sjetim se njega

kaaaaaaaaaraaaaaaabaaaaaaaaaajaaaaa, karabaaaaaaaaaaajaaaaaaaaa.

paaaaaaaaaaaaaaaaaartyyy. okej snabbparty, hinner inte med så mycket mer.

TV cu gledat od himne do himne

sitter här med byxorna nere vid knäna haha. varför blir det alltid så att så fort man kommer hem det första man gör är att man sätter sig vid datan och medan man surfar drar man av sig kläderna samtidigt? alltid.

men iaf. krissan hämtade upp mig idag på morgonen, halv två men ändå, jag hade försovit mig men jag fixade mig rätt snabbt och sedan mötte vi upp idahoe för att gå på stan. vi skulle köpa hårfärg till kriss och hämta vår filmdildo. den är rätt fin, rosa sådär. vi gick väl en sväng på stan, käkade och sedan stack vi till krissan. det tar sin lilla tid att gå upp till henne.

där uppe började jag med att avfärga hela hennes hår. resultatet blev lite gultblont hahah. lite kul, som en liten kyckling var hon. sedan färgade vi över med någon blond nyans, och nu har vi ännu inte hunnit se resultatet eftersom jag och idahoe stack hemmåt. och nu är jag allstå hemma. ska snabbduscha nu och sedan ska vi sticka till rockklubben där ida ska göra en intervju. därefter får vi vart benen bär oss.

stresssss.

utan tvekan

skönaste tiden på dygnet. speciellt när man vet att man inte måste gå upp tidigt. när man vet att man kan sova ut och dra sig hur länge som helst. jag har sovit på soffan de senaste dagarna och det är rätt soft, kanske för att den är hård och för att man kan slänga benen åt vilket håll man vill och ändå inte nudda väggen. jag lever på soffan, käkar middagar och frukostar där och spanar tv.

jag måste nog föna mitt hår nu innan jag däckar.

tidigare ikväll var jag, krisspi och idahoe på bio. vi såg the curious case of benjamin button. tre timmar lång och ingen av oss blev kissnödiga. filmen då? sådär, helt okej. rätt lång och man kunde kanske ha tryckt ihop den till två timmar istället. ida älskade den, jag och kriss älskade brads kalsongkant.

nu ska jag göra en mäck och ta ett PPavsnitt.

dusch

nu ska jag duscha.

baronen



idahoe och jag käkade glass idag.


idag

nu är det dags att sticka till försäkringskassan och sedan kanske gå en stund på stan.


smöööör

haha jag känner mig lite töntig för jag sitter här och väntar på att en låt ska spelas på din gata. och den är så inte jag, det är en typisk smörlåt a la nicole, men jag gillar den. okej ska koka ihop min välling nu och sedan sova. herrå.
ja just den den heter

Nästa:
rebstar/ trey songz - without you

hahah.


msnspam

allstå ibland funderar jag verkligen över vilka puckon till msnkompisar jag har. det är helt ologiskt att jag ska behöva få sånna msnspam-meddelanden skickade till mig heeela tiden. först ser man att det blinkar orangeat, sedan ser man att det inte är något msnnick man känner igen, man klickar upp rutan och ser att det är äckelspam och även om jag skulle vilja blocka alla så går inte det för då kommer ingen någonsin kunna adda mig och fast ingen har addat mig på länge (haha) så vet man aldrig när det bvehövs. typ. men iaf så då klickar jag på accpetera och då står det hey take a look at my pic blabla och då blockar jag personen och stänger ner rutan, men jag är fan trött på det nu. skittrött. så jag undrar: vilka idioter är det som idag 2008 fortfarande inte har fattat att man aldrig klickar på sånna länkar för det är lika med virus i mejlinglistan? SUCK.

snuskig film

ah soft. nu ska jag fixa i ordning lite kellogs och sedan spana private practice hela kvällen. imorgon är vi lediga, så det är sovmorgon. herregud vilken skön helg det kommer att bli.

idag gick jag, aida och L på stan för att spana olika teaterföreningar, men vi insåg väl rätt snabbt att vi skulle få problem med att hitta amatörskådisar. nu behöver vi någon som kan vara med på inspelningen på måndag och vi har ingen. lite pääänik, men kanske fixar vi Es syrra till det här. därefter gick vi till sexbutiken, även en piercingstudio, här i kalmar. hon som jobbade var den trashigaste jag sett på länge. lilafärgat tunt hår som hon hade tuperat sönder för att få det lite fluffigare, allmänt schleten och en röst som bara någon som har rökt i trettio år har typ. lite sådär otrevlig också.

före oss tre var det någon fjortissnubbe som frågade om piercingar i tungan, eller att hans mamma eventuellt skulle utföra det på honom, och hon ba jag tror inte att din mamma vet ett skit om hur man gör det. ba okeeeej, hon kunde kanske varit lite mer trevlig. när det sedan var vår tur och L frågade om vi kunde få låna en dildo för att använda som rekvisita i kortfilmen, hon ba NEJ, innan L ens hann avsluta egentligen. hon föreslog istället att vi skulle fråga våra kompisar, eller mammor. eh jo. skitnormalt, jag slår henne en signal nu på direkten. not. sjukt dryg kvinna.

så vi hade ingen tur där, istället gick vi till partaj, där hade dom också lite intimleksaker, och vi hade tur, för vi kommer få låna en dildo som jag ska hämta på lördag haha. vägrar gå dit själv, ska försöka släpa med mig kriss och idahoe.

tacos och satc


kriss är cute och jag är bara allmänt fotgenique

men hej hur söt och oskyldig får man bli egentligen??

guza guza

soffan

ida lagade maten och aida hackade löken (väldigt vitkigt att påpeka!!!)

hej det är kriss och jag igen *pepp*

mitt under satc-avsnittet hörde vi ett brummande och då hade ida tagit fram sin dammsugare och börjat städa. HAHAH. jag tror jag dog en smula igår.

igår satt vi alltså hos idahoe och käkade tacos. jag har kommit fram till att jag antigen käkar hos/med tjejerna, och då ute, eller så äter jag av mammas matlådor eller när ajmän lagar mat åt mig. fast jag har faktiskt lovat att skärpa mig. iaf, jag tror inte det finns något ämne som vi skäms för att snacka om eller som vi inte har snackat om, inget botten is nådd när man är med oss inte.

idahoe är som en riktig bullmamma, jag kan se mig henne i framtiden då hon pysslar om sina kids, men det känns som att hon övar sig på oss. igår satte hon igång SATC åt oss så att vi fyra tjejer kunde kolla medan hon städade undan haha. jaa myyyzigt. sedan knackade det på dörren och det var min mään som kom för att hämta mig. jag kan nog officiellt börja kalla honom för min män nu, alla de klassiska symptomen är nu på plats; han sover på min kudde, lagar mat, diskar aldrig, använder min deo och klämmer ut det sista ur min ansiktskrämburk. listan kommer säkert att fyllas på.

nu ska jag faktiskt gå och vara duktig.

ispod mog balkona miris oguljenih narandi

oj jävlar klockan är ju redan halv åtta. jag har suttit här med samma inlägg i ett par timmar nu haha. jag har hunnit tvätta under tiden. tänkte även dra till med en lögn, typ att jag även har städat och lagat mat men jag kände att det var lite onödigt att ljuga. tänkte ta en snabb promenad nu. var duktig och påbörjade mitt nya liv i måndags men de andra dagarna har det inte gått lika bra haha. fast idag ska jag åtminstone ut och röra på mig lite. jag hittade mina 2kgs hantlar i nån låda här så dom tänker jag använda när jag är ute och går. det ser så piffigt ut!!

jag måste även betala hyran idag och försäkringen. jag levde utan försäkring då jag bodde i lund men nu är jag lite mer skraj eftersom vi sysslar med sånna sjukt dyra kameror och grejer i skolan. kul att sabba något som är värt hundratusen (fast dom MÅSTE väl överdriva?), kan verkligen se min dröm om ett ekonomiskt oberoende liv bara smulas sönder, så tja att pejja 230 kr per halvår känns inte SÅ mycket. länsförsäkringar is the shit faktiskt.

hm det var nått mer jag tänkte tala om, men nu har jag glömt det. det var nått annat jag var tvungen att göra.


