2007-10-03 onsdagnatt

Egentligen borde jag sova, men det känns roligare att sitta här och skriva. Malta är vackert, främst för att det är så avslappnat (här tar folk siesta mellan 14 och 16, och då är verkligen ALLT stängt), men också för att livet är så annorlunda från livet man lever i Sverige. Något som bidrar till att jag tycker att jag har anpassat mig snabbt är att det påminner om Bosnien väldigt mycket faktiskast.

Folk går ut på kvällen (kafici), de småtrånga gatorna som påminner mig om Sarajevos gator (alltid när jag och Anja gick hem sent på natten), avgaserna (of course), allt är så tätt packat och de temperamentsfulla människorna.

Sen att Malta är underbart är det ingen tvekan om, men det finns de mindre idylliska sakerna och de är ett par. Folk kör som dårar här, dricker och sätter sig sedan i bilen (som i Bosnien det här också). Bussarna är från 50-talet skulle jag chansa på, de har inga dörrar, folk skulle annars ha dött av värmen, och de kör galet. Man kan dessutom inte sitta och snacka med varandra för att det inte hörs något av bussens brummande.

Dessutom, och det här lär ni väl skratta åt, så bor vi i ett horkvarter. Haha. Ja det är nog lite roligt. Gzira, staden vi bor i, är tydligen känt för det. På dagarna är det helt vanliga gator, men på kvällen förvandlas det till en arbetsplats. Men det är inte som i filmer så att man ser de prostituerade överallt, utan man ser enstaka stå och vänta på att något äckel ska stanna. Jag tycker det är så jävla sorgligt, men det som nästan är än mer sorgligt är alla dessa äckelmän som köper sexuella tjänster. Jävla män. Seriöst. Det är så jävla äckligt så att jag tror att jag kommer att spy om jag ser någon stå och förhandla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0