fulltime lokaljournalist

Vår webbtidning

idag var sista skoldagen, resten av veckan är vi lediga, och på måndag sätter praktiken igång. då är jag på SOLO och praktiserar och är borta en månad från den här sketna lilla staden. skoja. men sketen är den då och då. nu blev jag lite bajsnödig hi hi.

anywho. vi hade examination för den här kursen idag. här kan ni spana in vår webbtidning, alla nyheter, reportage etc är äkta och inte fejk, även om man kanske skulle kunna tro det, men det är så lokaljournalistiken ser ut. småtråkig och seriös

under tre veckor har vi sysslat med att leta nyheter och springa på diarierundor. en diarierunda innebär att man kollar igenom offentliga handlingar som har kommit in under morgonen på bland annat tingsrätten, kommunalhuset, olika nämnder (barn & fritidsnämnden mfl), regionförbundet och några fler som jag inte kommer på nu. så tänk er, där har man fått ta del av dessa tråkiga allmäna handlingar som rör alla beslut som tas inom kommunen, kopierat och sedan funderat på hur man ska göra det här till en nyhet. oftast får man ringa berörda personer och sedan vinkla på något för att det ska resultera i en nyhet. ni hör ju hur det låter, det är inte SÅ kul och lokaljournalistik är inte min grej, men man lär sig mycket.

den här kursen kan dock inte ens jämföras med radiokursen vi hade i höstas, för då var det lokalnyheter PANG PÅ PANG PÅ PANG PÅ hela tiden. 8-17 varje dag och sedan kom man hem och däckade. tack och lov så var den här mycket softare. men som sagt lokaljournalisik. yeah not so fun.

här är några exempel på hur det kan se ut.
en notis är en väldigt kort artikel och har sällan intervjupersoner med.
en artikel ska helst ha någon som kan uttala sig om saken, och här är ett exempel på en lokalvinklad artikel.
det här är mitt reportage som handlar om hur det är att gå på gym HAHA och en intervju (KASS rubrik jag vet haha, men hade 0 inspiration) jag gjorde med en snubbe som jobbar som maskinist på Bion.

det är lite det jag har sysslat med den senaste månaden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0