live

jahaa nu sitter jag och livebloggar från idas place. vi ska käka tacos alldeles strax, krissan hänger över mig här, aida springer runt här och är "duktig" och ida är faktiskt duktig och torkar bestick nu. jag är lite ovan vid detta tangentbord men det är en väldigt fin data, men måste nog ända säga att windows är bättre än mac.

in die schüle

jahapp, skoldagarna är långa och utdragna känns det som. idag pitchade vi för våra två filmer. en (extrem)kortfilm på fem minut och en (ännu extremare)kortfilm på en minut. enminutaren kommer att handla om tjej som kommer hem till sin dildo och 5min kommer att handla om ett fjortistriangeldrama där en tjej är ihop med en ass till snubbe som är otrogen mot henne medan hans bästa kompis är kär i henne. awww. högstadiekärlek när det är som naivast och mest dramatiskt.
i veckan ska vi försöka casta en halvgammal brud till dildofilmen och påbörja inspelningen på måndag. på tisdag är det tänkt att jag och aidis ska casta tonåringar till den andra filmen. därför kommer vi att hänga på lite diverse grundskolor/gymnasier för att hitta bra locations och amatörskådisar.

ibland blir det så jävla segt i gruppen, vi är fem brudar som tycker olika om det mesta och vissa kommer man bättre överrens om med andra och så vidare. så lycka till typ. vi kommer fixa det men ärligt talat ibland så tar man toapauser bara för att kunna gå ifrån allt. jag går ibland och bara sätter mig på toalocket för att rensa tankar och vila mig ifrån allt. pallar inte med en våldtagen hjärna.

anywho, ovo moram na bosanskom napisati, ali je stvarno ruzno sto uopste pisem, i necu da pisem na swe jer necu da ona procita (jer znam da cita HAHHA), ali ova jedna u mojoj grupi, JOOOOOOJ JEST GLUPA!!! ono bas glup-glupa. glupa ko krava. nej fel, det är en förolämpning mot korna. ide mi na zivce. nekako je, kako se kaze na bosanskom, ali eto socialt handikappad, previse prica, previse pita, previse ponavlja, kad god neko nesto kaze ona mora ponoviti. prvo nesto kaze i onda kofol "nije sigurna" samo eto da mi kazemo da je upravu, da je mi bekräftamo and i fuckin hate it!! sve ifrågasätta i to mi najvise ide na zivce. njezin glas mi para usi, i nikad ne zatvara usta, samo nako na pola kao da ceka da je neko nahrani ili sta ja znam. glupo zvuci i nisam ni trun agresivna ali bi je stvarno ponekad htjela udariti hahahah. najstvarnije!! well well. pocela sam je ignorisati, ne mogu je stvarno vise slusati i najvise sam happy kad suti. briga me sto nisam fer, sama je kriva kad je glupa haha.

okej idem sada. *pa-paa*

dino merlin

okej är mitt uppe i ett lyckorus just nu och kan inte riktigt fokusera mig på blöggen känner jag.

okej nu är det över, eller det har lagt sig i alla fall.

jag var faktiskt klädd för en promenad men jag blev kvar i soffan och nu ska jag strax iväg till idahoe med tjejerna. vi tänkte sitta och dega kvällen ut. så fintelitfint och myselimys. nä nu blev det lite fjantigt va.

shit vad segt det går med bloggen nu förtiden men samma skara hänger med fortfarande. känns mycket trevligt. undrar om jag har någon hater bland er? men jag är väl lättare att älska än att hata va? hahah. jag tycker att fler människor borde vara som jag, världen hade varit en finare plats att leva på då. noll självdistans at the moment men orka bry sig, jag har mens, och det är en alldels fin ursäkt.

jag är ett par dagar sen med att skriva om dino merlins konsert, men den är visst i april. ahhhhhhhhhhhhhhhhh. ge. mig. biljett. NU. det måste jag gå på. jag vet att deno också är skitsugen, kanske kan man åka till göteborg? ja vi får se, känns bara lite jobbigt när man inte har körkort. man kanske kan sätta ut nån slags blocketannons om skjuts till djibidji? jag får klura lite på den. men ärligt, konserten på kosevo i somras var en av de bästa ever.



tjock och smal

på tal om yta2. jag måste börja med någon typ av hälsosammare livsstil. kroppen mår inte så asbra av att käka mackor konstant liksom. måste börja laga mat och röra på mig. idag tog jag en timmes promenad haha. det var duktigt. kom hem runt 23 och den enda människan jag stötte på var en dude som hälsade, ba tja. han måste ha varit utbytesstudent eller något för ingen normal människa hälsar så dags.

men IAF (väldigt många capslockade ord i det senaste inlägget) jag börjar bli lite tjock, inte kanske tjock som i TJOCK men tjock som i magdatjock. allt lägger sig direkt på benen och lövehandelsen. känns sådäärva. ibland önskar jag att jag liksom nådde botten och ba fan nu ska jag bli fit och fin, men jag gör inte det. både positivt och negativt. för det mesta positvt kanske eftersom jag ändå inte bryr mig sååå mycket, men negativt är ju att man blir lite rundare (älska ordet "rundare"! så jävla mys!). anywho, bantning är som sagt inte min starka sida, men riktigt mat och promenader borde väl gå.

allstå det mest jävla fina är människor som är rundare, mulligare, tjockare eller vad ni nu vill kalla dom, men som är liksom stolta, som inte bryr sig så mycket, som ändå äter och är glada. och det är ju så det ska vara *i sann blondinbella-anda*. allstå oavsett storlek, folk som är stolta över sig själva är så jävla pepp för mig. älskar sånt. men tjockisar (smalisar också för den delen) som gnäller om hur tjocka dom är BUHUUU snyyyft och sedan går och köper en chokladboll och mumsar i sig är ju bara irri. okej för att man har dagar då man typ känner sig mensig, svullen, allmänt ful och hela köret och gnäller på hur tjock och ugly man är, fine! men folk som hela jävla tiden ältar sin vikt och utseende och inte gör något åt det är ju bara jobbiga.

allstå fan vad jag älskar att gnälla!! jag älskar att gnälla på allt och även gnälla på människor som gnäller över exakt samma saker som jag också gnäller över. haha.


jag är hungrig

tja. har suttit här med min ansiktsmask i drygt en timme, tänkte att den skulle suck:a ut alla orenheter och därmed förstöra finnarnas årliga (vilken har blivit nästan månads) släktpartaj här i pannan. det ser verkligen inte bra ut, jag är allmänt finnig och ärrig i pannan liksom. tänkte kanske lägga mig under kärringgrillen någon gång för att sola bort dom. jag vet inte om det är p-pillerna som cepar till det extra mycket eller om det är min destiny att från att ha varit finnfri tonåring till en finnig mogen kvinna. jag vet inte ritkigt hur gud tänkte när han bestämde om mitt yttre.

på tal om yttre....nip/tuck är så jävla bra!!! jag dör av bra-het. jag vet att jag har tjatat om NT i tre år nu, men seriöst har ni inte sett det så MÅSTE ni se det. det är som ingen annan serie. det är sällan jag fastnar för serier. jag gillar greys och sånna, men om jag hade varit tvungen att välja så hade ju NT vunnit alla gånger. älskar ni snusk, julian mcmahon, realistiska grejer, intriger och cepiga problem så är det här THE serien. jag började kolla igår på de nya avsnitten och jag bara d-ö-r och vill att det aldrig ska ta slut *special moments*.

tjaaaaaaaaaaaa

heeeeej blöggen!!!

nej. eller jo.

nu är jag ledig här framför datan, ingen som stör mig. sitter i skolan alldeles precis just nu och livebloggar. jag vet inte om jag pallar förmedla alla känslor, jag är sååååååååååå trött. idag har vi med våran lilla film.

nä men allvarligt, jag börjar känna att jag suger på att blogga. jag suger väl på det mesta jag gör, men ÄNDÅ.

allstå den här känslan jag har, det är som när man typ har påbörjat en sida i skrivboken och man är inte alls nöjd med hur man började skriva, typ att texten är ful eller att man bara är allmänt opepp på att skriva på den bladet man påbörjade och det är väl ungefär så här jag känner det när det gäller bloggen och inläggen just nu. men oftast så blir det ju så när man inte har skrivit på länge. ja ja det var väl det. herå.

