dags för euron snart

det här är så trevligt, det blixtrar precis ovanför mitt huvud, jag ser det! det är hemskt. blixten känns så nära, har en känsla av att den kommer slå rakt ner i mitt huvud. eller nej, det är inte blixten som slår ner, det är åskan? eller haha. nä nu är jag lost....måste googla.

de här galna malteserna har utsett första januari 2008 till deras officiella första dag med euron som valuta. jag förstår inte riktigt hur resonemangen löd då i riksdagshuset när de bestämde sig för just det datumet. alla människor kommer på något vis att fira nyår, några kommer kanske att vara upptagna och hinner inte växla till euron, andra kanske tänker att de slösar upp sina maltesiska lire samma dag innan 00.00. efter tolvslaget ska man använda euron, samtidigt som skitmånga festar loss, super sig fulla och glömmer bort vilka pengar det är som gäller. det finns tusentals liknande småproblem som skulle kunna uppstå.

alla är ändå rätt små, men VARFÖR ska pengabytet ske just vid årsskiftet? kunde man inte ha valt vilken annan dag som helst förutom den dagen? typ 3 januari tillexempel. första januari är en bakisdag och public holiday, andra januri är en "samla-sig"-dag, och tredje för att ta itu med pengarna. vore inte det bättre?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0