björkmans erövringsplaner

jag var så himla bloggsugen igår, men när jag känner för att blogga, sådär sent, så funkar inte bloggen. det gick inte att komma in hela natten. böööring.

jag har blivit en schlagernörd, det är intressant att spana på alla deltagare, lyssna på låtarna och kommentera outfitsen. och en sak är säker och det är att jag verkligen inte skulle skämmas om sverige skickade iväg dom där två rödingarna, som vann igår, till eurovisionfinalen. dom var ju såååå bra, påminde skitmycket om Mika, rösterna allstå, inget annat. men det mest härliga var när man carolas småbesvikna min när luuk sa att hon hade kommit med i andra omgången. HAHA. stackare, kanske dags att komma ner på jorden nu?

en annan sak som jag funderade över är svenskarnas, eller kanske inte svenskarnas för det är inte alla, men säg typ SVT och christer björkman, dom är så angelägna om att få vinna skiten att de gör i princip nästan vad som helst. jag vet inte om man ska kalla deras val av låtar för smarta eller inte, men man kan lugnt säga att de är medvetna val dem gör. hade inte finalen ägt rum i belgrad, serbien, så hade aldrig mickey (mirza) huskic gått vidare, inte för att låten eventuellt är dålig utan för att han sjunger den på bosniska. när det var snack om att han skulle framföra låten på både engelska och bosniska blandade sig ledningen in i det hela och rådde honom att bara satsa på bosniska. med det skulle han lättare vinna balkan-rösterna, menade man.

ett andra medvetet val var Andra Generationen. seriöst? låten är rolig, men eurvisionlåt? knappast. hade låten handlat om något annat än kebab och sljivovica hade det varit kanske lite bättre, med andra ord; Andra Generationen hade ALDRIG kommit med i delfinalerna om det inte hade varit så att finalen inte hade ägt rumt i belgrad. makedonien, även det ett balkanland, och bara det faktum att de sjunger om något så välbekant som sljivovica så hade de håvat in rösterna från makedoniens grannländer också, samt från makedonien.

ett tredje, kanske mer låååångsökt val, men ändå inte, måste vara den ryska bruden the nicole som sjöng låten razborka. ingen har väl undgått att serbien är megatjenis med ryssland, så varför inte slå två flugor i en smäll och få röster från både serberna och ryssarna. smaaaart. att låten var den dåligaste av alla bidrag behöver jag inte ens skriva ner.

så för att knyta samman säcken och hela skiten, ÄR inte björkman jävligt smart? slug också för den delen. klart som fasen att han ser vinnarpotential i låtar och artister som i vanliga fall aldrig hade kommit med, han ser också euro-tecken lite överallt och därför väljer han medvetet de låtar som kan klara sig snäppet bättre i belgrad än christer sjögren.
så länge det gynnar sverige och björkman så...


Kommentarer
Postat av: amanda

Jag tyckte med dom påminnde (påminde?) om Mika. Hur bra som helst! Men Chrille Sjögren.. vilken fjäskis! Amy är däremot hur bra som helst och jag blev glad över att Carola inte kom till finalen diret.. Du vet, skadeglädjen ÄR den enda sanna glädjen haha

2008-02-17 @ 17:42:11
URL: http://mandz.blogg.se
Postat av: a

Du borde jobba åt FBI :)

2008-02-17 @ 18:55:00
Postat av: magza

mands: haha, dom inspirerades kanske lite av mika, men jag gillar dom som fasen. skulle vara så stolt om de vann hela skiten :D

a: ja, jag väntar på en inbjudan, men den har inte kommit än...

2008-02-17 @ 19:17:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0