söndagnatt

idag har jag...

lämnat min murgröna, mango och minikaktus till mi. jag litar på att hon tar hand om dom medan jag är borta. tack för hjelpen!

...och hittat mitt bosniska id-kort. obs! ser inte ut som ett conehead i verkligheten.

egentligen var jag stolt när jag skaffade det här idkortet en sommar i jajce för två år sedan... men mest var jag faktiskt irriterad under hela den här processen från att skriva på en massa papper till att ta ett kort. de som jobbar på posten där man fixar id-kortet tror för det första; att dom är gudar som har makten i sina händer, för det andra; tror att dom är gudar. byråkrati när det är som bäst.

då jag var där för att fixa kortet, vilket jag är tvungen att ha för att kunna rösta i valen i bosnien, så var det en varm morgon, jag tvingades gå upp vid nio på och var sjukt trött efter gårdagnattens festande och därmed också lite irri.
på posten möttes vi av en enormt lång kö och när det var dags för mig att gå fram så fick jag även gå fram till den grinigaste posttanten ever. allstå hon satt och suckade över hur mycket folk det var, hur vissa var jobbiga, etc etc, helt öppet med sina fula kompisar som också satt bakom disken.

jag signade iaf mitt papper och sköt över det till henne. hon tittade på det för att liksom bekräfta att allt var rätt ifyllt och när hon kommer till min halvfula signering så utbrister hon ut i ett elakt hånskratt, vänder sig till sin lika apdryga kompis och ba – kolla hennes underskrift BAHAha. jag ba (lagom irriterat, hade inte ens ätiti frukost eftersom jag tvingades gå upp för tidigt) – hurså? är det något fel på den? och min pappa vänder sig till postbitchen och ba – ehehe, hon skojar, hehe, dagens ungdomar *förläget skratt* jag ba *slänger asirriterad blick åt min halvt rövslickande far*.

det är alltid så, man måste slicka röv för folk som tror att dom är något, som tror att de har makt även fast de kanske fortfarande lever på en bondgård och går upp i ottan för att mjölka korna innan de går till sitt "respektabla jobb". men iaf, pappa fasade ju för att de skulle börja bitcha tillbaka och då skulle vi aldrig få våra kort färdiga, det finns liksom inget som heter SERVICE på postkontoret i jajce tyvärr. eller för den delen TREVLIGHET. det är något som inte ingår då man betjänas av kärringarna där. jaja. har iaf mitt kort nu.

nu måste jag fortsätta packa. har redan en hel stor väska med bara kläder. kommer jag att använda allt? förmodligen. måste ju liksom ha nya outfits varje dag HALLÅ.

Kommentarer
Postat av: Amra

hahah, eh, deja vuuu moment här alltså! jag skaffade också det bosniska id kortet för ett x antal år sedan. jag stod i kö tillräckligt länge för att hela min dag skulle sabbas och när jag väl kommer fram och ska ta det jävla kortet så insisterar snubben iza sanka da se nasmijem, ja ba " dali to mozda igleda kao da ja zelim da ti dam jedan osmijeh" Okej, det där sa jag aldrig, mesig_chei, men jag tänkte det !! Han fick ett framtvingat snett leende.

2010-06-07 @ 16:47:50
Postat av: Adisa

haha cula sam i ja za taj nas service på postkontoret u bosni,,,tako da nije samo u jajcu :) ... ja cu ove godine isto izvaditi licnu...blago meni sa njima haha. ja cu se odma posvadjati i poslace me u zatvor som min mormor säger haha

2010-06-07 @ 18:15:40
Postat av: Anonym

ha ha ha, aså magda du e så jevla rolig :) skrattade när jag läste detta inlägg, känner så igen mej sj i det du skriver, även det med farsan haha..tänkte även fråga dej var fr jajce du e ifrån, vilken del för min mamma kommer oxå därifrån?



Ha det så kul och ta med dej Iman i pokazi mu Plivu :)

2010-06-07 @ 18:50:11
Postat av: arijana

Haha! Stvarno jest deja vu, bas je roligt citati tvoj blogg jer puno stvari prepoznajem. Ja ovo ljeto moram vaditi novu licno, jedva cekam..

A to za pakovanje, bojim se da sam presla 15 kg haha.. ali ja moram nositi i knjige ;)

2010-06-08 @ 14:27:40
URL: http://shittypositive.blogg.se/
Postat av: JC

det känner jag igen :)

Ali najvise idemo na zivce onima sto zive u JC.

Vidi diaspore hoce da je sve k'o u Svedskoj, pa sta traze ovde kad im nista ne valja. Ne kuze da nam valja sve osim birokratije i neobrazovaih i glupih ljudi koji rade finim pozicijama. Ne kuzim ko je ona da komentarise tvoj potpis. Daju sebi za pravo da komentarisu potpis, izgled, garderobu...to je njima valjda OK...ma bezze. Meni je neka guska u posti i JC komentarisala nokte...ehhhhhe mislim da nece vise nikom nista komentarisati. I dobila sam OSOBNU :)))

2010-06-08 @ 16:29:21
Postat av: magzza

amra: ma joj suti, i meni je malo falilo da budem jos vise bezobrezna, najgore sto oni ne kontaju da su bas otrevliga.



adisa: BEZ SVADJE, MOLIM VAS! hehe



anonym: tack du! ja sam odrasla na harmanima, ali poslje rata budem na volijaku kod majke :)



arijana: ma pusti knjige, neces svakako imati vremena uciti, ako je su za ucenje.



JC: ma kontam te, ali ima vala i mangupa koji dolaze u bih cisto samo eto da pokazu auto itd. tako da razumijem i narod dole, jer "det sticker i ögonen". ali u pravu su, jer meni jedina stvar koja dole smeta to jest birokratija i politika :)



2010-06-09 @ 01:54:09
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0