många människor

de här två dagarna har jag varit otroligt social.

saken är den att jag är väldigt social på jobbet. så pass social att jag inte klarar av att sitta ensam och jobba alldeles för länge. när jag är i detta tillstånd brukar jag söka upp människor som jag vet gillar mitt sällskap. bara för att få lite bekräftelse liksom.

men sedan när jag kommer hem är jag så trött av allt socialiserande att jag bara sitter och stirrar i väggen resten av dagen.

men de här två dagarna. ja allstå. igår körde mandz förbi och satt hos mig nån timma. mycket kärt återseende. om det är någon som är så bra på att uppdatera mig om läget i småland så är det hon. lite skitsnack och hån hann vi också med medan vi bläddrade i skolkatalogen.

sen har jag också snackat i telefon med diverse människor, bla nicole och annika. så nu känner man till läget i lund.

och idag kom min kära irmKa förbi. jag älskar den människan. hon är mitt kött och blod och vatten och luft och allt möjligt typ.

och nu är jag så osocial eftersom jag har slösat bort all socialgrejs från min social-behållare.


zabranjeno pisanje

satt precis och bläddrade här lite på min blogg, och jag måste nog vara ärlig och säga att det är de mest crappiga inläggen jag någonsin har skrivit.

mycket tråkigt.

och det här är ju ännu ett sådant.

befria mig någon

det är inte det att jag är inspirationslös eller något.
det är inte det att jag hade asmycket att göra på jobbet.
det är inte det att jag inte har tid.
det är bara det att jag hänger så överdrivet mycket på facebook.

det här är nog första gången

image798

alla fulkillar som spammar varenda tjej verkar hänga på novaraja just nu. och det är därför jag inte kan logga in.
släng ut nån snubbe så att jag får plats. nu.


stuck and can't get out

ok. jag tror att bloggen blir lite ledsen eftersom jag på den senaste tiden, de senaste dagarna, har mest hängt på facebook.
och plötsligt steg min nördighetsfaktor med några hundra grader uppåt skyarna.

bilder från lördagen

ok. vi fortsätter med bildalbumet från helgen i lund.
 
    
vi tänkte vi skulle skoja till det lite - nicole dippar och jag bloggar - på shine i malmö tillsammans med kära abdulah. en liten hemlis. han är liten. jag står på två trappsteg under honom. lite nicole kidman och tompa cruise över det hela.
    
saham och nicole - ett fint par - jag myser på soffan, min kära sovplats - och vi är på väg mot donken 


party! jepp. vi tycker nog om att partaja i malmö.

nisam bila za tebe

jaha och ändå så sitter man här trots att man borde sova.
msn är som en drog. och jag kan inte sluta missbruka den!

bilder från fredagen

   
torsagen på Ariman tillsammans med Ajdin - Herkan på fredagmorgon och sedan Malmö på eftermiddagen
   
lite blögg på kvällen innan Nashwan kom

   
Brorsan, jag, nicole, jag, abdullah, nicole och jag, ett stort gäng

   
utspårning, två prickar, favvobartendern fofo, min kära böna

tjenare kexet, här står du och smular

ja just det ja. innan jag glömmer, så måste jag skriva ner vad som hände idag när jag satt på tåget.

efter att jag hade placerat min häck på sätet så började jag sova direkt. men det gick inte helt och hållet eftersom huvudet började hänga och slänga pga att jag inte satt lutad mot fönstret. och sånt är ju lite pinsamt. sånt undviker man.
som tur var så hoppade min granne av i hässleholm och jag satte mig på hans plats, fönsterplatsen. kort därefter kommer det en annan snubbe och sätter sig jämte mig. allt är fine hit och dit, och jag lyckas somna ännu en gång.

det jobbiga med att sova på offentliga platser är att man aldrig riktigt kan slappna av och därför vaknar man flera gånger, men man fortsätter bara att sova.
vid något tillfälle vaknade jag till av att snubben sa något, och jag minns att jag svarade något tillbaka, och sedan var jag som nerdrogad och fortsatte bara sova.

sedan vaknade jag en gång till av att han hade lutat sig mot min axel. jag fattade inte så mycket, men det kvittade för jag somnade om på direkten. jag var så jävla trött så att allt kvittade, bara jag fick sova.

