kära familj

allstå pappa och jag har varit osams i typ tre dagar nu, och även delvis/från och till med mamma också.

det hela började för många år sedan när det sket sig med den jämlika uppfostringen hemma hos oss. eftersom jag var/är storasyster och förväntades "vara duktig" så var det alltid jag som ex tog hand om disken, dammsög åt mamma om jag kom hem tidigare från skolan, dammade och annat man gör hemma åt sin mamma (och pappa) när hon är trött och sliten. inga problem, jag tycker ändå det är rätt kul att städa och även jag har haft mina pedantiska perioder, men jag tillfrisknade rätt snart. det här städandet har pågått från, kan inte riktigt komma på när, men sen jag var liten *duktig flicka*, men säg typ åtta bast och så har det hållit på under åren och fram tills nu.

jag har alltid dragit det här duktighetslasset och päronen har peppat mig, och eftersom jag är äldre än min bror så har det naturligtvis förväntats mer av mig när det gäller mognad (magda, du är äldre och vet bättre) och annat som hör till uppväxten och relationen syskon emellan. så typ kommer vi till...disken och städandet. klassiskt problem i typ varje familj, men för mig tjaa..MEGAproblem *dramaqueen*. mina päron har alltid ursäktat min bror med att han är mindre och yngre och allt annat och att jag kommer säkert att göra det bättre. och det är inte det att jag inte gör det bättre, för jag gör det *duktig på att diska* men det är så SUPERDUPERMEGAstörande att m&p aldrig sa ja men deno du kan väl gå och ta disken nu? eller vadsomhelst. men nej, hela familjen har verkligen alltid betraktat deno som vår lilla bebis, vi kallar honom fortfarande Beba (bebisen) trots att han fyller 19, och han är vår lilla bebis som vi älskar för mycket, men han är en bortskämd bebis.

och efter att jag har typ stört mig cirka fyrtio gånger på hans icke-existerande städrutiner (helst disk) under det här halvåret jag har bott hemma, så tog jag tag i det. och trots att jag har dragit upp det här problemet (eller snarare "problemet" eftersom ingen av de andra verkar tycka att det är ett PROBLEM!!! *dampryck*) så vill ingen ändå "läxa upp" deno och uppmuntra honom till att själv ta intiativet till disken någon gång. för två veckor sedan flippade jag rätt rejält, och jag är tyvärr en rabiat storasyster som inte ger sig, och sa att nu när sommarlovet har satt igång så tar vi disken varannan dag, OM han skiter i ta disken en enda gång under hans diskdag så kommer jag att skita i disken helt och hållet, och detta kommer att märkas, kul för mamma och pappa att komma hem till ett stökigt hem.

så vi började lugnt, jag tog första dagen och sedan när det var hans tur så...INGET. NÄHE. pappa hann komma hem och han röjde undan disken men undrade varför ingen annan hade gjort det, så jag ba pa halo deno varför tar du inte hand om disken, han ba pa pappa gör det, pa reko gå och säg till honom då, så hör jag pappa från köket han ba neka neka jag tar det, jag ba FATTAR NI INGET ELLER?? DET ÄR DENO SOM SKA TA HAND OM DISKEN! INTE DU, DU SKA INTE STÄLLA UPP MER, JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DENNA OJÄMSTÄLLDHET!! *megadampryck* tätt följt av pappas skrik och mitt klampande uppför trappan och smällen i dörren *klassiskt. brukar ni också göra det när ni är förbannade?*. gud så jävla förbannad jag kan bli ibland, men detär bra, bättre att få ut ilskan nu än att sen gå in i väggen i framtiden bara för att jag aldrig reagerade över saker jag störde mig på.

okej, det låter som värsta maaaaaajor issues, och det ÄR det haha, nä men seriöst. jag skyller verkligen inte på min bror, visst han kan bättra sig (och han SKA), men det är i grund och botten mammas och pappas fel för att dom aldrig tvingade (öh hehe, ni fattar) honom att städa och sånt. jag fortsatte med mitt tjurande, alltså dom måste ju fatta att nånting är fel om deras 19åring inte plockar disk? för mig är det iaf superirriterande. jag älskar min bror av hela mitt hjärta, han ÄR mitt hjärta, men ibland blir storasyster döirriterad så att hon har lust att typ sticka kniven i sig själv.

så, jag tror inte att mina föräldrar fortfarande har fattat, jag tror att det har med åldern att göra, men jag tjurade i ett par dagar nu och det har dom märkt. blev dock sams med dom idag. jag kräver fortfarande förändring!! ja okej, värsta meeeegatjatet. undrar om jag kanske ska ta och printa ut inlägget och klistra fast på kylskåpet?


Kommentarer
Postat av: Lana

Haha damp nece hjälpati.. Inte för mig iallafall. Jag har insett det redan nu, och nu när jag läser det här inlägget znam sta me ceka. Vi har också bebu u familiji. -.-

2008-06-27 @ 08:03:42
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: fLASh

enkel lösning: skaffa deno egen lägenhet..helst, lååångt borta ifrån pärenon...pa da vidis kako ce se onda fino sâm snalaziti ;)..trust me..me knows:D

2008-06-27 @ 09:34:25
Postat av: lillebror

ma pojma ti nemas. Deno je najmladji i tacka!

2008-06-27 @ 14:24:34
Postat av: fLASh

been there, done that...and still here;)..(yngst i i familjen)

2008-06-27 @ 16:20:08
Postat av: magziiigazziiiggaaah

haha. vi får se till att fixa det helt enkelt :D

2008-06-27 @ 16:26:09
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Lana

Hvala ;D <3 haha ali ne ide, för min deno (Deni som vi kallar honom) är 12 år. Han är "för liten" fortfarande verkar det som.. A meni izgleda ko da ce biti lika liten hela tiden.. I'm doomed :P

2008-06-28 @ 12:42:17
URL: http://lanakarat.blogg.se/
Postat av: Lejla

Gud vad jag känner igen mig där. Så bortskämd är min lillesyster med.

2008-06-28 @ 13:40:06
URL: http://leekiii.blogg.se/
Postat av: magziiigazziiiggaaah

lana: haha, det är det som är grejen, dom är alltid små och mindre oavsett hur gamla dom är, vi kommer ändå alltid att vara äldre än dom, så börja i god tid med att tvinga dom att städa, da se navikne ;)



lejla: jag trodde nästan att det bara var pojkar som var sådana. men där ser man, malo sam previse dömande onda :)

2008-06-29 @ 18:45:07
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Ilvic*

Gud, jag fick mig ett gott skratt här. Det var som om du skrev ner min berättelse. När jag bodde hemma innan var det här ett ständigt problem. Det slutade med att jag inte ville röra vid något längre, hade strejk helt enkelt. Men dom fattade inte. Istället plågades morsan & farsan ännu mer. Nu när jag bott hemma i snart 1 månad igen så är det fortfarande samma visa. Och min lillebror är 18 och vet inte hur man sköljer av en tallrik ens. Och det värsta är, at t han njuter av sitt "hotell-liv" men föräldrarna plågas i onödan. Så irriterande! Oj, långt det blev. Haha.

2008-06-29 @ 20:29:35
URL: http://guzilago.blogg.se/
Postat av: Ena

taack Lejla de är jag inte alls det är alltid jag som diskar du gör det aldrig utan du leker bara att du hjälper till så håll käften vi tar den som gör maten slipper diska detta var till Leekiii.blogg.se pajas

2008-06-29 @ 23:24:47
URL: http://enchiii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0