2007-10-01 måndag 16:31

Det här är ett gammalt inlägg för er som inte förstod det trots rubriken.

jag måste nog erkänna att det känns konstigt att blogga i word, men det får duga. Idag signade vi upp oss för internet, så den kommer den här veckan förhoppningsvis. När det gäller internet så är priserna mycket längre än i sverige, vi kommer ex få betala 30 kr i månaden var, men saken är den att här surfar man någorlunda begräsnat. Vi får surfa, eller ladda ner sidor, för 12 GB. Så om vi ex har laddat ner en film så har vi redan förbrukat 600 mb av de 12 gb vi har, och förbrukar man allt innan månaden är slut så kan man inte surfa längre. Skitkonstigt låter det, men Sanjin förklarade att det är för att Malta är så litet och inte kan ta så mycket internettrafik, eller något liknande haha.

ok. Nog om internet. Idag var det vår första skoldag, och precis som alla andra skoldagar var även den här lite nervös, men första veckan kommer vi att gå på de allra flesta lektioner för att kolla vilka vi tycker är roliga för att sedan definitivt välja de vi vill studera. Idag hade vi en lektion i desktop publishing med Gorgan, och den kändes riktigt rolig.

Sedan har vi  varit och storhandlat och jag har mottagit en massa samtal. Darren, vår mäklare (det låter så flashigt att säga vår mäklare, men jepp, han är det), ringde idag för att kolla hur vi skulle lösa det med internet och när rörmokaren skulle komma. Och vi har nog tagit det ner till en mer privat nivå när det gäller Darren, och det är inte så svårt med människorna här. Han snackade på om hur helgen hade varit och ville att jag och nicole skulle komma förbi stället han brukar hänga på så att vi kunde festa tillsammans. Ja, så går det till här.

Det finns så mycket att berätta om det här landet, och de flesta saker kommer man på när man är ute och går på stan och inte nu när man sitter i köket och väntar på att vattnet ska värmas (bojler) så att man kan duscha av sig dagens svett.

På tal om svett och värme; jag tror nog att vi börjar vänja oss någorlunda vid dessa temperature, men vi förstår fortfarande inte hur folk kan gå runt i jeans. Det är skitvarmt! Och när man har vant sig vid hettan ute och kommer in i ett airconditionerad rum så fryser man.

Det är svårt att inte vara glad i ett land där solen skiner konstant. Ja hörrni. Nu är det dags att duscha innan plumern kommer. 

113361-860
en böna och en katt
113361-859
vi fastnade i min resväska
113361-858
det blev en liten oväntad avskedsfest. sinan och bruttorna


Kommentarer
Postat av: alexandra

nice blogg ^^

2007-10-05 @ 13:48:36
URL: http://Aliza.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0