inspiration.

läget på taket

image913
man kanske inte möts av någon fin syn. ser ut som värsta ghettot, men det är faktiskt inte så illa som det ut att vara.

helst vill jag vara 30 och ha allt fixat

jag känner mig verkligen lost just nu. ju mer jag funderar på det, desto värre blir det. imorgon är sista ansökningsdagen för universitet och högskolor.

min nuvarande plan är att inte söka till något, att flytta hem till kycklingryd. vara där i ett halvår, kanske jobba, jag skulle lätt kunna tänka mig att jobba på mitt sommarjobb, för det finns inte så mycket vettigt annars. eller så får man söka jobb i städerna runt omkring.

samtidigt ska jag och nicole ta tag i c-uppsatsen och göra den och förhoppningsvis klara den den här gången.

och det absolut största är att jag ska söka till journalistutbildningarna i höst (nästa höst allstå) någonstans i sverige. och JAG TROR ATT JAG DÖR om jag inte kommer in i Lund.

då är mitt liv nästan slut. för jag vet inte vad jag vill bli annars. suck. herregud. panik. och kommer jag inte in någonstans, då har jag ett helt år på mig att vänta tills nästa intagning.

och så måste jag hinna skaffa en snubbe om vi ska hinna lära känna varandra och skaffa barn innan 30. och helst ska man ha jobb.

det är SÅ MYCKET. blir ni någonsin stressade?
iofs är jag mest stressad över journalistgrejen, resten fixar väl sig. men det är klart att det känns surt att behöva veta att det är så mycket man måste fixa.

det är inte lätt.

vår fina vardag

well well. nu har jag radat upp min laptop på två böcker och det har blivit ett litet luftrum så att den kan vädras, så den slipper bli dövarm.

idag är det tvättdag. vi har kört många maskiner, bland annat lakan och sånt, så vi var precis uppe på taket och hängde upp dom. det var lite av en filmkänsla som nicole sa, för taken är som på film, man kan springa rakt över till ett annat hus. inte för att vi ska testa det men ändå.

jag tror att vi börjar komma in i vardagen nu. tvätt och filmdagar på söndagar och så fina skoldagar och festhelger.

nu sitter nicole här och tjötar.

bort med snobbarna

jag satt precis och spanade på facebook, på någon tjejs fotoalbum. hon och hennes kompisar. och varenda en med den där fula, pretentiösa, snobbstilen, som alla verkar köra på nu för tiden.

herregud. jag är så glad att jag slipper det. att jag slipper se deras perfekt fönade hår, slängda över på ena sidan av huvudet, deras tråkiga gucciväskor, fula glasögonbågar, snortighta jeans och tråkiga tröjor. och då ska vi inte tala om snubbarna och deras stil.

det som är så skönt med malta är att det inte finns den här "rådande" trenden. ingen klär sig megatrendigt, och alla ser olika ut. alla kör en rätt snygg och avslappnad stil. tjejerna sminkar sig inte för mycket och det stylar sig inte för mycket i skolan, medan man i sverige i princip catwalk-stylar sig när man ska till konsum för att köpa mjölk.
det är skönt här när det gäller klädstilen, alla är så avslappnade.

och jag är avslappnad. jag funderar inte lika mycket på hur jag ser ut längre, jag står inte lika länge framför spegeln för att fånga in varenda vinkel av min kropp och jag funderar inte på om jag är trendig eller inte. jag funderar inte på om jag är för ner- eller uppklädd när jag ska gå ut. jag tävlar inte längre med någon. här får man inte blickar av tjejer som, här kollar tjejer inte så mycket på hur andra tjejer klär sig. det finns inget press. det är soft. oavsett hur man ser ut, kommer det alltid att finnas någon som kommer att uppskatta det.

jag saknar h&m-shoppingen redan, men jag ser fan inte framemot att komma tillbaka till ett land där 80% av befolkningen ser likadana ut och där klädkedjorna har människorna i sitt grepp.
och det går inte att förneka att man är fast, vare sig man vill eller inte.

turistbesök nr2

för några dagar sedan bokade vi en turistresa till Gozo, Maltas nästa största ö, för att kolla läget där. det gick inte så bra. för det första fick vi inte och hann inte kolla läget ordentligt, och för det andra DESSA JOBBIGA SPANJORER. de babblade oavbrutet under heeeela resan. och herregud, huvudvärk var bara förnamnet. mindre odiskret folkslag får man väl leta efter. och inte nog med att de babblade så verkade de allämnt sega också.

och jag fattar mig inte på länder som har en så stark nationalitetskänsla för sitt land att de inte bryr sig om att lära sig engelska. italienare och fransöser i all ära, men spanjorerna är värst. i varenda mening måste de ha med det där fördröjningsljudet "eeee" (I eee don't understand, eee, what you, eee, are, eee, saying) och så förstår de inte ett ord.