Azra - Voljela me nije nijedna



luuuuuuuuuuuuuuvvvieeeee. nu är jag partypepp. nista bez ovoga.

party

fantastikt att jag kan vara snabb och effektiv. la maken på tjugo minuter och nu är det bara hår och kläder kvar. fast jag hatar att fixa mig snabbt, det ska gå sakta och dras ut på typ tre timmar. och folk undrar varför det tar så lång tid, men det är ju för att man gör andra saker under tiden. men vaaaaad ska man ha på sig?

förnuft och sånt

det är inte så förnuftigt att ta ut sin sorg över sitt hår. speciellt inte typ nu när jag ska ut och festa. det är inte så smart att dra i flätan bara för att den inte vill lägga sig fint. vad konstigt det är att egentligen att behöva ta ut allt över sig själv. annat är det ju när man bor hemma. jag drog precis över miniräknaren med pekfingret och den var asdammig. hur kan det bli dammigt om det ligger i en hylla? det är som att det regnar ner damm över den.

nije vazno koliko smo puta udahnuli dah
vaznije je koliko smo puta ostali bez daha

family

jahapp, hela familjen degar på soffan och jag sitter här och småsnackar. nu ska vi gå på stan en sväng och käka.


men heeeej

det är ju helg nu!! hur underbart som helst. cpa har stuckit till skolan och jag sitter här och degar i pyjamas. ska strax fixa mig och sticka ner på stan med tjejerna. vad hade jag gjort utan dom liksom?? har för jävla kul med dom.

på tal om tjejer, vi fem tjejer kommer nu att köra igång med vårt egna radioprogram. första programmet kommer att gå onsdagen fjärde februari kl 20. men jag kommer länka sönder det när det väl är dags så då kommer ni kunna lyssna på fem nervösa brudar. vårt program heter Muttation, asbra namn och en hyllning till det kvinnliga könet. det kommer bli så spännande!! jag längtar lite faktiskt.

en annan mycket rolig grej är att vi fem kattdjur även kommer att åka till london i slutet av februari!! HIHIHIHIH. såååå kul det med. vi bokade biljetter i veckan och ska bara fixa boende nu också och så är allt kirrat.

ok nu ska jag gå och mejka mig.


corner


vi satt på corner

jag måste verkligen börja

skriva mer om skolan och ta lite kort för det här är absolut en del av som bloggen måste ta del av så att jag inte glömmer bort alla roliga grejer vi gör.

iaf, jag kom på en sak som jag bara måste skriva lite snabbt.

förr-förra veckan/helgen när jag var hos nicole så höll jag på att typ dö. fast på riktigt. det var fredagkväll och vi tog bussen ner till stan för att gå på herk. och bussarna är ju bra på att köra. not. dom bromsar hela tiden, sådär drastiska inbromsningar och gasar då och då och hela kroppen sitter på stolen och rullar runt typ. men iaf, jag var precis på g och svälja saliv när han bromsade in och salivet blev lite överraskat och istället för att åka nerför vanliga strupen åkte den fan in i luftstrupen (om det nu egentligen är bara en strupe? nu blev jag lite förvirrad) och jag tappade all luft man kan tänkas ha plats med i lungorna. jag kunde absolut inte hosta ut salivet och jag kunde inte andas alls. så jag satt där högröd i fejjan och kämpade med livet. PÅ RIKTIGT. jag fick megapanik när jag märkte att jag inte ens kunde andas in genom näsan eftersom allt var blockat. så jag satt och flaxade med händerna *dödspanik* och nicole började slå mig på ryggen, jag märkte att det blev bättre men kunde liksom inte än få in luft. ville väl helst att någon rejäl människa skulle dänga till mig i ryggen så att jag typ flög till främre änden av bussen bara för att få ut det. hann tänka lite desperata tankar typ om jag skulle gå fram till chaffisen och peka på strupen, men vad skulle han göra liksom? inte troligt att han skulle vända bussen och köra mig till sjukan, och alternativet är inte mun-mot-metoden precis. så jag fortsatte sitta där och halvdö och nicole ba ska jag slå mer? *panik* och ja ba *flaxar vidare* så hon slog och slog och ÄNTLIGEN fick jag ut den pyttelilla biten av saliv. tog mig dock rätt lång tid innan jag kunde lugna ner mig, satt där med min röda fejja, svettningar i pannan och tacksamhet. tänk om inte nicole hade suttit där?? allstå jag hade fan dött och fjortiskillarna bakom oss hade bara suttit kvar med sina mptres inproppade i öronen. inte precis det dramatiska "avslut" jag väntar mig här i livet.

så för att göra den här långa berättelsen lite kortare nu, jag har nog kommit fram till att vi människor inte är skapta till att bo ensamma hela vårt liv. gud räknade nog med att vi skulle råka ut för grejer där vi inte kan ta hand om oss själva och behöva någon som kan göra det åt oss, typ skrubba ryggen när vi badar eller klipper oss, eller ger massage. lite svårt att göra det själv.

jag käkade idag och gissa vad som hände? inte så svårt att gissa efter min ordentligt nerskrivna dödstillfälle kanske. jag satt och käkade kellogs när plötsligt en mjölkslurp flög över på fel sida. som tur var så hostade jag ut den direkt och det hann inte sätta sig helt fel. men ärligt talat, tänk om det hade blivit som det var den gången i bussen? KUL. jag hade inte haft någon som kunde dunka mig i ryggen. funderade på, om det hade varit värre, om jag hade kanske varit tvungen att dunka mig själv emot soffan eller slå mig mot väggen. ja jag vet inte. haha. hemskt.

iaf. nu är kriss och aida här. herå.

gick upp nästan nyss

sov i några timmar. det är fint att sova måste jag nog säga. speciellt när man absolut inte har något man måste fixa när man vaknar. vår videokurs började i måndags och det är en halvjobbig kurs eftersom man går långa dagar men sedan har man inget att plugga på till efteråt, inga läxor eller böcker.
vi jobbar i grupp, fem tjejer (som upplagt för fight kan man tänka sig, men än så länge har det varit lugnt), och igår spelade vi in i skolan, låtsades ha intervju och jag fick stå framför kameran och hålla i micen!! it was fuunnyy!! jag gillade det asmycket, speciell känsla.  aidis, L och E stod bakom kameran och mixtrade med det.

imorgon ska vi gestalta ett orspråk och spela in det samt redigera. guuuuuud vad skojigt. allstå att bara slippa sitta och skriva en massa grejs, nu är det bara praktiskt.

nu ska jag gå och dressa mig, kattdjuren kommer förbi, och sedan ska vi ta en sväng på stan.

hey mr postman

allstå jag blir så jävla trött på livet varje gång jag kommer hem till mig själv och det är ostädat, sängen är obäddad, soffan lever sitt eget liv, halva min porslinsamling trängs i diskhon och mattan har utbytts mot en hårmatta. jag är trött på att städa och jag är trött på att behöva laga mat och jag trött på att behöva gå och handla. idag är en dag då jag är trött på det mesta ärligt talat.

vissa saker blir mer realistiska när någon annan säger dem och jag är en mycket mer sådan människa som lever i nuet och inte tänker på framtiden så mycket. jag har en enda långsiktig plan just nu och det är att slutföra min utbildning, resten är sådär lite halvflummigt och jag gillar det men ja, jag vet inte själv *förvirring råder*.

kollade igenom min mail och då hade jag typ ett tjugo cm långt mail skrivet av en person jag aldrig hade förväntat mig av. och det är klart att det påverkar mig när det är en av dessa personer som känner mig bäst.

och ja. det är så jävla skönt just nu, nu när jag är alldeles själv. behöver varken prata eller socialisera på något sätt och jag har ett par missade samtal på telefonen men jag pallar inte ringa upp er idag tyvärr, ringer imorrn istället. jag orkar inte med någon, bara med mig själv.

10.10

dags att sticka till skolan snart.