till sist vaknade jag av att tanten sa alvesta nästa, och jag gick upp för att ta ner min väska, men så ställer sig snubben upp direkt och tar ner den och ger mig väskan. en gentleman tänker jag och tackar för hjälpen men så plötsligt viskar han rätt odiskret vänta på mig ok?, och jag svarar frånvarande och nyvaket jaha, ok och fortsätter att gå.

jag kände mig som en narkoman och hjärnan vet jag inte vad den höll på med. snubben bytte till samma tåg som jag iaf, men jag gick och satte mig på ett säte och somnade om sen igen.

poängen med historien, är att det inte finns någon. jag ville bara tala om det här konstiga som hände.


beslutsångest, sa räven och vandrade vidare

jag är så trött.
idag somnade jag tio över sju på morgonen. och gick upp 40 min senare.
jag har därmed inte sovit något.

just nu funderar jag på om jag ska gå och duscha eller om jag ska gå och lägga mig.

livebloggning från lund

vi har precis kommit hem. klockan är mycket, men med  tanke på att jag ska upp om två timmar och åka tåg. snyft.

det ösregnar ute faktiskt. rätt mysigt eftersom det är relaivt ljust ute, det är ju morgon snart. nicole har gått och lagt sig däruppe medan jag sitter här nere och försöker att blogga.

kvällen började iaf med att vi gjorde oss i ordning och sedan stack vi ner till herkan. herkan var rätt ösigt och det var knökfullt med folk. tunnisen jobbade som vanligt och han var ju väldigt söt, skojflörtade hela tiden med oss. sedan blev klockan ett och brorsan slutade med sitt pass och vi tre lämnade herkan och tog taxin in till malmö och shine (om det nu tillhör slagthuset eller hur det är vet jag inte).

medan vi stod i kön påpekade en tjej att mina haremsbyxor var snygga, och det måste jag ju hålla med om att dom var. haremsbyxor är ett hett ämne tydligen, för jag fick ett bosniskt killgäng på halsen pga mina dimije, som dom kallade byxorna för. söta killar faktiskt. nåja.

kurderna från igår, Alan aka abdulah och saham aka sandhan, var med och partajade på. abdulah tycker jag nog om. han är sådär kurdig av sig.

resten av kvällen dansade vi och flummade och skakade av oss killar. det är helt sjukt att de flesta bara går ut för att ragga istället för att bara ha kul.

saken var ju den också att vi trivdes som fisken i vattnet, eller jag talar nog för både mig och nicole, eftersom 95 procent av alla där var mörka och snygga.

men, av någon anledning fastnade jag för en blond sak, som nog inte var svensk, och som jag nu sitter (även om det har gått över) och har ångest över att jag inte snackade med honom. jag är så töntig. men det har nog släppt lite.

hursomhelst. det har varit en riktigt rolig och annorlunda kväll. mer sånna här.
och jag får lite ångest nu över att jag ska lämna allt det här. herregud. kanske dags att sluta blogga nu.


caught up

ja det här känns ju lite som en minisemester, sån weekendtrip. det är bara det att det är lite irriterande att jag inte kan lägga upp några bilder eftersom jag glömde kamerasladden.

idag har vi i alla fall varit skitsega, det är ett under att vi inte somnade något nu när vi kom hem. det var bara en massa promenerade idag på stan. det var knökfullt med folk, studenter som skulle ha nollning och sådant.

förresten igår såg vi även hon klick-olivia från aftonbladet på herkan.

middagen avnjöts på donken och en latte på herkan. väldigt mysigt, men vi såg nog riktigt uttråkade ut även om vi hade det roligt.

vi ska ut ikväll också, men vet inte riktigt vart vi kommer att hamna, på herkan eller i malmö. tiden får utvisa detta stora beslut, vi väntar nämligen på att brorsan ska vakna och tala om det för oss.

nu håller nicole på och plattar håret och jag sitter här och rapar dipp.



på plats i lund

jag passar på att blogga nu lite medan nicole gör sig i ordning.

igår var det en riktigt rolig kväll. vi hann med massor med saker, och just nu är vi väldigt sega.
vi hade möte med gorgan och tobbe igår. vi var lite stirriga och det var lite konstigt att gå igenom SOL och titta på alla saker. allt var på sin gamla vanliga plats och vi tyckte nog det var skönt att vi skulle iväg nu och slippa SOL och alla dessa pretentiösa människor.

mötet gick ovanligt bra och gorgan pladdrade på om malta som fasen. det fanns ingen stoppknapp man kunde trycka på. vi har fortfarande inte riktigt fattat att vi verkligen ska till malta, allt är väldigt orealistisk (eller surrealistiskt, om ni föredrar så).