när vi bodde på university residence så hade vi tre tjejer från spanien på vår korre, och man kunde fråga dom hur de mådde och de svarade att frukosten var god.

visst, dom är heta, snygga och mörka, men helt jävla hopplösa.

jag och nicole var extra svenniga idag och störde oss på att de aldrig kunde komma i tid. de kom alltid försent. vi hade nog föredragit att åka med pensionärsligan istället för dom här lata spanjorerna. vi uppfattades nog som de sura tjejerna-från-något-land-kanske-tyskland?, och man kände hatvibbarna från deras sida haha.
bitterkärringarna från sverige.

gladast var jag när jag fick käka lax och på båten när vi slapp våra hatobjekt. jag hann somna på min väska eftersom min hjärna var helt slut. stackars.

vi till en regning malta. sliema var helt nerblött med regn och vi var dygnsura. sista biten hem tog jag av mig mina sandaler eftersom dom var hala av allt regn. jag kände mig lite trashig, som brudarna på slampgatan.
113361-912
vi kollade på azur window och sedan däckade jag
113361-910
i väntan på färjan
113361-909
victoria beach eller bay, eller vad det nu är
113361-908
nicole fyndar
113361-907
nicole posar
113361-905
anonym kvinna 21


Azur window

113361-906

slapp lördag

jag blir så frustrerad över den här bildinläggsfunktionen. SERIÖST, när ska de fixa den så att man kan ladda upp hundra bilder samtidigt istället för att ladda upp en och en?

jag tror jag ska maila dom om det här. dom brukar vara rätt snabba på att svara tillbaka.

jag vet inte, jag vill ju inte att den här bloggen ska vara bildlös, men samtidigt så vet jag inte om det är lönt att slösa mina stackars nerver på saker som inte fungerar.

nu ska jag lugna ner mig lite med hjälp av cookies och avsnitt av entourage med nicole.

bild, igen

det var en rätt torr utgång igår. vi var rätt trötta båda två. det här lilla partyt som hölls igår var en fest för typ studenter, vi trodde att det skulle vara andra bytisar, och så visade det sig att vi var de enda. resten var maltesers. korta och knubbiga maltesers.

bara benji som var vrålhet. sedan kom en annan snubbe fram och började snacka. mark hette han.han erbjöd sig att visa oss malta i sin bil. det är så förvånansvärt lätt att byta nummer med människor. hade samma sak hänt i sverige hade folk trott att man var helt psyko som bytte nummer första kvällen. nåja, vi skulle höra av oss till honom och så skulle han försöka fixa något. vi får se ifall det blir något av det.

senare kom även Ivan fram till oss. han kom ihåg våra namn trots att vi hade presenterats första veckan på malta. mycket trevligt. sånt tycker vi ju om. sedan kom hans kompis Nestor (ha ha) och han var som en liten igel, svår att skaka av sig med andra ord.

vi ursäktade oss med att vi skulle upp tidigt och sedan stack vi.

113361-904
på väg hem
113361-903
mycket glad

nu är det dags att lägga ner

jag är skittrött, trots att jag tidigare idag tog en liten siesta. jag var så trött och det var SÅ skönt att sova. finns fasen inget härligare.

tidigare ikväll var jag och nicole på någon slags förfest med andra maltesiska studenter. vi kände oss lite lagom lost tills det kom fram en snubbe och presenterade oss för typ alla. det var lite pinigt eftersom ingen verkade bry sig haha.

ja, så kan det gå. nu funderar jag på att gå och ta en macka, men jag är rädd för att bli tjock. trots detta så är mina andra tankar starkare så det blir nog en liten macka trots allt.

sov gott fulisar

hello sunshines

Bajram Mubarek Olsun!

jeah. bajram idag. det hade varit riktigt skönt att få vara hemma idag och vara med familjen, sitta hos farmor och käka sarma och pita. jag har börjat inse att jag inte kommer att få äta pita på länge. jag borde ha njutit av min sista.

njut av dagen idag och ha det så fint med era familjer. jag är avis på er.

PUSSSSS!



turistbesök på blue grottos

idag var vi som sagt i någon liten stad, som ligger på helt andra sidan av malta. där spanade vi in klippor och grottorna. det är en sån turistgrejs och det var väldigt intressant. jag och nicole såg nog ut som ett par äkta turister eftersom vi gick och tog kort på allt vi såg.

sedan betalade vi för en liten båttur som tog oss ut längs kusten och in i grottorna som var enorma. det var faktiskt rätt fantastiskt. helt sjukt vad världen har att erbjuda. mannen som var "turistgiude" rabblade bara lite fakta och gäspade då och då. stackaren, han var väl trött.

efter den lilla båtturen gick vi och gömde oss bland några klippor och bytte om till bikini innan vi hoppade in i vattnet. nicole tog god tid på sig och jag hann bli ett russin. jag älskar havet! och jag älskar att ha semester. även om det inte är semester (he he he), hoppas jag inte nu får halva skolledningen och csn på mig. så badade vi lite och båtgubbarna spanade. så vi stack för att käka. och det var så gott. i love majonäs. majonäs ett måste i mitt kylskåp. fast jag käkade inte bara majonäs. det var kyclingbugrare och pommes.

och så var vi ju tvingna att träna bort fettkulan så vi stack ner till klipporna igen och jag badade och nicole solade. det blev inte så mycket förbränt men jäkla kul hade vi nog.