*

U jednom sigurno mozes
Biti najbolji na svijetu
Budi to sto jesi
Ostani ptica u letu


gud vad dåligt det är med bloggande

så fort man missar några dagar så är det lätt att man slappar till sig och skippar ännu en dag. gårdagen var en heldag med kattdjuren, vi gick på stan och sedan fastnade vi alla hos aida och kollade på lets dance. som vanligt så snackade vi om allt möjligt, men en av de mest vettiga inläggen var nog om mens och sånt. jag undrade något om hönor och ägg, typ om man låter äggen vara så utvecklas det till kycklingar, men krissan förklarade hur det gick till även om jag fortfarande inte rikigt har greppat det, men så sa krissan något väldigt klokt, hon sa tänk vad bra det hade varit om vi tjejer också bara hade ruvat ett ägg i månaden och sluppit mensen. allstå fattar ni hur genialt det vore om det hade varit så? för vi tjejer har ju ägglossning och i samband med mensen "skjuter" man bort ägget som inte har blivit befruktat, varför inte istället då bara "ruva" på ett ägg i tre veckor och sedan när det är dags så känner man det, sätter sig på toastolen och krystar ut ett mindre ägg, som ett kokt ägg fast utan skal, och man slipper mensen. alltså sjukt smart!! allt hade varit så mycket smidigare ju.

nu ska jag hämta min tvätt.

lördagsbilder

lördagtiondejanuari
malmöpluslund


partyfredag

fredagniondejanuari

hello luhvaz.

böniz

magz

outfitz

partyz

poze

ma nek, neka padaju cuskije, neka me sevdah opije

allstå jag har ju inte blöggat på evigheter. känns lite skumt, känns som att jag har tid men eftersom jag hela tiden omgesv av människor så hinner jag inte göra det. min vardag är inte som den var innan.

iaf så duschade jag nästan precis nyss. skulle egentligen till skolan och lämna in mitt och och aidas 5minutersmanus men hon skulle ta hand om det och sedan möts vi kattdjuren på stan. det här med kattdjur, det är lite internt jag fattar det, men för att slippa rabbla upp ida, aida, kriss och sofia så använder jag vårt gruppnamn istället, känns smidigare så. kattdjur är i för övrigt ett stående skämt hos oss, det började egentligen med att sofia sa det på sin grova skånska och sedan dess har det fortsatt.

idag är det helg. det är så jävla härligt, men jag vet inte varför, jag känner mig lite "nere", allstå jag tycker det låter så jävla tragiskt att skriva att jag är NERE när jag inte är det, jag är inte ens deppig eller nått, utan bara lite "nere" som sagt (obs. snuffar är nödvändiga), det har något med mitt bosniska arv att göra (tror jag). så jag sitter och lyssnar på dino merlin nu för att bli pepp.

oj klockan är mycket. borde kanske sätta igång med att fixa mig.


*kmä*

jag blir så trött på livet (lät lite väl drastiskt) och på allt när jag är trött och sömnig. i fem dagar har jag varit konstant med människor, varit supersocial och så därför har det inte blivit så mycket bloggning. var som sagt i lund över helgen och igår satt kriss, ajdis, ida och cpa hos mig. vi satt och slappade, käkade pizza, jag klippte krissan och vi skrev vårt tvåminuters-manus.

det har varit så jäkla lite sömn dom här senaste veckorna och idag känner jag mig som en zombie. jag däckade på soffan idag och sov i fem timmar.

allstå nä, jag känner mig så jävla less på lite grejer men jag pallar inte ta itu med det. nu ska jag kolla på the women och bli lite pepp. hejdå

bjas

jag DÖR av trötthet. skrev trögghet först. och det stämmer ju också delvis, iaf nu.

bjas

jag DÖR av trötthet. skrev trögghet först. och det stämmer ju också delvis, iaf nu.

malmö + lund

hej. jag har förälskat mig i nicoles tangentbord. det är perfekt, jag slår sällan fel och knapparna är mjuka men ändå fasta, så jag tänkte passa på att skriva en sista gång här och utnyttja tangenterna innan jag åker hem imorgon. vi är inte ens speciellt trötta, även om nicole redan nu har gått upp på loftet för att "vila lite" som hon så fint säger.

just nu är det kass musik på mtv. typ hårdrock eller nått sånt. jag inser hur puckad jag låter nu när jag säger "hårdrock eller något sådant", men om jag ístället säger prodigy så kanske ni fattar, inte riktigt min typ av musik och verkligen inte så här dags. palla med mardrömmar.

anywho. idag var vi duktiga, även om nicole snoozade oss i en timme, vi gick upp relativt tidigt och åkte in till malmö för att spana shoppingutbudet. på tåget så var det rätt mycket folk och vi satt i det där utrymmet där folk med typ barnvagnar och andra större grejer sitter. just då satt det även en handikappad tjej i (en mer avancerad) rullstol och hon hade två tjejer med sig som hjälpte henne, assistenter i guess. iaf, det sjuka (haha förlåt kasst skämt) var att en av tjejerna satt och hade högläsning för den här handikappade bruttan. det var ingen diskret läsning, utan verkligen skithögt så att alla vi som satt där typ stördes av henne. och hon bruden i rullstolen satt bara och brölade högt varje gång assistenten började läsa. kanske avskydde hon boken who knows. bara för att hon sitter i rullstol innebär inte att hon är döv. nämen hursomhelst, så tyckte jag att det var superlöjligt att göra en sån jävla big grej av hela sin läsning, hade varit tusen gånger smidigare om hon hade fixat en ljudbok och proppat in lurar i öronen på henne. då hade alla varit nöjda och glada.

malmö var fint som vanligt. malmöe e vackert. först började shoppingen lite segt faktiskt, trodde inte att det skulle gå bra alls, men alltid, ALLTID, när jag väl hittar ett plagg som jag köper så blir det så mycket lättare med andra, tredje plagget osv. man kommer in i en positiv shoppingcirkel. fyfan vad ytligt allt låter, jag känner mig lite smått äcklad av mig själv faktiskt, men om jag ska vara realistik och objekitv så jebiga, jag blir glad av shopping *nöjd-smajlin*.

men om jag ska återgå till något mer allvarligt. något mycket allvarligt och sorgsamt och jävligt fint. det var demonstrationer idag på gustav adolfs torg, israels bombningar. jag och nicole stannade en stund. det var mycket folk som hade samlats. men sedan gick vi två vidare mot gågatan och spanade utbudet, och precis när vi går ut ur gallerian så möts vi av det enormt långa demonstrationståget. så många människor, så många flaggor, så många röster. det var starkt att se, jag tycker att det är så jävla fint att människor engagerar sig, att dom bryr sig, att dom visar att dom vet vad som händer och att det som händer inte är okej. det är fint liksom, folk som bryr sig om andra berör mig väldigt mycket. det var tydligen 3500 människor som gick i tåget. och jag  vet inte om  jag är cynisk eller allmänt negativ men jag tänker vad fan kan vanliga människor göra, hur mycket kan man göra för att det ska kunna påverka israel, för att det allmänt ska påverka någon, vad hjälper demonstrationstågen folket som dör?? men sedan tänker jag att visst man gör kanske inte någon megaskillnad, men bara man visar att man inte håller med om det som händer så visar man även att man inte är en av de på den onda sidan (jaja lite luddiga förklaringar nu), för annars blir det nästan att man indirekt stödjer att ex israel bombar loss. eller? det är nog så dom också tänkte. men iaf i tåget såg vi även peppängeln, vår fd syo, tobbe, hur jävla cute som helst!! vi skrek och vinkade och han vinkade tillbaka.

efter stan kom ajdin och hans papappa och hämtade upp oss. och under de första minuterna så snackade hans pappa på bosniska, sen sa ajdin nått i stil med att nicole inte förstår, och han ba jaha jag trodde du var bosnisk haha. lite skojigt ju. därefter kom vi hem till ajdin. skulle spana hans nya lägenhet. big lägenhet. så vi degade hos honom någon timma, spelade buzz och käkade mandeltårta haha och sedan tog vi bussen tillbaka till lund.

vi fixade oss rätt snabbt, vrålduschade, fönade, plattade, fixade och sådär och sedan kom carol och skulle joina oss. vi satt en stund här hos nicole och åkte sedan ner till stan och herkan. carol kände sig dock inte så bra, så hon åkte hem och kvar blev jag och nicole. strax därefter kom M och hans kompisar, alla araber typ, förutom en bosnier haha. och nicole togs för att vara en bosnier igen, andra gången för idag. vi hängde med dom resten av kvällen innan vi stack till dönk och sedan hem. och nu är jag här och är typ inte trött ändå. nicole gick ner nu och borstade tänderna och jag insåg att det här inlägget var väldigt långt. haha.

godnatt.

malmöe

hinner inte blogga. kom precis hem från malmö, nu snabbfixar vi oss, förfest och sen herk ikväll. woho.

emtivi

sån lyx att ha mtv allstå.

