Maria, 20, gift och redan less på sin snubbe

nu har jag socialiserat färdigt för idag. en timme på msn med två personer jag alltid får lite fakta ifrån. min kära maida som uppdaterar mig inom alla slags förhållanden, vilka som ska gifta sig, vilka som har klämt fram ungar osv osv, till slut spekuleras det lite i vem vi ska gifta oss med och huruvuda jag, hon, irma och ina förmodligen kommer att bli de äldsta singlarna (inte sniglarna) i bosniens historia.

my god, hur pallar folk att gifta sig vid tjugo och skaffa barn? ni har inte en enda aning om vad ni går miste om! nu snackar jag inte om hur många ligg man får eller något annat lika dumt som förknippas med singellivet, utan den här FRIHETEN. den här helt jäkla underbart härliga friheten som innebär att man gör vad man vill när man vill. man har så mycket mer kvar att upptäcka vid den åldern, så många människor att lära känna, så mycker mer att lära sig, så mycket att se, så mycket att tröttna på INNAN man slår sig till ro.

jag är mega pro-bröllop-familj-barn och hela köret, men herregud inte nu när det är meningen att man ska njuta av sin nyvunna frihet, det var ju inte längesen man fortfarande var tvungen att fråga om lov om man kunde få gå ut och festa eller tiden då föräldrarna handlade kläder på lindex åt en utan att man själv var närvarande. men seriöst, jag hade varit i panik om jag hade haft familj och snubbe nu, panik över att jag kanske kommer att tröttna på både honom och familjelivet, skild vid 25 och omgift vid 28 = mardröm. jag är av den åsikten att vid 35 ska man inte vara barnlös, utan make/maka och utan jobb, men samtidigt så är man inte ung för evigt därför ska man dra ut på det så länge som det är möjligt. man ska inte vara drastisk i tänkandet vare sig åt det ena eller det andra hållet och 26-30 är för mig den verkliga guldåldern för när saker och ting bör börja gå åt det mer seriösare hållet, men inte innan dess.

egentligen handlar det inte om att tröttna på livet och sedan gifta sig som en sista stor sak man gör i livet, utan det handlar om att mogna och att lära känna sig själv, typ känna sig som en hel människa, veta sina mål, känna sig själv och allt det där och framför allt chilla lite. andas in och andas ut. varför springa när man kan gå? haha. gonatt.

Kommentarer
Postat av: ameela

Kunde inte sagt det bättre själv.
Men sen är det den bosniska mentalitet; bice ti kasno.

2008-01-21 @ 03:20:38
URL: http://ameela.blogg.se
Postat av: Angelica

Jag ska antagligen på bröllop i Bosnien i sommar!!!! :D

2008-01-21 @ 11:05:57
URL: http://pelicaistoravarlden.blogg.se
Postat av: Ena

Det är precis så jag tänker. Man ska njuta av friheten i några år till, annars kommer man kanske att ångra sig senare i livet. Och den sanna kärleken kommer oftast när man minst anar det, det gäller bara att ta tillvara på ögonblicket när den väl kommer. Man ska helt enkelt inte ha för bråttom med att bli "vuxen".

2008-01-21 @ 11:40:40
Postat av: Helena

Hittade precis din blogg och måste bara säga att de va riktigt intressant läsning och du skriver väldigt fint=) sen måste ja också fråga varifårn du är, både i sverige och bosnien. Inte för att du bryr dig kanske men ja sam hrvatica.. så tyckte de va kul att läsa lite om det bosniska temperamenten bla=) ha de fint!

2008-01-21 @ 15:12:02
Postat av: magz

amela: ja, och det är tyvärr oftast de som fortfarande ser äktenskapet som en bonus där kvinnan tar hand om allt och föder ungar. nä jävligt förlegat.

angelica: haha, din kompis som gifter sig va? mysigt ju :)

ena: ja herregud, man måste ju ta det lite lugnt, och helst ska man ha en kille som är likasinnad så blir det perfa till slut :D

helena: tack :) najs att du hör av dig, alltid kul med mångfald HAHA. nä men från sverige bor jag i närheten av jönköping och från bosnien är jagfrån Jajce.

2008-01-21 @ 16:00:42
Postat av: nicole

Bosnier, bosnier. Ni är överallt ju. Leave some space for the great Swedish!

2008-01-21 @ 16:10:21
URL: http://malta.webblogg.se
Postat av: magz

nicole: du är nästan konverterad halv-arab så du ska inte gnälla.

2008-01-21 @ 16:13:35
Postat av: Meli

Jag har ett par brudar (inklusive mig själv) som kan joina er grupp "de äldsta singlarna i bosniens historia". :)
Håller med dig till hundra ;) Det finns så mycket annat att uppleva och vara med om.
Lycka till med tentorna

2008-01-21 @ 17:10:45
Postat av: Lisa

Hej!

Tänkte det var dags att hälsa. Jag har läst din blogg den senaste månaden, den roar!

Fast jag håller inte riktigt med om ditt sista inlägg.Visst, det kan kanske vara skoj att vara fri och singel men det är minst lika roligt att vara fri och ha familj. Jag fick barn när jag var 21, är nu 30 och supernöjd. (Fick barn med en maltes, kan du tänka.)

Annars vill jag bara säga, keep up the good work!

2008-01-21 @ 20:08:29
Postat av: magz

Meli: haha, De Frivilliga singlarna kan vår lilla grupp heta. tack för peppet!

Lisa: fasen vad kul att du tycker att det roar :D alltid najs med sånt. och på tal om ämnet, jag menar inte att man nte kan ha ett roligt liv bara för att man skaffar barn och snubbe, min mamma fickmig när hon var 22 och hon är ju för mig det bästa beviset på att man har det skitnajs. jag menar bara att det är så många undomar som av ren tristess gifter sig istället för att göra något som itället stimulerar deras egna personlihetsutveckling. det är alltför många kids som gifter sig utan att ens själva vet vilka dem är. sedan när man är 25 så är man sugen på något nytt, och man skiljer sig kanske etc, det är därför jag menar med att man måste låta vissa grejer ta sin tid, utveckla sig själv och göra saker på egen hand innan man kastar sig in i något så stort som ett äktenskap.

jasså, och det finns allstå giftaduglig maltesers :D härligt!

2008-01-21 @ 21:08:18
Postat av: halv-araben

jajaj nu har du visat att du är smart här tillräckligt, nu tycker jag att det är dags för lite blöööögtime faktsikt.

2008-01-21 @ 21:12:27
URL: http://malta.webblogg.se
Postat av: Lisa

Jo, du har rätt till största del. Jag tror faktiskt också att alla behöver tid att "leka av sig", sen är det individuellt hur lång tid det behöver ta.

Och tja, om det finns giftasdugliga malteser? Det fanns en för en tio år sedan, honom tog jag och direktimporterade till Sverige. haha

2008-01-21 @ 21:18:21
Postat av: magz

halv-araben: ja, jag satt och råpluggade innan det är därför jag är så smart. extraknäcker som allvetare.

lisa: ja precis. men du, jag tror nog du tog hem den enda giftasdugliga maltesen :D haha.

2008-01-21 @ 21:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0