113361-893
Där nere är blue grottos, ser ni båten också? det här är riktigt högt upp, nästan så att man får höjdskräck.
113361-894
jag hörde att det var lite kyligt i sverige.
113361-896
här är en annan grotta som man kan åka in i. havet är OÄNDLIGT och underbart!
113361-901
nicole och en groda i bakgrunden
113361-900
jaha. halka också säger ni. det var det värsta.
113361-898
och det här är det stora hålet som finns på första bilden.
113361-895
i lilla turistbåten med galna turister som filmade hela resan. så någon gång i ett hem i tyskland kommer den videon visas och folk kommer undra "vem fan var dom där två brudarna i bakgrunden?"
113361-899
nicole tar tid på sig, hon väljer solen istället för havet.
113361-897
i väntan på bussen som aldrig kom, så vi fick gå till nästa stad för att ta bussen därifrån till valetta haha.
113361-902
ja, vi hade en fin liten utflykt idag. mycket fint.

nu ska jag sova, men först måste jag gå och topza mina öron som är fulla av salt, orkade nämligen inte tvätta håret eftersom vi imorgon ska till en sandstrand och bada. jeeeh. hihi.
gonatt puss

tack, jag är också riktigt stolt

heeeeej bajsisar.
jag vet faktiskt inte varför jag hälsar på er, men det känns skönt att inbilla sig att det finns människor som faktiskt är intresserade av det jag har att säga. och det är ju inte så mycket, men man kan ju inbilla sig även där.

idag har det varit en lång dag. det verkar dock som att allt det med skolan och kurserna löser sig helt och hållet. finally. imorgon är det sista dagen att registrera sig för alla kurser.

jag och nicole var duktiga idag. vi var och besökte blue grottos här på malta. och vet ni inte vad det är så tycker jag att ni ska googla det. eller så kan ni vänta med att jag lägger upp lite bilder.

partybilder

det här är ett par partybilder från tisdagen. vi var ute med benji och hans vänner. alla möjliga länder som blandades.
113361-892
brasilianskan, benji och bönan
113361-891
pancaketime. nu har vi blivit polare med en pannkakssnubbe också. det var gott med pancakes,nutella och banan haha. jeeeeeeeah. jag är skitsugen nu.
113361-890
första gången i mitt liv som jag rökte vattenpipa. de första gångerna var aningen åt det mer kritiska håller. jag hostade som en galning. sedan flöt det på, men jag förstår inte själva syftet med hela grejen. blir man hög? jag vet inte, men jag blev lite lost eftersom jag gång på gång snackade svenska med en libysk (från libyen) snubbe. jag var trög i huvudet med andra ord.

jlavä tada

nä men seriöst. min data kommer nog att kollapsa snart. jag tror att en fläkt är sönder och det gör att min data hettas upp väldigt snabbt. jag blir nog tvungen att besöka en reparatör snart.
idag regnade det väldigt intensivt. lägenheten är dålig isolerad, eller så är den nog inte isolerad alls, därför var det rätt kallt idag på morgonen. jag fick en liten vinterdeppkänsla över mig. mycket beklagligt.
jag är så jävla irriterad på min data seriöst. har lust att slänga den åt kackerlackorna, för den förtjänar inte min omtanke.

jag är så jävla trött. idag sov jag på lektionen. och nu ska vi till de blåa grottorna och vara äkta turister.

skolan är seriös nu

Gzira, staden som vi bor i, är inte stor. den ligger fem minuter från msida, där universitetet är, och typ en minut från sliema, där allt händer. vår lägenhet ligger på huvudgatan aka catwalken. varken jag eller nicole överdriver inte när vi säger att det är en gata som är full med avgaser och snubbar. dom är rätt ohyfsade eftersom dom ropar ur bilarna och beter sig allmänt konstigt. man måste nästan förbereda sig mentalt på att gå ut ur vår portdörr för att sedan trippa längs den evigehtslånga gatan. nu börjar man vänja sig.

skolan idag var lite krånglig. det var många papper som skulle redas på och vi gick fram och tillbaka hela tiden. dessutom krånglade det lite med vissa kurser, förhoppningsvis kommer det ändå att lösa sig. nu är jag uppe i 29 poäng, och det är rätt svårt att kombinera in 30 poäng exakt eftersom de flesta kurser ligger på 4 poäng här. så sammanlagt kommer jag att läsa sju kurser, bl a grafisk design, filmkunskap, journalistik, consumer behaviour och några till.

