P-piller


så här ser allstå framsidan ut på informationshäftet till Yasmin, p-pillret. en glad tjej som ligger på en blomsteräng och bara njuter och ser ut att vara "redo för allt". på varannan sida i häftet är det bilder på happy brudar som åker rutschkana, dansar vid poolen och är iklädda baddräkt på stranden. yasmin ska tydligen vara ett av de bästa pillrena som finns att köpa eftersom det inte påverkar brudar så hormonellt som de andra tabletterna gör.

på andra sidan i lilla infohäftet kan man läsa följande "...p-piller har använts i mer än 40 år...". min första spontana tanke var 40 år......40 fucking år och ännu har man inte kommit på ett enda preventinmedel som killar kan använda sig av? lever vi i en skämtvärld? i 40 år har kvinnor knaprat piller, fått blodproppar, gått upp i vikt, blivit deppiga pga av alla hormoner, och ja allt detta för att männen ska kunna få komma och spruta i skötet? det känns jävligt absurt att män inte har något motsvarande p-piller utan bara kondom som dom inte ens är villiga att använda. om vi lever i en så smart värld med massa manliga smarta forskare hur kommer det sig då att inte en enda har valt att satsa på killpiller?

ppiller är bra på många sätt, speciellt för de tjejer som har mycket mens eller apjobbig mensvärk, annars så känns den rätt så ofeministisk faktiskt. alla ska ta ansvar för sina sexuella vanor och ovanor och många kvinnor väljer att ta ansvaret på det här sättet. BRA TJEJER!! mindre bra att det inte gynnar oss speciellt mycket dock, men vad ska man göra för att undvika att bli gravid. p-pillret är som att säga OK kör på, jag ansvarar för att DU inte ska göra MIG med barn. pillret är verkligen ett sätt för att enbart markera att det bara är tjejers ansvar att se till att de inte blir på smällen.

och nu när jag tänker efter; även om det fanns ett killpiller så är det inte säkert att man hade litat på att han VERKLIGEN hade tagit sitt lilla piller. med tanke på att killar är så slarviga med kådisar så känns det inte så pålitligt det där, njäääh det vore ju lite att vara ute på djupt vatten. ett piller om dagen, to much liksom *cool kille, 22*.

sedan läser man i varannan tidning att även tjejer ska ha kondomer i plånkan, väskan eller necessären, för idag är vi så "pass jämställda" att det är en självklarhet för tjejer att ha en armé av kondomer redo att användas. eh HELL NO. det är fan det sista jag tänker göra, det vore som att säga ja men visst vi delar på ansvaret, som att man inte hade tillräckligt med ansvar så som det är! den som har kuken bör ha kondomen och ska inte behöva påminnas om detta. sen när påminner killar sina tjejer/onenightstands om att inte glömma ta pillret? just det, typ never. och inte nog med att jag ska behöva komma ihåg att varenda kväll proppa min kropp med hormoner som jag inte ens vet riktigt vet gör med min kropp och själ, så ska jag även behöva ansvara för en fjuttig kondom? asså give me a break.

känns som att det här med att tjejen ska ansvara för kondomen är ännu ett jävla påhitt från männens sida eftersom de inte pallar, varför då inte splitta på det. för det första killar så; är det sjukt rude att inte ha kådis med sig om man planerar att ligga. du signalerar att du inte bryr dig tillräckligt om tjejen eftersom du inte orkar fråga om skydd. och för det andra; är det SÅ respektlöst. det är inte varje mutta som vill agera sädesbehållare. orkar fan inte med killar som enbart tror att det är det muttan är till för. orkar allmänt inte med killar som tänker med kuken. vilket ca 85% gör sådär rent spontant varje dag. vilken hoppfull värld vi lever i hörrni.

Kommentarer
Postat av: Adis

ja du magzi, d inte lätt! Männen ska alltid slippa allt d jobbiga! eller hur? =P



vi e traditionellt sett inte så bra på att tänka på alla bekvämligheter där ute. inte riktiga killar iaf. bara de som är gay =P.



lika mycket som du drar åt ditt håll, så gillar vi andra tuffa tag, no condoms, "risk it"-lifestyle. det är lite det som gör livet värt att leva och det är därför gud skapat adrenalinet! =P



nä men seriöst, Idag lever vi alldeles för bekvämt. TRÅKIGT om du frågar mig. det är onaturligt, och hur skulle det se ut om alla Krigen bara försvann också? vad skulle hända med mänskligheten??



Om killen nu inte har kådis med sig, jaa, ge fanken i å ha sex med han, så kanske han lär sig till slut. Och jaa, man har kådis med sig nästa gång, om man en gång tidigare glömt ;)



Adis' visdomsord:



Livet är inte en docka som du kan leka med och klä den som du vill. Det är tvärt om! Det är DU som är dockan, och Livet leker med dig!!! Den som inte leken tål...



2009-09-25 @ 10:44:45
Postat av: Ilvic*

Word sistah! Kunde inte sagt det bättre.