sedan hann vi med en tur på stan (KÄRA GAMLA LUND), där vi satte oss på herkan direkt och servades gratis latte. hihi. brorsan jobbade så han tyckte väl att det skulle sitta fint. det var ett mycket kärt återseende, och jag känner att brorsan verkligen börjar växa startk här i mitt hjärta (men the noooose har special place in my heart). jaja. änaff.

och medan vi satt där så satt det ett par gubbar bakom oss, BKS:are (bosnier,kroat,serb), och snackade högljutt och sedan började dom snacka med oss. lite sådär gubbslem. vet inte riktigt vad vi tyckte om det, men vi stack kort därefter....

...till malmö! hurra. jag tycker om malmö.
malmöfestivalen var i full gång och jag och nicole bara längtade efter mat. så vi köpte på oss lite mat och gick sedan halva dagen och promenerade.
det var jäkligt mycket människor. mycket snygga ansikten. det tackar vi för.

(börjar känna här att det är börjar bli ett långt inlägg, vilket inte var meningen från början)

mm och sedan slappade vi i en evighet, och brorsan kom och blandade drinkar. sedan tog det ytterligare en evighet innan vi kunde bestämma oss för vart vi skulle.

och vart vi hamnade? ingen svår gissning antar jag. men jag ger er en ledtråd, det börjar på H.

och där inne var allt gratis. det tackar vi brorsan för. det var en, jag vet inte vad rätt ord är, men det var rätt ösigt.
vi hängde med brorsan och hans polers. bara en massa kurder.
resten låter vi vara osagt.

vi slutade på max till slut, och brorsan skjutsade hem oss.

.

sommarbilder 1

vi börjar väl här. jag kommer inte dra några långa berättelser. jag skonar er från det den här gången.

nåja. men lite bildtexter får det vara.
här är vi i början på vår lilla biltripp till bosnien. jag ser minst sagt förväntansfull ut. efter långt körande genom stink-tyskland (det luktar ju illa av allt gödsel hihi) hamnade vi på ett hotell. det var gött. sedan fortsatte vi köra och tillbringade andra natten i slovenien hos mammas kusse. deno sover som en stock. och dagen efter var vi framme i bosnien! hurra. en natt tillbringades där hos morbror och fatima. bihac är riktigt vackert om jag får uttrycka mig så.

  
ja ja. trots sin skönhet så är det ju ändå en annan stad som lockar mig; kära, rara Jajce. ja det var ju härligt att komma fram.

på sista bilden ser vi lite schletna ut, vi hade precis kommit fram, det är iaf jag, pappa, deno, seno och majka på bilden. majkas hår hade blivit jättegrått sen sist, men nu bojkottar hon hårfärg säger hon. hennes hår har antagit samma färg som huset.
  

med nostalgin kommer känslorna

jag har allvarliga nostalgiproblem nu. verkligen allvarliga.
kollar på sommarbilder och lyssnar på viss musik som får mig att tänka på sommaren. och det gör ont, det gör ont, men det går.

och sedan lyssnar jag på viss musik, med viss anknyting till hela våren och speciellt den sista månaden, som får mig att tänka på lund. och mitt hjärta gör ont.

typ. inte så ont. men sådär, saknandes ont. en tid jag saknar så jävla mycket. behöver inte ens gå tillbaka två år för att känna att jag saknar något, det räcker med en månad.
 
ja herregud.
nu måste jag faktiskt duscha.

Jajce

Min kära hemstad Jajce och dess vattenfall.
saknar!

113361-765

gör det lite lättare

nu har jag laddat upp typ hundra bilder från sommaren som har varit. tänkte att ni skulle få se dom, men just nu orkar jag inte alls lägga upp dom. det tar ju fan en evighet att göra skiten.

funderar på varför inte dom har en funktion som gör det lättare att ladda upp bilder från datan till bloggen, typ så man ska kunnde ladda upp flera bilder samtidigt.

hm.

jag är så trött. orkar inte något mer. ska sova nu. tror jag.

dejting 2

nu gjorde jag samma test igen.

fast jag testade att dejta en brud den här gången och tydligen så har jag och babben larsson mycket gemensamt.
vilken brutta fick du annika?

dejting

ett roligt test

jag fick fredrik ljungberg.
vilken snubbe/brutta fick ni?


två bruna linjer

det här kommer låta hur ytligt som helst, men jag skiter i det. just nu är det ett av mina ytlighets-problem.