113361-889
genvägen till skolan
113361-888
två duktiga flickor på väg till skolan, och har precis passerat catwalks-gatan. härligt. vi kom igenom den med kläderna i behåll.

det är sent

jag är riktigt trött. nu tror nicole säkert att jag sitter och bloggar, men tyvärr nicole, det blir ingen morgonläsning för din del hihi.

ja ja. det är riktigt tröttsamt att festa.

nu ska jag sova. två föreläsningar imorgon plus teknikern som kommer och ska fixa vår router.

hejdå pluppisar.

ett tråkigt inlägg

internet är så jävla segt. fattar fan inte vad simon håller på med. simon är snubben vi surfar på. han laddar säkert ner en porrulle och segar ner hela nätverket.

idag har vi haft lektion, och sedan degade vi på stranden. det blåste rätt mycket så det blev inget bad. istället spanade vi på småpojkar och försökte hitta den rätta posen för en liten tupplur, men det gick inte så bra.

senare träffades jag med sanjin, och det blev det gamla vanliga; juice på det där cafeet (vad heter det sanjine?) och sedan glass och milkshake på ett glasställe. härligt. vi tog en lång runda, och snart vet jag var allt befinner sig här i sliema.

och nu är jag lite stressad. nu ska jag och nicole till st julians (paceville) och festa lite med Benjamin och hans polers.
image885image886
image887

allt det här med religion

jag tror att min data kommer att däcka av värmeslag alldeles snart.
nu är båda naglarna lackade och det gör det lite svårt att skirva snabbt. det är nån happening på g här i malta, eller snarare valetta. allt ligger så nära här, så jag och nicole ser ut mot valetta typ.

visste ni förresten att det var jungfru marias födelsedag för någon dag sen? det visste inte vi, nicole läste det någonstans, och då fattade man varför det bara gick en massa religiösa filmer idag på tv. man lär sig så mycket.

på tal om religion och allt sånt. för någon dag sen, när jag och min partner var på väg hem från stranden, gick vi förbi kyrkan som alltid är fullproppad. dom är superreligiösa (det är deras egna ord, inte mina slutsatser) här på malta. jag och nicole gick, inte in i kyrkan, men typ precis utanför ingången för att läsa anslagstavlan, eftersom vi var intresserade av att göra ett kyrkobesök någon gång. så medan vi står där och läser något vi inte fattar kommer det fram en 50 cm lång tant till oss och säger

tanten: are you thinking of going to church?
Jag: eh, no, we're just reading the noticeboard
tanten (synar oss uppifrån och ner): no, you girls can not go to church dressed like that
jag och nicole: no, no, we--
tanten (tittar på min minikjol och nicoles shorts och våra blöta linnen haha): no, no girls. no, you can't go to church, you see, you have to cover upp
Jag: jeah. we'll do that

ja, så kan det gå. vi förstår ju själva att man inte ska komma halvnäck till någon reiligiös plats, sånt ska respekteras. nu vill jag inte låta respektlös eller något, jag är själv en traditionell musse, men jag funderade på det här med cover up. cover up för vem?
 
är det inte männen man täcker för sig för? allstå om man nu tar alla religiösa aspekter åt sidan nu, och är bara realist, så måste det ju vara för männens skull man gör det. så att de inte blir tända på någon heting som sitter jämte dem i kyrkan/moskeen/synagogan/templet/whatever. eller hur? jag tycker att det låter rätt logiskt speciellt i länder där kvinnor blir så uttittade, ex här. då är det ju klart att kvinnorna inte ska sitta med tighta klänningar för då kommer inte männen kunna koncentrera sig på predikan. allt för männens skull. hm.

ok. bli inte sura på mig nu eller tro att jag är helt puckad i huvudet som inte fattar att det är inför gud man gör sådana grejer. men gud är en man, så det är klart att han myntar regler som passar honom.

ok ännaf. njut av era religioner. det är skönt att bara kunna snacka med gud ibland på kvällen. och trots att alla förnekar det så är det ändå till gud man ber till när man hamnar i knipa.
jag brukar dessutom be gud om att jag ska ex klara en tenta och att jag får en fin dag.

nu blev det här väldigt tjatigt, vilket inte var meningen från början,men jag minns när jag var liten så burkade jag be en liten mussebön och så snackade jag med gud om att han skulle hålla reda på hela min familj och att det skulle vara friska och inte bli sjuka.

och då rabblade jag upp halva min släkt. det tog en evighet den bönen, och sedan hade jag så svårt att släppa den. det blev en tvångstanke typ. men nu kortar jag ner historien och säger istället kära gud snälla låt hela min familj vara frisk, all familj på pappas sida och all familj på mammas sida. det blir lite lättare.

