perioral dermatit


jag fick mina dermalogica produkter för några dagar sedan, beställde från den här sidan och det var den superbilligaste, mellanskillanden från andra sajter ligger på ca 40-80spänn och är man ekonomisk som jag är så snålar man. det enda negativa med den här sajten är att shippingtiden är så lång. så behöver man produkter typ NU NU NU i veckan så ska man veta att dom inte kommer på tre dagar. mitt paket tog elva dagar. yeeeppp well det var om det.

anledningen till att jag beställde dom här är för att jag har läst så mycket positivt om produkterna, men en annan not so funny anledning är att jag hade hudutslag runt munnen i lite mer än två månader. dom här utslagen heter perioral dermatit och orsakas mest för att man experimenterar med för mycket olika produkter på sin hud. vilket jag gör....konstant. not good. det tyckte inte min hy heller. så här ser dom ut, men jag hade inte riktigt så utbredd PD. har mest runt näsan och så gled det ner över hakan och runt munnen.

egentligen ska man lösa det här med att käka tabletter, men jag kände bara att jag inte pallade pejja för doktorsbesök plus tabletter, känns som att det blir asmycket cash hehe, så jag "behandlade" mig på egen väg. och det såg förjävligt ut en period, typ som små små skorpor och "finnar" runt munnen, även om minifinnarna inte var varfyllda utan bara vattenfyllda, och hela området var torrt, det gick inte att sminka över etc etc. jag LED med andra ord. men gav inte upp haha. man ska inte tvätta sig med vatten och använda smink på PDutslagen men jag använde båda, orkade inte gå röd som clown. var asnoga med att tvätta mitt ansikte dag och kväll, inte pilla för mycket på huden, inte peela bort finnarna och man ska tydligen inte smörja dom heller men ehhhh, orkar ej se ut som en levande sårskorpa i hela fejjan så jag smorde på med den där asfeta krämen jag snackat om innan, locobase repair, och sminkade över med lite concealer för det mesta. och nu två månader senare så är det mycket bättre och jag lovar att det var pga locobase repair för att den är asfet. det hjälpte även rätt mycket med att jag bytte ut min vanliga nivea-ansiktsvätt mot nuxes för den innehåll inte lika mycket kemikalier och gojs som sabbar min oehört känsliga hud. dör en smula när jag tänker på hur fin hy jag hade när jag var ung och finnfri. iofs har jag aldrig haft problemhy med på senare år så är ploppar det upp enstaka finne då och då i fejset. men den här perioral dermatitskiten (jobbigt namn) har ju så att säga sabbat det rejält för mig.

okej så nu ska jag använda dermalogicas stuff så får vi se om dom hjälper mig. litar väl ltie på att dom gör det eftersom dom inte heller innehåller massa gojs som förorenar huden. trist bara att dom har en luktfri konsistens. jag, doftnörden, älskar när det luktar gott :( och nu måste jag nöja mig med det här.

iaf det var lite om det. försökte rota fram någon bild på hur jag såg ut, men finns två anledningar till att jag inte gör det, ena är: det syns inte lika bra på bild, dvs det syns knappt alls på bild och är det vardagsbilder så har jag ju smink. andra är att: det förmodligen var mest jag som märkte av det, för till vardags syntes det inte lika mycket som ex morgon och kväll när man tvättat fejjan. men det kändes kan jag lova, torrt som fnöske och jag och min locobase höll sig hårt inpå varandra i hudstormen.

okej nu måste jag nog gå och sova. hör av er om ni också har typ haft PD, vi kan starta en klubb.

pussherrå.

Kommentarer
Postat av: Nicole

men hallå, det här har jag ju oxå haft som jag sagt till dig. Men när jag gick till läkaren så sa det inte att det beror på att man byter grejer i ansiktet utan det är en störning i talgkörtelfunktionen, symptomen bryter ut när man dricker mycket alkohol/vin, äter stark mat även klimat/väder förhållande har betydelse och påverkar. Sen ska man tydligen inte använda krämer innehållande kortison i ansiktet för då bryter det ut igen och läker aldrig. Jag fick veta att man helst ska äta antobiotika men om man som jag inte har råd med det så kan man köpa krämer som innehåller svavelhalt eller någon form av liniment som kallas ichthammol.



Japp där har du det. haha blev långt. puss!

2009-12-08 @ 10:21:27
URL: http://malta.webblogg.se/
Postat av: Nicole

just det! Nu när jag ändå är igång å skriver :) Läkaren som jag var hos trodde att utslagen kunde ha med Malta att göra. Tydligen får man utslagen och sedan kan de ligga vilande i flera år innan det av någon anledning får för sig att blomma ut. iom att både du å jag haft det så kanske det kan vara en förklaring. puss puss!

2009-12-08 @ 10:27:19
URL: http://malta.webblogg.se/
Postat av: magzza

nicole: guuud vad långa svar, blir glad :D nämen jag kom faktiskt att tänka på dig för jag vet att du brottades med dina utslag men jag kunde ändå inte koppla det riktigt med att det var samma, men det måste det ju vara. jag vet inte om du kommer ihåg nån gång när jga var hos dig och var astorr och smorde mig som en idiot runt näsan, jag tror att det var samma sak som jag har idag.



jag har fortfaradne kvar runt munnen/hakan men de är betydligt färre och inte alls lika rött, nu är det bara dom här "finnarna" som är röda men inte huden runtomkring så det känns lite skönare :/



men malta var ju aslänge sen känns det som haha, men aa iom att vi båda fick det. ska kolla upp lite salvor och grejer som du nämnde.



PUSSSSS

2009-12-08 @ 11:56:44
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Nicole

mm gör det! :) Jag har fortf kvar utslag runt näsan och det blommar ut mer när det är riktigt kallt ute eller jag är stressad. Å det gör fasen sjukt ont när de dyker upp. Ömma, röda och typ "variga" som du säger. ajaj.



Har slutat med alla tjocka krämer för då blir det typ bara värre men såna repair och aloevera krämer är sjukt bra har jag märkt, då mår huden bra :)

Funderar oxå på att köpa dermalogica, tror det kan vara mycket bra! haha vi ska nog vinna över de här små skitarna utan medicin hihi puuuuuuuss

2009-12-08 @ 17:07:28
URL: http://malta.webblogg.se/
Postat av: djus

jag rekommenderar att du äter b-vitamin, ökar ämnesomsättningen o man får finare naglar och hy, funkar faktiskt!! : )

2009-12-08 @ 23:50:51
Postat av: Anonym

Här är min blogg om hur det är att leva med Peroral Dermatit!

Hoppas den kan göra någon nytta! Kram

perioraldermatit.blogg.se

2011-09-05 @ 21:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0