"ok, jag sitter här på en bänk me de andra a-lagarna och väntar"

guten morgen ppl.

vi vaknade för cirkus en timma sedan. jag drömde om blondinbella och att jag och nicole stod i kön för att få en autograf, jag ville få en dvd signad. intressant dröm, blondinbella in my thoughts forever.

nicole stack till jobbet precis, det är hon som står för cashen i det här förhållandet. jag kan bidra med lite csn, men det är det enda. vi däckade vid halv tre igår och båda var så trötta. jag tror att jag däckade rent psyskiskt runt 11slaget men som det alltid blir när jag är hos nicole; vi lägger oss och pratar tills någon av oss blir tyst och sedan säger den andra nä ska vi sova nu?

lund var mysig som vanligt, en hel del nya grejer hade öppnat upp, men vi hann inte se så mycket eftersom klockan var rätt mycket när jag kom. och jag är så osmart, jag hade sagt till nicole att jag skulle vara framme vid sju, men jag hade kollat fel så tio över sju får jag ett var är du-sms från henne. saken var den att jag sov då. när jag sedan vaknade så hade jag ett antal missade samtal och mottagna meddelanden. då hade hon väntat i typ fytio minuter innan jag svarade. allstå jag fick skitdåligt samvete, men jag tyckte det var asconfusing att jag inte var framme i lund, innan jag fattade att jag hade kollat fel. så jag skickade iväg ett dåligt samvete-sms och ville typ gå och snabba på tågföraren så att vi kom fram snabbare. dåligt av mig. men nicole cheerade upp med ett förstående sms *käääärlek*.

jag känner mig så hemma här i lund och hos nicole. jag typ glömmer bort omvärlden haha och tror att den enbart består av skåne, för det känns som att jag närsomhelst kommer att gå hem till mig, till vildanden, till mina fina lilla lägenhet. awww. känns skönt att det är tack vare nichhhhole som minnena lever vidare haha.

nä men som sagt nu är hon på jobbet, jag har skickat iväg min tenta till kriss och aidis. ska snart gå ner på stan och möta upp A. nicole kommer ner till stan vid 3 och då drar vi till nova.

lund

men heeej!! nu är jag på plats, sitter här vid nicoles nya data och har inte alls svårt för att skriva på den eftersom den är lite bredare än hennes gamla lappis. pallar inte mer nu. vi sitter här och myser. puss

din gata hundrakommasex

käkade precis frukost och en ashård kiwi. fyfasen vad jag är trött. det här är fjärde dagen då jag går upp tidigt. tufft liv man har när man anser att tio är tidigt men ja ja.
snart är jag färdig med tentan, har en fråga kvar. ska bli gött att fixa den, men måste sticka till skolan och lämna in den också. så måste jag packa också för idag är det lund som gäller.

jag är fan trött allstå och när jag tittar mot köksdelen av lägenheten så blir jag ännu tröttare. från och med nästa vecka har jag lovat mig själv att börja sova ordentligt och framförallt sova på natten.

the beeean

allstå idag är jag så död. somnade halv sju i morse och vaknade halv 9, helt typ körd. men jag tog mig till skolan, vi hade seminarie på våra filmanalyser, det gick bra och det är ju det viktigaste. kom hem, surfade, däckade en stund och påbörjade tentan för cirkus en timme. undrar om man kan skriva sex sidor ikväll? eller kan och kan, klart man kan, men pallar man, det är nog det som är huvudkonflikten i mitt dramatiska *not* liv just nu.

jag peppar mig med att jag åker till skåååunnnee imorgon. det kommer bli en så kul helg med min fina böna. jag läääängtar!! var ju fan en evighet sen jag var i lund tillsammans med nicole.
jepp nu ska jag fortsätta här med tentan.


the caaat.

punkt - velika stopala


jebiga

ALLSTÅ FANNNNNNNN. klockan är så jävla mycket och vi har seminarie imorgon och allt och jag har precis flugit på en låt här på youtube som, alllstå den är inte ens ledsen, eller har något med saken att göra, men den gör mig LIPIG. och jag vill egentligen inte ens erkänna det, för det är hormonerna i mig som gör mig cp, men ja jag typ gråter. jag gråter rätt ofta tror jag. inte för att jag är olycklig utan för att vissa känslor inte kan skrivas utan bara liksom upplevas, vilket jag gör på mitt sätt. måste verkligen avdramatisera det hela NU innan det spårar ut helt känner jag. och en av dessa känslor tror jag bara någon som har varit ifrån sitt hemland alldeles för länge kan förstå. ingen chartersemester eller flytt till london i ett halvår, vi snackar om femton år nu. jag vet inte varför alla dom här känslorna kommer över mig, men det är typ nä fan jkag kanknappt skriva. edt är inte det att det gör mig frustrerad eller upprörd idag, men jag brukar reflektera ofta över hur det hade varit om det inte hade varit krig, om vi hade bott på harmani i vårt hus, med knappt hundra meter till skolan, hängt med kompisar och tusen släktingar på stan, på somrarna hängt på brana varenda dag och badat och på kvällen gått ut. om jag hade haft samma relation till mina jajce-vänner som jag har idag, vilka jag hade hängt med, vilka hade hookat up med vilka etc etc sånna smågrejer!! det hade varit så mycket lycka och glädje och bara sånna småsaker som att gå möta upp någon spontant och ta en kaffe utan att behöva planera in det i kalendern två veckor in i framtiden. och jag saknar sommaren och jag saknar allt som är så jävla sjukt kul, ofattbart, tragiskt och samtidigt idiylliskt med bosnien. och jag hatar folk så mycket som säger a men flytta tillbaka då om du älskar bosnien så mycket, men HUR FAN ska jag kunna flytta till ett land som inte är det land det var innan?? hur fan ska man göra det? jag längtar till bosnien till dom där känslorna som jag bara upplever då jag är där, men det landet är tyvärr inte ett korrupterat land med sugiga politiker jag längtar tillbaka till, inte till ett land där folk inte kan hålla sams på grund av att den ena anser sig vara kroat trots att de bor i jajce eller serb trots att de bor i banjaluka, utan till ett land där oavsett om man heter zeljko eller hasan vilar med högerhanden på hjärtat och stolt säger Ja Jag är Bosnier, att se bortom, att se framåt och göra sitt bästa för landet Bosnien som verkligen har förtjänat det.


mozda za jedno 30tak godina.


verka serduchka


det här är kalmarfamiljens nyaste partylåt har jag bestämt nu, och krissan håller med.

jag måste nog ladda ner hela skivan hahah!!

yoghurt och sånt

det känns som att jag borde få dåligt samvete över att jag har duschat i nästan två timmar, men jag får inte det. skulle jag sluta duscha skulle inte sveriges reningsverk ha något att göra och så länge jag inte pejjar för vatten så är det luuungan.

jag är färdig med analysen och ska skriva lite på tentan nu också.

idag var jag faktiskt på maxi igen. jag hittade allt jag behövde, men bara det att nästan alla bröden i brödhyllan var slut så jag köpte något danskt bröd fylld med frön. så reade dom ut en massa grejer också, inte mat, men typ skivor och sånt. och jag köpte en kul dvdbox eller vad man nu ska kalla det, det innehåller iaf lite yogagrejer och pilates och sånt haha. fan askul, bara köra igång och träna då allstå. duktigt. men hade det inte kostat hundra spänn så hade jag nog inte köpt det haha.


fan vad alla verkar pigga

jag har faktiskt inte så mycket vettigt att dela med mig idag, så då kan man ju undra varför jag ens skriver något, varför inte bara låta bli? egentligen.

det var tydligen trettondagsafton igår. det visste inte jag. och det verkar inte som att dom fem andra personerna som befann sig utanför maxi igår halv 10 visste det heller. så jag handlade inget. kände mig mest snopen eftersom jag inte hade någon mjölk, det blev ingen kellogs med banan igår. det är lite att ta i att kalla det för maträtt, men det är det nästan, hos mig iaf.

idag är det trettondagen. jag köpte ett par svarta byxor någon gång under jullovet. sedan ångrade jag mig, och ångrade mig tillbaka och idag vet jag inte var jag står i frågan. det är sista dagen att lämna tillbaka dem, men det känns som att min lathet stoppar dom planerna. så kanske behåller jag dom trots allt. men undrar ändå hur öppettiderna ser ut idag? jag måste ha mjölk.