blixten

allstå seriöst, internet är helt segt. jag har hunnit lacka naglarna på en hand och sidan hade fortfarande inte laddat. nä det här känns inte så pålitligt. fattar inte riktigt vad som sker.

sandyyyy, baby, can't u see

nä men seriöst. jag är livrädd för att min data ska explodera eller något liknande. den blir varm direkt. jag är helt nojig. jag vill ju ha den här. det är ju inget kul att sitta utan data. jävla pissdata. jag är nästan lite rädd för att svära och säga elaka saker om den för då kanske den verkligen väljer att gå sönder. kanske bättre att peppa den.

fuck u dörren

jag har skitont i min tå. jag slog in den i dörren. och så fort jag nuddar något med tån får jag ilningar som når upp till hjärtat. och det gör SVINONT varje gång!!!!!

suck. jag vet att det är lite fjortis att ha hundra utropstecken efter varandra, men det är så det känns tyvärr.


dataproblem som måste lösas snart

jag var precis på väg att skriva ett inlägg när min data plötsligt ständes av. den var vrålhet och pustade som en trött gubbe som går i uppförsbacke. jävligt jobbigt, för mig, eftersom jag drabbades av något liknande hjärtattack. så jag tog den här stackaren till fläkten vi har här och fläktade den kall. men nu sitter jag här igen och den är varm igen. jag fattar inte det. blir lite förvirrad. vet ni något om det? kan datan lägga av när som helst?

hurra

jeah. här kommer ett till filmklipp som spelades in i början av vår trip.

det var lite soligt

image884
jag är ingen bra fotograf, det kanske märks.

partybilder från fredagen

113361-883113361-882113361-881113361-880

sol och bad

idag var vi och badade och solade på klipporna. skitsömnig är jag. vår grannar är helt galna, man hör när dom snackar och titar på tv, och idag vaknade nicole av att snubben stod i duschen och sjöng. vi ser rätt in till dom och tvärtom.

det är härligt men det här vädret.
men internet krånglar som fan. imorgon ska vi fixa det. nu ska vi sticka och käka lite ching-chong mat.

på gränsen till modeblogg

och det är ju för jävligt.

shoppingen är inte mycket att hurra för. zara, dorothy perkins och marks & spencer finns, och ett stort antal småaffärer. jag fattar inte hypen kring zara. för det första så är plaggen dyra och för det andra så är dom jäkligt tråkiga. om det är något som är bra på zara så är det deras bronsrouge, eller solpuder eller vad det nu kallas för. den är prisvärd.

men hur som helst. jag shoppade ändå lite idag. hittade ett par najsiga sandaler/skor och en kjol, sånt torgfynd. mycket duktigt. mvg.

113361-879
ok,leopard/gepard whatever (är förresten leopard detsamma som gepard? är det samma djur?) var ute för läääänge sen. men här på malta lever vi inte efter några som helst moderegler. dessutom så har dom fina rosetter på sidan, men det enda jag stör mig på är tåurringningen. jag tycker att det ser ut som fem små sjärtskåror uppradade jämte varandra.
113361-878
det här är ni ska utropa ett ÅH. för visst är kjolen-uppdragen-till-klänning fin? lite billig patchwork, förmodligen någon liten unge i indinen som satt och knåpade ihop den för den var minst sagt slarvigt sydd. men vad gör det om den bara kostade 40 svenska spänn.
113361-877
ja. jag ser minst sagt glad ut. det är bara lite spagettistripor-varning över mitt hår. det är sjukt vad avgaserna i det här landet gör med mitt hår. de tvingar mig till att tvätta håret varannan dag. och det här har inget med bilden att göra men jag förstår mig fan inte på folk som tvättar sitt hår varje dag, eller morgon för att vara exakt. hur fasen pallar ni? fattar ni dessutom inte att det skadar håret. den behöver lite naturligt hjässfett och smulor. stackars er som inte har fattat detta än. läser ni inte Cosmo?

hankapankaanka

ok. jag känner verkligen att jag inte riktigt kan stilla mitt bloggbehov. det känns som att jag bara måste ösa ut allt och sedan kan jag sova lugnt på min stenhårda kudde.
jag sitter här i min ensamhet, eftersom nicole har däckat, och lyssnar på hanka paldum. hennes gamla kära hits, inte de nya turbofolkinspirerade.
jag har alltid tyckt att hon är snygg. sådär kvinnligt mjuk och sexig.

snuskhummer i telefonen

allstå. jag har dragit den här historien tidigare, det här med snubbar. jag tar inte om den.

igår fixade vi internet, men jag hade något problem med att koppla upp mig, så vi ringde till kundservice så att dom kunde rädda livet på oss. nicole blev lite nedstämd eftersom det inte funkade hos henne heller. anyways, så här lät det när jag ringde upp och en snubbe svarade.

