jaha tjena, här sitter man igen

och småsurfar lite. det är eftermiddagarnas höjdpunkt när jag kommer hem från jobbet. synd bara att min data inte verkar tycka detsamma. hon är bara allmänt trött och gnällig och jag är allmänt trött på henne också så där är vi ömsesidiga rent känslomässigt. jag är så sömnig just nu men har en viss press på att sitta och surfa datorer så att jag kan köpa mig en ny. jag skulle behöva ha ajdin här som kan råda mig, han är den mest förnuftige när det gäller större köp, han skulle definitivt leda mig på rätt väg och råda mig bäst, men det är rätt kört eftersom han är i bosnien och det enda jag har är ett sms iinnehållandes olika tekniska grejer jag ska titta på. hur kommer detta gååååååå?

den lilla macen är jag kär i för att den är så fin, så stilren inga krimskrams klistermärken som på de andra datorerna, men priset är jag så tveksam till. med risk för att få alla macslovers på mig så inser jag inte hur en data kan kosta 13000 för exakt samma prestanda som i en acer för 8tusen? okej macarna är mer säkrare, har noll virus, hänger inte upp sig blablabla men typ hela min sommarlön på en data bara pga det? då kan man kanske stå ut med att en pc bestämmer sig för att däcka en gång i veckan för att spara in halva summan liksom. jag menar är det verkligen värt pengarna? så mycket när man kan få till och med bättre för en summa som känns okej att pejja nu när man är fattig student och dessutom sliter på restaurang. hade jag haft ett sjyst kontorsjobb där jag enbart sysslar med att sitta och föra protokoll så hade det lätt varit värt pengarna, men nu ba eh *snabbräknar* så innebär det att jag måste slita som en åsna och då känns det som att jag ifrågasätter varenda krona jag tjänat in typ kära krona du är värdefull, jag sparar dig istället. gud vad sjukt snål jag låter nu när jag läser det här, eller förnuftig i någon annans ögon kanske, men jag hatar att behöva bolla mellan pengasummor, speciellt sånna här större.  skor för 300 eller 500?, ingen big deal men det här är cirka 14 par skor för många för att min hjärna ska hänga med.

jag har förmodligen fel bild av macanvändarna, men det är lite som att användarna av mac är dem som verkligen förstår sig på datan, inser dess prestanda, använder den till avancerade grejer och är allmänt sålda på macen, och så är det dom som enbart köper en mac för att den är snygg, typ som jag skulle vara om jag köper en. det finns inget mellanting, för mellantingen är dem som använder sig av pc.

å andra sidan är jag inte sugen på en pc enbart för att det är vista på alla datorer. jag hatar vista, det är plottrigt och barnsligt på ett inte så kul sätt. satt med det när jag var hemma och jag var inte lockad, så jag veeeeeet inte. men en sak vet jag och det är att oavsett vilken data jag köper så kommer jag att vara nöjd eftersom jag slipper allt det här med att leta och jämföra och granska och allt. ah detta bekymmer. gött att det än så länge är det enda haha.

fast en kompis kompis jobbar på en av de stora kedjeaffärerna som säljer datorer och andra tekniska prylar och han nämnde att det kanske skulle gå att fixa rabatt och jag överväger det hela hehehehe, ett telefonsamtal bort men det innebär även att jag måste sälja mig psykiskt och delvis fysiskt med min snygghet och ställa upp på att vara sällsis och sjyst kompis en tid. asså halvt komplicerat och jag vet inte om jag riktigt gör rätt som offrar mig men vi får se hur det blir. aningens jobbigt att göra grejer som inte skänker mig någon pleasure men långsiktigt kan det vara bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0