Majs och sommar


jag käkade majskolvar. det var jättegott (rensar tänderna med tungan, därför lite cp-min)

majskolvar påminner mig alltid om sommaren, som alla andra i guess. man käkar väl knappt majs under vintern?  förutom frysta då, och dom är ju lika goda. jag stör mig lite på folk som tycker att all frysmat suger och att man enbart ska köra på färskvaror. ska upplysa er oupplysta om en sak: forskning har visat att många frysta grönsaker innehåller mycket mer vitaminer eftersom man fryser dom färska, därför bibehålls allt nyttigt krafs medan det i "färska" grönsaker som ligger framme i affären inte alls finns lika mycket. detta för att grönsakerna har fått resa mycket, ligger ute och när de till slut köps av någon "medveten" konsument har alla vitaminer dött ut.

nu gled jag ifrån temat lite. det var majsminnesbilder jag skulle berätta om. här är några från sommaren 2010.

lite majs på stranden i makarska! oftast såldes de av en gammal och solbrun a la kisse (fast äkta bränna) gubbe för överpris, men det var det ju värt. resterna pickade duvorna loss på.


GUUUUUD VAD JAG SAKNAR ATT BLI SVETTIG I SOLEN. och inte i dunjackan.







underbara, och idag även LITE VÄL dyra adriatiska havet. kanske dags att justera priserna till standarden? å andra sidan, renare vatten får man leta efter.

Kommentarer
Postat av: ENFACEDE

Fina bilder!

2011-02-19 @ 15:18:30
URL: http://www.djungeltrumman.se/enfacede/
Postat av: Sheila

Vilka härliga bilder! :D

2011-02-19 @ 17:19:51
URL: http://sheilastyle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0