2009-09-25 @ 13:16:03
URL: http://satisfaction.blogg.se/
Postat av: magzza

adis; allstå ärligt talat adise, haha, har fan försökt att förstå poängen med din kommentar men kommer bara fram till att du antigen 1. måste ha varit jävligt full 2. jävligt hög eller 3. varit för trött när du skrev den här kommentaren därav den totala bristen på vettiga resonemang i texten. men tack för att du försökte.

2009-09-26 @ 02:56:53
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Mia

Håller med till 110%. Någonstans läste jag att när p-pillret kom så fick kvinnan mer kontroll av sin sexualitet. Ja det kanske stämmer men bieffekterna av p-piller är så jobbiga att jag, som aldrig tagit dem och VÄGRAR, är rädd för dem. JAg vill inte blåsas upp till en ballong en kompis la på sig massa kilo så fort hon slängde p-pillrena så försvann vikten hon var SVULLEN, en annan hade ingen lust alls (hon blev DEPRIMERAD och mår fortfarande inte bra) och en tredje kan kanske inte bli gravid alls p-piller rubbade hennes egna hormoner så mycket att hon måste framkalla ägglossningar genom att tillföra sin kropp mer syntetiska hormoner. Så jag håller med varför finns det inget för killar? Jo en tjej sa såhär "Min kille skulle aldrig ta nåt sånt han är rädd för att skjuta läsa skott" jag blev så himla arg. Just nu så kan vi hoppas på ett manligt piller och hoppas på att de tar det när det väl kommer ut. Har hört talas om diverse ägglossningsövervaknings-grejer som tydligen är 97% säkra osv men grejen är den att jag strävar efter ett samhälle där vi är jämlika och vill ha ett manligt preventivmedel. En såkallad p-dator är kanske ingen dålig sak, p-piller kanske funkar för vissa men jag vill ha alternativet ute på marknaden NU.



Och kondomer, det är bra att de finns tänk om vi inte haft dem ens. Sen så ligger ansvaret på båda parter att man ska använda skydd speciellt när alla har kul med alla nu (inget fel med det men ingen vill ha diverse könssjukdomar).

Peace

2009-09-26 @ 08:44:13
URL: http://metrobloggen.se/miiia
Postat av: magzza

mia; jag har själv använt piller som har gjort mig tjock och ledsen, men nu när jag använder yasmin så har det gjort mig normal. men det är hemskt att tjejer ska drabbas så mycket av det, känns ibland som att vi är försökskaniner. kände mig själv som en försökskanin när jag använde de dåliga pillrerna från början, för man vet aldig hur ens kropp reagerar. den reagerade inte så bra om man säger så.



det är så trist att, speciellt med tanke på att tjejer har typ 10 olika alternativ till skydd, ex spiral, stavar, piller, pessar, men att man inte kunnat komma på ETT ENDA alternativ till killar. samtidigt som det är bra att det finns så många alternativ att välja mellan så blir det fel, indirekt signalerar man att det är en kvinnas ansvar att fixa skydd eftersom vi har så mycket att välja mellan men inte killarna.



jag fattar vad du menar med att båda ska skydda sig och jag är inte antitjejer som har kondom, det är bra för deras egna skull absolut. dock är det nog snarare en princip jag har lagt till på senare tid; på samma sätt som att en kille inte skulle ha med sig ett pessar i plånboken till tjejen när han planerar att ligga på samma sätt anser inte jag att tjejen måste ha kondom med till honom.



det går ju att diskutera det här fram och tillbaka, det viktigaste är att skydda sig för sin egen skull men jag kan fortfarande inte komma över det faktum att det enda som finns är kondom för killar och inget annat.

2009-09-26 @ 19:00:49
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Mia

jag håller med dig :) det är synd. vore skönt om man hade alterntiv för killar. verkligen. och jag håller med dig det kring kondom-pessar. killar är en aning oansvariga tycker jag. de tar det för lätt. många av dem verkar tro att det inte är deras problem om de gör någon gravid (idioti). och jag håller med, kan själv inte komma över det att efter alla dessa år finns det inget för killar. jag är besviken.

eh jag vet inte... jag är bara sjukt besviken på allt det. känner mig väldigt förbisedd som kvinna eftersom vi förväntas proppas i oss syntetiska hormoner medan männen kan bara sjunga vidare. som du säger vi kan snacka om detta i åratal och inte komma fram till något förutom att vi behöver alternativ :)

peace

2009-09-26 @ 19:59:44
URL: http://metrobloggen.se/miiia
Postat av: Adis

nä då, adis var "fullt" normal den dagen han skrev det där!! =P =P



vet dock inte vad allt jag skrev har med p-piller o ditt inlägg att göra, HAHAH...men jag blev bara lite sugen att skriva nåt galet för du skyller på killarna hela tiden..och det är liiiite överdrivet.. komigen.. it takes two to tango??



2009-09-28 @ 10:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0