förresten så åker jag tillbaka till mitt gamla hemland på torsdag. skåne i helgen! herkan på fredag! shopping i malmö på lördag! nova lund på fredag (det hinner vi va?)! herkan på lördag? (JAA). jaaa det är så mycket fint som händer nu till helgen.  

u made my day kriss, you och david batra

allstå det här är ju fan ohållbart, jag har skrattat så jävla mycket just nu!!! och jag har inte alls kommit någonstans med analysen bara för att jag sitter på msn och dör av skratt.

nyårsbilder

shenizar. har precis käkat något som kan liknas vid middag, lite överbliven kyckling från igår från nyårsafton. hoppas jag ugnsstekte bort alla baciller som eventuellt redan börjat bosätta sig i kycklingfileerna. jag kollade igenom blood diamond också, första gången tror jag att jag halvsov så det var kanske inte så megakonstigt att jag inte visste vad jag skulle skriva på analysen.

anywhosouthere jag är sen med nyårsberättelsen typ. glömde bort det lite. vi var iaf sammanlagt åtta brudar och min bror hemma hos mig. ida och aida kom tidigare så vi fyra förberedde allt. påbörjade med maten med ida som huvudkock, aida som underkock och jag som ett extra tillbehör som guidade brudarna genom alla skåp, stekpannor och kastruller. trots lite småpanik så lyckade vi ändå både pynta lägenheten men även tillaga en riktigt fin middag. därefter kom edina, hennes kompis emily, sofia, krissan och krissans kompis amanda. alla var så fina och allt var allmänt cuteish.
det var ungefär som våra förfester brukar bli, bara att vi käkade den här gången.

vid 11 började vi gå mot palace, kön var inte så fasligt lång men det var kallt att stå där i kylan. jag tycker fortfarande att det är sinnesjukt att man går ut i klänning, strumpyxor och pumps när det är askallt ute, tanten i mig spökar även om jag försöker slå undan dom tankarna, alla andra går ju också runt så, och dom blir inte förkylda, så varför skulle jag?? och än så länge har jag inte blivit förkyld *ta i trä*.
medan vi stod i kön kom en kille, som jag känner sedan innan men som jag inte kan namnet på, eller vi lärde väl känna varandra här i kalmar men eftersom vi gick samma gymnasie så "kände" vi varandra på så sätt. och jag träffar honom alltid när jag är på maxi och han är astrevlig och jag är astrevlig och allt är astrevligt förutom attjag inte kan hans namn. vi är någorlunda tjenis och varje gång jag ska säga nä men hej *insert name* så eh... kommer jag av mig, och nu är det ju rude att fråga vavare du hette nu igen? eftersom man ändå förväntas kunna sånt här efter ett halvår av kallprat på maxi.

iaf han utnyttjade mig och min position där jag stod rätt långt fram i kön och trängde in sig där tillsammans med 3-4 kompisar, alla sådär festligt glada. jag har inget emot att folk ställer sig så, så länge som jag kommer in, men han ville pejja mig för att jag var så sjyst. jag vet inte om han var packad, det verkade inte så. han verkade iaf helt normal när han gav mig en hundring. först trodde jag att han drev så jag skojade lite sådär tillbaka, allstå jag har lite allmänt svårt för att ta emot pengar, speciellt när jag inte ens har orsak att göra det. så jag stod där en stund och kände mig lite "smutsig" haha. gav tillbaka hundralappen ett par gånger men han refused to ta tillbaka den. allstå det är ju inte ens mycket cash herregud och jag stod där och konfronterades med mitt samvete haha.

men jag tog lappen i fickan och finnen på pannan, haha jag gillar den historien. jag tog som sagt emot hundralappen och nu är den på väg till gaza. så tack dig-som-jag-inte-vet-namnet-på! du har gjort något gott.

inne på palace var det till en början astomt men knappt en timma senare var det knökfullt. pepp musik och sjyst folk gör det mesta, men fan allstå vad jag hatar odrägliga, fulla artonåriga brudar och snubbar. gud vad supercoola ni är ni stapplar runt omkring. not. attentionwhores. allstå fuj. och alla dom knuffades och det var en dude som störde mig extramycket som uppenbarligen INTE fattade de tio gånger jag sa åt honom att inte knuffas. hur fan kan man vara så sjukt omedveten om sin omgivning?? så jag knuffade honom rätt hårt, han flög på en tjej och spillde sin drink på henne TIHIHI. zkoj. sedan knuffade han bruden på mig, och det var ingen liten brud heller. sjukt irri. ha koll på era kroppar. det var ett flertal sådana fall, till slut hade ingen av oss förståelse för dessa idioter så varje gång någon ens rörde vid mig knuffade jag tillbaka.

men i övrigt, om man bortser från idioterna, så var det verkligen askul. aspeppigt att partaja runt. dessutom träffade jag musa (mustafa), en barndomskompis som jag inte hade träffat på typ elva år haha. fan vad kul det var, vi snackade en lång stund. han hälsade dessutom på alla som gick förbi, bland annat en dude som spelar i kalmars fotbollslag, kalmar ff antar jag, som är från jajce. öhm, hur kunde jag ha missat detta? jajce är inte så stort och alla känner alla men det här var första gången jag träffade honom.

musa ba allstå du måste ju känna den här familjen, hans pappa är rätt känd, han är läkare. jag ba njäh jag gör verkligen inte det, efternamnet klingade sådär välbekant men jag kan ju fan inte placera alla som någonsin har bott i jajce. musa ba allstå hans pappa är verkligen en välkänd doktor, jag ba jaha men för vad eller så, han ba jo han är typ prostataläkare (om det nu ens är en benämning), jag ba eh jo känns lite avlägset haha. men nu när jag tänker efter så vet jag att farmor har nämnt honom och typ att folk har gått hos honom haha, lite skojigt ju.

vi stannade kvar till halv 3 och sedan gick vi hem och påbörjade det nya året.
okej här kommer hundratjugostusen bilder.


u must restart now

mitt antivirus har slutat fungera och det sabbar hela min data. jag bara gnäller om datan men eftersom mitt liv kretsar ca 90% kring den så är det illa när jag säger att det är illa.

det är lite fantastisk att jag lyckades gå upp vid 11 trotst att jag somnade vid 7 i morse. nu har jag varit vaken i två timmar men det känns inte som att jag har varit vaken, snarare varit halvdöd eftersom jag är så trött. allt tar sån tid, typ diska, göra frulle, dra på sig morgonrocken. suck.

jag har så mycket att göra, så mycket tid har jag också, men så lite effektivitet.

päron, banan, clementin

min data allstå, den börjar sakta men säkert tappa sin livslust. nu har den stängts av igen och just nu fungerar inte heller några program. inget word och jag vet inte ens när jag sparade ner sist. och allt ser skitkonstig ut. nä dethär var inte så pepp.

förresten, nu är det krig på riktigt mellan mig och mina grannar. jag tror att dom är helt körda i huvudet. dom har nuppat bort sina hjärnceller helt och hållet. dom satte igång värsta discot kockan 2, och okej jag ligger inte och sover men ändå HALLLÅÅÅ ni är inte ensamma i det här huset!! och så naturligtvis alla sexvrål. ibland låter det också som att dom typ bowlar, slänger ner klot i golvet bara för att irritera mig.
jag letade fram min hammare tidigare i natt och bankade det hårdaste jag kunde upp i taket. men de hörde inte, eller så ignorerade dom mig. så jag bankade ännu hårdare ett par gånger till och då höjde dom musiken haha. dom måste verkligen tycka att det är skoj, men för att vara ärlig så jävlas dom faktiskt med helt fel person för jag är expert på cepiga grannar, har lite erfarenhet sen innan.

anywho sitter här och käkar fruktsallad. och allstå har ni tänkt på det, under tungan så har man som ett litet "hål" *i brist på medicinska termer* som man ibland sprutar saliv ur? visst kan alla göra det? jag tror att jag kan det om jag har käkat något syrligt, typ som nu, massa frukter, men inte på beställning. det bara kommer ut typ 30 små, små salivdroppar. det låter lite äckligt nu när jag skriver det, men det är verkligen ett av alla de kroppens mysterium jag aldrig pallar att googla mig till.

