somalies in the bibb

ok, jag får väl fortsätta antecknings-blogga eftersom vårt internet (bredbandsbolaget) suger snor och jag har inget att göra. har spelat harpan och mahjong titans, det spelet som finns på vista och det är kul typ om man är 35 år gammal nörd som fascineras av serietidningar och har aldrig varit i kontakt med mer än fyra människor i hela sitt liv. DÅ kan det vara kul att tillbringa en kväll spelandes harpan och mahjong titans.

allstå på tal om nördar. idag när jag var i bibblan så stod det en kvinna framför mig med sina två ungar, hon frågade bibb-tanten om det fanns en ledig tid för datan. i regel så får man surfa typ en halvtimme och sedan får man boka en ny tid direkt efter om det inte är någon som har bokat tiden sedan tidigare. jag minns inte när jag sist satt vid dom datorerna för att surfa, måste ha varit skitlänge sen för att vi fick internet någon gång när jag gick i sexan kommer jag ihåg. det var även då jag införskaffade mig min (inte så längre coola) msnadress som jag hela tiden får ursäkta när andra flinar när dom ser den. den var fin då på den tiden då man betalade slött modemsurfande per minut, men nu känns den lite förlegad.

anyways det jag blev förvånad över var den här kvinnan (lättare variant av white trash goes style och misslyckas totalt), som inte verkade ha internet hemma. allstå finns det fortfarande folk som inte har internet hemma? om man nu bortser från alla oldies som inte ens har dator hemma, men yngre vuxna?? *uppriktigt förvånad*. jag funderade på i vilket informationssamhälle vi lever i idag, att man faktist antar att varje hushåll äger en dator med internetuppkoppling. det är ju inte ens dyrt att ha internet längre, alla har råd med typ 250 spänn i månaden, allstå när samhällets fattigaste, dvs studenterna, har råd att pröjsa för internet så borde väl en normal svensk inkomsttagande familj ha det?

jag är ärligt talat uppriktigt förvånad, och som min pappa brukar säga att vi, som krigsflyktingar och övriga invandrare, har under drygt 15 år skapat oss sjävla bättre förutsättningar för att leva ett liv som vissa svenskar har kämpat för hela sitt liv och som ändå ligger under invandrar-nivå. jag formularar mig lite konstigt nu, men ni kanske förstår vad jag är ute efter? att folk som kommer med hundra d-mark i fickan till ett främmande land men som ändå lyckas bygga upp ett "mini-imperium" med hus, bil, cash på kontot etc (är enbart materialistisk nu) på så kort tid när en svensk med alla förutsättningar för att lyckas här i detta land inte ens har hälften av det som invandrarfamiljen har. ett stort tema som skulle kunna snackas om hur länge som helst.

anyways, alla dom här somalierna som har anlänt till kycklingryd brukar ju sticka ut rätt mycket, dom kommer i klungor och tjafsar som fan i sina mobiler, men man måste ge dom cred för att de ändå verkar ha stabiliserat sig någorlunda. gud vet hur dom hade det innan dom kom hit, alla kan inte ha haft det lätt med tanke på deras krig.

men idag var det allstå den svenska bruden som stack ut bland alla somaliedudes och deras ninja-brudar som i vanliga fall ockuperar datorerna.


Kommentarer
Postat av: P-O

Jadu Magda, 7% av sveriges befolkning surfar med modem, och jag råkar känna två av dessa "sjuprocentare". Varje gång man besöker dom så är det som att gå till avvänjningsanstalt för internetberoende personer. Exempel på dåliga samtalsämnen är om de har sett den där filmen på youtube eller den där filmtrailern på quicktimes sida. :P

2008-05-16 @ 20:13:25
URL: http://pos.blogg.se/
Postat av: magdddd

intressant...men nu snackar vi ändå om 7%, det är riktigt liten siffra med tanke på att hm...85% (tog jag i nu? är inte helt säker men därnånstans :D) av sveriges hushåll har internet. jag känner en människa som inte har internet och det är min farmor som inte ens har en data :D aaaaaaaaah. back to sims nu :D

2008-05-17 @ 02:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0