EU-valet

nu är vi mätta och glada och helt dåsiga. pallar inte ens snacka med varandra, synd att vi bara har en bredbandsuppkoppling och inte två.

idag var vi och röstade. till skillnad från alla andra som verkar ha svårt, alternativt skäms, för vad de röstade på så kan jag säga att jag stolt gav min röst till gudrun schyman. iman röstade på nån turk. egentligen tänkte vi båda ge våra röster åt några invandrare allt för att egentligen jämna ut det hela lite eftersom det är så få invandrare med i parlamentet, men jag hittade ingen duglig, bara en serb som stod på sverigedemokraternas partilapp och jag kände att jag inte riktigt kunde stå för varken honom eller partiet. från början var det tänkt att iman skulle rösta på gudrun schyman också eftersom jag köpte hans röst, men han bröt det löftet så tyvärr inget FI i parlamentet (inte vad jag vet) de kommande fyra åren.

iaf. jag tycker faktiskt det är lite konstigt med folk som har svårt för att säga vad de röstar, typ som att det är skamligt att rösta på sossarna eller moderaterna om man råkar befinna sig i värsta vänsterkretsen men ok, men ska få behålla sin politiska uppfattning privat och det är väl delvis därför vi har rätten att rösta så att ingen ser vad vi har röstat på. samtidigt tycker jag att det är för jävligt att många är av den åsikten så man vet aldrig om man har någon smygrasse i klassen eller på jobbet. sverigedemokraterna tog sig inte in i parlamentet och det är ju ett hurra: hurra.

nu kom jag igång på det här snacket, men en annan sak jag funderade på är alla dom här s.k missnöjespartierna. varenda land har varsitt missnöjesparti som inte trivs med den sittande regeringen eller hur invandrarfrågorna sköts. i nederländerna kom ett invandrar- och islamfientligtparti på andra plats i euvalet och i slovakien kom ett liknande parti också långt, i danmark tog sig danske folkeparti långt etc etc. det är kanske naivt av mig att fundera så här men är inte gemenskap, stärkta relationer mellan länderna och fri flytt från olika länder till olika länder samt många andra grejer (fiskepolitiken, säkertspolitiken etc) huvudsyftet med EU? så varför ska dom ta sig in i parlamentet, ska dom sitta där och diskutera invandrarpolitiken och förhindra att det kommer fler flyktingar och arbetskraft från andra länder in i deras länder när allt går ut på att skapa ett rörligare europa med alla sorters blandingar av människor? ja, det var en väldigt förenklad version av min tanke i huvudet som jag inte pallar skriva ner just nu men in fattar kanske ändå. så jävla onödigt. kan inte bara alla missnöjesmänniskor snacka ihop sig och flytta till en ö.

ah nu börjar det bli segt.

men en sista grej, idag, som i den 7:e juni fyller min bästa kusse år!! Irma fyller 23. Sretan rodjendan!

Kommentarer
Postat av: Aiiiiida

yay du å ja va två av de 2,2% röster som Fi fick. Synd att hon inte kom in, Schyman hade behövts i Byrssel

2009-06-08 @ 11:59:07
URL: http://copycaat.blogg.se/
Postat av: nerko

heja feminister haha

2009-06-08 @ 18:42:42
Postat av: magzzaa

aida;men det var väl 3,2? jaa hon hade passat bäst där.



nerko: huuurraa. hoppas du inte är sarkastisk.

2009-06-08 @ 19:38:53
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0