asså killar, läs.

jahapp det blev inte så mycket shopping på stan. knappt något faktiskt, köpte endast lite nödvändigheter (nagellack, creme osv). jag har tappat lusten att shoppa helt, kan bero på det kassa utbudet dock. new yorker är en sådan affär jag aldrig kommer att förstå mig på, det är så många olika stilar blandade där och mycket ser verkligen billigt ut. om jag skulle beskriva utbudet med ett ord skulle det vara turkaffär, för det är verkligen så rörigt, så out of date och det finns endast ett fåtal guldkorn där inne. sen är ju utbuden lite olika för i malmö hittar jag alltid en massa här bara....sällan och knappt inget.

en grej som jag måste återkoppla med ett snack jag hade igår med M. vi snackade om killar och hur viktigt det är att dom är gulliga mot oss tjejer, typ skämmer bort oss och ger komplimanger och allt sånt. och nu tänker jag inte säga att det inte är lika viktigt att tjejer är likadana mot killar, men jag tror faktiskt inte att det är LIKA viktigt att det är så. jag tror att tjejer har större behov av att killar ex köper dem blommor än tvärtom. någonstans i hela den här jämställdshetsdebatten tappade man lite fokus kring hur tjejer och killar ska vara känns det som. nuförtiden kan killar hävda att de också vill bli bekräftade (självklart) och så kan de också hävda typ att iom att vi lever så jämlikt så behöver inte bara han köpa presenter för nu vill han också ha. och det är så det ska vara, MEN bara för att det är så så behöver de inte "slappna av" helt och aldrig liksom uppmärksamma sin tjej? jämställdhet har ju inget med ogenorisitet eller brist på omtänksamhet att göra därför kan man inte alltid luta sig tillbaka mot ordet jämställdhet och tro att så länge ens tjej aldrig lagar middag åt en att man inte heller behöver laga middag åt henne.

jag tycker det är asstörande att många killar är så kalla i sällskap med sina tjejer eller tänker på varenda krona. snålhet och förhållanden går inte ihop med mig. iblad kan jag tycka att det är så jävla gentant att stå i kassan och fråga hur killen och tjejen som står framför mig ska betala, om de vill betala tillsammans eller var för sig, och så står de där och ba ah men....var för sig tack. och sekuden senare står de och pussas. asså VAAAAAAAAAAAAA. gud skäms inte dom så skäms jag åt dom. det är så sjukt oattraktivt med snåla människor. nu säger jag inte att killen borde ha betalat, tjejen kunde lika gärna ha sagt att hon tar det, för man vet ju ändå att det mesta jämnar ut sig, hon tar det en gång, han en andra osv. men att splitta på det så stenhårt är så fult och så ej vett och etikett när det gäller förhållanden.

eller som idag på h&m, jag stod och kollade bland en hylla med tröjor och jämte mig stod ett par. hon ville verkligen ha något linne men snackade nått om att hon inte hade tillräckligt med cash på sig, och hennes kille ba men älskling du kan få låna av mig. jag ba....................................... varför kunde inte han bara ha sagt älskling jag köper den åt dig? och så hade hon säkert blivit asglad över denna genorisitet, hon mumlade nånting om att det inte behövdes och han ba envist men älskling jag lånar dig pengar. hade fan lust att ta ut sjuttio spänn ur min plånka och ba här honey köp dig linnet och njut av det nya plagget, jag vet själv hur det känns att inte kunna köpa nått NUNU så varsågod. asså vi snackar om ett linne för 69 spänn.....SKÄMSSSSSSS. asså fan vad jag hatar sånt så sjukt oattraktivt när man gör det till en pengafråga när det är en så pass liten summa.

