fastan

jag är lite halvhungrig. måste äta rätt snart, kan inte åka på tom mage. åker tillbaka till kalmar ikväll. ska förklara senare varför.

farmor gjorde iaf sarma igår för att vi skulle ha nått att käka när vi kom hem. och på tal om mat. det är ju ramadan, vilket innebär att fastan är i full gång. andra dagen idag. min farmor upplyste mig om detta. ärligt talat så förstår jag inte riktigt vad fastan ska vara bra för? man blir ju bara tjock, eftersom man äter skitsent och för att man måste vara så stillasittande som möjligt under dagen för att inte bli hungrig. ok, det var ur ren ytlighetsaspekt. MEN, ska komma till huvudpunkten snart.

fastan är ju till för att man ska visa tacksamhet över maten man får, för att utmana sina gränser och testa sitt tålamod och respekt mot gud. säkert mycket annat också, som de fastande kan räkna upp. men varför egentligen? det är ju som vilken diet som helst, fråga någon som vill gå ner i vikt, han/hon är ju också hungrig hela dagarna. man testar sig själv lika mycket tycker jag.
och är man inte tacksam över mat innan man började fasta så lär man vara tacksam i en vecka efter fastan och sedan är det tillbaka på det gamla igen. jag säger så här; det man inte hade innan fastan lär man inte heller ha efter fastan.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Hej Magda! Varför fastar du? Är det för att det är naturligt? Som att jag firar jul till exempel? Du behöver inte svara om du tycker det är dum fråga.

2010-08-13 @ 22:27:00
URL: http://julietoscar.blogg.se/
Postat av: magza

Hej Jossan! Du, det framgick kanske inte helt klart, men jag fastar inte. Tvärtom, så är jag lite anti-fastande faktiskt, sen får man självklart göra hur man vill :)

2010-08-13 @ 22:36:18
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Nera

Tycker att du ska prova innan först och sedan berätta till oss hur det känns allt eftersom.

2010-08-28 @ 20:17:06
Postat av: magzzara

nera: hm, jag tror inte det...allstå jag har inte den övertygelsen och därför tror jag inte att jag skulle klara av det :)

2010-08-30 @ 01:52:33
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0