stackars människor

jag är fortfarande väldigt ilsk.

men jag funderade på hur jobbigt det måste vara att vara invandrare, vilket jag är, MEN att inte kunna tala svenska helt korrekt.

tänk att man har helt rätt i en fråga som man försöker att tala om och förklara det för den som sitter i andra luren, men den man talar med förstår inte allt man säger och kan inte på något sätt fatta vad det är man är ute efter.

dessutom har människor (=som svarar i telefon) en tendens att tvivla på folk som bryter på svenska och som inte kan förklara detaljerat. typ som om man skulle sitta där och ljuga ihop historier.
samma sak om man ringer någon och de märker att man är yngre. då tror dem direkt att man är en ungdomsbrottsling som ska ställa till med bråk. jäkla diskriminering.

ja ja. hur som helst. det måste vara frustrerande att inte kunna tala om det man vill, eller man kan tala, men den andra personen förstår inte (eller spelar dum) allt.
jag hade smällt av tror jag.

ibland kan jag bli så frustrerad över allt sånt här (mobilen) så att jag tror att min mage ska sprängas av ilska, och hade jag inte kunnat framföra något så hade den sprängts för länge sedan.

innan när jag var yngre, när vi hade kommit till sverige och några år därefter,  fick jag ibland (och typ alla andra invandrarbarn) ringa samtal åt sina föräldrar, eftersom barnen var bättre på svenska pga dem gick i skolan. sånna vuxensamtal typ. det måste ha låtit hur löjligt som helst men man fick ju säga ja men du kan prata med mig eftersom mina föräldrar är lite dåliga på svenska till den man pratade med.

men tänk vad jobbigt många har det. jag tror jag bli knäpp, men det är först nu som jag vet hur mina föräldrar kan ha känt det ibland.
fyfasen.


Kommentarer
Postat av: nicole

Ja du jag känner me alla invandrare, det är fan inte lätt (haha säger jag som är svenskast av dom alla) Hrrm. Ne men jag vet vissa som inte blir tagna på allvar å som blir lurade bara för att försäljaren ser sin chans när personen inte talar bra svenska. Det behövs ju bara att dom krånglar till det med lite svåra ord så är man knäckt om man inte kan språket. Kan inte va lätt för självförtroendet helelr. Jga ska börja jobba som tolk/suppport åt utlänningar. Jga fattar ju vad dom säger. Ljuuuuuuus (juice ;)

2007-07-04 @ 12:07:56
Postat av: nicole

haha jag terrar din blogg me långa inlägg här ser jag. :D

2007-07-04 @ 12:20:23
Postat av: Pemba

Ja, ja u pravu si...
Men du ...du är väl flykting...jag vet för att jag är oxå från JC...och jag flydde.
Pozzz

2007-12-28 @ 22:58:30
Postat av: magz

pemba: jesam, izbjeglica iz jajca :)

2007-12-28 @ 23:05:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0