VAD FAN HAR HÄNT KILLAR??? vad har hänt med att uppmärksamma era tjejer? och bara vara gulliga när det inte "krävs" av er? ni glömmer så lätt att tjejer i grund och botten faktiskt är väldigt simpla varelser som inte kräver mycket (finns alltid undantag). det behöver inte handla om att köpa värsta buketten på någon bemärkelsedag, det räcker att ni plockar en egen liten bukett en vanlig tråkig tisdag för att det ska liva upp tjejen. för det är så vi funkar, en liten grej kan göra så mycket, kan rädda en hel dag. eller när du är iväg och handlar och köper en liten chokladbit åt henne just för att det är hennes favorit, eller plockar undan i lägenheten när hon inte förväntar sig det, eller skjutsar henne till jobbet en regnig morgon för att hon ska slippa ta cykeln, även fast du har sovmorgon eller VADSOMHELST, kan komma på skitmånga grejer. det handlar inte alltid om att köpa dyra parfymer, märkesklockor eller bjuda på flashiga middagar, men nu får ni inte tro att ni aldrig ska köpa en parfym åt er tjej, det ska ni också göra, eller något annat hon verkligen älskar men aldrig skulle kräva att ni köper åt henne. överraska ibland. varje gång ni ger bort en liten gåva tänker vi att ni tänkte på oss just då och då blir vi bara mer awwww över bara den lilla tanken liksom och plus att det är en liten present som vi alltid kommer att associera med er.

man ska inte behöva "uppfostra" eller lära sin kille sån basic stuff, de ska ju veta att vi gillar sånt ju. i och med att vi tjejer relaterar ibland lite väl mycket till materiella gullighetsgrejer så finns risken nog ibland att vi tror att killar inte tycker om eller tänker på oss tillräckligt mycket om de aldrig köper simlpa små presenter för då existerar vi inte i deras tankar. absurt men sant.

så killar, om det är någon som läser, ta mina ord på allvar och skäm bort era tjejer lite annars finns risken att hon gör slut och du kommer stå där och fatta noll.

Kommentarer
Postat av: Liselott

eller så kan det bero på att killen tar dej för givet.....aldrig bra det där med att ta varandra för givet...PEACE!

2009-07-25 @ 23:38:16
Postat av: Jannic

Bra skrivet! Håller med dig totalt!! Det var som när jag var på HM och ett par snackar brevid mig och killen säger; Älsklig, har du dem 60 kr jag lånade ut till dig förra veckan?

VA?!!! Vad i helvete liksom!!

2009-07-27 @ 16:52:00
Postat av: magzzara

liselott: mjäh jag vet inte om presentlös- eller snålhet har så mycket med att-ta-någon-för-givet att göra med. peace tillbaka



jannic: asssååå. vet ej vad jag ska säga. finns det något värre? gemensam ekonomi, vad är det liksom? eller pure generositet. usch vad jag hatar sånt där. hata snåla killar.



minns hur det var på gymnaiset när kompisar skrev upp varandras skulder, typ du är skydlig mig 1,50, fårjag dom imorrn? haha, minns att jag gick hem och berättade det för mamma och båda skrattade åt det.

2009-07-27 @ 20:51:30
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: P-O

Personligen så har jag inga problem att betala t.ex. resturangbesök, bio, blommor, presenter mm. Men mat och kläder nja, självklart ställa upp om tjejen har dåligt med pengar men det finns en gräns...



Sen kanske det inte alltid så lätt att skämma bort sin flickvän om man går på studiebidrag eller a-kassa?..

Bara att se till att hitta en kille som tjänar bra, kanske borde bli en fin raggningsfras i baren "hur mycket tjänar du efter skatt?" :P

2009-07-27 @ 23:29:57
URL: http://pos.blogg.se/
Postat av: magzzara

PO: allstå det handlar inte om att man ska betala några huge summor för att det ska anses som att man skämmer bort sin tjej, det kan handla om småsaker som inte ens behöver kosta pengar liksom.



och det är klart att kostnader kan delas, som jag skrev, en gång tar han det en andra hon, det blir ju liksom normalt i en relation till slut. men att liksom be om en femtilapp och tjata om att man är skyldig en, det tycker jag är lite fjantigt just för att det i slutändan jämnar ut sig.

2009-07-28 @ 17:13:57
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Meli

Håller med dig Magda. Träffade en kille när jag var i Bozna nu och vad annorlunda det var. Man kände sig som en lady. :)

2009-08-03 @ 15:47:21
Postat av: magzzara

meli: fan vad skönt att höra :D ibland vill man ju verkligen bara känna sig som en lady :) jag vet inte om det är en viss skillnad på bosniska och svenska killar.. långt ifrån alla, men generellt tror jag att bosniska är lite mer av gentlemens än svenska.

2009-08-03 @ 23:45:49
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0