sexualundervisning

ojojoj här bloggas det på tok för ofta. hihi. sitter här och klappar mig på kulmagen. jag funderade faktiskt på att göra några situps, längre än så kom jag inte. dessutom har jag hunnit käka upp halva godispåsen som jag köpte på tokiga ture idag, som egentligen skulle vara färdkost. men äh. det blir mindre att käka på resan = mindre dåligt samvete då. ibland är jag verkligen logisk.

jag ska försöka vara lite seriös nu. jag vill snacka om p-piller. jag började med dom för tre månader sedan, lite senare än andra "ungdomar" kanske, men jag hade tyvärr inget sexliv vid fjorton och inte heller någon kunskap om dessa små mirakel/helvetspiller. jag är typ rätt allmänt obildad kring det kvinnliga könet har jag kommit fram till. det var faktiskt alldeles nyligen som jag blev upplyst via edina, aida och wikipedia att när det är ägglossning så är det enbart ett eller två ägg man mensar ut och inte FLERA HUNDRA som jag tidigare trodde *Erik, 16 bast*. känns lite sådär att inte kunna sånt, men jag har ett svagt minne av att vi gick igenom det här på sexualundervisningen vi hade i åttan, men det var ju så länge sen ju!! jag minns också att jag inte fattade det helt och hållet då också. klart man glömmer bort hur många ägg det är vid varje menstillfälle. men äh skitsamma. så är det verklgen SÅ konstigt att kids i 15års åldern får barn? I DONT THINK SO.

nu när jag sitter här och tänker kring det här med ägg och så, det tog mig typ ASLÅNG tid att fatta hur menscykeln (en speciell cykel man cyklar på när man har mens HIHI) fungerade. vaddå ägglossning mellan varje mensperiod, ba vad är ägglossning, halva menscykeln efter mensen och halva innan då är man inne i ägglossningen, räkna hit, räkna dit, det är ju fan ren matte att ha koll på när man ska ha mens. suck.

IAF. dom här p-pillsen jag har nu, nouvletta (eller hur det nu stavas), gör mig typ NEDSTÄMD. så står det iaf bland biverkningarna, att man kan bli nedstämd. och jag är inte deppig eller nått sånt, men jag känner det själv att det är en yttepytteliten bit av lycka som fattas, och jag har känt i typ två månader nu. jag brukar känna mina sånna lyckomoments asofta, dom kommer och går då och då, jag blir typ ashappy under en halvtimma, sedan lägger det sig och så fortsätter jag som normalt. men nu var det aslänge sen jag hade dom och jag saknar det skitmycket!! jag vill ha dom. det är speciella ryck, iii-ryck brukar jag och irma kalla dom för och dom är typ IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII (slå ihop händerna, blunda och trycka hela fejjan mot de knutna händerna (som när man ber typ) och sedan bara *IIIIII*) och jag blir så GLAAAAAAAD och älskar allt och alla!!!!!!

ja det var lite om det.............man kan ju fråga sig varför just p-pills. men det är viktigt!! okej. jag tycker att vi ska kunna prata om det mesta rätt öppet.

så jag ska nog byta p-piller. dom här ger ju inte mig så mycket om man säger så. finns det någon annan som kan rekomendera nått eller är det dött på den fronten bland mina läsare?

Kommentarer
Postat av: Ilma

alltså min teori om det där e att.. man ska inte leka med hormonerna, allt blir fucked up.. ja säger bara skippa pillerna o skaffa en stor skål med massa kondomer :D lika bra ju..

2009-02-25 @ 11:21:40
URL: http://colourfulmind.blogg.se/
Postat av: magza

ja, jag vet. jag är också superskeptisk när det gäller piller och sånt, men saken är den att jag har asjobbig mensvärk och det typ underlättar SÅ mycket, för skoro me nikako ne boli stomak sada, så det är asskönt :)

2009-02-25 @ 11:42:03
URL: http://missmagzi.blogg.se/
Postat av: Alexander

usch, jag ska aldrig börja äta p-piller. De där små sprudlande lycklighets-rycken är ju LIVET!

2009-02-25 @ 16:54:44
Postat av: J

testa Yaz! dosen är 20 mg medans neovlettas ligger på 30 mg och det gör att du får bättre balans på hormonnivån vilket i sin tur medför att ditt humör inte kommer vara i så stor obalans och du kommer heller inte känna av någon mensvärk!



lycka till!

2009-02-25 @ 19:19:28
Postat av: Amra

Jag kan lätt rekka Yasmin! De är liite dyrare än vanligt, tror att jag ger cirkus 200 kr för tre månader. Värt, verkligen. Jag är lite sen här, men ser att du har blivit med pojkvän. Varje gång du har laddat upp bilder på honom tidigare har jag tänkt hubba hubba :D Fan vad söta ni är.. Hajmo Bosno i Iran!! Once u go Iranian...eeeh.. jajaaa, du förstår resten ;)

2009-02-26 @ 15:04:40
Postat av: Arnela

Cloetta- rikitgt bra, Yasmin med alla kostar lika mycket, 25:kr till 25 års åldern=)=) Använd de vanligaste de du använder k'nner jag inte igen...Hoppas det blir bättre, tänk på att försöka använda dem samma tidpunkt varje dag, det beror mycket på det också, bäst är ju då på morgonen=) Kram

2009-02-26 @ 16:10:15
Postat av: magza

alexander: true, true. håller med helt och hållet.



J och Amra: okej så det är kanske nått som är värt att testa. jag pallar fan inte med att inte känna mig fullkomligt happy, det känna inte alls värt att slippa lyckorushen bara för att käka pillren. jag får kolla upp dom ni snackar om.



och amra, haha tack för par-komplimangen :)



Arnela: cloetta? min första tanke var kexchoklad, men det heter allstå cloetta eller? men det där med priset varierar nog berodende på vilken kommun man bor i har jag för mig, för här pejjar man fullpris.

kram tillbaks :)

2009-03-03 @ 01:02:06
URL: http://missmagzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0