valet 2010

har haft svårt för att välja mellan att kolla på idol och slutdebatten på ettan. varvade mellan reklamerna och nu efter att idol är slut så är det debatten som gäller.

----

ja, allstå jag sitter nu och kollar, har inte skrivit färdigt det här inläggetpå grund av att jag har suttit som fastklistrad. tänker att de rödgröna måste vinna. det måste de fasen!!

det här valet är livsviktigt! det är livsviktigt att vi röstar för ett bra sverige, och det är livsviktigt att vi röstar för att minska chanserna för att SD tar sig in. vill ej ha ett rasseparti som består av idioter och som ska styra över mig, men chansen finns att dom tar sig in, därför RÖÖÖÖÖÖÖÖSTA FÖR FAN även om ni ligger bakis och inandas spya på söndagmorgonen.
om min 70-åriga farmor vars svenska är begränsad till "vad kostar det?" och "inte prata svenska" kan masa upp sig ur soffan och rösta då kan alla andra också. rådfråga vänner, familjemedlemmar, läs på, kolla tex DNs valsida och läs, bilda er en uppfattning och rösta. vi lever i en demokrati, vi får rösta utan att för den delen bli dödade för att vi tycker olika, eller få våra röster "bortslarvade" och det är ju det som är det fina med att leva i en demokrati. this is for real! vi har chansen att påverka det samhället vi lever i, så se till att göra det.

mitt första val (2006) röstade jag i lund och då röstade jag på miljöpartiet.
mitt andra val var när man skulle rösta till europaparlamentet så röstade jag på FI.
mitt tredje val 2010 röstade jag på FI.

det var idag allstå. och jag ska vara ärlig; precis efter att jag hade röstat så blev jag lite skraj. tänkte att shit nu har jag "slängt bort" en röst, och en röst mindre på de rödgröna är en extra röst på alliansen. funderade på om man skulle "taktikrösta" dvs ungefär det jag beskrev i meningen innan, MEN tänkte att jag kommer att leva som kvinna i ytterligare 70 år, jag kommer förmodligen leva hela mitt vuxna liv i sverige och då har jag rätten till samma rättigheter och villkor som män har idag men inte kvinnor.

och visst gudrun (i fucking love u) och FI kommer kanske inte bli valda det här året, men förmodligen kommer det gå bättre än vad det gick i EU-parlamentsvalet och då är vi ett steg framåt. om fyra år när det är val igen då kommer det att gå ännu bättre. så rösten är inte till spillo, det är dags att sluta bortprioritera kvinnofrågor (som även män skulle må bättre av om de prioriterades)!

http://www.qx.se/uploads/21/edfbc1276e832c515124b73e60ee10.jpg




Kommentarer
Postat av: Amanda

Gudrun är bäst!

2010-09-17 @ 22:56:40
URL: http://mandy.blogg.se/
Postat av: magzzara

jaaa bästa!

2010-09-17 @ 23:46:12
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0