well hello luuvah

jag älskar när carrie säger det. hon säger det på ett så smaskigt sätt.
varför har vi inte fått göra en analys av sex & the city filmen? det är nog den enda filmen som har engagerat mig det här året och ändå glömde jag bort att skriva till den i min årets-lista. very tråkigt eftersom det även var årets bästa film tycker jag i alla fall.

och som vanligt så finns det folk (oftast killar) som utbrister typ "ah men det är ju en tjejfilm", för det första; ja det är en tjejfilm, seriens målgrupp har alltid varit kvinnor även om män naturligtvis också kollar och för det andra; jaha vaddå då om det är en tjejfilm? är den automatiskt sämre för det eller vad är grejen? är den inte lika "välgjord" bara för att det är en brudfilm, eller är handlingen sämre eller varför reagerar vissa snubbar med så ful överlägsenhet och viftar bort satc-filmen som faktiskt är både välgjord och asbra. och nu är det typ även asbrudigt av mig att försvara den filmen, men det gör jag SÅ GÄRNA eftersom jag hellre ser en riktig brudfilm än en film där folk skjuter sönder varandras huvuden varannan minut.

satc har varit en så fiiiiin period av mitt liv *geekish*.

mina päron kom tillbaka från bosnien igår. de hade tydligen med sig lite stuff som mormor prackat på dom. jag kommer iaf ha uvin chaj i mitt skåp snart och även lite läsning, ni vet azra och gloria. haha älskaaa. det är så sommar.


tjabbarå

haha det här är ju sjukt. jag tror att mitt vin börjar kicka in. kicka i? kicka in? hur säger man? jag tror jag har precis fått en skrattatack. saken är den att jag har försökt med allt som går för att koncentrera mig. det enda som återstod var att käka godis men eftersom jag itne har godis hemma så sket ju det sig. så jag hällde upp ett glas vin till mig här. inte ett helt, men 1/3 och resten sockerdricka. det luktar liksom fest i glaset, det luktar lördag och det luktar party och här sitter jag i min ensamhet och skrattar med lite vin i handen och en filmanalys som inte ens har påbörjats. alla snackar ju om att man blir så avslappnad när man har tagit ett glas men jag blir bara mer skrattig, jag har inte heller käkat så mycket men alla präktiga nissar och nissor som nu sätter kaffet i halsen till er säger jag bara: detär inte så farligt!! som sagt 1/3. undrar bara hur jag ska påbörja mitt skrivande när jag är så här festsugen och något annat, men det låter jag vara, det är nog bara kattdjuren som vet hur jag är NUNUNU. hahha. neähäää dags att forstätta.


jag borde egentligen sitta med min analys

allstå jag brukar inte tycka att jag är den som är den roligaste i sällskap, suger på att dra skämt och "skoja till det" om man säger så, men när jag umgås med mig själv så brukar jag nog ändå tycka att jag är rätt skojig. kanske för att jag inte har konkurrens av någon annan. who knows. men det är ju alltid skönt att kunna skratta med och åt sig själv.

iaf...

mamma på tel.

[40 min senare] och nu kom jag av mig.

mammor, hur orkar dom?

det är skillnad på mammor och mammor, men ändå är dom rätt lika i grunden, de allra flesta mammor.

jag satt här och bläddrade i mia skäringers blogg och det är så påfallande stor skillnad mellan henne och pernilla wahlgren. pernilla är den glada, peppa mamman som hinner med allt, sina shower, laga mat och umgås med sina barn. mia är hennes motsats typ, hon har barn som hon inte riktigt förstår sig på, hon är deppig och hon skriver konstiga saker som inte "anstår sig en mamma". men egentligen så gör det det. för många mammor är precis som mia. de älskar livet en dag och den andra dagen vill de bara säga ifrån sig ansvaret och bädda ner sig under täcket. men det är som att man inte får göra det när man är  förälder för man ska alltid vara den starka.

inte för att kids är aktuella för mig just nu, men det är klart att jag planerar två eller tre i framtiden. jag kommer alltid sätta familjelivet före allt annat och för att kunna förverkliga det målet i mitt liv är det viktigt att ha en snubbe som är redo att göra detsamma.  mina föräldrar är mina förebilder, de har alltid satt mig och min brors intressen i första hand, alltid sett till att vi alltid har lite mer än dom, alltid älskat oss osv för att det här inte ska bli något klyschigt men ni förstår deras tänkande och mitt tänkande kring hur en BRA föräldrer ska vara.

men så är min största rädsla att inte bli en bra mamma. att läsa mias blogg sätter skräck i mig för hon är precis en sådan mamma jag inte vill bli. samtidigt förstår jag henne fullt ut. hon lever ut min rädsla. tänk att vakna upp någon dag och inte orka ta sig upp ur sängen bara för att barnet gråter, eller inte orka laga mat, eller bry sig om att barnet springer runt med blöta sockor, allstå alla sånna smågrejer. att till slut tröttna på sin egen unge, allt skrik och gråt. *buhä* läskigt som fan.

det är strongt att vara mamma eller pappa men det är långt ifrån alla som lyckas och barnen är dom som blir lidande.

ja okej det var lite om den rädslan.


chips och glass

risken med att låsa in sig i lägeheten såhär några dagar i rad är att man får ihopvuxna ögonbryn, grå hy, stinkande tofflor och orakade ben och armhålor. ja listan kan göras lång. men den risken får man ta ibland. sen fixar man sig och går ut med superkisande ögon ut i naturen, ögonen är inte ens vana vid dagsljus eftersom man vaknar på eftermiddagen då det är mörkt och lägger sig på morgonen då det också är mörkt.

det är lite kul att jag har haft ett helt jullov på mig att påbörja och avsluta en filmanalys och en hemtenta men jag har inte gjort något utav det. trodde att jag skulle börja panik:a imorgon, men paniken blir nog lite besviken över att behöva dröja, jag trodde nämligen att analysen skulle in på tisdag när det in fact ska in på onsdag så tjaa tyvärr mister panik inte din tur ÄN. på måndag kanske.

james m + nelly f


allstå luvvvviiieluvvvieeluuuv.

bamse är kanske snäll i sagorna

ida, sorry to disappoint u babe, men jag la mig senare ändå HAHA. jag somnade vid kvart över 8 i morse, vaknade för drygt en halvtimma sen. och, innan jag gör något annat så måste jag berätta,medan det fortfarande är färskt, om den sjuka drömmen jag hade.

jag drömde att jag väntade tvillingar, hade en huuuge mage som jag gick och bar på, jag hade egentligen svårt för att gå så jag låg mest ner och degade typ. läste skvallertidningar och käkade, haha nä, men jag kan tänka mig att jag blir såni framtiden. anywho nästa som händer är att det kommer in en stor brun björn, jag vet inte vad han gör det och jag är allmänt förvirrad eftersom allt känns ologiskt. björnen kommer emot mig och jag tänker i drömmen att man måste spela död för att han inte ska attackera en, men jag hinner inte så långt eftersom björnen ställer sig upp på bakbenen och rispar mig över magen med sin enorma tass och klor. det blir fyra djupa sår som det forsar blod ur, jag tänker på bebisarna i magen, skriker och sedan hör jag bara en röst i bakgrunden som panikskriker något.

nästa är att jag vaknar (i drömmen allstå) och känner efter på min mage, jag har blivit förlöst, och det finns inget bandage som döljer såret. det är typ dåligt ihopsytt och såren efter björnen är fortfarande öppna och jag ba va fan *panik* kommer jag att dö? jag hade inte ens fått se mina barn och här låg jag halvdöd, så jag försökte sätta mig upp men det gjorde så ont i såret och jag väntade bara på att all innehåll skulle splasha ut ur magen haha, men jag tog mig upp och sedan vaknade jag.  

ja ja lite skum dröm. nu ska jag borsta tänderna och käka frulle.

godnatt

godnatt.

im sorry but i have to next u

hej hej så jävla många bilder har jag nu infogat. kan man inte komma på ett smidigare sätt att lägga upp bilder på bloggpunktesse? och nu skickade även eddie lite pictures så dom kanske man också skulle lägga upp. det är inte bekvämt att sitta i soffan och blögga, föredrar när jag kan sitta normalt istället för att halvligga.

