urinvägen under construction

det här med urinvägsinfektionen, jag vill verkligen bli kvitt det, men eftersom den sitter i både psykiskt och fysiskt så känns det lättare om jag delar bördan med er, så kan vi alla tycka synd om mig, åtminstone medan vi läser det här inlägget.

i helgen började jag drabbas av detta helvete, och jag visste direkt vad det var ba oh no not again. det är tydligen lättare att få UVI (nu använder jag förkortningar för jag orkar inte skriva ut det varje gång) när man har haft det innan. problemet med allt det här var att det var en olämplig tid att få uvi eftersom det var lördag kväll i kycklingryd. inget är ju öppet så man får strpit se. jag hatar att behöva strpit se (hur säger man strpit se på svenski? typ hålla ut kanske?), det värsta jag vet, speciellt när man har självmordstankar varje gång man kissar. det bränns och det känns som att det är en flod av eld som kommer ut ur muttan. så sitter man där och hatar det mesta. man får till och med tårar i ögonen!! sinnessjukt. inte för att man är ledsen utan för att det gör så helvetesont och man pressar med strålen men det kommer helt enkelt inte ut mycket kiss. så torkar man sig och tvättar händerna och sedan så känner man att man måste kissa IGEN och det kommer inte ut mycket den här gången heller. onödig, men nödvändig procedur. elaka bakterier som ställer till det.

i alla fall så nämnde jag detta för mamma (vem annars liksom? kände mig fett ömklig) och inom loppet av typ en minut så hade hon fixat fram tjocka strumpor, täcken att vira in sig med och té. alla mammor är verkligen supermammor, supereffektiva och påhittiga. teet hon fixade var någon specialte som hon hade köpt i bosnien via mormor, men som hjälpte vid uvi. den heter uvin chaj om det är någon som är intresserad, men varken hon eller jag kunde komma på översättningen av namnet så jag vet inte vad det heter på svenska. MEN det konstiga är att teet hjälpte! jag drack säkert en liter den kvällen, men den hjälpte.

för tillfället iaf, och så igår så SAMMA skit igen. FAAAAAAAAAAN hatade halva världen, kul att pinka blod. ja blod. man är typ inte ens skärrad längre nu när man har mensat sönder sig i ett x antal år *tuff*. jag kom även på att jag hade tabletter kvar från förra läkningsperioden då jag hade uvi. jag sparar tabletter som blir över, IFALL man skulle komma att behöva dom igen. har pencilin kvar sedan jag hade svinkoppor också haha mysigt mysigt.

anywhore jag började käka tabletterna och det har blivit bättre, men jag måste ha fler tabletter. och idag ställde jag klockan på väckning, ringde helt nyvaken och förstörd till ungdomsmottagningen och värsta mysiga lilla tanten svarade i andra sidan av luren. hon hade en sån där mormors-röst. en sådan som som går klädd i stickade koftor och drar ner glasögonen ner över näsan när hon pratar med en. så jag nämnde detta för henne och hon ba a men lilla hjärtat då kan jag tänka mig att det gör ont... mmm...*en suck fylld av medlidande*, så snackade vi på lite och hon nämnde att dom inte skriver ut recept på ungdomsmottagningen och att jag måste ringa till vårdcentralen blabla. hon hann säkert säga "lilla hjärtat" tio gånger medan vi pratade, typ hennes standardreplik. men mysig var hon.

ok en lång historia haha.

så det sket ju sig med ung.mott. ringde istället vårdcentralen och hon som svarade var i princip likadan ("mhmm.. kan tänka mig att det gör ont mhmmm"), och så typ tvingade hon mig nästan att ringa akutjouren eller något sådant, jag ba nä men allstå det är inte SÅ kris, hon ba jo men hörru, du MÅSTE ringa, och undrade varför jag inte hade ringt tidigare. och jag skäms över att jag inte tar sånt här på allvar så jag drog med en fet lögn och sa att de här dagarna i skolan har varit otroooligt hektiska och även obligatoriska och att jag därför inte har kunnat smita undan haha. men iaf så hade hon lagt fram en plan och hon ba antigen så ringer du akutjouren eller så ringer du imorrn kl 8, ska vi säga så? *brysk röst*. jag pep något till svar. så imorrn ska jag ringa. ifall jag inte försover mig haha. nä fy hemsk jag är. min mutta ska bli FRISSSSSK.

Kommentarer
Postat av: A D I S A

stackars mutta.

hoppas det blir bra snart!

2008-11-27 @ 02:40:18
URL: http://adisa.blogg.se/
Postat av: A D I S A

btw, Uvin caj är den bästa. sån typisk bosnisk caj som alla bosnier har hemma haha. jag dricker den jämt. den e bra för allt. love it.

2008-11-27 @ 02:41:13
URL: http://adisa.blogg.se/
Postat av: maaagggggzaaa

adisa: hon kommer nog krya på sig snart hehe. haha allstå jag VET, uvin caj är verkligen det bästa. hur kommer det sig att det inte finns i sverige? fast jag tror man kan köpa det i bosniska affärer.

2008-11-27 @ 02:44:41
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: nerko

Hej Magda



Uvin caj ti je "mjölon te" a na engleskom "Bearberry Tea". Ja se sjecam one ruzne zute kutije haha

2008-11-27 @ 09:35:58
Postat av: maaagggggzaaa

nerko: coolt, evo jag var tvungen att googla mjölon te, prvi put cujem za to.

al sad nije vise zuta kutija, sad je zelena, lite mer "modern" haha. rätt fin faktiskt :D

2008-11-27 @ 11:26:00
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: A D I S A

uvin caj finns att köpa hos varenda arab affär :) hehe. jag vet att den heter bearberry tea på engelska. men på svenska vettefan. ren översättning blir ju Björnbär haha. men det e det ju inte :)

2008-11-27 @ 17:30:06
URL: http://adisa.blogg.se/
Postat av: maaagggggzaaa

haha, när mamma ringde idag så sa hon ungefär samma sak, och jag ba nä men det finns varken bosniska eller arabaffärer här i kalmar, hon ba men kan du inte be nån i nån annan stad köpa det åt dig? jag ba tror du att jag känner halva världen?? haha, allstå nekad je knäpp, ali eto om jag är i växjö nån gång så får jag ta en sväng och leta där istället :D

2008-11-27 @ 17:48:34
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: A D I S A

jasså finns inte det i Kalmar?

Men alltså om du verkligen vill ha det poslat cu ti ja nije problem. jag menar, kad ces to ti u växjö?:P

2008-11-27 @ 21:23:56
URL: http://adisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0