ögonbryn är trixiga små saker. det är helt omöjligt, hur mycket man än försöker, att få dem att se exakt likadana ut. den ena är alltid snyggare än det andra. hittills har mitt vänstra ögonbryn alltid varit det "bättre" ögonbrynet, men sen några dagar tillbaka har det högra fightat sig mot toppen och är alltså för tillfället snyggare.

varför kan inte båda vara lika snygga samtidigt?? det är väl inte bara jag som har det här problemet?

nån gång för länge sedan läste jag i någon tidning om att man inte ska behandla sina ögonbryn som om de vore tvillingar, utan se dem som två olika "individer" som aldrig kommer att vara exakt likadana.

haha. jag tycker att det låter fint.

image729

dagen då allt föll samman, typ.

jag känner att jag bara måste dela med mig av en sorgsen historia. den som inte orkar läsa får gärna skippa.
historien handlar om mig i alla fall.

det hela började med att jag blev förkyld i jajce, den här sommaren, en vanlig förkylning, som aldrig riktigt gick över. jag fortsatte att hosta trots att jag egentligen var "frisk". nåja.

en natt i makarska, kroatien för er som inte vet, var jag ute med aida, vado och samir, och o boy, det var en lång natt. vi var nog lite överallt, bland annat med fötterna i havet en lång stund. kvällen fortsatte med festande och natten likaså. senare under natten på väg hemåt mötte vi på ett gäng killar från mostar som satt på stranden och spelade. gitarr, och en sån liten trumma. mycket trevliga killar och mycket trevlig kväll som tillbringades sittandes på kalla stenar.

följande natt var likadan.

natten därefter var långt ifrån kvällarna tidigare. långt ifrån fest. långt ifrån allt normalt.

mammas, mormors och farmors röster ekade i mitt huvud. onda röster som sa åt mig att jag borde ha tagit hand om mig själv bättre (pazit se).

för att göra den här sorgsna historien kort: jag låg i feber i tre dagar, frossade sönder mig, svettades bort. men det absolut värsta var att mina halsmandlar svullnade till små bollar. och för er känsliga läsare, läs inte nu. men mina halsmandlar var varfyllda. HAHA. fyfan vad äckligt när jag tänker efter nu. skitäckligt.

hur som helst. jag släpades iväg till doktorn med pappa och kom tillbaka med pencilin. och dom är så stränga dom här sjuksköterskorna. det första hon sa efter att jag hade gapat var och varför kom du inte tidigare?! Lost som jag var höll jag käften. jag fattade inte ens hälften av vad hon snackade om. sedan sa hon inget badande, inget solande, och jag sa nä jag har inte ens varit på stranden medan hon menande tittar på min bikini som jag hade under klänningen och säger ja, jag ser det.

ja det var jävligt synd om mig om jag ska vara ärlig. de enda gångerna jag inte sov var när jag satt och pinkade eller försökte trycka i mig lite mat.
en natt snyftade jag lite tyst för mig själv också.

ja. jag känner att jag nu måste vara lite sådär efterklok och filosofisk och översätta ett talessätt som lyder följande: när man är frisk har man tusen önskningar, när man är sjuk har man bara en enda.


saknar

men så glömde jag det absolut viktigaste, och det är att jag saknar Jajce av hela mitt kalla hjärta.

gud vad jag saknar det, staden och livet. livet mest. det bekymmersfria livet.

mycket

nu ska jag gå och färga håret. det kommer att gå snabbt nu när det är så kort.
jag har lovat min pappa att fixa vistikort till honom. men jag är så jävla slutkörd. jag orkar inte något. allt känns bajsigt (väldigt fjortisuttryck). jag orkar inte göra sånna små pissgrejer. och klädhögarna trängs med varandra i mitt rum. och jag börjar jobba imorgon. o herregud.

malta

nu är det bestämt. nu är det spikat. AAH. den 25 september är det dags för mig och nicole att släpa tunga väskor över halva europa för att till slut landa på malta. one-way ticket till lilla, lilla pyttemalta.

nu är det på riktigt. vi ska faktiskt till Malta!

image726

när man gör något

trots alla mina punkter känner jag ändå att jag måste få skriva hur allt känns just nu.

