take out the baaaaaaby

jag är nästan lite svettig efter att ha legat i solen i en timme typ. så jävla najs alltså.

ska dra igång en duschprocess alldeles strax, men jag måste bara berätta om drömmen jag hade i lördags natt. samma kväll, på lördagen då, satt jag och farmor och kollade på barnmorskona på ettan. första gången jag såg programmet, och samtidigt som man blev rörd över allt gulligullande och lipande så blev jag iaf både äcklad och avskräckt. som den här kvinnan som inte kunde föda ut sin moderkaka, hon låg typ och väntade och sedan kom en äcklig klump ut. allt blod och gegga och allt på en och samma gång. jag kunde inte kolla.

i framtiden vet jag verkligen inte hur det kommer att gå för mig. jag vet att det är vanligt att man lider av förlossningsskräck men jag vill seriöst antigen vara helt nerknarkad när jag föder eller så kör man på kejsarsnitt. och det mest lamaste är när någon säger "a men kvinnor har ju fött barn i så många år, du kommer nog också klara det". OMG, DÖ SNÄLLA. det kvittar väl fan hur många trilarjder kvinnor som har fött barn, det kommer ändå alltid vara första gången för varje kvinna och ingen kvinnas upplevelse kan jämföras med en annan kvinnas.

flera gånger har jag bläddrat i en sån bok typ bonniers-gravid bok, eller den typen av böcker som heter "handbok för blivande förstföderskor" och alla är så TYDLIGA och illustrerande. det bränns typ i mina fingrar varje gång jag bläddrar fram en sida, fasar alltid för att nästkommande sida kommer  vara nån jobbig bild med blod och annat tjafs. och varje gång jag läser om nått som verkar göra ont så får jag sånna ilningar down there, och så kniper jag ihop med benen, försvarsmekaninsmen NO 1 for all girls out there.

aaaanyways. min dröm. drömde att jag var megagravid och jag satt hos farmor, allt var liksom som vanligt. så plötsligt ligger jag i farmors säng och ska föda och farmor står redo för att ta emot ungen. jag håller på och krystar och skriker och farmor peppar. så säger hon "jag ser huvudet" och i drömmen gör det tydligen så ont så att jag tuppar av och vaknar senare i drömmen igen av att jag håller en liten flicka i famnen. hon är helt skrynklig och söt och pytteliten. ja det var fint att uppleva en förlossning, har aldrig tidigare drömt nått sånt här. hoppas att det flyter på så bra i verkligheten också nån gång in the future.

just det på tal om graviditet och sånt, här är en jättebra avskräckande artikel. känns superpepp att skaffa barn nu. not.


Kommentarer
Postat av: D

precis. jag ska vara totalt nedknarkad så jag skrattar ur mig ungen :D

jag gråter förövrigt när jag ser födslar på tv... man kan säga att jag är livrädd och alla som påstår att det är en underbar smärta kan gå och hänga sig.

2008-04-23 @ 17:02:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0