Jag: hi, my name is Magda and i'm having some problems with the connection blabla
Han: yes. ok. um could you please give me your name?
Jag: it's Magda
Han: ah, so can i call you mags?
Jag (smått förvirrad): öh. yes do that
Han: and your username please
Jag: its "haggan", H-A-G-G-A-N
Han: haggam?
Jag: no, haggan, with N
Han: ooh...N like in naughty?
Jag (skitförvirrad): eh, yes.

men jag fick hjälp till slut.

sommar

113361-872
imorgon ska vi bada. det betyder att jag måste upp jävligt tidigt för att raka benen.

partyt igår

allstå det här är nästan på gränsen till bildblogg och det är ju inte meningen. jag tror att jag skriver bättre än vad jag blir på bild. men eftersom jag knappt har tid till att skriva så bloggar jag upp lite bilder. se det som något tillfälligt för när jag väl får ett grepp om vardagen så kommer den här bloggen att nästan bara vara skrift. jeah.

igår var vi i paceville och festade med andra erasmusstudenter, eller bytisar, det är lättare att säga och skriva. här finns det en huvudgata typ, som är ritkigt trång och där det bara är partyställen på båda sidorna om den här trappan, eftersom det är en trappa man går uppför och så väljer man vilket ställe man ska festa på.

jag fattar fan inte hur dom här människorna här pallar med det här partylivet. man måste nästan vara född och uppfostarad till ett partyanimal om man ska vara som dom här människorna här.
113361-874
det blev rätt vilt inne på footloose. snubbarna strippade och sedan dansades det på bardiskarna. mycket härligt.
113361-880
jag ser lite purken ut.
113361-873
benjamin och nicole. han är tydligen en rätt välkänd konstnär.
113361-875
svartvit pose

videoblögg

ah jag är lite fjantig här i början, men ha överseende.

mitt rum i lägenheten

113361-871

113361-870

113361-869

2007-10-03 onsdagnatt

ok, jag vet hundra tusen inlägg på en och samma gång. men det här är det sista.

Här är männen ett kapitel för sig. Jag skulle kunna skriva en hel bok om dem, men det räcker egentligen med att bara sammanfatta med en mening; De stirrar. Och de stirrar. Alltså jag förstår ärligt talat inte hur kvinnor lever här. De är väl vana, men alltså det kvittar hur gamla dem är, om de går runt med sin fru eller inte, de tittar på en oavsett situation.

Trots att man är ful och svettig och allt möjligt så får man ändå blickar. Sen kan det vara för att de tittar i annat syfte också haha, men jag vet inte. Alltså till en början är det irriterande när man inte är van vid sånt här i Sverige, men nu börjar man vänja sig lite och orkar inte ens bry sig helt. Men om det går ett par tjejer framför mig och jag ser att någon man vänder sig om efter dom så äcklas jag verkligen. Det är på något sätt verkligen äckligt med alla dessa män som bara inte kan låta bli att titta efter en tjej.

Men, och det ska man inte sticka under stol med, så är det ibland skönt att få en uppskattande blick när man känner sig som fulast haha.

Så, alla bekrätfelsekåta brudar, this is the place you are looking for. Kom hit om ni känner er lite schletna och ouppskattade, här blir ni garanterat glada. På sätt och vis är det skönt, att veta att någon uppskattar en oavsett hur man ser ut, för alla vi har behov av att bli bekräftade då och då, annars skulle vi ju fan ha grävt ner oss aldrig gått ut utanför huset något mer haha.

Samtidigt är de gentlemen's också. De låter en gå före om man går bakom dem, sen om det är för att spana in tjejen bakifrån eller inte låter jag vara osagt, de håller upp dörrar och livet verkar ibland enklare som tjej än som kille. Det är bara att le mot en liten sur gubbe i affären och så smälter han. Dessutom är det lättare att gå över gatan som tjej haha. Här finns det inga övergångsställen, det gäller bara att tajma in tiden och springa mellan bilarna på gatan för att komma över andra sidan, och oftast stannar de till lite sådär. Just när det gäller service-grejer så är det mycket lättare att vara tjej.

Ok änaff om snubbar. De är min lägsta prioritet just nu, absolut lägsta. Har inte tanke på att stadga mig och bli en maltes.

Nu ska jag sova i min hårda säng utan några som helst fjädrar, och stenhårda kudde som är tjugo centimeter i höjd och helt omöjlig att trycka ner med huvudet.
Gonatt hetingar.

113361-866


partypics

det tar lång tid att lägga upp bilder och den här bloggfunktionen är verkligen skitjobbig också. bäst är ju facebooks funktion ju haha.
113361-865
hemma hos sanjin och karolin
113361-864
jeah. nicole och henns nyfunna polare
113361-863
sanjin och dansken
113361-862
vi två
113361-861
nån brutta som jag inte känner

2007-10-03 onsdagnatt

Egentligen borde jag sova, men det känns roligare att sitta här och skriva. Malta är vackert, främst för att det är så avslappnat (här tar folk siesta mellan 14 och 16, och då är verkligen ALLT stängt), men också för att livet är så annorlunda från livet man lever i Sverige. Något som bidrar till att jag tycker att jag har anpassat mig snabbt är att det påminner om Bosnien väldigt mycket faktiskast.