igår ex, var det en bra dag. det var full rulle konstant. jag packade upp alla saker, nicole ringde och vi snackade halva dagen. sedan kom irma och vi satt och snackade i en evighet, så som bara vi två kan göra. och resten av natten satt jag i telefon med ajdin.

jag somnade vid fyra på natten. vaknade vid halv 2 på eftermiddagen. käkade frukost, läste bok och gick sedan och la mig igen och somnade. vaknade åter igen den här gången vid halv 8. och nu sitter jag här.

har mottagit trevliga mejl och sms, och det gör saken bara värre. jag tänker på vad jag skulle ha gjort nu, om jag hade varit i jajce.

det är lördag. och det är smådeppigt.
sån jäkla tur att det inte regnar åtminstone.


ja sve to znam

det fnns tre saker som försvårar min bloggning just nu.

1. mina naglar har bivit alldeles för långa, därför är det rätt svårt att skriva.
2. min visdomstand kommer rakt ifrån helvetet och
3. lingonveckan är i alldeles full gång.

med andra ord, jag är nerknarkad med ipren.

dessutom har jag en jäkligt bra bok som jag bara längtar efter att gå och läsa igen.

det drar lite

jag har ett sånt sug i magen.
fan vad jag saknar jajce.


hjälp

finns det någon instruktionsmanual till facebook? jag fattar inte där så mycket om man säger så. känner mig ännu en gång som min mamma som knappt förstår sig på något som kräver någon form av teknisk kunskap.

någon som kan svara på om ALLA (på vännerlistan) ser att ex jag har skrivit till någon och vad som har skrivits? herregud. blir lite paranoid nu ju.

vad jag har saknat mest?

DET HÄR!

- ...to ti je 2 markice

sa. da sitter jag har igen. jag kan inte riktigt bestamma mig hur och vilka bokstaver jag ska anvanda mig av. ska jag vara korrekt och skriva utan prickar eller skriva inkorrekt-blattesprak-talsprak?

det ar nog lettare att blanda.

jag vet inte var jag ska borja. det ar alldeles for monga grejer som har hant och som hander do och do. jag sitter i varje fall vid en nagarlunda snabb data som inte loser sig for ofta och dar internet har en tendens att vara snabb ibland, men det beror nog mest pa att jag sitter har med fem snubbar, dar alla spelar CS och ingen surfar.

utanfor hor man tutande. om det inte ar ambulansen eller polisen som tutar har so ar det svatovi. och hur fasen forklara man svatovi po svenska? en hog med bilar som tutar efftersom nagan gifter sig. och brudparet sitter i en av bilarna. och det ar ju lordag idag, och da passar man po att gifta sig.

ikvall ar det party i dolce och jag kommer sakna mina tva bruds. ingen att partaja med po tjejvis forutom snubbsen. men dom duger. ska inte klaga.

den har sommaren vet jag inte om jag har sovit normalt en enda natt. jag brukar oftast vakna vid 12 for att sedan sticka ner till stan, stanna dar i en evighet, gar sedan hem, byter om och sticker ner till stan igen. stannar dar i ytterligare en evighet, festar hit och dit, sedan drar sig alla till dedic och hans hus och sitter dar till gryiningen. sedan slapar jag mig hem igen. och sa gar det runt, runt, runt.
sa har det varit varenda dag sedan jag kom hit. undantaget var væl igar da jag var hemma vid tolv. detta pa grund av regnet som oste ner.

jag var dygnsur.

helst av allt onskar jag nu att jag hade med mig sladden till kameran eller mobilen sa att jag kunde fora over lite bilder so att ni for se paradiset. jajce ar underbart. jag vet inte hur manga turister jag har stott pa. for det mesta tyskar. och vi hade aven en schvabo som hangde konstant med oss. supersot kille som reste runt i hela bosnien.

det har varit manga flummkvallar, och flumdagar. det har inte varit tillræckligt fint vader for att hanga pa brana och bada, men snart aker jag anda till makarska och stannar dar med familjen en vecka eller so.

tydligen ar det fint vader uppe i sverige. lucky bitches. jag antar att det kommer att halla i sig i nagra dagar till eftersom det kommer att vara regnigt de kommande dagarna i bosnien. och ar det fint vader i bosnien sa ar det fult vader i sverige, och tvartom.

och nu kor svatovi forbi igen. vet inte om det ar samma som innan, eller om det rent av ar tva giftermal pa g idag.
men a andra sidan sa ar det ju lordag.

au revoir bitches.
cmokic

RSS 2.0