anywho, jag har precis gjort en musikalisk upptäckt, han heter james morrison och låter ungefär som james blunt och c/o, men det duger så här sent, speciellt duetten med nelly furtado.

förlåt för tråkig blögg just nu. alla skriver på msn så man blir lite okoncentrerad.

say what u need to say

ah jag har sån fetinghufvudvärk som jag alltid får efter att ha varit ute och gått i kylan och sedan kommit in i värmen, typ hjärnan som tinar upp. nä men seriöst jag vill typ nästan dunka mig själv i huvudet med något hårt för att smärtan ska försvinna.

sitter och lyssna på tarkan nu som tydligen ligger på en skiva som heter "summer hits 14 (from turkey)". peppigt. jag har aldrig tyckt att turkiska lät så fint, det låter bara liksom gutturalt men på senare tid har jag nog börjat acceptera det, även om jag alltid har accepterat tarkan.

anywho, deno sitter på tåget nu, det kändes skumt att lämna av honom. inte skumt-skumt utan skumt-lessamt. även om vi bråkar ochsmåhatar varandra rätt ofta så tycker jag om honom myckettttt. komma tillbaka till en tom lägenhet brukar jag älska men nu var det lite loooneeely *akons smurflåt*

klockan är fyra och det är redan mörkt liksom. suck.

lista 2008

gjorde du något som du aldrig gjort förut?
jag försöker tänka, men nej, det mesta har jag nog gjort.

höll du några av dina nyårslöften och har du några nya?
haha allstå nej, jag hade inga nyårslöften, jag är tyvärr väldigt svårföränderlig och kan inte ändra mig över en natt liksom. jag tror att om man vill förändra något jättemycket så kan man göra det när som helst.

dog någon som stod dig nära?
nej, tack och lov.

blev någon/några av dina vänner föräldrar?
nope

vilka länder besökte du?
samma gamla vanliga liksom, bosnien och kroatien.

är det något du saknade som du vill ha nästa år?
rutiner. jag var slapp hela vårterminen och då saknade jag rutinerna som jag fick tillbaka till hösten. sen inte att jag saknade men klart det hade varit skojigare att ha lite mer cash så hade man kunnat resa lite. så gärna cash det här året!

vilket datum kommer du alltid minnas, och varför?
hm är kass på datum, jag är mer bra på att minnas händelser.

vad var din största framgång?
min största framgång är att jag har förblivit den jag är, att jag inte bryr mig vad folk tycker och tänker om mig, att jag lever mitt liv precis så som jag vill leva det. det är inga "fysiska" framgångar precis, typ vunnit på lotto eller nått sånt haha, men jag är väldigt nöjd med det mesta jag gör HAHA. på ritkigt!!

största misslyckandet?
allstå det här är jag lite kass på, allstå att anse mig själv som misslyckad, men det närmaste misslyckande jag kan komma är väl att jag var så jävla slapp under hela vårterminen. jag kunde ha jobbat i ett halvår men sket i det. men tja, nu gör det liksom inte så mycket, jag går inte och grämer mig precis.

har du varit sjuk eller skadat dig?
räknas förkyldningar och urinvägsinfektioner?

bästa köpet?
ALLA. jag är så jävla bra på att shoppa.

vad spenderade du mest pengar på?
hyror. och mat och kläder.

gjorde någonting dig riktigt glad?
det här är också en sådan lullig fråga, hur ska man kunna komma på en grej när det finns tusen saker som har gjort mig asglad. men det var skoj att komma tillbaka till sverige och träffa både familj och vänner, åka till bosnien, FLYTTA till kalmar, fyfan vad skönt att slippa chickentown, fester och kompisar gör mig allmänt glad liksom.

vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2008?
ah DEFINITIVT disturbia (rihanna), just dance (lady gaga), dabogda (dino merlin), 100 puta (zdravko colic), gas gas (severina), womanizer (brittan), ett par arablåtar som påminner mig om våren med nicole, och massa andra faktiskt som jag inte kommer på nu, men dom där var så att jag verkligen förknippar med vissa händelser liksom.

var du gladare eller ledsnare under året jämfört med tidigare år?
alltså det kan upplevas som lite drygt och irri att jag skriver att jag är så happy all the time, men ja, jag tycker att alla mina levandsår har varit jäkligt fina och det här året har varit askul.

vad önskar du att du gjort mer?
tränat mer (snarare tränat alls), varit bättre på att ringa folk, skaffat jobb, varit lite mer kärleksfull

vad önskar du att du gjort mindre?
slappat och sovit faktiskt även om det skänker mig alltför mycket glädje att göra det.

blev du kär?
nej, allstå jag är jävligt svår på det här allstå, hoppas att det inte blir en tredje gången gillt nästa år jag skriver den här listan.

favoritprogram på TV?
greys, project runway, nip/tuck, dexter (ny på listan)

vilken var årets upplevelse?
OMG hatar den här frågan. det mesta. fast kanske sådär "höjdarupplevelse" var dino merlins konsert i sarajevo i somras. det var bigt och man kände sig tiny.

hatar du någon nu som du inte hatade förra året?
nä jag tror inte det.

bästa boken du läste?
bitterfittan och anybody out there (*marian keys 4evah*)

vilken var din största musikaliska upplevelse?
öh. okej eftersom jag inte är det minsta musikalisk så får jag säga merlin igen.

något du önskade dig och fick?
nä, jag har nog det mesta. men jag önskade mig cash och fick väl sammanlagt tiotusen spänn från maltastipendiet som blev över sedan de delat ut pengar till de här årets studenter eller något sådant. haha men på riktigt, allstå kan ni fatta att jag inte gjorde något under ett halvår men ändå gled runt och levde väl?

något du önskade dig men inte fick?
mer pengar haha, nä men kanske en data, men det kommer jag väl få nu, och så har jag önskat mig ett körkort men jag har bara mig själv att skylla haha.

årets bästa film?
*funderat en lång stund* jag vet inte

vad gjorde du på din födelsedag och hur många år fyllde du?
jag fyllde 22 och firade hemma med familjen. asmysigt. vädret var najs så vi satt ute och grillade och när det blev kallare så käkade vi tårta inomhus och allt var pepp eftersom det var sommar.

finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
njä. nej. jag har levt det som jag ville ha det.

hur skulle du beskriva din klädstil?
massor med strumbyxor, skjortor, leggings, klänningar, bikini!!

vilken kändis var du mest sugen på?
snubbe: julian mcmahon brud: nicole richie

vilken politisk debatt engagerade dig mest?
det här med RS i bosnien, israel-palestina och IPRED.

vem saknade du?
jag saknade malta väldigt mycket på våren och bosnien på hösten

de bästa nya människorna du träffade?
alla mina fina kattdjur och så några i tvåan

en värdefull läxa du lärt dig i år?
att aldrig tvivla på mig själv, ibland så bara gör man det men så slår jag undan tankarna med ett "Vad fan har jag att tvivla eller tveka på, jag är fan BÄST", kan låta drygt men vem ska annars tänka det om mig om inte jag? sen har jag inte gjort några huuuuge mistakes som jag bör ha lärt mig av.

något du fruktar inför nästa år?
körkort och sommarjobb men det tar jag hand om senare hehe, och att det händer något hemsk med dom jag tycker om.
Ditt mål för 2009?

klara av mitt första år på utbildningen, jag vill skriva ta körkortet men äh det är inget megamål som driver mig precis så jag skiter i det, och så förbli pepp på livet.

och nu är deno lite grinig, han vill sova men jag tyckte ju det här var kul. den skiljer sig inte så mycket från förra årets har jag nu märkt haha. lite tråkigt.

update: hahah jag läste igenom den gamla listan nu, har inte gjort det innan, men så visade det sig att jag hade läst samma bok i år som förra året HAHAH, jag var verkligen övertygad om att jag hade läst den i år. så går det när en bok verkligen fastnar. jaja. *funny bara för mig*


blabla

vi gick upp sent idag, eller inte assent men vid tre var jag uppe iaf. farmor ringde och väckte. nu är vi färdiga, och snart möter vi upp tjejerna och så ska vi gå på bio.

heråå *mahanje*

en bra fortsättning

godmorgon!! första inlägget det här året.

fan vad pepp jag är, sitter här och smådiggar till musiken medan jag spanar bilder. wohooo. partry.

RSS 2.0