Folk går ut på kvällen (kafici), de småtrånga gatorna som påminner mig om Sarajevos gator (alltid när jag och Anja gick hem sent på natten), avgaserna (of course), allt är så tätt packat och de temperamentsfulla människorna.

Sen att Malta är underbart är det ingen tvekan om, men det finns de mindre idylliska sakerna och de är ett par. Folk kör som dårar här, dricker och sätter sig sedan i bilen (som i Bosnien det här också). Bussarna är från 50-talet skulle jag chansa på, de har inga dörrar, folk skulle annars ha dött av värmen, och de kör galet. Man kan dessutom inte sitta och snacka med varandra för att det inte hörs något av bussens brummande.

Dessutom, och det här lär ni väl skratta åt, så bor vi i ett horkvarter. Haha. Ja det är nog lite roligt. Gzira, staden vi bor i, är tydligen känt för det. På dagarna är det helt vanliga gator, men på kvällen förvandlas det till en arbetsplats. Men det är inte som i filmer så att man ser de prostituerade överallt, utan man ser enstaka stå och vänta på att något äckel ska stanna. Jag tycker det är så jävla sorgligt, men det som nästan är än mer sorgligt är alla dessa äckelmän som köper sexuella tjänster. Jävla män. Seriöst. Det är så jävla äckligt så att jag tror att jag kommer att spy om jag ser någon stå och förhandla.


man vill väl inte gnälla

113361-868

113361-867

2007-10-02 tisdag 23:30

Jag tackar min underbara tetka som packade ner ett fint paket till mig inför resan, så här medan jag sitter och "bloggar" så käkar jag även Marabou choklad. Den har varit med om mycket; blivit mosad i väskan, smält ett antal gånger och så nu är den ett helt block utan några chokladrutor.

Det finns så mycket att berätta om det här folket på Malta, men en sak som är gemensamt för dem alla är att de är så lätta att få kontakt med. På ett få dagar har vi hunnit byta nummer med ett antal personer bland annat vår mäklare Darren, vår husvärds son Matt och senast idag Benjamin från Tel Aviv. Det är inte som i Sverige; man väntar inte så värst länge med att haffa människor man kan umgås med. De är verkligen så lätta att prata med.

Man kan träffa folk precis överallt och alla snackar, som idag när jag och Nicole stod i kön för att betala vatten (haha det låter fortfarande konstigt att säga att man köper vatten på flaska) kom killen, Benjamin, fram till oss och undrade om vi var från Sverige. Själv hade han bott i Sverige i tre år och pluggat konst i Helsingborg med ingen mindre än Carolina Gynning. Haha. Världen är liten om man säger så.

Så nu kom vi precis hem efter att ha suttit på donken och råkat träffa på benjamin igen. Den snubben har varit över hela världen och gjort en massa saker (han är bara 24) och nu senast skulle han ha konstutställning i Tyskland. Om det är något som inspirerar mig så är det människor som gör vettiga saker av sitt liv och som finner en mening i allt. Och de flesta människor har en berättelse att berätta, folk är med om så mycket och jag är så glad över att få vara med om en sådan här grej och jag hoppas verkligen att jag gör något vettigt av det.   


2007-10-01 17:00

jepp. Och nu är han här. En hårig liten gubbe. Vi har haft problem med vattnet här. Vatten är i för övrigt en bristvara och därför måste vi köpa vatten. Det blir rätt många flaskor faktiskt. Nu ar han testat vattnet och guess what, det funkade utmärkt när han var här. Det är så typiskt att det funkar när det är meningen att det inte ska funka. Han tittade väldigt skeptiskt på oss om man säger så.


2007-10-02 tisdag 09:15

jag kände att jag var tvungen att blogga här lite. Sitter vid köksbordet och käkar frulle. Jag har sovit så jäkla bra de här två nätterna vi har varit i lägeheten, en sådan enorm skillnad jämfört med university residence där isoleringen tydligen inte existerar, allt hörs, då menar jag verkligen allt. På nätterna vaknade man av folk som skrek ute eller hoppade i poolen och på morgonen vaknade man av människor som slamrade i köket. Sammanlagt sov man fyra timmar och vaknade däremellan ca sex gånger.

Men dagens inlägg ska inte handla om sömn utan om utseendesfixering. Jag funderade lite på det idag när jag klädde på mig. Tjejerna här ser rätt okej ut, varken killar eller tjejer är FÖR snygga, utan de som är snygga; de är snygga, och de som är fula; är fula. Men överlag ser de flesta faktiskt helt okej ut. Äh man ska egentligen inte snacka om ful- och snygghet eftersom alla är snygga i någons ögon. Men ja ja. Man känner igen en maltes på deras ljusa ögon och mörka hår, och det är snyggt.

det här inlägget blev aldrig färdigt. jag har glömt bort vad poängen men vad det här inlägget var. men sktisamma.


