tv-avgift

ah herregud.

det ringde precis på dörren. funderade på vem det kunde vara eftersom jag inte väntar någon, men tänkte att det kanske kunde vara min granne eftersom vi båda tvättade tidigare idag. glömde kanske någon handduk eller så.

jag ba aa, vem är det?

vill inte öppna egentligen men kände att jag kanske ändå måste, nu när jag har frågat vem det är.

öppnar dörren, men tack och lov inte helt och hållet, utan bara så där på glänt så att jag kan stänga den snabbt ifall det är nått psycho som ska försöka ta sig in. där utanför dörren står en man och säger att han kommer från radiotjänsten och han ser att ingen har betalat tv-avgiften för den här lägenheten.

nää, säger jag då, det är för att jag inte har någon teve!

han ba du har ingen teve? och samtidigt hörs carolina gynnings jobbiga stämma innifrån lägenheten och jag inser att jag måste överrösta teven om det här ska gå, så jag ba NEEEJ, JAG HAR BARA EN DATA, KOLLAR PÅ TEVEPROGRAM DÄR.

han ba okej... är du säker på det? ehehe.

jag ba JAA ABSOLUT!

stressade som fan och trodde att mitt hjärta skulle smälla av eller något. men, jag klarade det!! hade fasen inte velat betala för tv-avgiften, har inte råd med public service just nu! men lovar att börja pröjsa när jag får jobb.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Göm dig så länge du kan bara! Min sambo är för hederlig för sånt dock (inte jag) och jag blir sur på honom varje gång den där fakturan kommer, det är hans fel att vi betalar tv-avgift! Man kan väl få betala för de kanaler som man vill ha istället (precis som vi gör med de kanaler vi tittar på oftast, 3an och 5an).

2010-10-05 @ 19:37:09
URL: http://julietoscar.blogg.se/
Postat av: magzzara

haha! fast jag tycker iofs att det är skitbra med public service, men jag har varken råd eller lust att pejja för det nu. tycker dock att det borde bekostas av staten helt och hållet och att alla vi ska slippa.

2010-10-06 @ 13:56:41
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Josefin

Hur menar du att "alla vi" slipper? Staten är ju skattepengar, vilket betyder att "alla vi" betalar? Tycker du det är bättre att andra betalar för dina tv-kanaler, än att du själv gör det?

2010-10-08 @ 11:33:58
URL: http://julietoscar.blogg.se/
Postat av: magzzara

jag formulerade mig lite fel, det jag menade var att jag tycker att staten kan sätta undan pengar från skatten (statliga medel) och lägga det på public service utan att vi för den delen ska behöva betala för kanalerna genom tv-licensen.



ja, jag tycker att det är bra att alla vi betalar för SVT, SR och UR-kanalerna eftersom det är de enda kanalerna som har skyldigheten att "utbilda" oss, dvs förse oss med program som är allmänbildande.



risken finns annars att TVen (och radion) översvämmas av komersiella program som inte har i syfte att lära oss något utan enbart underhålla oss, dvs kanaler som endast drivs av ett vinstintresse. i längden leder det till att människor bara blir dummare. kolla bara på usa! :) inte ens hälften skulle kunna peka ut sverige på kartan. sen kan man fråga sig om det beror på att de inte orkar lära sig saker, men jag tror att det beror på till stor del av avsaknanden av public serivce, vilken inte alls är lika stor och utbredd som exempelvis här i sverige och europa.

2010-10-08 @ 12:25:07
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0