2007-10-01 måndag 16:31

Det här är ett gammalt inlägg för er som inte förstod det trots rubriken.

jag måste nog erkänna att det känns konstigt att blogga i word, men det får duga. Idag signade vi upp oss för internet, så den kommer den här veckan förhoppningsvis. När det gäller internet så är priserna mycket längre än i sverige, vi kommer ex få betala 30 kr i månaden var, men saken är den att här surfar man någorlunda begräsnat. Vi får surfa, eller ladda ner sidor, för 12 GB. Så om vi ex har laddat ner en film så har vi redan förbrukat 600 mb av de 12 gb vi har, och förbrukar man allt innan månaden är slut så kan man inte surfa längre. Skitkonstigt låter det, men Sanjin förklarade att det är för att Malta är så litet och inte kan ta så mycket internettrafik, eller något liknande haha.

ok. Nog om internet. Idag var det vår första skoldag, och precis som alla andra skoldagar var även den här lite nervös, men första veckan kommer vi att gå på de allra flesta lektioner för att kolla vilka vi tycker är roliga för att sedan definitivt välja de vi vill studera. Idag hade vi en lektion i desktop publishing med Gorgan, och den kändes riktigt rolig.

Sedan har vi  varit och storhandlat och jag har mottagit en massa samtal. Darren, vår mäklare (det låter så flashigt att säga vår mäklare, men jepp, han är det), ringde idag för att kolla hur vi skulle lösa det med internet och när rörmokaren skulle komma. Och vi har nog tagit det ner till en mer privat nivå när det gäller Darren, och det är inte så svårt med människorna här. Han snackade på om hur helgen hade varit och ville att jag och nicole skulle komma förbi stället han brukar hänga på så att vi kunde festa tillsammans. Ja, så går det till här.

Det finns så mycket att berätta om det här landet, och de flesta saker kommer man på när man är ute och går på stan och inte nu när man sitter i köket och väntar på att vattnet ska värmas (bojler) så att man kan duscha av sig dagens svett.

På tal om svett och värme; jag tror nog att vi börjar vänja oss någorlunda vid dessa temperature, men vi förstår fortfarande inte hur folk kan gå runt i jeans. Det är skitvarmt! Och när man har vant sig vid hettan ute och kommer in i ett airconditionerad rum så fryser man.

Det är svårt att inte vara glad i ett land där solen skiner konstant. Ja hörrni. Nu är det dags att duscha innan plumern kommer. 

113361-860
en böna och en katt
113361-859
vi fastnade i min resväska
113361-858
det blev en liten oväntad avskedsfest. sinan och bruttorna


fresh n clean

man är aldrig riktigt, riktigt ren i det här landet. man är svettig och slibbig. men jag klagar inte. hihi.

sitter här nu och försöker göra lite vettiga grejer. idag hade vi en kurs i journalistik. åtta på morgonen, jag sov inte så bra i natt, och nicole pallade inte så hon gick i andra halvan. en rolig kurs är det i alla fall. och läraren är den första som är lite avslappnad och inte så där hurtig.

det blev visst inte så

jag hann visst inte lägga upp allting. hade lite bråttom. nu ska vi in till paceville och festa med andra erasmusstudenter och andra människor. jeah. hoppas det blir roligt. så vi hörs imorgon.

nu räknar vi ner

ok hoppas ni orkar med all läsning nu. för nu publicerar jag ett par inlägg som jag skrev de första dagarna vi var här. rättstavade och perfekta haha.

en liten lek

Heeeej.

gissa vart jag befinner mig?

nu ar vi stekta

Jag sitter precis pa ett internetkafe och intrenet ar riktigt slott, dessutom ar det lite irrtieradne att det inte finns svenska bokstaver. nu i veckan bor vi fa internet hemma hos oss (later lite kul att saga det hehe) och sedan kommer jag att bli en heltidsbloggare igen.

men jag bloggar som sagt i word och sa komme rjag att klistra in lite text senare, for er som ar intresserade.

idag hade vi en lektion i depth reporting med en liten strang snubbe. kursen verkar kul och vi har redan fatt var forsta uppgift. inte det enklaste att skriva ett referat av en lang artikel pa engelska. men det kommer val ga bra, man lar sg alltid nagat nytt.

ok nu ska vi ivag och kaka lite och dessutom forsoka fixa kabeltv sa att vi kan halla oss update.
aaah nu ar det enrique pa radion. hihi.

ok. ENORMA halsningar till alla som laser bloggen. formodligen ar det manniskor jag kanner, men aven er jag inte kanner. hoppas ni har det bra och kommunicera lite med mig ibland.

kisses

RSS 2.0